Şimdi Ara

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.920
Cevap
132
Favori
349.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben N'ye alı el frenı cekıyorum. Sonra P'ye alıyorum.

Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur.

Katılım zamanı: 3 Aralık 2006
  • notyett kullanıcısına yanıt

valla bu memlekette yarın ne olacağı belli olmaz malumunuz :) ama şunuda iyi biliyorum bugün aldığın herhangi bir şeyin fiyatı daha sonra zamlanıyor karar sizin.

Saglik olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Park etmeyi ustalar eksik söylemiş. N'ye alıp El frenini çektikten sonra(veya El frenini çekip N'ye aldıktan sonra fark etmez) ayağın frenden çekilmesi ve aracın ağırlığının el frenine bindirilmesi lazım. Ondan sonra P'ye alıp kontak kapatılmalı. Eğer aracın ağırlığı şanzımana binerse (özellikle yokuş aşağı park edilmişse) vites P'den zor çıkar ve zorlanan şanzımanın arıza yapma ihtimali artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 5 Aralık 2023; 14:55:52 >

Bakım ücretlerine yıl başından sonra kesin en az %30 zam gelir, 6500-7000 TL olur. Yıllık bakımı yaklaşanlar elini çabuk tutsa iyi olur..

Gelen güncelleme ile minik kesilmeler giderilmiş mi acaba ? CarPlay bağlıyken müzikte yarım-1 sn lik kesilme -takılma oluyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Araç servis dönüşü iki kere Airbag devre dışı uyarısı verdi. Bugün tekrar götürdüm ve abs güncellemesi yapılmamış onu yapmışlar. Bence ekran güncellemesi değil yaptıkları. Ama inatla ekran diyorlar. Ekran güncellemesi olsa neden abs güncellemesi istesin. ECU güncellemesi olabilir diye tahmin ediyorum. Ekrandan bakınca ekran versiyon aynıydı çünkü.

Ben de özellikle kısa mesafelerde herkes gibi çok yüksek tüketimle başladım. Yaklaşık 2000kmden sonra araç yakıt tüketimi düşmeye başladı. Önce 9.5-10 civarlarına düştü, daha sonra kullandıkça düşmeye devam etti. Şuanda 5500km’de ortalama 7.1 şehir içi tüketime düştü. Uzun yolda ise 120-130 gittiğimde ortalama 5.5-6.5 arası dikkatli tüketime göre yakıt tüketiyorum. Yüksek yaktığınız güzergahları tekrar bir gözden geçirin rampa veya hafif yokuş yakıt tüketimini çok fark ettiriyor bu araç özelinde.

Böyle hatalı işlem yapan servislerin adını söylemek tüm Vw sahipleri için faydalı olur. En azından giden arkadaşlar daha dikkatli olur...

Hatalı mı değil mi bilmiyoruz. Sistem ne gösteriyorsa onu yapıyorlarmış. Belki de güncellemeden sonra başka güncelleme var mı kontrol etmemiş olabilirler. Kapanış saatine kaldığı için olabilir. Ama bana göre kontak açık 2 saat bekledi ge akü zayıfladı ondan da Airbag hatası vermiş olabilir. Çünkü ekran güncellemesinin Airbag ile bağlantısını kuramadım. Ve sonraki güncelleme de abs için çıkmış. Alakasız durumlar gibi. İşlem Bursa serviste yapıldı.

app-connect.volkswagen.com
    Volkswagen Map Updates
    https://app-connect.volkswagen.com/mapupdates/en/car/

Evet bende taigoyu göremedim. Ben t-roc kullanıcısıyım. Dosyaları tiguandan da çekmiştim. Marka model fark etmeden güncelleme yapıyor. Ama sizin araçta hangi teyp beyni kullanılıyor bilmiyorum. Sistem bilgileri ekranından resim gönderir misiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhabalar yaklaşık 1 aydır Taigo 2022 life kullanıcısıyım. Muğla şehir içi yakıt tüketimi 8.4lt/100km altına düşüremedim. Muğla-Antalya şehirlerarası yolda 6.5lt/100km. Fabrika verilerine kıyasla şehir içi yakıtı bana çok geldi 7-7.5 dolayında bekliyordum. şu an arac 10.500 kmde.

• Herkese selam, bosch silecek aldığımızda herkesten iyi yorumlar gelmişti bende memnundum ancak ömrü 1 yıl dolmadan bitti yoğun çizikle beraber 8-9 ay ancak götürdü. Şuan goodyear kullanıyorum boschdan daha kaliteli görünüyor. Temizlemesi ve sesinin az oluşu iyi geldi bana. Bakalım nekadar götürecek.

Bence az yaktırmak biraz da sürücünün kendi elinde. Agresif/sakin ve düşük/yüksek süratli kullanım tarzlarına göre 1.0 turbolu küçük tip motorlarda yakıt yakması çok fark ediyor. Çünkü küçük motorlardan performans elde etmek için gaza büyük motorlara göre daha çok basmak gerekiyor. Benim araç 6500 km.de ve genelde sakin kullanıyorum. Şehiriçi ortalama 6.5 lt.lerdeyim. Yazın uzun yolda (100 km/sa. ortalama hız+5 kişi+full bagaj+klima açık) gidişte 4.6 lt., aynı yolu dönüşte 5.2 lt.leri gördüm. Tabi kışın olsaydı lastik farkından dolayı en az 0.5 lt. daha çok yakardı. Ayrıca düşük rakımda kullanılan araçlar yüksek rakımdakilere göre daha az yakar. Araştırdığıma göre Muğla'dan Antalya'ya giderken 620 m. rakımdan başlanıyor sonra 1500 m.ye çıkılıyor sonra da Antalya'da 40 m.ye iniliyor. Böyle yüksek rakımlı ve inişli-çıkışlı bir yolda gidiş-geliş 6.5 lt./100km. bence çok güzel bir ortalama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 8 Aralık 2023; 23:0:8 >

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.