Şimdi Ara

TANRI 20 SORUDA KANITLANIR (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.364
Cevap
23
Favori
44.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nazgul Founder

    Tanrının olmadığını iddia edenler sürekli felsefe ve demogoji peşinde sizler Tanrıyı kabul etmemek için bilime karşı çıkarak demogoji ustalığına mı yemin ettiniz hepbirlikte ateistler ?

    Alıntıları Göster
    Benim Tanrıyı kabul etmediğim, ateist olduğum sonucuna nasıl vardın? Sorduğum tek bir soru üzerinden mi? (Çok merak ediyor isen Ateist değilim)
    Sizin görüşünüze göre yaptığınız yorumlar, sorulardan yola çıkarak sordum bu soruyu. Bana yansıttığınız izlenim bu şekilde ise bir oturup bunu sorgulayın bence.

    Sorduğum basit bir soruydu, bir oraya bir buraya çekerek cevap vermekten kaçacağınıza "fikrim yok, bilmiyorum" deseniz daha yerinde olurdu. Varsa cevabınız sorumu yanıtlayın laf kalabalığı yaparak yırtma huyunu da bir kenara bırakın.

    Sorumu tekrarlıyorum. Verecek cevabınız var ise alıntılayın.
    "Sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak şunu anlıyorum ki Tanrı dediğiniz şey "BİLİNMEZLİK" oluyor.
    Cevabını bilmediğimiz her şeyi Tanrıya bağlamak Tanrıyı bilinmezliğin kendisi yapmıyor mu?"




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tastarakay

    Benim Tanrıyı kabul etmediğim, ateist olduğum sonucuna nasıl vardın? Sorduğum tek bir soru üzerinden mi? (Çok merak ediyor isen Ateist değilim)
    Sizin görüşünüze göre yaptığınız yorumlar, sorulardan yola çıkarak sordum bu soruyu. Bana yansıttığınız izlenim bu şekilde ise bir oturup bunu sorgulayın bence.

    Sorduğum basit bir soruydu, bir oraya bir buraya çekerek cevap vermekten kaçacağınıza "fikrim yok, bilmiyorum" deseniz daha yerinde olurdu. Varsa cevabınız sorumu yanıtlayın laf kalabalığı yaparak yırtma huyunu da bir kenara bırakın.

    Sorumu tekrarlıyorum. Verecek cevabınız var ise alıntılayın.
    "Sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak şunu anlıyorum ki Tanrı dediğiniz şey "BİLİNMEZLİK" oluyor.
    Cevabını bilmediğimiz her şeyi Tanrıya bağlamak Tanrıyı bilinmezliğin kendisi yapmıyor mu?"


    Bu sorduğun sorudan anladığım kadarıyla Dinleri araştırmamışsın .Kutsal kitaplarda Tanrı bizim boyutumuzda değildir.Üstelik zamanı yaratanda kendisidir.Zaman ve boyut olarak algımızın dışındadır.Cam fanus içinde bir balık düşün balık etrafını camdan gördüğü gibi zanneder.Aynı durum bizim içinde geçerli..Eğer Tanrı algımızın dışındaysa onu nasıl farkederiz?Bilimi kullanarak doğayı, evreni ve canlıları inceleyerek bu muntazam biyolojik sistemlerin kendiliğinden oluşamıyacağını araştırarak rahatlıkla gözlemleyebiliriz.Eğer tek bir proteinin bile kendiliğinden oluşamadığını biliyorsak bu sistemin mimarı olduğu sonucuna ulaşırız.Peki bu mimar nerede? Ve ona nasıl ulaşırız işte bu nokta Tanrının insanlığa gönderdiği kutsal kitap ve seçilmiş elçiler ile gerçekleştiğini düşünüyorum.Tanrı bizi neden yarattı?Amacı nedir ve bizden neyi istiyor?Tüm cevaplar orda gizem filan yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 31 Ekim 2018; 20:48:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evolution Debunked - Life from dead chemicals???




  • Albert Einstein on God




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 8 Kasım 2018; 13:16:34 >
  • Tanrıya ispat diye ileri sürülen birçok maddenin sebepleri açıklanmıştır. Hepsi doğal yolla oluşur. Evrim ağacı sitesinde bulabilirsiniz.

    Bigbang nasıl oldu bilinmiyor. Çünkü bunu bilmek için daha bilimde çok ilerlemeliyiz.

    Ben cevabini bildiğim bir soruyu cevaplayayim.

    Bigbangde evren nasıl ışıktan hızlı hareket etti.

