Şimdi Ara

Taht oyunları| Game of thrones | Kitaplarının Sıralaması ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
4
Favori
71.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: please44

quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

quote:

quote:

quote:

bende kitabın serisini alıp okumak istiyorum yalnız 7.kitap son kitapmı yoksa 8. kitapta çıkıcakmı

Daha çıkacak çook kitap var.

7.kitap son kitap değil öyleyse hepsi çıktığı zaman seri olarak alayım ozaman toplam kaç seri olması bekleniyor kitap

Orjinal dilde 3 kitap daha var biri tamamlanmış ve ikisi daha tamamlanmamış bile sanırım yani yazar eğer ölmez de seriyi bitirirse bizde orjinal dildeki 1 cildi 2 cilt piyasaya sürdüklerinden 6 kitap daha çıkacak ülkemizde.

bilgi için teşekkür ederim niye bizde 1 ciltlik kitap 2 cilt olarak çıkıyor onuda anlamış değilim daha fazla para kazanmak içinmi yoksa sayfalar çok olduğu içinmi

1000+ sayfalık tek cilt bir ton kitap var ticari kaygıyla bölüp satıyorlar işte.Dizisi olmasa bırak iki cilt çıkmayı yıllarca çevrilmezdi bile yeni kitapları.Baktılar dizi patladı e kitap zaten yıllardır var bari çevirip ikişer ikişer kakalayalım diyorlar.İlk kitabı tek olarak bastılar sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba arkadaşlar 1 yıl kadar önce kitabını okurum diyerekten diziyi 1. sezonda bırakmıştım 7 sini birden alsam hepsini okur muyum sürükleyiciliği iyi mi

can dündar - lüsyen'i bile bitirebildiysem bunu da okurum gibime geliyor bir de kitap bölümünde çok takılmam da korsana yönelsem mi desem kan çıkar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3K HOOD

Taht Oyunları
    Kralların Çarpışması: Kısım 1, Kısım 2
    Kılıçların Fırtınası: Kısım 1, Kısım 2
    Kargaların Ziyafeti: Kısım 1, Kısım 2

Bu sıralama doğrumudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeuerBlume

quote:

Taht Oyunları

Bu sıralama doğrumudur ?

Evet dostum çok yakında da hemen altına "Ejderhaların Dansı" ilişecek o listenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 19 Haziran 2013; 23:02:25 >
  • quote:

quote:

quote:

Taht Oyunları

Bu sıralama doğrumudur ?

Evet dostum çok yakında da hemen altına "Ejderhaların Dansı" ilişecek o listenin.

Teşekkür ederim hocam
  • quote:

quote:

quote:

Taht Oyunları

Bu sıralama doğrumudur ?

hocam bişey soracağım,ben kitapları okumadım ama güncel olarak game of thrones izlerim(şu an sezon arasında),son kitapların ismi falan spoiler gibi geldi bana, kitabın isimlerinden spoiler yedim mi?

• bu konuya da 46 yorum giriliyorsa yok artık.

abi ne var sırlamayı bilmeyecek?
  • konuyla alakasız olacak ama bende yüzüklerin efendisini aynı şekilde soracam anlamadım 1-2-3 ama tek kitap olarakta satılıyor acaba hangisi karlı olur?

tek kitap nette dr de 51 tl :))
  • http://www.okuoku.com/kitap/alper-kamu-cehennem-cicegi-alper-caniguz-213388.html ...ya benimkisi süper alakasız bir link ama gece gece bir yerlere de yazmazsam çatlarım. Yazarın adını görünce aklıma Albert Camus geldi. Bir an çakma isim gibi algıladım. Daha oruç da yeni başlamıştı halbuki...

Bu arada güncel olarak tüm seri olarak -set halinde- satan yer var mı bildiğiniz? Biraz da uygun olsa iyi olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _wow_

İstanbul- Pendik te sahaf var. 2,5 tl ye kitap değiştiriyor.Tüm seriyi bu şekilde okudum.Devamını bekliyorum.

