Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hala tanınma isteği ile ihtiyacı karıştırıyorsun. Ya gerçekten anlamıyorsun ya da işine gelmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moon Star Turkey

Yahu pazarlık ne alaka. Nerden çıkardın böyle bir şeyi.
    Kayıtsız şartsız iman ettim yaradana. Pazarlık konusu yada öylesine takılıyorum mantığı ile ne kadar samimi olabilirsin. Yada nereye kadar götürebilirsiniz.
    Bakın şunu diyorum size. Farz ibadetlerini çok şükür aksatmadan yapabiliyorum ama cennet e gideceğim de garanti değil. Bunu sadece Allah bilir. Amel defteri namaz ile açılacak. Hatta kıldığın namazdan bile sorguya çekileceksin. O kadar çok şey varki yazacağım buralara sığmaz.
    Açıkcası çok saçma bir cevap ile karşıma çıktınız.
    peki ne yapmasını istiyorsun?

hmm haklısın o zaman inanayım demesini mi ?

adama mantıklı gelmiyor o yüzden inanmıyor, sen açıkça adamı bu sözü kullanarak şu manayı veriyorsun

bak iyi düşün, bak haksız çıkarsan kaybedersin bak yanarsın gene hiç değilse ben kazanıyorum yani günahlarım kadar yanarım yine cennete girerim ya sen?
    sen hepten nanayı yersin

pazarlık değilde ne bu? sen yatırımını oraya yapıyorsun ama kaybedersin bütün malın mülkün gider
    ben yatırımımı buraya yapıyorum kaybetsem bile karlı çıkarım

tipik pazarlık mantığı

Ateizm mantık üzerine ilerlemesini devam ettiriyor ve kaynağı da Bilim. Bu insanları bir şeylere ikna etmek istiyorsanız aynı dili konuşmanız lazım. Yetersiz kalırsanız siz onları ikna edecekken onlar sizin aklınızı karıştırır

• quote:

Orijinalden alıntı: ERG81

Kendi inancına göre yaratan güce Tanrı demesinin sakıncası nedir?

Sakıncası şudurki biz müslumanlara göre Allah'a Tanrı demek günahtır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wanowa

Öncelikle yazımı 'kâinat'. Evet, geçici bir simulasyondayiz. Senin üstün uzaylı ırkı deyip; doğmamış ve doğurmamış, evreni bu şekilde mükemmel dizayn etmiş, ezel ve ebedde var olan, insanları yaratıp evren denilen simulasyona koyan varlığa biz Allah diyoruz. Böyle güçe sahip olup evreni kontrol eden birden fazla varlık olamaz, bir bedende birçok baş olamayacağı gibi. Bu tek varlık da tanrıdır.
    Öncelikle "güce" olacak onu bi' söyleyeyim. Demek istediğim şeyi anladığını sanmıyorum. Evreni yaratan ya gerçekten de bir uzaylıysa diyorum? Ya da bizden daha üstün bir canlı. Düşünsene belki de öylesine Sims gibi bir oyun oynayan uzaylıdır tüm bunlara sebep olan.
  • MrAequor kullanıcısına yanıt
    Anladığımı düşünüyorum. Yanıtım hala geçerli. Bu uzaylıların yoktan var olması, yaratabilme yeteneğinin olması ve ölümsüz olması gerek. Yani kısacası sonsuz güç. Diyorum ki sonsuz güç sahibi olup yaşadığımız evreni yöneten tek bir varlık olabilir. Bu da Tanrıdır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MrAequor kullanıcısına yanıt
    İnternete giriş ehliyete tabi olmalı aslında. Ya da ehliyetsizler veri çekebilmeli ama gönderememeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wanowa W kullanıcısına yanıt
    Görüşünüze saygı duyuyorum. Siz isterseniz başka teorilere de göz atın derim ben. Ben uzaylılar yaptı demiyorum evreni onu söyleyeyim de. Hani demek istediğim öyle bir simülasyon teorisi var. Daha bir çok teori var öyle Tanrı kadar geçerli olabilecek düzeyde. Niçin Tanrı olsun anlayamadığım nokta o. İyi akşamlar. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

