Şimdi Ara

Takıntı Sorunu !! Hastalık Derecesindemiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bende takıntı problemi var Her şeyi kafaya takıyorum. Örnek: biriyle konuştuktan sonra elli sefer ne konuştuğumu düşünüyorum. Bir iş yaparken elli sefer kontrol ediyorum. Hep bir şüphe. Kız arkadaş buldum günlerdir aklımda hep bir şüphe kuşku huzursuzluk. Bu daha önceden de böyleydi bende. Askerde saçımı 2 numara kestirdim. acaba kestirmesemiydim diye yüz sefer düşündüm pişman oldum . Mesela bir işe giriyorum acaba girmesemiydim daha iyisini mi bulurdum diye kaç sefer düşündüm. Uykudayken içime aniden gelen bir sıkıntı uykumun açılması. Ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum. Askeriye ve polislik düşünmesem pisikiyatriste gidip tedavi olmayı düşünüyorum. Çünkü sağlıkta problem çıkartıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi after1 -- 26 Ocak 2020; 22:4:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Takıntı Sorunu: Hastalık Derecesinde mi?

Takıntılar, zihninizi meşgul eden ve kontrolü zor olan tekrarlayan düşünceler, dürtüler veya görüntülerdir. Bu takıntılar, günlük yaşamınıza ve işleyişinize önemli ölçüde müdahale etmeye başladığında, "hastalık derecesinde takıntı" olarak kabul edilir.

Hastalık derecesinde takıntıların belirtileri şunlardır:

• Takıntılı düşüncelerin, dürtülerin veya görüntülerin günde en az birkaç saatinizi alması
    • Takıntıların, sosyal etkileşimlerinizi, işinizi, okulunuzu veya diğer önemli faaliyetlerinizi önemli ölçüde bozması
    • Takıntılara karşı koymaya çalışmanın önemli sıkıntı veya endişeye neden olması

Hastalık derecesinde takıntılar, obsesif kompulsif bozukluk (OKB) gibi çeşitli akıl sağlığı durumlarının bir belirtisi olabilir. OKB'li kişiler, takıntılarını gidermeye yönelik kompulsif eylemlerde veya ritüellerde bulunurlar.

Takıntılardan muzdaripseniz ve bunların günlük yaşamınıza müdahale ettiğini düşünüyorsanız, profesyonel yardım almak önemlidir. Bir terapist, takıntılarınızın nedenini belirlemenize, bunlarla başa çıkma stratejileri geliştirmenize ve semptomlarınızı yönetmenize yardımcı olabilir.

Erken teşhis ve tedavi, hastalık derecesinde takıntılardan kurtulmanıza ve yaşam kalitenizi iyileştirmenize yardımcı olabilir. Takıntılarınız hakkında bir profesyonelle konuşmaktan çekinmeyin ve yardıma ihtiyacınız olduğunu kabul edin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Günlük yaşantını olumsuz yönde etkiliyorsa hastalıktır.
  • bence problem değil güzel bir şey. ben de sık sık tekrar gözden geçiririm yaşadıklarımı. fark etmediğim şeyleri fark ederim. her gün yatmadan önce tüm günümü baştan sona kesinlikle gözden geçiririm herkese de tavsiye ederim. gün içinde yaşadığınız şeylere sakin kafayla baktığınızda çok fazla şey fark edeceksiniz. gün içinde yapacağım deyip unuttuğunuz şeyler de cabası. her birkaç geceden birinde yataktan kalkarım bu düşünme sırasında lan şunu unuttum diye xd
  • Forumda çok sayıda OKB konusu var ama bilemedim şimdi. Benimde merak ettiğim bir konudur. Allah yardımcın olsun. Herkesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Ocak 2020; 2:30:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bu düşünceleri kafana takmayıp rahat yaşarsan bu hastalıktan kurtulursun. Dediklerini, yaptıklarını düşün ama bunun üzerinde saatlerce, günlerce düşünürsen asosyal, takıntılı olursun. Ne yaşandıysa oluruna bırak. 1 günde yaşadığın, düşündüğün şeyleri müsait bir zamanda 1saatlik süreyle gözden geçir. Hayatını bir düzene yerleştir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • www.psikiyatri.org.tr
    Obsesif - Kompulsif Bozukluk | TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİ
    http://www.psikiyatri.org.tr/halka-yonelik/29/obsesif-kompulsif-bozukluk

• Aşırı stres yaratıyor el ayak titremesi oluyor iştah kaybı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cosmic Love kullanıcısına yanıt
    Aşırı stres yaratıyor el ayak titremesi oluyor iştah kaybı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafa dağıtacak bir şeyler yap. hobi edin. eğlenceli zaman geçir. bilgisayar oyunu falan oyna.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    İşte çalışırken de aynı oluyor.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    okb,anksiyete başlangıcı olabilir.
    ben psikolog degilim tabii,bi gitsen iyi olur.

muhtemelen asosyallik sıkıntısı yaşatacaktır sana,oyun oynama kesinlikle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.