Merkez camimnin üst tarafındaki ara sokakta bulunan sahafı diyorsan ben o adamda kitaba rastlayamadım gelir gelmez alıyorlar galiba.
  • Dizide hangi sezon hangi kitaba denk geliyor yada dizinin 3.sezon finalinden sonra hangi litapla devam ediyim bilgisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: heyhamz

Dizide hangi sezon hangi kitaba denk geliyor yada dizinin 3.sezon finalinden sonra hangi litapla devam ediyim bilgisi olan var mı?

Bu soruyu 10 gün önce sorup, aldığım karma karışık cevaplara istinaden tüm seriyi aldım. üşenmedim bide ilk kitaptan oturup okumaya başladım.
    Zaten sıralama defalarca yazılmış, aynı şeyi tekrarlamaktansa bir kaç öneride bulunayım.

Şu an 3. kitap 1. kısım bitmek üzere;
    Jamie Laznister kaçıyor, Arya Stark kaçışta, Sansa krallıkta, Stanis püskürtülmüş, Renly zaten ölü, Robb yerinde sayıyor, Jon Yabanilere katıldı, Tywin Lanister Kral naibi ilan edildi savaş alanından canlı sıcak gelişmeler bunlar şu an için :D

Kanımca 3. kitap 2. kısım bitişine diziye eşitlenir yani ama sen nerden başlayayım dersen direk Kargaların zaferinden başla okumaya derim geriye dönük okumaların da, hayal kırıklığından başka elde edebileceğin birşey yok, Önce diziyi izleyip sonrada kitabı okuyan biri olarak söylüyorum eğer bu dizi olmasa bu seri inan yavan, sönük yazarın saçma sapan arma ve ünvanlara takıntısıyla heder olup giden bir seri olarak kalırdı kanımca. Dizideki o devasa karakter tanımlamaları ve yansımaları, ayrıntılar, akış, tasvir inan bana kitapta bunların hiç birine yer verilmiyor benim için kitaplar hayal kırıklığından başka hikayenin devamını öğrenmek için bir araç sadece eminim sendede aynı şeyler olacaktır. Dizi hala 9.4 le imdb de yerini korurken kitapların hele ki 2. kitabın gözümde değeri 10/3 tür. Kitapları alıp okumak yerine ilgili başlıkta ki Spoilerleri okusam aynı şekil bir kazanımım olacağına inanıyorum. Bu kadar eleştiri üzerine bu seri bi halta yaramaz sonucu çıkmasını istemem ama demem o ki dizide aldığın keyfi, lezzeti kitaplarda bulabileceğini hiç ama hiç sanmıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: azuredragon

quote:

Dizide hangi sezon hangi kitaba denk geliyor yada dizinin 3.sezon finalinden sonra hangi litapla devam ediyim bilgisi olan var mı?

Bu soruyu 10 gün önce sorup, aldığım karma karışık cevaplara istinaden tüm seriyi aldım. üşenmedim bide ilk kitaptan oturup okumaya başladım.
    Zaten sıralama defalarca yazılmış, aynı şeyi tekrarlamaktansa bir kaç öneride bulunayım.

Jamie Laznister kaçıyor, Arya Stark kaçışta, Sansa krallıkta, Stanis püskürtülmüş, Renly zaten ölü, Robb yerinde sayıyor, Jon Yabanilere katıldı, Tywin Lanister Kral naibi ilan edildi savaş alanından canlı sıcak gelişmeler bunlar şu an için :D

Kanımca 3. kitap 2. kısım bitişine diziye eşitlenir yani ama sen nerden başlayayım dersen direk Kargaların zaferinden başla okumaya derim geriye dönük okumaların da, hayal kırıklığından başka elde edebileceğin birşey yok, Önce diziyi izleyip sonrada kitabı okuyan biri olarak söylüyorum eğer bu dizi olmasa bu seri inan yavan, sönük yazarın saçma sapan arma ve ünvanlara takıntısıyla heder olup giden bir seri olarak kalırdı kanımca. Dizideki o devasa karakter tanımlamaları ve yansımaları, ayrıntılar, akış, tasvir inan bana kitapta bunların hiç birine yer verilmiyor benim için kitaplar hayal kırıklığından başka hikayenin devamını öğrenmek için bir araç sadece eminim sendede aynı şeyler olacaktır. Dizi hala 9.4 le imdb de yerini korurken kitapların hele ki 2. kitabın gözümde değeri 10/3 tür. Kitapları alıp okumak yerine ilgili başlıkta ki Spoilerleri okusam aynı şekil bir kazanımım olacağına inanıyorum. Bu kadar eleştiri üzerine bu seri bi halta yaramaz sonucu çıkmasını istemem ama demem o ki dizide aldığın keyfi, lezzeti kitaplarda bulabileceğini hiç ama hiç sanmıyorum...

