Şimdi Ara

Tansiyon Ölcerken Cok heyecanlaniyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 17 yaşındayım 2 3 gündür tansiyonumu olcerken inanılmaz heyecanlaniyorum ve tedirgin oluyorum. 2 gün önce olctugumde mesela daha sakindim (evde kendim olcuyorum bu arada) nabız 80 85 civariydi tansiyonu da üç kere ölctum araliklarla hepsi 10/7 11/8 falan çıktı yani normaldi. Ama dünden beri olcerken gereksiz bir heyecana kapılıyorum ve nabzim olcum durumunda 138 125 130 falan oluyor resmen tansiyonda 135/80 130/78 137/84 falan çıkıyor hipertansiyon olmasından endiseleniyorum nabzim biraz düştüğünde mesela 96 97 civari iken olcmustum 119/77 çıkmıştı yüksek cikmasinin sebebi heyecanlanmam panik yapmam olabilir mi çünkü resmen kalbim agzimda atıyor olcerken içimden hep yüksek cikacakmis gibi hissediyorum olcmeden önce nabzim normal olsa bile olcume basladigim anda nabız firliyor buna bağlı olarak tansiyon yukselir mi bilgisi olan var mı? Daha yaşım da genç alkol sigara kullanmıyorum düzenli araliklarla spor da yapıyorum kilolu da değilim aksine zayıfım bile biraz ama tansiyon böyle cikinca iste endişe yapıyorum kısır döngüye girdim bir çözümü var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

Ahhahahhahaha hocam benimki daha hemsireyi görmeden oluyor daha sıkıntı

• Aynısı bana da oluyordu hatta askerlik muayenesinde de tansiyondan dolayı erteleme vermişlerdi o zaman holter de takıldı, daha çok strese girdim ölçümler hep yüksek çıktı. EKO, EKG vs. tüm tetkikler normal olmasına rağmen tansiyonum 18'lere kadar çıkınca acillik bile olmuştum. Doktorlar psikolojik olabileceğini söyledi zaten biliyordum ama ihmal etmiştim çünkü bende alkol sigara kullanmıyorum kilo problemim falan yok zaten psikiyatriste gidince de anksiyete panik atak teşhisi aldım verdiği ilaçları kullanmaya başladıktan sonra tansiyonum normale döndü ve ölçüm yaparken falan da artık heyecanlanmıyorum.

Gecmis olsun hocam bende de panik atak var muhtemelen. Yaklaşık 1 2 yıldır sürekli bu tip stres heyecan falan çok olmaya başladı.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.