    Aslında evren hala ışıktan hızlı genişliyor. Bu fizik ihlali değildir. Çünkü ışık evrenin içinde mutlak hızdır. Evrenin sınırları ise evrenin dışında genişliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısaca hiç birini bilmiyorsun işte. Açıklama diye attığın videoların hiç biri açıklamıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-12E5A8814

    Kısaca hiç birini bilmiyorsun işte. Açıklama diye attığın videoların hiç biri açıklamıyor.
    Aynen öyle..Bu soruların büyük kısmının cevabı olmadığı ve asla cevap verilemeyeğini zaten biliyoruz.Abiyogenez,Gözün varoluşu ve gelişimi güneşin yörüngesi ,tek hücreden çok hücreye geçiş iddiası ve hücre proteinin ortaya çıkması gibi.. bu yirmi soru yüz soruyada çıkarılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 18 Kasım 2018; 4:44:11 >
  • TANRI 20 SORUDA KANITLANIR


    Yanılmışım Tanrı Varmış - Antony Flew: Kitabın yazarı Antony Flew, 50 sene öncesinin Dawkins'idir. Yani 1900'lü yılların ikinci yarısında, dünyanın en ateşli ateizm savunucusuydu kendisi. Derken DNA'nın yapısından ve diğer gözlemlerinden yola çıkarak sorgulamayla Tanrı'nın varlığını kabul eder. Bu kitabı okumanızı tavsiye etmemin bir numaralı sebebi, Flew'un hem kendisinin, hem de diğer bilim adamı arkadaşlarının ateizm uğruna yaptığı bilimsel ve felsefi çarpıtmaları ve söyledikleri yalanları itiraf etmesidir. Ayrıca Richard Dawkins gibi birtakım ateist yazarlar, hâlâ Antony Flew'un ateizm döneminde yazmış olduğu eski eserlerinden faydalanır, onun eski makalelerinden dipnot verirler, fakat Flew Tanrı'ya inanmaya başladıktan sonra kendisi için "Artık yaşlandı, akıl sağlığını kaybetti" demektedirler. Rahmetli Flew kitabında bu iftiralara da dayanamayıp yanıt verir.

    Antony Flew 1923 yılında Londra’da doğdu. Din kilisesi başkanı bir babanın oğlu olarak ilk ve orta eğitimini kilise okullarında yaptı. Küçüklüğünden itibaren "Tanrı" kavramı ile arası pek iyi olmasa da babasını üzmemek için sesini çıkarmadı. 15 yaşından itibaren ise tam olarak ateizmi seçti. Bu tarihten itibaren düsturu "Kanıtın götürdüğü yere git" oldu. Kanıt onu önce ateist yaptı sonra ateizm konusunda makaleler yazdı, sonrada ateistlerin cevabını bulamadığı sözümona sorulara cevap bulmayı kendine vazife edindi. İngiltere’den Amerika’ya, Kanada’ya kadar münazaraların aranılan adamı oldu. Bu münazaralarda salonlara bazen dört beş bin kişi toplamayı başardı. 70 yıla yakın "kanıtın götürdüğü yere git" felsefesi onu ateistlerin baştacı ve en popüler üstadlarından biri yaptı. 2004 yılına gelindiğinde kanıtlar onu Tanrı’ya götürdü. Şimdi Tanrı var diyor. Gerçi henüz pek bir dine inandığı yok, hatta ahiret hayatını da reddediyor ama inşallah kanıtlar onu oraya da götürür. Şimdi elimde onun Türkçe "Yanılmışım Tanrı Varmış" adıyla yayınlanan İngilizce’de "Dünyanın en ünlü ateisti nasıl fikrini değiştirdi" başlığıyla yayınlanan kitabı var.

    kitap ateizmin teorisini yazan birinin bir İlah`ın var olduğuna inanma ve bunu ispatlama çabasına kadar gelmesini işlediği için ilgiyi hak ediyor. Aslında kitapta Flew`in Tanrıyı keşfi ilginç ama bence ilginç olan bir başka nokta daha var, o da onun dindar bir aile çocuğu iken ateist olmasına sebep olan düşünceleri. Gençken ailesi onu Almanya ve civarlarına tatile götürüyormuş. O yıllar Yahudilerin Almanya’da aşağılandığı yıllar. Kendi ifadesine göre "Yahudiler ve köpekler giremez" afişleri onu "Tanrı varsa o halde neden yeryüzünde kötülük var" noktasına götürmüş. (İlginçtir, henüz seyredemedim ama bu günlerde Nazi işkencesi altındaki Yahudilerin kendilerini yalnız bıraktığı düşüncesi ile Tanrı’yı sorguladıkları bol ödüllü bir film gişeleri ziyaret etmeye hazırlanıyor.) Diğer bir sebep de somut maddi bir varlığı olmayan Tanrı`nın pozitif bilimle nasıl tanımlanacağı. Bunu güya tanımlanmanın olanaksızlığı onu Tanrıyı inkara yönlendirmiş.

