Şimdi Ara

TAHTA KASA FİKRİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BEN TAHTADAN KASA YAPMAK İSTİYORUM BANA AVANTAJLARI NE OLUR VE NELER LAZIM ACAYİP BİRŞEY YAPACAĞIM VE SERVER KASASI GİBİ ÇOK BÜYÜK OLUCAK

• tamamen çıplak 6 mm mdf bence bu iş için en ideal olanı ek yerleri için çıta düşünmelisin ve çıtaya vidalayarak birleştirmelisin vidaların üzerlerini beyz mobilya macunu ile kapatabilirsin (ismini hatırlayamadım mobilya boyacıları kullanıyor) hatta istersen polyester macun ile bağzı yerlerine farklı şekiller verebilirsin mobilya deyip ne kullanman gerektiğini bildikten sonra eğer bütçende varsa bu iş için

tek eksiğin hayal gücündür
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkov_19

tamamen çıplak 6 mm mdf bence bu iş için en ideal olanı ek yerleri için çıta düşünmelisin ve çıtaya vidalayarak birleştirmelisin vidaların üzerlerini beyz mobilya macunu ile kapatabilirsin (ismini hatırlayamadım mobilya boyacıları kullanıyor) hatta istersen polyester macun ile bağzı yerlerine farklı şekiller verebilirsin mobilya deyip ne kullanman gerektiğini bildikten sonra eğer bütçende varsa bu iş için

tek eksiğin hayal gücündür

+1 hayal gücü eksikliği neredeyse herkesde var
  • Biz ona ne tahta ne kalas nede odun diyoruz arkadaşım.Kısada Onun adı MDF dir.Forumda ve dünyada bir çok yapan var.İnternette Birçok fotolarıda var.
    Onlara bakarak Kendi MDF kasanı Oluşturabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend. -- 27 Kasım 2007; 23:03:44 >
  • dostum peki nerden biliyorsun arkadaşın tam olarak mdf istediğini afşab değince tek materyal medf değil
  • mdf yi işlemesini daha kolay yaparsın. insanlarda o yüzden zaten mdf kullanıyorlar. ahşaptan yaparsan nasıl işlemeyi düşünüyorsun. zor olur alet olmadan. ancak marangoza kestirmen lazım. ayrıca ağırlık olarakta fazla olur. ancak şöyle birşey var ısı sorunu. yani pahalı kaliteli kasalar biliosun alüminyumdan yapılıyor. kasa boşta duruyrken bile buz gibi elleyince. mdf kasada ısı problemi olabilir. ancak güzel bir fan sistemi ile ksa içi sıcaklık dışarı atılabilir tabi ki. aslında mdf yerine renkli plexi kullanabilrsin. işlemesi çok kolay. mesela siyah parlak plexiler var. ksa içi gözükmüyor. istediğin yerleri şefaf ile yaparsın
  • dostum ahşab demişsin mdf demişsin ahşab yaparsan masıl işlemeyi düşünüyorsun demişsin aklına gelebilecek gelemeyecek çok çeşitli ahşab var hiç içine girmeden birşey deyim doğru tercihi yaparsan mdfden bile kolay işlersin ve ahşabı marongoza kestirmen gerekiyorsa mdfyide kestirmen gerekir çünki aralarında hiç fark yok bana bırakırsanız benim tercihim 6 mm çıplak mdf ve ek yerleri için çam çıta ve vida olurdu .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bıde su war cok kalıtelı malzemeler ve cok olcup bıcerek yapman gerekıyo malum yaptıgın sey mdf en ufak bı yanlısta yanlıs olcumde yada yanlıs parca kullanımda bozulabılır en basıt ornegı bırbırıne montaj ederken uygunsuz vida ıle tutturarak mdfnın zarar gormesı gıbı.. bırlestırme ıslemı tutkallada yapılabılır ama kesınlıkle cıvı vida gıbı nesnelerle tutturulması gerekıyo
  • beni bana çok geniş ve işimi 5-6 sene idare edebilecek projeler üretebilirmisiniz ve maliyet ne kadar olur tahminen?
  • üzerini boyadıktan sonra uzun seneler kullanabilirsin ama bunun için ek yerlerinde vida şart vida yerlerinin önce havşalayarak vidayı atarsan sonra üzerine birde macun çekersin boyadan sonra vidanın yerini sen bile bulamazsın bu arada okadar sene kullanacam çok sağlam olsun diyorsan tercihin 8 mm mdf olmalı üzerine buzdolabı gibi bişi koymayacaksan daha kalınına gerek yok ek yerlerinde gene çıta şart bu konu senin projede sana ait olması gerekiyor bu arada okadar uzun kullanacaksan birazda estetik bir görünüm olması lazım
  • Arkadaş TAHTA Demiş farkındaysan bu bütün ağaç türlerini kapsayan bi sözcük.Arkadaş MDF istiyor ama Tahta diye sölemiş.
    Zaten mdf değilde başka bi tür ahşab cinsinden kasa yapmak pahalı Olucaktır.
  • bence olur neden olması ama hertarafına ızgara koy havalandırma iyi olsun
    , tahta hem fan seslerini emer hemde cilalarsan
    nem emme özelliği kaybolur,

bunu hayata gecir baskası yapar üzülürsün güzel fikir dostum
  • ben kontraplaktan yapmıştım taşınabilir bir biçimde 8cmlik kalımlığı olmuştu 40*30*8 di dahada küçültmeyi planlıyorum kontraplak tavsiye edebilirim işlenmesi kolaydır ama sağlam olmayabilir
  • .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.