Şimdi Ara

tam şarj olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim benim sorunum laptop hiç tam dolu olmuyor %98 oluyor en fazla ve öylece kalıyor.bazen prize takılı dolmuyor diyor..daha laptop 4 gün önce sıfır aldım asus k55vj-sx031d.

• kardeşim bunun servise gösterilmesi lazım yadaaa bilgisara virüs'De girmiş olabilir

eğer hep prize takılı uğraşıyorsan pc ile bundan kaynaklanıyo olabilir..BUNLAR BENİM DÜŞÜNCEM ama sen daha bilgili birisinin cevap vermesini bekle bence
  • bir iki defa olmuşsa bu düzelebilir ama uzun süredir böyleyse yavaş yavaş pilin ömrü bitiyor demektir.
  • saolun arkadaşlar ama ben hiç tam dolu dediğini görmedim 4 günde %99 oluyor prize takılı doluyor diyor.tam dolu demesi gerekirken prize takılı şarj azalıyor ve sonra prize takılı dolmuyor diyor yani prize takılı bile olsa boşalmaya başlıyor
  • bozulan veya işlevini yitiren bir çok elektronik eşyada bu durumu düzelmek için bir çok seçenek olabilir.ama ben bozulan bir bataryayı, düzeltmenin işlevini tekrar getirmenin bir yolunu daha önce duymadım. zamanla daha da kötüleşir ve en sonunda tamamen işlevini yitirir. ben derim ki, garanti süresi bitmesine 3 ay kalaya kadar kullan daha sonra pilini değiştir.
  • daha yeni aldım 5 gün oldu artık iki yıla dayanırsa bataryası
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuğrul01

öncelikle vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim benim sorunum laptop hiç tam dolu olmuyor %98 oluyor en fazla ve öylece kalıyor.bazen prize takılı dolmuyor diyor..daha laptop 4 gün önce sıfır aldım asus k55vj-sx031d.

HW monitoru indir dostum. onu kurduktan sonra wear level var. o bataryanın ne kadar bozulduğunu gösterir. eğer yüksekse Örn %88 gibi vs. bataryanın ömrü azalmıştır.

Ayrıca o uygulamada ısını ve ne kadar dolu olduğunu da görebilirsin. istersen resim de atarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE TAM ŞARJ OLMUYOR
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pilin ömründen dolayı + lar tam olarak yer değiştirmediğinden oluyor bide pc nde şase olabilir
  •  tam şarj olmuyor
  • resmi çektim kardeşim böyle ben bişey anlamadım nereye bakacaz bozulacağını sen bir resmi inceleyip beni bilgilendirirsen sevinirim
  • buralardan anlamazsın arkadaşım onu 24 saat pc yi kullanmadan bataryayı şarza tak %100 olursa ve 2 gün giderse sıkıntı yoktur eğer dolmuyorsa pilin ölmüştür
  • şuan bile en az 2 saat gidiyor kardeşim..şöyle bir durum %99 olunca batarya fişe takılı olsa bile şarj kesiliyor ve %85 lere düşünce tekrar şarj etmeye başlıyormuş bu sırada da fişe takılı dolmuyor diyormuş..yani bu durum normalmiş ama %100 olmadan düşüşe geçmesini anlayamadım
  • Eğer bilgisayarınızı yeni aldıysaız PC de şase olabilir, diğer durumda pilin yarılanma ömrü başlamış demektir.
  • quote:

öncelikle vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim benim sorunum laptop hiç tam dolu olmuyor %98 oluyor en fazla ve öylece kalıyor.bazen prize takılı dolmuyor diyor..daha laptop 4 gün önce sıfır aldım asus k55vj-sx031d.

Yaşamış olduğunuz problem ile ilgili olarak pilinizi kalibre etmeyi deneyebilirsiniz

Pil kalibrasyonunu aşağıdaki yönergeleri izleyerek gerçekleştirebilirsiniz.

