Şimdi Ara

Taksim deki evrim karşıtı fosil sergisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu gün taksim metroda bir fosil sergisi gördüm ve merak edip girip bir baktım.

küçük cam fanuslarda yaklaşık 15-20 tane 25 milyon yıldan 500 milyon yıla kadar çeşitli hayvan ve bitki lerin fosilleri vardı, aynı yerde bunların birde günümüzde ki şekillerini gösteren bir fotoğraf ve aynı yerde şöyle bir yazı "bu canlı milyonlarca yıl boyunca hiç bir değişime uğramamıştır"

bu fosillerden bazılarını not aldım :

Su Tahtakurusu
    Çayır çekirgesi
    Mantis karidesi
    Zargana
    Deniz anası
    Güneş mercanı
    yılan yıldızı
    Sabun ağacı
    Trilobit

bu sergide bu canlıların (ve tabi diğer tüm calıların ) hiç bir değişime uğramadan birden bire oluştuğunu (yaratıldığını) öne sürüyorlar.

sergiden aldığım bir tanıtım broşüründeki yazıyı aynen yazıyorum.

"Fosiller,canlılık tarihinin en önemli delilleridir.Dünyanın çeşitli bölgelerinde elde edilmiş yüz milyonlarca (450 milyondan daha fazla) fosil bulunmaktadır.Fosillerin sağladığı temel bilgi, canlılığın tarihi ve yapısı hakkındadı.Milyonlarca fosil, canlılığın aniden, kompleks yapısıyla, eksiksiz olarak ortaya çıktığını ve milyonlarca yıl boyunca hiçbir değişikliğe uğramadığını göstermektedir.Bu da canlılığı yoktan var edildiğinin yani yaratıldığının önemli bir delilidir.Canlıların aşama aşama oluştuğunu, yani türlerin birbirlerinden türediğini gösteren ise tek bir fosil(Ara Geçiş Formu)
    yoktur.

BİYOKİMYA alanında, değil bir canlının, herhangi bir hücresinde bulunan bir protein molekülünün bile tesadüfen oluşma ihtimalinin matematiksel olarak "sıfır" olduğu ortaya konmuştur.

PALEONTOLOJİ, canlıların Prekambriyen Döneminde aniden ortaya çıktığını ve 150 yılı aşkın süredir, dünyanın dört bir yanında yapılan kazılarda elde edilen fosil kayıtları, balıkların hep balık, böceklerin hep böcek, kuşların hep kuş, sürüngenlerin hep sürüngen olduğunu ispatlamıştır.Canlı türleri arasında bir geçiş olduğunu, yani balıkların sürüngenlere, sürüngenlerin kuşlara dönüştüğü gibi gösteren tek bir tane bile fosil ( ara geçiş formu fosili) görülmemiştir."

içerideki farklı büyük bir afişte ise:

Doğa olayları DNA ya bilgi ekleyemez canlılar ancak genlerinde ki hazır bilgi ile hayat larını devam ettirebilir.
    Eğer DNA da zorunlu olan genler yoksa canlı ölür, yeni genler oluşmaz!"

merakla yorumlarınızı bekliyorum ..

• Bilimsel hiçbir temelinin olmamasına mı gülelim, yabancı yayınları yanlış tercüme edip gerçekmiş gibi anlatmalarına mı üzülelim yoksa kamusal alanları kendilerine mesken edinmelerine mi kızalım, bilemedim şimdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdaki yaratılış savunucuları da bu tür adamları dinleyip evrim şöyle yalan böyle yalan diye laf kalabalığı yapıyor. Serginin kurucusu harun yahya çıkarsa hiç şaşırmam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende aynen sizin gibi düşünüyorum verdikleri konferansta bilgileri kendi inandıkları gibi çevirip veriyolar , ayrıca fosiller hakkında ki tek bilimsel bilgi isimleri(!)...
  • yahu konuyu dine çekmek istemem ama 3 büyüklerde bile insanın bilmem kaç günde yaratıldığı yazar.

bilimsel boyuta gelirsek, yav he he
  • Sanırsam okulumuza gelenlerle benzer bir şey bu gördüğünüz Kendileri,verdikleri konferansta 1 saat boyunca evrimi baltalamaya çalışıp Darwin'e çarpı atmış kişiler(Ciddi söylüyorum ) Gülüp geçsek mi ağlasak mı bilemiyorum
  • Böyle saçma sapan sergilere itibar edilmez.Evrimi gözlemlemek isteyen insanlar müzelere gider,en basitinden internetten fosil araştırması yapar.Ben paleontoloji profesörlerine mi inanacağım bu ne olduğu belirsiz insanların anlattıklarına mı? Bu adamlara bir yerlerden sürekli para akıyor evrimi baltalamaları için.Amaçları belli.Darwinizm diyorlar bi de.Darwinizm ne demek oluyorsa onu da anlamadım.Darwin,bir ideoloji mi koymuş ortaya? Einstein'ın özel görelilik kuramını desteklesek Einsteinist mi olacağız şimdi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir ara topluca gidip dağıtılıyolardı bu sahte fosil sergilerini.
  • bu da olta iğnesini evrim karşıtı kanıt sanan malum şahsın sergisi mi acaba?
    bilim "acaba bugün dini yıkmak için nasıl bir evrim kanıtı bulayım" diye çalışmıyor. ama yobaz kesim nedense "acaba evrimi nasıl çürütebilirim" diye çalışıyor nedense.

