Bilim, Allah’ın yarattığı muazzam evrenin sırlarını ortaya çıkarmak için insanlığa verilmiş bir araçtır. Evreni, doğayı ve canlıları inceleyerek Yaratan'a şükretmek ve ders almak, bilimin temel amacı olmalıdır. Maalesef günümüzde bazı bilim insanları, natüralist varsayımlarla kendilerini sınırlayarak bu harikulade tasarımın arkasındaki ilahi zekayı göz ardı etmektedirler. Evrim, saf natüralizmin bir sonucu değil, Yüce Yaratıcı'nın mükemmel planının bir parçasıdır. Natüralizm, ateistlerin iddia ettiği gibi, bir tasarımcıya ihtiyaç duymadan kendi kendine var olabilen sistemleri savunur. Oysa aslında doğada gördüğümüz her canlı, Tanrı'nın eşsiz sanatının bir yansımasıdır. Canlıların çevreye uyum sağlama süreçleri doğrudur, ancak bu süreç tek yönlü değildir. Canlının yaşadığı ortam da canlıya yanıt verir. Bu, iki yönlü bir tasarım olarak adlandırılabilir ve kuantum mekaniği gibi yüksek seviyeli ilahi araçlarla gerçekleşir. İşte bu muazzam tasarımın örnekleri:
Bu örnekler, evrenin ve yaşamın yalnızca basit fizik yasalarıyla açıklanamayacak kadar karmaşık ve harika olduğunu gözler önüne seriyor. Her bir canlı, Yüce Yaratıcı'nın mükemmel sanatının bir parçasıdır. Bu sanatın amacı nedir? Neden Tanrı bu olağanüstü tasarımları gözümüzün önüne seriyor? Cevap açıktır: İbret almamız, egolarımızı bir kenara bırakıp Tanrı'nın büyüklüğü karşısında huşu içinde eğilmemiz için. Bu sanatsal gösteriler, bize Tanrı'nın sonsuz gücünü ve yaratıcılığını hatırlatıyor, bizi tevazuya ve şükre davet ediyor. Sonuç olarak, evrim ve bilim, Tanrı'nın eserlerini anlamak için birer araçtır. Bu araçları kullanırken, Yaratıcı'yı unutmamak ve O'nun sanatsal tasarımının bir parçası olduğumuzu hatırlamak çok önemlidir. Bilim, Tanrı'nın yarattıklarını incelemek ve O'na şükretmek için vardır, kendiliğinden oluşan sistemleri savunmak için değil. Kuantum dünyasından makro dünyaya, mikro organizmalardan kompleks canlılara kadar her şey, Yüce Yaratıcı'nın kusursuz planının bir parçasıdır. Bu muazzam tasarımı gördükçe, insanoğlu kendi sınırlılığını ve Yaratıcı'nın sonsuz kudretini daha iyi anlayacaktır. İşte bu anlayış, gerçek bilimin ve gerçek imanın temelini oluşturur. Matematiğin Allah’ın kainatını anlamak ve ibret almak için geliştirilmiş bir araç olarak değerlendirilmesi gerektiği, teorik fizik ve evrim teorisinin ise bu amacı aşarak Tanrı’ya başkaldırış ve nankörlük içerdiği konusunu maddeler halinde açıklayalım:
Teorik Fiziğin Sınırları:
Evrim Teorisinin Sınırlamaları:
Matematik İnsan icadıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 9 Eylül 2024; 22:17:6 > |
TANRI 20 SORUDA KANITLANIR (69. sayfa)
-
-
Kaygınızı anlıyorum ancak dehşet yönetim kuramına göre mantıksal olarak vermeye çalıştığınız cevapların bir geçerliliği yok.
-
Değerli kardeşim, Allah'ı reddetmenin hiçbir insanın haddine olmadığını hatırlatmak isterim. Yüce Yaratıcı'yı inkar etmek, sonsuz hikmet ve kudret sahibi olan Allah'a karşı büyük bir nankörlük ve kibirdir.
Kainatın her zerresinde Allah'ın varlığının ve birliğinin delilleri apaçık ortadadır. Evrendeki muhteşem düzen ve ince hesap, tesadüflerle açıklanamayacak kadar mükemmeldir. İnsan aklı ve vicdanı, fıtratı gereği Allah'ın varlığını kabul etmeye meyillidir. Ancak bazı insanlar kibirleri ve nefislerine olan düşkünlükleri sebebiyle bu hakikati görmezden gelirler.
