Şimdi Ara

Tanrı neden ister? Niye duyguları var? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sc Violet

    Tanrı abartılmış bir baba figürüdür.

    -Sigmund Freud

    bence de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 18 Nisan 2017; 4:18:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Wick


    quote:

    Orijinalden alıntı: razor6247


    quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Daha maymundan insana nasıl dönüştüğümüzü açıklayamıyosunuz. Duyguların, hislerin, isteklerin evriminden bahsediyosunuz. Duygular da mı Dna mutasyonuyla ortaya çıktı? İşiniz gücünüz palavra.

    cahil cahil konuşma bea

    maymundan insana dönüştüğümüzün
    nesini açıklayamıyomuşuz

    dnanın mutasyonu işte
    nevar bunda anlamicak
    moleküller atomlar hareket etmiyomu.....
    tövbe zeus yaww.

    duygulardamı dna mutasyonuyla ortaya çıkmış
    soruya bak

    yok devenin nalıyla ortaya çıktı!!



    Knk sen niye şiir gibi yazıyosun

    Telefonunun ekranında mı tuşlarında mı ne bir sorun varmış. Alt satıra geçiyor geri alamıyor filan. Öyle bir şeyler yazmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu sorularına cevap verilse bile anlaman mümkün değil kardeşim. Şöyle misal vereyim, matematik 4 işlemi bilmeyen bir çocuğa sen denklem çözmeyi anlatırsan sence ne kadar başarılı olursun?



    Allah inancı olmayan birinin sorduğu bu tip sorular neticesinde alacağı, anlayamadığı cevaplar sızlayan vicdanını dindirmekten başka bir işe yaramaz. Bak cevap veremediler der egosuna esir olur iman etmemeye bahane olarak kullanır.



    Şimdi soruyorum. Bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz sahipsiz olamaz, bir harf katipsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki nihayet derecede muntazam şu kainat memleketi hakimsiz olur?



    Nasıl olurda basit bir sanatlı eşya bile ustasız vücuda gelemezken insan gibi bir sanat eseri tesadüfler eseri vucüda gelebilir? Bu kainat tesadüfen yokdan var olabilir? Dünya güneşin etrafında müthiş bir intizamla ayarlı bir şekilde tesadüfen dönmeye başlayabilir? Güneşde vuku bulan anlık binler nükleer patlamalar kim tarafından kontrol ediliyor ki kontrolden çıkarak bizi burda sıcaktan kavurmuyor yakıp öldürmüyor? Bunun gibi milyonlar sorulara verilebilecek cevap nedir? Böyle intizamlı sanatlı hesaplı şeylerin tesadüf eseri olabileceğine inanmak sence akıllılık olabilir mi?



    İlkbaharda açan bir çiçeğin yeşerebilmesi için toprak ve su ile beraber ilk baharın vücuda gelmesi lazım. İlkbaharın gerçekleşmesi için dünyanın güneşin etrafında intizamlı bir şekilde ayarlı bir hızla dönmesi, kendi etrafında ayarlanmış şekilde dönmesi, güneşin ayarlanmış ısıda olması, galaksimizin diğer binler galaksi ile birbirine girip darmadağın olmadan intizamlı şekilde hareket etmesi vs vs birçok ayarlama gerekiyor. Dünyamızda ki yüzbinler çeşit mahlukatın herbiri ayrı ayrı bu kainatla en ince ayrıntısına kadar alakadardır. O nedenle çiçeği yaratan kainatı da yaratması lazım ve yaratmıştır.



    Böyle müthiş bir intizam ancak ezeli ve ebedi sonsuz ilim ve kudret sahibi Allah tarafından kurulabilir. Bu hakikatı inkar etmek mümkün değildir, hele hele bilim hiç değildir.



    Sen bir heykeltıraşa, günlerce uğraştığı heykelini bitirdiği anda yanına gidip desen, "bu heykeli sen yapmadın bu tesadüfler eseri fırtınalı bir havada kendi kendine oldu." sence de kafana çekici yemez misin? Sencede akılsızlık etmiş olmaz mısın? Çekici haketmiş olmaz mısın? Allah bizi niye cehenneme atacak diyenlerin cevabı burada gizli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Tanrı neden ister? Niye duyguları var?
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Maymunlardan geldiğimizi nereden çıkardın? Evrim maymunlardan geldiğimizi değil onlarla akraba olduğumuzu söyler. Duyguların,hislerin evrimi ile alakalı onlarca kitap var yerli ve yabancı dilde. Tek birini açıp okumadan sallamak ne kadar kolay değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.