Şimdi Ara

TALİSMAN MI İNSİGNİA MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
12.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Insignia sahibiyim, bence 2 aracı da test edin.

Talisman ın 1.6 130Hp dCi Touch donanımlısını 2-3 defa kulandım çok beğendim; sessiz, yumuşak, frenler güven veriyor, içi geniş, oldukça ekonomik ve yeterince esnek, belki direksiyonu biraz yapay bir tepki sunuyor ama genel olarak araç gayet alınası, tabi ülkedeki marka algısı ya da aracın mekanik/elektronik direnci nasıldır fikir vermek güç.

Ben olsam Talisman a da şans verirdim - bir markayı ısrarla yağlayıp diğerlerini kötülemek mantıklı değil ama bu ne yazık ki 2. elde aracın kaderini olumlu/olumsuz etkileyebiliyor.

Talisman yakıt tüketimi ve tasarım olarak Insignianın önünde.

Performansları çok yakın olur, yan yana yürüseler biri en fazla 1 boy açabilir arayı.

Bu araçlar 1.500 kg ve üzeri oldukları için performans beklentiniz pek yüksek olmasın, performans isteniyorsa 160lık Talisman tatmin eder.

Insignia yakın zamanda kasa değiştiriyor, güncel makyajlı kasası gayet şık fakat eskidiğini belli ediyor, 2013te makyaj yemişti. Talisman bu konuda daha avantajlı. Malzeme kalitesi olarakta ikisi de birbirine yakın.

Fiyat olarak ötvden sonra ne haldeler bilmiyorum ama Talisman insigniadan en az bi 20 bin tl daha pahalıdır.

İkisi arasında bütçe sıkıntısı yoksa ben Talisman derim. Ötvden Prestige donanımı kadar etkilenmeyen Skoda Superb 1.6 TDI Style versiyonu'nu da düşünebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce Ankara'da ticari taksi olan bi talisman gördüm,araba kullanmasam yolda yürüyor olsam el kaldırıp binerdim merak ediyorum arka koltuğunda yolculuğu.Motor ekonomik,donanım tatminkar,malzeme kaliteside fena degil.Benim gözüm var bu araçta.Allah nasip eder umarım

Bu bağlantıdan Insignia hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Talisman'ı bayide inceledim ilk intiba gayet iyiydi.

Insignia yenilenecek olmasa mevcut fiyatlarıyla rakipsiz bence. Talisman olması gerektiği gibi rekabetçi fiyatlarla gelmedi. Passat ile aynı fiyatlara satmaya çalışıyor ki bu hiç makul değil.

1.6 DCI, 160 beygir, dopdolu modeli 120 seviyelerinde tutabilse piyasayı silip süpürebilir ana bu fiyatlarla olmaz o iş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: İssiz Adam

Tasarım, ekonomi(nispeten)--- talisman

Marka algısı--- insignia

Onun dışında konfor, yol tutuş, güvenlik va çok fark olacağını sanmıyorum

Marka algısı mı kaldı allasen opelin renaultdan ne farkı var.

Son fiyatları bilmiyorum ama insignia nerdeyse c segment fiyatına veriliyordu. Fiyatı hala Talisman'a göre ciddi şekilde ucuzsa insignia tercih etmek mantıklı olur.

Öte yandan yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Bencede reno almaktansa eski kasa insignia lar yeni kasaya göre hem daha donanımlı hem daha ucuz. Belki çok az yakıt farkı vardır onun haricinde her şeyi ile yeni insigniadanda makul talismandanda makul bi araba.

Burada bazıları opele renoyu bir tutmuş. Reno fiyat olarak uygun bi araba özellikli bi araba mesela hyundai peugeot citroen fiat karşısında kesinlikle reno tercihim olur ama işin içine opel skoda girerse renoyu tercih etmem mesela Ford La bile kıyas etsen renomu fordmu karasız kalırım ama bu saydığım markaların içinde ilk tercihim opel sonra skoda olurki sağlamlık ve yol tutuşta opel kendini kanıtlamış bi araba. Insignia gelince arabanın koltuğuna oturup sürdüğünüz zaman verdiği sürüş zevki çok başkadır.

Yalnız tavsiyem sport pakettir.

Ama mondeo nun yok tutuşu ile insignia nın yol tutuşunu kıyaslamak bence opele haksızlık olur bu benim görüşüm.

Size göre ford ezer geçer buda sizin görüşünüz saygı duyuyorum.

Bazı konular göreceli değildir. Daha performanslı araba bellidir, daha iyi yol tutan araba limitlerde yine bellidir.