    Hakkını vermek lazım, yazar ömrü boyunca delil aramış. Bu delil kovalamaca onu takip eden ateistleri sonsuz memnun ederken nedense "Tanrı var" noktasına getirdiğinde eski fikirdaşları ona "bunak" deme yarışına girmişler.

    Bugün Tanrı’ya inanan Flew şu sebepleri ileri sürüyor: "Bilim Tabiatın Tanrı’ya işaret eden üç boyutuna ışık tutuyor. Bunlardan ilki tabiatın kanunlara uyduğu gerçeği. İkincisi, hayat boyutu; maddeden kaynaklanan ve zekice organize edilip amaca yönelik hareket eden varlık boyutu. Üçüncüsü ise tabiatın varlığı."

    Flew aşağıdaki üç sorunun da bilim adamlarının kafasını karıştırdığını ve tabiri caizse Tanrı’ya inanmadıkları müddetçe de karıştırmaya devam edeceğini ortaya koyuyor.

    1- Doğa kanunları nasıl oluştu?

    2- Hayat, nasıl hayatın yokluğundan çıkıyor?

    3- Evren nasıl yoktan var oldu?

    Flew`in bu kitapla yerine getirdiği en önemli hizmetlerden biri de ateistlerin ateistlikleri ile gurur duydukları Einstein, Quantum fiziğinin ataları MAx Planck, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger, Paul Dirac gibi isimlerin Tanrı’nın varlığına inandıklarına dair beyanlarını derlemiş olması.

    Antony Flew`in Türkçesi "Yanılmışım Tanrı Varmış" . Bana kalırsa "bir rüya gördüm hayatım değişti" tipi hidayet hikâyelerinden çok daha faydalı bilgiler içeriyor. Bu sıralar okumak için yeni bir kitap arayanlara duyurulur.




    [simage][/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 18 Kasım 2018; 5:48:45 >




  • Tanrının yaratıp modellediği moleküler makineler


  • Tanrı 20 soruda nasıl varlığa dönüşür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drahmizm

    Tanrı 20 soruda nasıl varlığa dönüşür.
    İnsanların tüm canlı ve organizmların yaşadığı evren 4boyuttan oluşur.Tanrı bu 4 boyutu yaratan ve kapsayan bir güç olarak düşünürsen 4 boyuttan daha fazla boyutta bulunan bir yaratıcı bu boyutta varlığa dönüştürebilir miyiz diye sorman gerekir .Bilimsel olarak cevap hayır.Fakat yaratıcının olduğunu bu boyutların ve organizmların sonradan oluşmasından yola çıkarak buluyoruz.Eğer bu canlılar sonradan oluşmasaydı sonsuz olsaydı ozaman bu canlılar tanrının ta kendisi olur ve yaratıcıya ihtiyaç kalmazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 27 Kasım 2018; 19:46:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nazgul Founder

    İnsanların tüm canlı ve organizmların yaşadığı evren 4boyuttan oluşur.Tanrı bu 4 boyutu yaratan ve kapsayan bir güç olarak düşünürsen 4 boyuttan daha fazla boyutta bulunan bir yaratıcı bu boyutta varlığa dönüştürebilir miyiz diye sorman gerekir .Bilimsel olarak cevap hayır.Fakat yaratıcının olduğunu bu boyutların ve organizmların sonradan oluşmasından yola çıkarak buluyoruz.Eğer bu canlılar sonradan oluşmasaydı sonsuz olsaydı ozaman bu canlılar tanrının ta kendisi olur ve yaratıcıya ihtiyaç kalmazdı.

    Alıntıları Göster
    Yaratıcı diye bir şey yoktur, olsaydı onun da yaratılması gerekirdi o yüzden o kadar ileri düşünemeyiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drahmizm

    Yaratıcı diye bir şey yoktur, olsaydı onun da yaratılması gerekirdi o yüzden o kadar ileri düşünemeyiz.

