|
Merhabalar 17 yaşındayım 2 3 gündür tansiyonumu olcerken inanılmaz heyecanlaniyorum ve tedirgin oluyorum. 2 gün önce olctugumde mesela daha sakindim (evde kendim olcuyorum bu arada) nabız 80 85 civariydi tansiyonu da üç kere ölctum araliklarla hepsi 10/7 11/8 falan çıktı yani normaldi. Ama dünden beri olcerken gereksiz bir heyecana kapılıyorum ve nabzim olcum durumunda 138 125 130 falan oluyor resmen tansiyonda 135/80 130/78 137/84 falan çıkıyor hipertansiyon olmasından endiseleniyorum nabzim biraz düştüğünde mesela 96 97 civari iken olcmustum 119/77 çıkmıştı yüksek cikmasinin sebebi heyecanlanmam panik yapmam olabilir mi çünkü resmen kalbim agzimda atıyor olcerken içimden hep yüksek cikacakmis gibi hissediyorum olcmeden önce nabzim normal olsa bile olcume basladigim anda nabız firliyor buna bağlı olarak tansiyon yukselir mi bilgisi olan var mı? Daha yaşım da genç alkol sigara kullanmıyorum düzenli araliklarla spor da yapıyorum kilolu da değilim aksine zayıfım bile biraz ama tansiyon böyle cikinca iste endişe yapıyorum kısır döngüye girdim bir çözümü var mıdır? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler