Şimdi Ara

Tahin Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tahini cok seven biri olarak ve faydalı olduğunu duşunduğüm için bol bol tüketirdim ailede ki küçüklerede kakao lu fındık kremaları yerine tahin pekmez önerirdim. göktepe tahinindende aldım . güzel kaliteli tahin ama soz zamanlarda tahinin sağlıksız olduğunu düşünmeye başladım.
    biliyorsunuz bitkisel yağların ısıl işleme tutulması yağın faydasını yok ettiği gibi zararlı halede getirebiliyor mesela zeytinyağ özellikle soğuk sıkım tüketin deniyor üretim aşamasında ısı uygulanması zeytinyağdaki tüm faydayı yok ettiği söyleniyor , yine meşhur palm yağı ısıl ışlem esnasında zararlı bileşikler oluşuyor deniyor, hatta ceşitli nedenlerle kullanılan keten tohumu, çörek öyu gibi bitkilerin yağları özellikle soğuk sıkım yapılıyor
    gelelim tahine susam kavruluyor ve değirmende eziliyor yanı soğuk sıkım değil bu tahinin faydalı yiyecekler kısmından cıkarmamızı gerektiriyormu.. bu konuda ne düşünüyorsunuz.







  • Bende tahini yıllardır severek tüketiyordum ama son 2 yıldır almıyorum.
    Senin yazdıkların tamamen doğru bile olsa tahinde daha doğrusu susamda senin hiç
    değinmediğin başka bir sakatlık daha var. Araştırmam sonucunda şunu öğrendim,

    Türkiyede yetişen susam zati ihtiyacın %20 si kadar ve çok pahalı olduğundan %1 ini bile
    kendimiz yemeyip Japonyaya satıyoruz, kendimize de Kanada, Çin vb. ülkelerden çok daha
    ucuz olan GDO lu susam alıyoruz. Çarşı pazar ve girdiğim her markette kilosu 13 ile 40TL ye
    gelen ucuz pahalı her marka tahin etiketini büyüteçle ve dikkatle okuyorum, sadece susamdan
    imal edilmiştir yazıyor, bense *yerli susamdan üretilmiştir* ibaresi arıyorum... yokk.

    sadece bir markada *ithal ve yerli susamdan üretilmiştir* yazıyordu, tabii buda çok anlamsız
    yani 1 kiloda 1g yada 3 tane yerli susam olabilir ya da hiç yoksa da yalancıyı öpen yokk :)




  • Zeytinyağı ayçiçek, palm yağı vs. sınıfına girmez. Zeytinyağı meyve yağıdır aslında, fruit oil.

    Sonrasında, zeytin yağının soğuk/sıcak press olmasının çok bir önemi yok. Kast edilen şey bu yağların pişirmede kullanılan sıcaklığıdır. Bitkisel yağlarla yapılan kızartma vs. türevi şeyler bu yüzden en zararlısıdır. İçlerinde en zararsızı zeytinyağıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 5 Aralık 2018; 0:0:35 >
  • Sn selin82 sitede tamammen yerli susamdan kendilerinin imal ettiğini söyleyen satıcılar var bende bir kaç kez onlardan aldım.yanlış hatırlamıyorsam ithal susam kullanmadıklarını belirtmışti.

    Sn :ArHaus: yanlış biliyorsunuz konuyu daha iyi araştırsanız(bu sitede cok uzun uzuzn konuşuldu) yağlar bitkisel ve hayvansal diye iki ana guruba ayrılır zeytin yağda bitkisel bir yağdır ve üretimi esnasında daha cok yağ cıkarmak için sıcak sıkım metodu kullanılır buda yağın faydalı özelliklerini yok eder bu nedenle ciddi satıcılar sıkım derecesini yazarlar mesela 30 dercede 36 derecede sıkılmıştır diye.yanma ısısı ise farklıdır dediğiniz gibi yanma ısısı en yüksek yağlardan biridir zeytinyağ
  • sami S kullanıcısına yanıt
    Sn sami bey; yoğurdum ekşi değil diyen her satıcıya güveniyorsan diyeceğim yok.
    sence piyasadaki 10 satıcıdan kaç tanesi dürüst, eğer işin ticaretini yapıyorsa
    ben babama bile güvenmem, dediğim gibi yalancıyı öpen yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.