Başlat/Ayarlar/Denetim Masası yolunu izleyerek Güç Seçeneklerini tıklayınız.

1.Güç Seçenekleri penceresinden güç ayarını Yüksek Performans olarak seçiniz.

2.Güç kablosunu çekiniz ve pili tamamen boşaltmak için, pil bitip bilgisayarınız kapanana kadar ürününüzü çalıştırınız.

3.Cihazınızın kapalı durumda iken %100 şarj ediniz. Şarjın tamamen dolduğunu şarj ledinin sönmesinden anlayabiliriz.

4.Bilgisayarınız tamamen şarj edildikten sonra adaptörü çıkararak dizüstü cihazınızı açınız.

5.1-2 nolu adımları takip ederek Güç Tasarrufunu seçiniz ve aynı işlemleri tekrar ediniz.

6.Cihazınız tekrar açıldıktan sonra bu kez de Dengeliyi seçerek işlemleri uygulayınız.

7.Bilgisayarınız kapandıktan sonra güç adaptörünü takınız ve cihzaınızı açarak güç seçeneklerini istediğiniz ayarlara geri döndürünüz. Pili tamamen şarj ediniz.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra pil durum kontrolünü tekrar yaparak sonucu foruma yazınız ona göre yardımcı olmaya devam edelim . . .

• deneyecem hocam ama bende bir program kuruluydu onu kaldırdım asus cd sinde geldi hybred 4 diye bir program şarjla alakalı..ondan kaynaklanır mı acaba?
  • ondan kaynaklanmaz arkadaşım senn bataryan 2 saat gidiyorsa kesin ölmüştür AMA ŞARZIN AZ GİTMESİNİ ÖNLEYEBİLİRİZ
    teknoprogramm.blogspot.com
    Laptop şarzınız azmı gidiyor?
    http://teknoprogramm.blogspot.com/2012/12/laptop-sarznz-azm-gidiyor.html
    BUNA Bİ GÖZ AT ARKADAŞIM

• şarjın ölmesi gibi bir durum söz konusu değil en az 2 saat dedim ben daha fazlada gidyor sence bataryası ölü bir şarj bu kadar uzun gider mi? sorun olarak tek %100 olmaması başka hiç sorun yok eger bu laptopa zarar verecek bir durum değilse %100 olmuş olmamış umrumda değil ama zarar veren bir durumsa önlemini almalıyım o açıdan araştırıyorum..yinede teşekkür ederim
  • quote:

şarjın ölmesi gibi bir durum söz konusu değil en az 2 saat dedim ben daha fazlada gidyor sence bataryası ölü bir şarj bu kadar uzun gider mi? sorun olarak tek %100 olmaması başka hiç sorun yok eger bu laptopa zarar verecek bir durum değilse %100 olmuş olmamış umrumda değil ama zarar veren bir durumsa önlemini almalıyım o açıdan araştırıyorum..yinede teşekkür ederim

kaynaklanma ihtimali var tabi ki de ama size tavsiyem önce kalibre işlemini yaptınız mı
  • evet hocem yaptım şarj ışıgı sarıya dönünceye kadar hiç açmadım sonra fişi çıkarttım laptopu açtım %99 gösteriyordu ben daha sonra güç tasarrufunu seçtim ve biraz kullanınca %100 gösterdi ve en az 5 dakika %100 şeklinde kaldı snra yavaş yavaş azalmaya başladı..tekrar kapanıncaya kadar bekledim şarja taktım kapalı şekilde ortalama 2 saatte doldu fişten çektim açtım %85 gösteriyordu bu seferde dengeli yaptım biraz kullandım %100 oldu ve en az 10 dakika böyle kaldı şuan 2.30 saat oldu ama hala kapanmadı..oyun oynarsam maksimum 1.30 saat gidiyor ama nete takılırsam rahat 3 saat gidiyor hocam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.