Bende sadece 1 sene beklememek için ve olayları merak ettiğim için okuyacağım okuyan bi çok kişi seninle aynı görüşte ayrıntılı bilgi için çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: azuredragon

quote:

Güzelim seriyi bir kalemde silmiş atmışsınBen de kitabın üstüne diziyi çok yetersiz buldum.Zoru zoruna izlemeye çalışıyorum zaman geçsin diye.

• ne kadar faydalı olabılırım bılmıyorum ama forumdakı yazıları bastan sona okudugumda aklı karısan bır cok arkadas var.kıtapların tamamı buz ve atesın sarkısı adı altında her bir çift cılt kendı adlarıyla basılıyor yanı buz ve atesın sarkısının suan pıyasada ( epsılondan cıkan ıcın bahsedıyorum ) 9 kıtabı bulunmakta. baska bır fırmanın cıkardıgı ılk kıtap yanı taht oyunları 2 cılttır fakat cevırısının guzel olmadıgı soylenmektedır. epsılon yayın evınden cıkan ılk kıtap taht oyunları kalın tek bır cılt ve orjınal olmayan bır kapaga sahıptır ustunde ned starkın demır tahta oturan bır resmı vardır sonrakı serılerın hepsı 2 cılt ve orjınal kapaktır fakat kıtapların bır kısmını ismini cevırmen orjınalıne sadık kalmadan cevırmıstır ornegın : ejderhaların dansı orjınalınde ejderhalarla danstır, cevırmen neden boyle yapmıs bılmıyoruz. son cıkan kıtap mavı renklı ejderhaların dansıdır.kargaların zıyafetının devamı degıl eş zamanlısıdır, yanı kargaların zıyafetını okudugunuzda son sayfada acıklaması yazıyor, yazar uzun uzun yazıp karakterlerın herbırını kısa kısa anlatmaktansa onları ıkı gruba ayırıp kargaların zıyafetınde ılk grubu, ejderhaların damsında da ıkıncı grubun karakter ozelıklerını uzun uzun anlatmıstır. yanı bu ıkı kıtapta olayların devamı yoktur. kargaların zıyafetını bıtırdıgınızde son kıtaba gecıs yaptıgınızda anlatım kargaların zıyafetı ıle aynı tarıhten baslar, ornekle acıklamak gerekırse eger kusura bakmayın spoıler olacak
    kargaların zıayfetınde sısman sam ın gozunden anlatılan hıkaye : duvardakı sısman sam ve ustadı yola cıkar ustad yolda ölür. ejderhaların dansında ıse hıkaye jon snow un gozunden anlatılır : sısman sam ve ustadın yola neden cıkmak zorunda oldukları anlatılır yanı ıkıncı kıtapta ılk sayfalarda daha ustad yasıyordur, okudugunuzda kafanız karısabılır bu adam olmemısmıydı dıye ama baglantıyı kurdugunuzda son kıtabın kargaların zıyafetının devamı nıtelıgınde degıl aynı zamandan baslayarak ılerledıgını goreceksınız.
    gelelım dızıye bu yıl 3. seri yayınlandı ama 3. seri dızıde tamamlanmadı cunku surprız gelısmeler ornegın 2 tane red weddin (kanlı düğün) vardı bız sadece 1 ini gorduk. demekkı 3. sezon 4. sezonla bırlestırılecek yada 3. sezonun sonu 10 bolumde anlatılacak.bana gore 3 sonu ıle 4 bası bırlestırılecek cunku kargaların zıyafetındekı kanlı dugunler sonrası olan gelısmeler ejderhaların dansında anlatılıyor ( suan kıtabın 1. cıldının basındayım) 3. sezonun son bolumlerı uzun tutulursa kıtapın da 10. serısı cıkarsa ızlenmesı sıkar cunku senede 10 bolum beklıyoruz, kıtabını alır okuruz merakımızı gıderırız dızıye ne gerek var, zaten kargaların zıyafetını okuyan bılır bu yıl kı dızıde cok sey eksık, yerlerı degısık. yonetmene uyacagımıza okuyarak dogrusunu ogrenırız, yonetmenın bu durumu goze alacagını sanmıyorum. bugun ufak bır arastırma yaptım bı ssonrakı kıtap the princess and the queen dıye gorunuyor ama ben bu ısmı ılk defa duydum. yazar elını cabuk tutsa ıyı olur kıtaplar okundu dızı 4. sezona geldı boslukta hıssedıcem kendımı az kaldı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einherjer -- 20 Ağustos 2013; 21:03:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: einherjer

