Şimdi Ara

Tamirden geldikten sonra çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim laptopun fanı bozulmuştu , ondan tamire götürmüştür dün. Bugün gittim aldım, açtığımda bir şeyi çöpe aticam yarım saat ,chrome açicam bir saat, o durumdaydı. Kasılma yok yani mouse yavaş falan hareket etmiyor ama birşeyi açma falan çok uzun sürüyordu. Pc zaten şarkı bittiğinden kapanmış , sistem çalışmasına devam diye açtım yani.Ben de bir yeniden başlatayım dedim ama yine o durumdaydı.Zaten baktım, pcden 2, 5 gblik şey silinmiş. Kapadım şimdi bilgisayarı, düzelir mi sizce biraz dinlense? Ve saat ve tarih ayarı da değişmişti ayrıca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• açılışta çalışan tüm gereksiz programları kapat hatta mümkünse sadece antivirusun aktif olsun..
    advanced ssytem care 6 yı kur pc ne derin bakım yaptır tarama bitince tüm sorunları düzelt de düzeltsin..
    yine iobit firmasının smart defrag programı ilede diski birleştirirsen pc de gözle görülür bir hızlanma olacağına eminim..
  • disk birleştirme olayı nedir hiç bilmiyorum, ne ise yarar falan... neyse sizce geri götürmeli miyim, düzelmez mı dinlenirse biraz?

• disk birleştirme diğer adıyla defragmentasyon diskindeki parçalanmış dosyaları bir yerde toplar birleştirir.
    yani sabit diskteki dosyalar zamanla kullanım sonucu dağınık hale gelir dağınık olur,hdd ye verilen komut ile hdd bu dosyalara erişim için daha çok zorlanacaktır çünkü dağınıktır o dosyaları bir araya getirirsen hdd daha hızlı erişecektir ve daha performanslı daha hızlı tepki verecektir..
    senin yapman gereken zor bişey değil programı kurup BİRLEŞTİR aracını tıkla o tarayıp düzeltir herşeyi..
    öyle dinlenmekle falan ayağa kalkmaz bu yük taşıyan hamal değil sonuçta
    sadece olduda aşırı ısınma oluşmuşsa dinlendirilir işlemci soğusun diye o da zaten 5-10 dakikada soğur..
  • HD tune programını indirin.Error scan yapın.(hızlıyı seçmeyin) Error scan sonucunun resmini burda paylaşsın zahmet olmazsa.
  • Peki sizce ne yapmış olabilirler bilgisayara da yavaşladı?
  • Arkadaşlar lütfen cevap...Geri götürdüm tamirciye, şöyle şöyle dedim adam bizden istediğin şeyi yaptık dimi dedi
    ben de evet ama bundan önce yoktu böyle bir problem dedim,format şart dedi,içindeki bilgiler önemsiz falan olsa şimdi de atarim dedi ama yok galiba dedi.Hard diske çek , bana getir atayım dedi. İşte ben de başka iki yere faalan da sordum onlar da format şart dedi. Bozdu bilgisayarımı şirefsizler, disk birleştirme olayına gelirsek yerel disk c 250 gb dolu , ne kadar birleştirecek yani, bir işe yaramaz.Hard disk almayı düşünüyorduk ama 200 lira civarı, adam bilgisayarımı bozdu resmen,bir şey yapamıyorum ya...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saat ayarlarida sifirlanmis diyorsan anakartla ilgili birsey var biosu zarar gormus olabilir.internetten guncelle reset at gene sifirlaniyorsa anakartta sorun var.format at duzelmesse dedigim gibi bu tip kastirma srunlari bundan olur.anakartina bak hangi model internetten birde smdi bak degistirmismi diye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.