    Alıntıları Göster
    Yaratıcı bizimle aynı evrende ve aynı boyutlarda yer almıyor.Biz yaratılanız oda yaratan bu ikililiği unutmayın.Ne bizler yaratıcıyız ne de yaratıcı ile tümleşiğiz.İşte bu ayrım materyalizm ismini verdiğimiz bu 4 boyutlu evrenden Tanrı'yı algılamamız mümkün olmadığı anlamına gelir taki dinlerde bahsedildiği tekrar yaratılaşa kadar.Ozaman Tanrı ile bizzat farklı boyutlarda karşılaşıcağız..(refereans;Din kitapları)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nazgul Founder

    Yaratıcı bizimle aynı evrende ve aynı boyutlarda yer almıyor.Biz yaratılanız oda yaratan bu ikililiği unutmayın.Ne bizler yaratıcıyız ne de yaratıcı ile tümleşiğiz.İşte bu ayrım materyalizm ismini verdiğimiz bu 4 boyutlu evrenden Tanrı'yı algılamamız mümkün olmadığı anlamına gelir taki dinlerde bahsedildiği tekrar yaratılaşa kadar.Ozaman Tanrı ile bizzat farklı boyutlarda karşılaşıcağız..(refereans;Din kitapları)

    Alıntıları Göster
    İnsanlar ilk önce dünyayı anlasın ve insanlar ile diğer hayvanlar arasındaki farkın daha az olduğunu, insanın da bir hayvan türü olduğunu kabul etsin. Sonra başka boyutlara geçeriz hocam...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drahmizm

    İnsanlar ilk önce dünyayı anlasın ve insanlar ile diğer hayvanlar arasındaki farkın daha az olduğunu, insanın da bir hayvan türü olduğunu kabul etsin. Sonra başka boyutlara geçeriz hocam...



    Alıntıları Göster
    İnsan ile hayvan arasında çok büyük farklılıklar vardır.Soyut düşünme analitik düşünme beden kontrolü gibi fakat haklı olduğun bir yer var.Hayvanıda yaratan insanıda yaratan aynı yaratıcı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nazgul Founder

    İnsan ile hayvan arasında çok büyük farklılıklar vardır.Soyut düşünme analitik düşünme beden kontrolü gibi fakat haklı olduğun bir yer var.Hayvanıda yaratan insanıda yaratan aynı yaratıcı

    Alıntıları Göster
    Üstteki videoyu izlediyseniz ve "Soyut düşünme analitik düşünme beden kontrolü gibi" gibi bir fark hala var diyorsanız herhalde ya düzmece bir video olduğu düşündünüz yada gerçekten düşünemeden yazıyorsunuz çünkü başka ihtimal yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ₯

    Üstteki videoyu izlediyseniz ve "Soyut düşünme analitik düşünme beden kontrolü gibi" gibi bir fark hala var diyorsanız herhalde ya düzmece bir video olduğu düşündünüz yada gerçekten düşünemeden yazıyorsunuz çünkü başka ihtimal yok.

    Goriller ve şempanzeler insanların eğitiminden geçtikten sonra bu videodaki seviyeye gelebilirler.Genelde hayvanlara verilen eğitim şartlı refleks üzerinedir.Hayvana sesli komut ile bir eylemi yaptırmak ödül ve ceza ya göre programlanır.Hayvan hareketi doğru yapana kadar cezalandırır ve aç bırakırsın veyahut istediği besini vermezsin.Hayvan istediğin komutları ve fiileri yerine getirdikçe ona ödülünü verirsin.Böylece hayvanlara istediğini birkaç davranışı öğretebilirsin.Sen öğrettiğini düşünürken halbuki hayvan ya şartlı refleks halindedir(omurilik)yada sadece basit eğitimleri yapabilecek kapasitedir.Fakat sağlıklı bir insan soyut düşünebilen bir canlıdır(ileri seviye )SöZcük ve kelimeler ile anlaşarak kafasındaki planlar ile medeniyet inşa eden bir canlı yani maymunlar cehennemi filmi sadece filmdir gerçeği yansıtmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 28 Kasım 2018; 0:27:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan OZ

    quote:

    Orijinalden alıntı: ₯

    Üstteki videoyu izlediyseniz ve "Soyut düşünme analitik düşünme beden kontrolü gibi" gibi bir fark hala var diyorsanız herhalde ya düzmece bir video olduğu düşündünüz yada gerçekten düşünemeden yazıyorsunuz çünkü başka ihtimal yok.