Allah'ı inkar etmenin dünyevi ve uhrevi sonuçları vardır:
Manevi boşluk ve anlamsızlık hissi
Ahlaki değerlerin temelinin sarsılması
Hayatın gayesini kaybetme
Ahirette ebedi azap
Oysa Allah'a iman etmek ve O'nun yolunda yaşamak insana:
İç huzur ve mutluluk verir
Hayata anlam ve gaye kazandırır
Ahlaki olgunluğa eriştirir
Ahirette ebedi saadete kavuşturur
Bu nedenle, vakit varken Allah'ı tanıyıp O'na iman etmek, insanın hem dünyası hem de ahireti için en hayırlı seçimdir. Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurur:
"Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının ve O'na yaklaşmaya vesile arayın; O'nun yolunda cihad edin ki kurtuluşa eresiniz." (Maide, 5/35)
"Kim Allah'ı, Peygamber'i ve iman edenleri dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Allah taraftarları galiplerin ta kendileridir." (Maide, 5/56)
Unutmayalım ki, her nefis ölümü tadacaktır ve sonunda hepimiz Allah'ın huzuruna çıkacağız. O gün geldiğinde pişman olmamak için, şimdiden Allah'a yönelip O'nun rızasını kazanmaya çalışmalıyız. Allah'ın rahmeti ve mağfireti sonsuzdur. Kim samimiyetle O'na yönelirse, Allah onu affeder ve doğru yola iletir.
Rabbimiz hepimize hidayet nasip etsin, kalplerimizi imanla doldursun ve bizi Cehennem azabından korusun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 10 Eylül 2024; 8:43:23 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şu tarz cevapları uygun bulmuyorum, inanmayan birine ayetlerle cevap vermek çok gereksiz ve anlamsız, adam zaten ayete inanmıyor sen ayet koyuyorsun bırak inanmayan inanmasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senin uygun görüp görmenin bir önemi var mı sen kimsin ?(et ve kemik parçası)
Kutsal kitaplardan sonuncusu Kuran'ı kerim isimli kitabı okuduğunda Varoluşun temasını %90 anlarsın.Kutsal kitaplarda yaratılışın tüm amacı bizzat yaratıcı tarafından anlatılır.
İnsanları Kuran'a yönlendirmeyi bize görev vermiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 10 Eylül 2024; 12:19:33 > -
Senin demenle kimse hiçbir şeye yönlenmez, adam ayeti peygamberin kendi yazmış olduğuna inanmış zaten sen ayetle örnek veriyorsun devam et o zaman sen bilirsin
Ben zaten yolu gösteriyorum.Path(patika) elimle doğru yolu işaret ediyorum.Bunu da kutsal metinler vasıtasıyla yapıyorum.Sen dersen ben kendi yoluma gideceğim güle güle yolun açık olsun (dinde zorlama yok ama doğru yol gösterilmeli)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 10 Eylül 2024; 12:44:41 > -
Adam zaten Kur'an'ı okumuş inanmamış, bunları peygamber yazdı demiş sen saçma sapan hareketlerle ayet gösteriyorsun adama, senin demenle adam imana gelmez kimse imana gelmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 10 Eylül 2024; 12:45:6 >
Güzel kardeşim mümin dostum Bende adama diyorum ki kutsal kitabı açıp hepsini okumasını dile getiriyorum niye uzatıyorsun.
Kutsal metni okumadan bulamazsın doğru yolu anlamıyor musun ?
-
Kardeşim adam Kur'an'ı okumuş inanmamış zaten sor bakalım okumuş mu yüzde yüz okumuştur, sen neyin peşindesin ayet koyarak neyi ispat ediyorsun bir de özelden mesaj atmışsın seviyesizce sen bu hakaretlere nasıl müslümansın onu sorgula bırak milleti müslüman yapacağım diye önce kendini Müslüman gibi davran
Yeterli bilişsel yetilere sahip, psikolojik olgunluğa erişmiş ve Zekâ Katsayısı (IQ) 90-130 aralığında veya üzerinde olan bireylerin, Kur'an-ı Kerim'i sabırla ve derinlemesine okumaları sonucunda derin bir huşu ve içsel sorgulama yaşamaları, dolayısıyla İslam'a geçiş yapmaları %100 kesinliktedir. Bu dönüşümün gerçekleşmediği durumlarda, iki temel faktöre atıfta bulunulabilir:
1. IQ ve genel zekâ ile ilişkili bilişsel sınırlamalar (İslam teolojisinde genel olarak kabul gördüğü üzere, önemli bilişsel yetersizlikleri olan bireylerin inançları konusunda sorumlu tutulmadıkları varsayılmaktadır).
2. Abartılı bir öz-önem duygusu veya ego kaynaklı inatçılıktan kaynaklanan psikolojik direnç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 10 Eylül 2024; 13:31:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X