İnternete giriş ehliyete tabi olmalı aslında. Ya da ehliyetsizler veri çekebilmeli ama gönderememeli.
    Hayırdır? Burada hür bir şekilde insanlar fikirlerini açıklıyor gayet saygı çerçevesinde. Bir kural ihlali varsa söyleyin?
  • Sana kimse direkt kanıt falan gösteremez, zaten Allah'ın sıfatlarına göre de bu mümkün değil, ancak argümanlar sunulur bu yüzden zaten insanlar inanan ve inanmayanlar diye ikiye ayrılıyor, argümanlara kafan yatar inanırsın veya inanmazsın oda seni bağlar boş yere burda kanıt istiyorum delil istiyorum falan diye ayak yapma, inanmıyorsan inanma, sorgulayacaksan önce kendini sorgula, ben neden ısrarla tanrıya delil arıyorum, neden reddetme çabasına giriyorum diye işte o zaman anlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: junis

Sana kimse direkt kanıt falan gösteremez, zaten Allah'ın sıfatlarına göre de bu mümkün değil, ancak argümanlar sunulur bu yüzden zaten insanlar inanan ve inanmayanlar diye ikiye ayrılıyor, argümanlara kafan yatar inanırsın veya inanmazsın oda seni bağlar boş yere burda kanıt istiyorum delil istiyorum falan diye ayak yapma, inanmıyorsan inanma, sorgulayacaksan önce kendini sorgula, ben neden ısrarla tanrıya delil arıyorum, neden reddetme çabasına giriyorum diye işte o zaman anlayacaksın.
    Kanıt aramamak yanlış olurdu. Mesela deniz kızının var olduğuna inanıyor musunuz? Çok saçma geliyor değil mi deniz kızı. Kanıt aramadan kabul edin madem, olur mu böyle? Mantıklı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sormamız gereken şey şu. Hiçbir şeye ihtiyaç duymayan mükemmel bir yaratıcı ne yapar? Kulluk amacıyla canlıları yaratır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

Kanıt aramamak yanlış olurdu. Mesela deniz kızının var olduğuna inanıyor musunuz? Çok saçma geliyor değil mi deniz kızı. Kanıt aramadan kabul edin madem, olur mu böyle? Mantıklı mı?

Alıntıları Göster
    İkisi çok farklı şeyler, bahsettiğin şey maddesel bir şey elbette kanıt gerektirir ama tanrı ya da bizim dinimize göre Allah maddesel ve fiziksel bir şey değil, dolayısıyla istesekte bu yönde bir kanıt elde edemeyiz, edemeyeceğimize göre de kanıt aramanın bir mantığı yoktur, bu yüzden insanlar zaten dine göre hareket eder, buna da inanç denir, ha dini kitaplara göre peygamberler zamanında bir takım mucizeler olmuş bunları biz göremedik, şimdiki zaman göre direkt kanıt niteliği taşımasa da ateş olmnayan yerden duman çıkmaz diye bir söz vardır. Allah'ın varlığına inanabilmek için onun ilk emrine uymak gerekir oda OKU dur, diğer ibadetleri saymama gerek yok sanırım, bundan sonra inanıp inanmamak kişiye kalmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Ben yaptigim is nedeniyle kuranin yalan veya yanlis bilgi verdigini o kadar emin olarak biliyorum ki bu kadar rahat yazabiliyorum.

Eger bir gun bilimin ne oldugunu anlarsaniz yalanlari siz de gorebilirsiniz
    Bilimin ne olduğunu ufak birkaç cümle ile anlatabilirmisin. Ayrıca hangi devrin bilimine inandığını sorabilirmiyim? 1000 yıl önce, bugün, 1000 yıl sonra. Kısaca hangi devrin hangi bilim kolu. Evrim, kuantum, görelilik vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnksvl -- 5 Eylül 2018; 21:54:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmettunc

Bence yanlış düşünüyorsunuz ve yorumluyorsunuz. Tabi ki herkes istediğine inanmakta istediğini düşünmekte özgür ama hiçbir politikal kitap dediklerinden en sonuncusu olan Kuran-ı Kerim yaklaşık 1500 senedir aynı şeyleri anlatıyor.
    Sana birkaç soru sormak istiyorum, tanrı var ve dünyadaki herkese var olduğunu göstermek istiyor. Bunu yapmak için neden rastgele 1 insan seçip ona kitap yazdırsın? Eğer dünyayı yaratacak kadar güçlü ise insanların aklına onun varlığını sokmak onun için çok basit olacaktır. O zaman neden Tanrı bir insanı seçip onun yaydırmasını tercih etmiş? Bu plan sana mantıklı geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