Siz hangi focus u kullandınız bilmiyorum. Yine hangi mondeoyu insignia ile kıyasladınız ve yol tutuşunun daha iyi olduğu kanısına nasıl vardiniz acaba. Yeni mondeo, konforda passat dagil bütün rakiplerini eziyor geçiyor zaten. Ama yol tutuşundan hala ödün verdiğini düşünmüyorum ben. Sadece virajlarda gövde biraz yatıyor. Bu da normal ama tolu hiç bırakmıyor. Önceki mondeolar gibi hala müthiş yol tutuşu var bence. Kullanıcılara sorun, marka olarak ford un, opel den daha iyi yol tuttuğu konusunda bütün forum hemfikirdir. Zaten dünyada da kabul görmüş bir gerçektir. Fordun yol tutuş konusunun nasıl üstüne düştüğünü herkes biliyor. Bunun bana göresi sana göresi yok. Ha bu demek değildir ki opellerin yol tutuşu kötüdür. Bu konuda kesinlikle opel de iyidir. Ama ford, bmw, alfa romeo gibi markalar bu konuda ayrı noktadalar.

• bayram dönüşü kastamonudan ankaraya akrabanın yeni aldıgı talismanla geldim.. ortalama 110 km hızda 5.4 yakıt tuketımı ile geldik.. araç 1.6 dci 160 bg ben şok geçirdim yol bilgisayarından gösterince bu ağırlığa ragman bu ortalama muhteşem değerler..

Hocam ben opeli mercedesten üstün görmüyorum ama siz fordu alfa ile bmw ile bir tutuyorsunuz. Birde ford reno pejo citroen skoda opel vw seat vs. Üç aşağı beş yukarı müdahildir. Fakat bmw audi alfa mercedes bunların hiç biri önceki markalarla kıyaslanamaz.

Size tekrar söylüyorum bi megane da nasıl bi takım sorunlar varsa focustada başka sorunlar var özellikle sağından solundan ses gelme konusunda ve o kapıların eğreti duruşu ve açılıp kapanışı ben sevmedim.

Size göre ford bi alfa bmw kalitesinde olabilir ama ben arabadan çok anlamam viraja girdiğimde direksiyonu sert bi şekilde kırarım hangisi çizgisinde kalıyorsa benim için yol tutan o dur. Formda ki çoğunluk beni alakadar etmez. Forma 15 20 yaşında gençler de yazar 40 50 yaşında ki görmüş geçirmiş insanlarda yazar. Psikoljik sorunlu hasta ruhlularda yazar bilende bilmeyende yazar.

Birde bana göresi olmaz diyorsunuz. Sadece passat mi mondeo mu yazın da görün sana göre bana göre varmı yokmu.

Asıl sorun forumdaki insanların kendilerinde yani ben biseye iyi dedim mi herkes ona iyi diyecek yok öyle bişe.

Sen mercedes iyi dersin neye göre iyi dersin konfor kalite lüks dersin başkası reno iyi der oda kendince ekonomi ucuzluk vs.arar renocuya göre mercedesin 2 far parası bi megane parasıdır bunun içinde fuzulidir mercedes diyene göre renonun üstüne para ver adam o arabayla bi tur atmaz. Işte böyle insanların arayışları farklıdır bunun için her marka satılır yoksa piyasayı 2 3 markanın belirlemesi lazım.

Biz bu ülkede şahinlerin yok sattığını bmw opel vw nin kimsenin yüzüne bakmadığı günleri biliriz tecrübe kolay kazanılmıyor.

• Hocam beni yanlış anlamışsın sen. Ben ford u o markaların yanına yol tutuş olarak koydum. Kalite olarak değil.

Ford ile Opel in Focus u - Astra sı, Mondeo su ve Insignia sı birbirini silindir gibi ezip geçemez o kadar da farklı değiller.

Ford un sürüşü biraz daha zevklidir, Opel ise kritik anlarda yola tutunmasıyla limitler açısından Ford dan pek de geride olmadığını belli eder ama bunu onun gibi eğlenceye dönüştürmez.

Alfa ise göründüğü gibi hissettirir; tasarımı canlıymış gibi görünür, kullanırken aracın aklınızdan geçenleri hissettiğini sanırsınız :) motorunun sesi bile özeldir.

Gerçi saydığım bu kriterler bazı yıllarda değişkenlik gösterebiliyor ama yaklaşık 20 yıllık tecrübemin ortalamasını alırsak durum böyle.

Orijinalden alıntı: cbascan

Hocam beni yanlış anlamışsın sen. Ben ford u o markaların yanına yol tutuş olarak koydum. Kalite olarak değil.

Bu çok doğru.

Benim ford ve bmwye karşı bi zaafım olduğu için bazen fazla abarttığım oluyor yalan yok ama fordun şasi dengesi üzerinde çok çalıştığını düşünüyorım ben hele o defalarca sürdüğüm focus 3.5 hbnin, sabit gazla 1 serisinin bile dsc ışığını yaktığı virajlarda yola zamk gibi yapışmasına bayılıyorum. Bir de opel h ile geçirdiğim 2.5 senedeki mekanik sorunlar ve 1.3 cdti motor kombinasyonu beni çok yıpratmış ve bende kötü anılar bırakmıştı opel maalesef :)

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.