Ufak bir düzeltme yapayım.İlk kitap kalın tek cilt ve Ned Stark resimli kapaktır demişsin ama kitabın aynı zamanda diğer kitaplarla uyumlu kapaklısı da mevcuttur ve orjinal diye bahsettiğin kapaklar serinin orjinal kapakları değildir.Aynı zamanda Ejderhaların Dansı tamamiyle Kargaların Ziyafeti ile eş zamanlı değildir.Büyük bir bölümü eş zamanlı ilerler bu kısmı doğrudur.Ama tamamı değil.Bu arada spoiler konusunda uyarmışsın ama mesajı düzenle diyerek gelecek ekrandaki spoiler yazan butona tıklayarak birkaç detayı o butonlara saklarsan daha doğru olur milletin gözü kayar falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 14 Ağustos 2013; 13:42:40 >
  • Mesajım bulunsun faydalı konu.Ben de almayı düşünüyorum yakın zamanda.
  • Arkadaşlar game of thorones e dizi ile başladım 3. sezonda bitti ve ocağa kadar bekleyemedim ve kitabını aldım görevli bana kargaların ziyafeti adlı serisini verdi galiba yanlış bu.dizideki ilerliyişe göre hangi kitabı almam gerekiyor yardımcı olur musunuz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: einherjer

Ufak bir düzeltme yapayım.İlk kitap kalın tek cilt ve Ned Stark resimli kapaktır demişsin ama kitabın aynı zamanda diğer kitaplarla uyumlu kapaklısı da mevcuttur ve orjinal diye bahsettiğin kapaklar serinin orjinal kapakları değildir.Aynı zamanda Ejderhaların Dansı tamamiyle Kargaların Ziyafeti ile eş zamanlı değildir.Büyük bir bölümü eş zamanlı ilerler bu kısmı doğrudur.Ama tamamı değil.Bu arada spoiler konusunda uyarmışsın ama mesajı düzenle diyerek gelecek ekrandaki spoiler yazan butona tıklayarak birkaç detayı o butonlara saklarsan daha doğru olur milletin gözü kayar falan.

tabıkı dedıgınde haklısın ılk cıkan basım tek cılt sonrakıler ılk cıltte dahıl olmak uzere 2şer cılt ve ned stark resımlı degıl, suan bızde mevcut olan kapakların aynısından yurt dısı basımıda gordugum ıcın orjınal dıye yazdım ama amerıkada ejderhaların dansı kıtabı farklıydı detayı unutmusum, anlatım hatası yapmısım, işyerınde goy goy yapınca boyle hatalar olabılıyor :) kargaların tamamı ıcınde es zamanlı dememısım zaten ! sımdı yazdıgımı tekrra okudumda spoıler konusunda cokta onemlı bırsey yok verdıgım ornek kafa karıstıran merak uyandıran ve beklentıye cevap veren bır yazı degıl. ama yınede elestırıye kulak asacagım, tsk ler.

• Arkadaşlar şu konuya bir açıklık getirelim. Game Of Thrones kitap seti bu mudur?http://www.okuoku.com/kitap/taht-oyunlari-serisi-9-kitap-seti-george-r-r-martin-174972.html

Seri böylemidir. güncel mesaj olsun
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.