yahu bilimi bir rahat bırakın, kimse size zorla evrimi kabul edin demiyor kardeşim, kendinizi gülünç duruma düşürmeyin sadece. bilimi bilim için değil, din için yapmak gerçekten sakat bir zihniyet.

not: konu sahibi üzerine alınmasın lütfen, lafım ona değil.
  • Peki eskiden şöyle bir yalana insanları inandırmak kolaydı "Dünya bilmem kaç günde yaratıldı. Önce kimler sonra kimler."

Gerçi günümüzde bilim ilerledikçe dinde ilerledi ister istemez bu defa ne oldu "Dünya bilmem kaç günde değil kaç evrede yaratıldı. Halen bu evre devam ediyor."

O zaman bu konularda varsayalım anlaştık peki insan ile birçok hayvanın veya bitkinin hiç karşılaşmadığını biliyoruz. O zaman bu yaratıcının canı mı sıkkın arkadaş? Başta dünyayı hayvanat bahçesi yada botanik bahçesi olarak yaratıp "ya yok böyle olmadı düşünen bir şey koyayım bana tapsın, ölsün bitsin mi?" dedi.

Halen anlamadım :)
  • adamların her şeyi yalan, dolan, çarpıtma üzerine kurulu.
    Bir şeyiniz de düzgün olsun dişimi kıracağım.
    Yahu adamlar her şeyi kendi çıkarına uygun olacak şekilde çarpıtmaya, manipule etmeye çalışıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trilobitlerin nesli tükendi.Günümüzde var diye mi iddia ediyorlar?Orayı pek anlayamadım.

Bu canlıları saymalarına gerek yok çünkü bütün canlılar için bir anda ortaya çıktı diyorlar.Hepsi mükemmelmiş,kompleksmiş vs.Trilobitler için büyük ihtimalle mükemmel göz yapısı,tren gibi vücut yapısı tarzında şeyler yazmışlardır.Bazı bilim adamları trilobitlerin yok olmasını kabuk değiştirmeye bağlıyor.Kabuk değiştirirken nesli tükenen bir canlı nasıl ''mükemmel'' olarak adlandırılıyor o da ayrı bir konu.

Ara geçiş formundan kastedilen ne onu da anlamak mümkün değil.Mesela adamlara diyorsun ki ara geçiş arıyorsan al sana dinozor süper sınıfı.Gelecek cevap belli bunların hepsi ''mükemmel'' canlı.1 hücreli gösteriyorsun ona da mükemmel canlı diyorlar.Aslında şu soruyu sormak lazım.Madem kademe kademe bu iş gerçekleşmiyor,bir anda canlılar ortaya çıkıyor;neden homo sapiens trilobitler gibi yarım asır önceden ortaya çıkmıyor da 200bin sene önce ortaya çıkıyor?Ya da homo sapiens neden homo erectus'tan sonra ortaya çıkıyor?Neden arada belirli bir süreç var?Tanrı yaratmak için doğru zamanı ve koşulları mı bekliyor?Zaman ve mekandan münezzehliğe ne oldu?Aslında bu soruları sorarak bilimsel bir konunun seviyesini düşürmek istemezdim.Onların fikirlerini de anlamaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameSplasher -- 13 Kasım 2013; 1:44:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

Trilobitlerin nesli tükendi.Günümüzde var diye mi iddia ediyorlar?Orayı pek anlayamadım.

Bu canlıları saymalarına gerek yok çünkü bütün canlılar için bir anda ortaya çıktı diyorlar.Hepsi mükemmelmiş,kompleksmiş vs.Trilobitler için büyük ihtimalle mükemmel göz yapısı,tren gibi vücut yapısı tarzında şeyler yazmışlardır.Bazı bilim adamları trilobitlerin yok olmasını kabuk değiştirmeye bağlıyor.Kabuk değiştirirken nesli tükenen bir canlı nasıl ''mükemmel'' olarak adlandırılıyor o da ayrı bir konu.

Ara geçiş formundan kastedilen ne onu da anlamak mümkün değil.Mesela adamlara diyorsun ki ara geçiş arıyorsan al sana dinozor süper sınıfı.Gelecek cevap belli bunların hepsi ''mükemmel'' canlı.1 hücreli gösteriyorsun ona da mükemmel canlı diyorlar.Aslında şu soruyu sormak lazım.Madem kademe kademe bu iş gerçekleşmiyor,bir anda canlılar ortaya çıkıyor;neden homo sapiens trilobitler gibi yarım asır önceden ortaya çıkmıyor da 200bin sene önce ortaya çıkıyor?Ya da homo sapiens neden homo erectus'tan sonra ortaya çıkıyor?Neden arada belirli bir süreç var?Tanrı yaratmak için doğru zamanı ve koşulları mı bekliyor?Zaman ve mekandan münezzehliğe ne oldu?Aslında bu soruları sorarak bilimsel bir konunun seviyesini düşürmek istemezdim.Onların fikirlerini de anlamaya çalışıyorum.

