Şimdi Ara

Tarife değişikliği sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1Mbit Limitsiz internet kullanıyordum. Geçen peder beyi aramışlar. Net Limitsiz 8mbite kadar 6 ay kampanyalı tarifeye geçiş yapmışlar.

Eski tarifeme nasıl dönebilirim tekrar?

• Ayda 1 kere tarife değiştirebiliyorsunuz. Haziran ayında telekom müdürlüğüne giderek tarifenizi değiştirebilirsiniz.
  • Hocam peki 6 aylık kampanya olması sebebiyle herhangi bir cezai uygulama var mı?

Bir de 1mbit limitsize geçiş yapabilir miyim tekrardan? Çünkü tarife geçişi için bir üst tarifeye geçmek zorunluluğu gibi durumlar varmış.
  • bir ay sonra hat sahibi ttneti arayıp önceki tarifene geri döndürebilir numarası 444 0 375
  • Önceden, kampanyadan faydalanıldığı zaman bir üst tarifeye geçilebiliyordu sadece, artık bu uygulama kalktı. Dilerseniz alt tarifeye de geçebiliyorsunuz.

6 aylık kampanyayı bozdurduğunuz taktirde, faturanıza yansımış olan bir indirim var ise (en fazla 1 ay yansır size), bunu ödersiniz sadece ceza olarak. Eğer ki sizin kampanya şu anda Hoşgeldin 9,99 ise, 6 ay boyunca Net Limitsiz için sanıyorum 25 tl ödeniyor, yani siz 24 tl gibi bir ceza ödersiniz bir kereliğine.

Peki bu ne zaman nasıl yansır faturanıza? Haftasonu dolayısıyla telekom müdürlükleri kapalı şu anda. Pazartesi açık olacak, ancak siz bu ay içerisinde tarifenizi tekrar değiştiremezseniz, çünkü ayda sadece 1 kere tarife değiştirilir. Bu yüzden fatura kesim tarihi olan ayın 1'inde değiştirmek isteyeceksinizdir, ama bunu yapmayın sakın. Çünkü ayın 1'inde tarifenizi değiştirdiğinizde, o gün fatura kesileceği için, o ayın faturasını hem eski tarife, hem de yeni tarife üzerinden tahsil ederler, yani 2 kat ücret ödersiniz, daha fenası geri de alamazsınız bu parayı.

Bu yüzden durumunuz biraz vahim. Ayın 1'i de geçti diyelim, haziranın 2'sinde iptal ettirdiniz kampanyanızı, ve tarifenizi de 1Limitsiz'e geçirdiniz tekrar. Bu durumda ne olur?

Öncelikle mayıs ayındaki Net Limitsiz kullanım ücretiniz (kampanyasız olarak, çünkü kampanya, onu kabul ettiğinizden sonraki aydan itibaren başlar) + Haziran ayı için kampanyalı NetLimitsiz fiyatı bir sonraki faturanıza yansır. Ama siz haziranda kampanyanızı iptal ettireceğiniz için, bu indirim ücreti (sanıyorum 24 tl) tekrardan faturanıza yansır.

Sonuç ne oldu = mayısın 25'inde tarifeniz değişti diyelim:

(49/30) x 5 + 25 = 33 TL (haziranda elinize ulaşacak olan fatura)
    24 + 45 = 69 TL (temmuzda elinize ulaşacak olan fatura)

Hatam olmuş olabilir, kafam şişti sabahtan beri sınavdan işe git, işten eve gel ders çalış vs

• Hocam eline koluna sağlık ama ayrıntılı bilgi aldığımda bana peder beyin 24 aylık taahhüt verdiği söylendi.

Yani 24 ay boyunca 25TL ödeyecekmiş.

Bu durumda ne yapabilirim. Bu işin bir çıkar yolu yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 29 Mayıs 2010; 20:32:59 >
  • Yanlış bilgilendirmişler sizi. 24 x 25 TL gibi bir şey söz konusu değil, faydalandığınız kadar indirim ücreti sizden talep edilir. Eğer ki bir ay indirimli öderseniz, bir aylık indirim ücreti alırlar sizden, eğer ki 8 ay indirimli kullanırsanız, 8 aylık indirim ücretini alırlar.

Buradaki 24 ay ayrı bir olay, bu sizin vermiş olduğunuz taahhüt süresi, yani siz telekoma "kardeşim ben 24 ay internet kullanacağıma söz veriyorum" diyorsunuz,

telekom da size "o zaman ben de senin internetini 8 ay ucuz vericem, ama bana yamuk yapar da anlaşmayı bozarsan, aradaki farkı yani yaptığım indirimi senden geri alırım" diyor.

Sen fırıncıya desen ki, "ben senden hergün ekmek alacam", o da sana "ben de o zaman sana ucuza verecem ekmeği", sen fırından ekmek almayı kessen, adam senin daha yemediğin ekmeğin parasını ister mi? Sadece yediklerini ister, öyle değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 29 Mayıs 2010; 20:40:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tarife değişikliği
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam peki bu durumdan nasıl sıyrılabiliriz en kısa sürede ve en az hasar ile?
  • En yakın zaman, dediğim gibi, 2 haziran.

Sakın ola, gidip de 1 haziranda yapmayın bu işi, fena olur, iki katı ücret ödersiniz. 2 haziranda gidin telekoma, vazgeçtiğinizi söyleyin, iptal etsinler, tarifenizi de değiştirsinler.
  • Hocam telefon pederin üzerine kayıtlı. Onun yerine bu işlemi benim yaptırmam mümkün olamaz mı?

Şayet benim yaptırmam mümkün olmaz ise kendisinden imzalı dilekçe alıp başvursam kabul olunur mu?
  • Tarife değişikliği, kampanya onayı veya iptali gibi işlemleri hat sahibi, veya hat sahibinden noterden vekaleti olan kişi yapabiliyor.

Noter işlemleri hakkında net bir bilgim yok, belki babanızın kimlik fotokopisi ve sizinkiyle birlikte bir dilekçeye razı olurlar da vekaletname verirler, belki de babanızın gitmesi gerekir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.