meselenin sınav yönü daha çok kurana bir eleştiri olarak değerlendireceğim ve ondaki delillerle sınavı anlatacağım

kuran evrenin yaratılmasının altı basamak yapıldığını söyler. son basamakta idareci (Allahın temsilcisi) olarak insan anlatılır.
    ilk insandan son insana hepsinin ruhu yaratılır ve bir söz alınır. ben sizin rabbiniz değil miyim sorusuyla evet demişiz kabul etmişiz yemin etmişiz. onun için ne zamandan beri müslümansın dendiği zaman diyoruz ki kalü bela zamanından beri gördün tanıdın kabul ettin ve imtihan salonuna (dünyaya) gönderildin. verdiğin sözü, öğrendiğin bilgiyi unuttuysan hata kimde matematik sınavında unuttuğun formül olunca öğretmene mi saldırıyorsun yoksa sen yoksun bu sınav yok diye yapsan ne olur kitabı eline verirler oturturlar işte aynen sınav bitecek inkar edenlerin eline kitap verilecek ve oturtma yapılacak.
    Hiç din tartışmasına girmek istemiyorum lakin şu dediğin ''Var olmadan önce Allahı kabul ettik var olduktan sonra kabul ettiğimizi unuttuysak bu kimin suçu?'' Argümanını neden ortaya sürdün? Galiba siz hatırlıyorsunuz Allah'a verdiğiniz sözü hatırlamayanları suçluyorsunuz.

Vallahi şu argümanı inanmayan arkadaşa söylesek teşekkür eder inanmamakla doğru yoldayım diyerek. Neymiş yaratılmadan önce kabul etmişiz Allah'a inanmayı şimdi unuttuysak bizim suçumuz OTURTMA olacağız. Benim oturtmamda biber olmasın patatesi bol olsun hay Allahım yav usluba bakar mısın?

Herhalde bu deliller 20 yıllık inançlı sorgulama evresini daha sakalları çıkmamışken bırakan kişilere yönelik yoksa inançsız adama böyle argüman sunmak müslümana incil gösterip bak incilde tek din hristiyanlıktır yazıyor gel bize inan demek gibi bir şey.

Not : Ateist değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 6 Eylül 2018; 0:35:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: junis

İkisi çok farklı şeyler, bahsettiğin şey maddesel bir şey elbette kanıt gerektirir ama tanrı ya da bizim dinimize göre Allah maddesel ve fiziksel bir şey değil, dolayısıyla istesekte bu yönde bir kanıt elde edemeyiz, edemeyeceğimize göre de kanıt aramanın bir mantığı yoktur, bu yüzden insanlar zaten dine göre hareket eder, buna da inanç denir, ha dini kitaplara göre peygamberler zamanında bir takım mucizeler olmuş bunları biz göremedik, şimdiki zaman göre direkt kanıt niteliği taşımasa da ateş olmnayan yerden duman çıkmaz diye bir söz vardır. Allah'ın varlığına inanabilmek için onun ilk emrine uymak gerekir oda OKU dur, diğer ibadetleri saymama gerek yok sanırım, bundan sonra inanıp inanmamak kişiye kalmıştır.

Alıntıları Göster
    Hocam maddesel değilse asıl daha fazla kanıt lazım. Fiziksel olmayan bir şey gördük mü, maddesel olmayıp ama irade ve akıla sahip olan bir şey gördük mü? Hiçbir örneği ve benzeri yoksa nasıl var denebiliyor? Mesele inanıp inanmamak değil, elde hiçbir veri olmadan o sonuca nasıl varıldığı önemli.

Dinlerden ötürü kabul ediyoruz diyebilirsiniz. 3 büyük din tarihi bir gerçek mi? Nasıl oluşmuş bunları biliyor muyuz? Kulaktan kulağa aktarılan sözlere ne kadar güvenebiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: aydnksvl

Bilimin ne olduğunu ufak birkaç cümle ile anlatabilirmisin. Ayrıca hangi devrin bilimine inandığını sorabilirmiyim? 1000 yıl önce, bugün, 1000 yıl sonra. Kısaca hangi devrin hangi bilim kolu. Evrim, kuantum, görelilik vb.

Alıntıları Göster
    Bilgi nasıl elde edilir? Deneyerek, görerek ya da ölçerek değil mi. İşte bilim bu. Bunları hiç yapmadan bir şey öne sürülürse gerçeğe ne kadar uygun olur?

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.