Onların bir fikirleri yok.Yaptıkları şey kendi çaplarında sözde evrim teorisi uydurup o teoriyi çürütmeye çalışmak.Hayır bu teoriye karşı bilimsel cevaplar verseler şaşırmayacağım da ortada bilimsel cevaplar da yok ki.Kambriyen döneminde bir sürü canlı bir anda ortaya çıktı daha öncesinde fosilleri yoktu diyorlar.Ben de şunu soruyorum.Yassı solucan şu ana kadar hiç fosil bırakmamıştır.Biz bu canlı şimdi ortaya çıktı Tanrı onu şimdi yarattı mı diyeceğiz yani? Bu adamların mantığına göre öyle olması gerekiyor çünkü.

• Bu sergiler genelde işallah, maşallah adlı programda ki kişiye ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogove -- 13 Kasım 2013; 2:18:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

Trilobitlerin nesli tükendi.Günümüzde var diye mi iddia ediyorlar?Orayı pek anlayamadım.

yok o kadar sallamıyolar neslinin tükendiğini söylediler ama senin de dedeğin gibi göz yapıları üzerinde çok durdular savunmaları şuydu
    " bu canlı yüz milyonlarca yıl önce ortaya çıkmıştır ve evrimcilerin açıklayamadığı bir şekilde mükkemmel bir göz yapısına sahiptirler"
    canlıların evrimdeki gibi basit ten gelişmişe ilerlemediği oluştukları anda mükkemmel olduklarını anlattıyolar.

Kambriyen dönemeden de tabiki bahsettiler " 500 milyon yıl önce evrimcillerin açıklayamadığı bir şekilde çok fazla tür aynı anda,birden bire, ortaya çıkmıştır." bunu açıklarken arka ekrandan ingilizce bir makaleden alıntılar da yaptılar.

• Bu kişilerin protein oluşumu ile ilgili yapılan deneylerden haberi yok galiba.
    Ayrıca nasıl geçiş formu yok ornitorenk sınıflar arası geçiş türüdür.
    Sürüngen gibi yumurtlar,memeli gibi emzirir.Gagası vardır.
    Taksonominin dili latincedir.Öyle canlı isimlerini çevirip iddia etmek kolay tabii.
  • aslında DH olarak toplanıp bu adamlarla biraz konuşmak lazımdı ama bugün serginin son günü galiba..

• beni o şu bu , o prof, bu müze , bu universite, bu hebele hübele ilgilendirmiyor..

bulunan en yaşlı insan fosili bugunku insan ile aynı mı? aynı..

bulunan en yaşlı yaprak, bitki vs bugunku ile aynı mı? aynı...

bulunan en yaşlı hayvan; kuş, balık, böcek bugunku ile aynı mı? aynı...

daha neyin evriminden

profundan

müzesinden bahsediyorsunuz. haticeye değil neticeye bakacaksın her zaman. o onu demiş, bu bunu demiş

efem şöle efem böle geçiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

beni o şu bu , o prof, bu müze , bu universite, bu hebele hübele ilgilendirmiyor..

daha neyin evriminden

profundan

müzesinden bahsediyorsunuz. haticeye değil neticeye bakacaksın her zaman. o onu demiş, bu bunu demiş

Bulunan en yaşlı insan fosilini tek tek incelediniz,karşılaştırdınız mı? Ne dediğinizi kendiniz de bilmiyorsunuz herhalde.Şu an yaşayan insanlar bile aynı değil siz nasıl geçmişteki insan fosili ile şimdiki insan fosiline aynı diyorsunuz.Hayır aynıysa primat fosilleri ne oluyor? Gökten mi indi bu fosiller?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

beni o şu bu , o prof, bu müze , bu universite, bu hebele hübele ilgilendirmiyor..

daha neyin evriminden

profundan

Hiç neandertal insan diye bir şey duymadın mı?
    Kan grubundaki rh nedir hiç merak ettin mi?
    Yazdığınız yorumlardan bu konuda hiç bir şey bilmediğiniz belli oluyor.
    Yemişim bilimi,profu evrim mevrim yok,öyle bir şey demekle bir yere varamazsın.
    Evrimi mi eleştireceksin, buyur eleştir. Bilimsel teorilerin hepsini eleştirebilirsin hiç bir sakıncs yok.
    Ama bir teoriyi eleştirebilmen için önce okuman lazım, teoriyi çok iyi bilmen lazım ancak o zaman eleştirebilirsin.
    Yemişim ilimi,bilimi şeklinde eleştiri olmaz,kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.