    Goriller ve şempanzeler insanların eğitiminden geçtikten sonra bu videodaki seviyeye gelebilirler.Genelde hayvanlara verilen eğitim şartlı refleks üzerinedir.Hayvana sesli komut ile bir eylemi yaptırmak ödül ve ceza ya göre programlanır.Hayvan hareketi doğru yapana kadar cezalandırır ve aç bırakırsın veyahut istediği besini vermezsin.Hayvan istediğin komutları ve fiileri yerine getirdikçe ona ödülünü verirsin.Böylece hayvanlara istediğini birkaç davranışı öğretebilirsin.Sen öğrettiğini düşünürken halbuki hayvan ya şartlı refleks halindedir(omurilik)yada sadece basit eğitimleri yapabilecek kapasitedir.Fakat sağlıklı bir insan soyut düşünebilen bir canlıdır(ileri seviye )SöZcük ve kelimeler ile anlaşarak kafasındaki planlar ile medeniyet inşa eden bir canlı yani maymunlar cehennemi filmi sadece filmdir gerçeği yansıtmaz

    İlk başta şunu anlamanız gerekir, insanların yaptığı şeyler diğer hayvanların dünyasında genellikle yoktur. Örneğin orada televizyonu al gibi bir şey zaten olmaz. Burada insanlara göre bir şeyler öğretilip yaptırılıyor. Sizin bu canlı ile anlaşmanız için ilgisini çekmeniz lazım ki anlaşabilin, ödüller bunun için var. Yaptığınız en büyük hata insan odaklı düşünmek yani empati yapamıyorsunuz. Öyle bir yorum yazmışsınız ki hayvanın kafatası boş, sadece omurilikten oluşuyor. 30 milyar nöron da içerde öyle saçma sapan dolaşıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drahmizm

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan OZ

    quote:

    Orijinalden alıntı: ₯

    Üstteki videoyu izlediyseniz ve "Soyut düşünme analitik düşünme beden kontrolü gibi" gibi bir fark hala var diyorsanız herhalde ya düzmece bir video olduğu düşündünüz yada gerçekten düşünemeden yazıyorsunuz çünkü başka ihtimal yok.

    Goriller ve şempanzeler insanların eğitiminden geçtikten sonra bu videodaki seviyeye gelebilirler.Genelde hayvanlara verilen eğitim şartlı refleks üzerinedir.Hayvana sesli komut ile bir eylemi yaptırmak ödül ve ceza ya göre programlanır.Hayvan hareketi doğru yapana kadar cezalandırır ve aç bırakırsın veyahut istediği besini vermezsin.Hayvan istediğin komutları ve fiileri yerine getirdikçe ona ödülünü verirsin.Böylece hayvanlara istediğini birkaç davranışı öğretebilirsin.Sen öğrettiğini düşünürken halbuki hayvan ya şartlı refleks halindedir(omurilik)yada sadece basit eğitimleri yapabilecek kapasitedir.Fakat sağlıklı bir insan soyut düşünebilen bir canlıdır(ileri seviye )SöZcük ve kelimeler ile anlaşarak kafasındaki planlar ile medeniyet inşa eden bir canlı yani maymunlar cehennemi filmi sadece filmdir gerçeği yansıtmaz

    İlk başta şunu anlamanız gerekir, insanların yaptığı şeyler diğer hayvanların dünyasında genellikle yoktur. Örneğin orada televizyonu al gibi bir şey zaten olmaz. Burada insanlara göre bir şeyler öğretilip yaptırılıyor. Sizin bu canlı ile anlaşmanız için ilgisini çekmeniz lazım ki anlaşabilin, ödüller bunun için var. Yaptığınız en büyük hata insan odaklı düşünmek yani empati yapamıyorsunuz. Öyle bir yorum yazmışsınız ki hayvanın kafatası boş, sadece omurilikten oluşuyor. 30 milyar nöron da içerde öyle saçma sapan dolaşıyor.

    Alıntıları Göster
    30 milyar nöronun ile alakası yoktur .Önce bunu anlamalısın.Maymunda 30 milyar nöron var ise balinada devasa bir beyin var.Anlaman gereken Beynin loblarının nekadar geliştiğini bilmen lazım.Frontol lob yan ve arka loblar bu loblar canlıdan canlıya farklılık gösterir .Aynı Zaman da beyin içindeki kıvrımlar ve özel bölgeler gelişkinliğine bakar.Hayvanın soyut düşünebilme yetisi insanların yanına bile yaklaşamaz ki bundan dolayı insan ekosistemin en üzerinde yer alır .İnsan protein ile beslenmesi onun Zihnini geliştirdi ve büyüttü büyük ihtimalle fakat bilmen ve anlaman gereken nokta insana özgü genlerin elverişliği(yaratılış)buna zemin hazırlamış olması..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 28 Kasım 2018; 1:56:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hepsini okudunuz mu cidden ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.