Şimdi Ara

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ameliyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta devlet hastanesine gittim. Doktor bağırsak ameliyatı olman gerekiyor dedi. Ben devlette değilde özelde yaptırmak istiyorum.
    Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırsam bu haftasonu, haftaya ameliyatı özelde olabilir miyim? Tamamlayıcı sigorta şirketi sen bir hafta önce devlette sana bu tanı konmuş o yüzden ödemiyorum diyebilir mi? Ne yapmamı önerirsiniz? Devlette ameliyat olmak istemiyorum... Bir yolu yok mu bu işin? Para ödeyip ondan sonra sigorta şirketinin red etmesini istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyrklaunavan -- 23 Mart 2018; 11:32:18 >

şirketlerin çalışanlarına yaptıkları özel sağlık sigortaları çok daha kapsamlı oluyor ama şahsi yapılan özel sağlık sigortaları biraz daha dar kapsamlı olabiliyor. sonuçta özel sağlık sigortalarının amacı para kazanmak. çok iyi devlet hastaneleri var, devlette ameliyat olmanda korkacak bir durum yok, biraz doktoru araştırıp rahatlıkla olabilirsin. devlet hastanelerinde başarı oranı özele göre daha yüksek merak etme.

Orijinalden alıntı: darker

tanı konduktan sonra özel sağlık sigortası o hastalığı kabul etmez. gizlesen sistemden vs bulunursa parasını geri isterler muhtemel.
    şirketlerin çalışanlarına yaptıkları özel sağlık sigortaları çok daha kapsamlı oluyor ama şahsi yapılan özel sağlık sigortaları biraz daha dar kapsamlı olabiliyor. sonuçta özel sağlık sigortalarının amacı para kazanmak. çok iyi devlet hastaneleri var, devlette ameliyat olmanda korkacak bir durum yok, biraz doktoru araştırıp rahatlıkla olabilirsin. devlet hastanelerinde başarı oranı özele göre daha yüksek merak etme.

Saol cevap için. Aslında tanı kondu tam olarak ne demek? Doktor Bey bana ameliyat olman lazım. Git şu tetkikleri yaptır gel dedi. (Devlet hastanesinde). Bende tetkikleri yaptırdım ama tekrar doktorun yanına randevu alıp gitmedim. Bu şekilde tanı konmuş mu oldu? Daha doğrusu doktor "ameliyat olacak" tanısını koyması ne demek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyrklaunavan -- 23 Mart 2018; 15:7:43 >

• dr neye göre ameliyat ol dedi? demek ki ortada bir hastalık var.

Orijinalden alıntı: darker

dr neye göre ameliyat ol dedi? demek ki ortada bir hastalık var.

Doktor oraya bi yere yazıyor değil mi? Bu elemanın ameliyat olması gerekmektedir diye? Tanı vs
  • Sağlık sigortalarında bekleme süresi denen bir olay var. Ameliyatlar 1 ay ya da 3 aydan önce poliçe de geçersiz sayılır. Bu süre sigorta şirketlerince değişkenlik gösterebilir. Açıkcası 7 ay sonra bu ameliyatı sigortadan profesyonelsen karşılatabilirsin. Bekleme süresi dışinda yakalamaları çok zor. Çok büyük bir meblag ise göze çarpar incelenir reddetme durumları olabilir. Sigorta şirketi reddetmek isterse 10 yıl önce kullandigin hapı bile bulur reddeder :) Devlet hastanesi tercihin olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tomris01

Sağlık sigortalarında bekleme süresi denen bir olay var. Ameliyatlar 1 ay ya da 3 aydan önce poliçe de geçersiz sayılır. Bu süre sigorta şirketlerince değişkenlik gösterebilir. Açıkcası 7 ay sonra bu ameliyatı sigortadan profesyonelsen karşılatabilirsin. Bekleme süresi dışinda yakalamaları çok zor. Çok büyük bir meblag ise göze çarpar incelenir reddetme durumları olabilir. Sigorta şirketi reddetmek isterse 10 yıl önce kullandigin hapı bile bulur reddeder :) Devlet hastanesi tercihin olsun.

7 ay sonra demişsiniz. O kadar bekleyemem. En iyisi ben tamamlayıcı yaptırmayayım. Bir işe yaramayacak.
    Devlet hastanesindeki doktora yaptırayım da eskiden herkes ameliyatları özelde yaptırmaya çalışırdı. Bu son yıllarda değişti heralde.
    Darker' da devlette yaptır demiş. Hayırlısı... Dediğiniz gibi
    devlet hastanesinde yaptıracağım. Kalabalık ana baba günü hastaneler gözüm korktu yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyrklaunavan -- 23 Mart 2018; 23:12:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.