Tagan 420W güç kaynağı aldım, çalışırken herhangi bir sorun yok ama PC'yi kapatınca supply'da bir çıtırdama başlıyor.
Anakart dahil tüm güç kablolarını söktüm ses bir türlü kesilmiyor. Ancak 220V güç kablosunu sökünce yada arkadaki switch'i kapatınca ses kesiliyor.
Fazla yüksek bir ses değil ama gece rahatsız ediyor. O kadar para verdim sistem sessiz olsun diye, ters köşeden gol yedik.
Tüm Tagan'lar böyle mi yoksa bendeki mi arızalı?
quote:
Orjinalden alıntı: electro2001
Tagan 420W güç kaynağı aldım, çalışırken herhangi bir sorun yok ama PC'yi kapatınca supply'da bir çıtırdama başlıyor.
Anakart dahil tüm güç kablolarını söktüm ses bir türlü kesilmiyor. Ancak 220V güç kablosunu sökünce yada arkadaki switch'i kapatınca ses kesiliyor.
Fazla yüksek bir ses değil ama gece rahatsız ediyor. O kadar para verdim sistem sessiz olsun diye, ters köşeden gol yedik.
220V güç kablosundan kaynaklanıyordur. Başka bir kablo ile dene eğer aynı gürültüyü yapıyorsa sorun PSU da olabilir o zaman teknik servis desteği alman gerekebilir.
Hocam, maç bitsin hemen kabloyu değiştirip deniyorum :)
Kutudan çıkan güç kablosunu kullanmamıştım belki ondandır
Kabloyu değiştirdim ama sorun hala devam ediyor.
Valla bende çıt yok...
Bende480w lık Tagan var.cıızzt cıızzt şeklinde ses bende de mevcut makine kapalıyken.Hatta bilgisayarı açtığımda sanki PSU nun içinden mangal yanıyomuş gibi çıtırtı sesleri geliyo ama kulağımı dayarsam duyuyorum bu sesleri.Aynı durum cıızzt cızzt sesi için de geçerli.Yani kulağımı dayamadığım sürece hiç bi problem yok.Ben PSU yu Dijital Center a götürdüm.Onlar mangal sesi için "normal o kadar ses sonuçta bu bi cihaz ve çalışıyo.O kadar ses çıkartsın artık" dediler.Ancak sistem kapalıyken çıkan sesi sormayı unuttum... Sonuç olarak gayet sorunsuz olarak çalışıyo makine...
kutudan cıkan kablo tam CORT dıye oturmamıstı temassızlık nedenıyle cız bız sesler gelıyodu e yenıde almısım aletı rahatsız oldum CORT dıye oturan kablo taktım arkadakı gırıse.....
Toprak kablosunun kasaya dokunmasını sağlıyormusunuz?belki ondan da olabilir.
Benimki Aopen H600B lerin sabit disk kabinlerinin vida yerine vidalı...
hocam o zaman kesinlikle bir kaçak mevcut yada fazla güç dışarı çıkamıyor baksana mangal partisi olayı beni bozar böyle şeyler yakarsın mazallah evi makinayı halıyı perdeyi.
teknik servis elemanlarından birinden yardım isteyin yanıyoruz falan diyin açsınlar baksınlar sorunu çözerler diye düşünüyorum.
BENDE DE ÇIT YOK
bende 380wattlık tangan var aynen dediğiniz gibi bilgisayarı kapattıktan sonra duyulması çok zor sesler çıkartıyor nasıl tarif ediyim sanki çatlama sesi gibi çok zayıf bir ses
sesin tam tarifi arabayı kulandıktan sonra motor kaputunu açtığınızda gelen seslerden, aşırı ısınan demirin genleşmesinin aluşturduğu sesler gibi aman ses işte
aldığımda sinirliydim takarım dedim bir daha bunu söküp götüremem dedim öle kullanıyorum 15 ay oldu ses hala var ama problem yok denildiği gibi güç kablosu söküldüğünde ses gelmiyo
quote:
Orjinalden alıntı: electro2001
aslında senin tagan da bir problem yok gereksiz bir kuruntuya kapılmışsın cünkü tagan psular aktif pfc li olduğu için bu sesleri cıkarması normaldir bu sesler özellikle gece saatlerinde cıkar voltaj yükselmesinden dolayı bu sesi verirler.senin bilgisayarın sağlığı için gelen yüksek voltajdan içinde toplanan gücün düzenlenmesi içindir.yani pfc özelliğinden senin için problem yaratmaz aksine senin pc i yüksek voltaj koruma aktiftir. bir problem yok....
Benim mangal sesleri de normal mi sence???Kapalıyken çıkan ses konusunda içim rahatladı da
Bendeki güç kaynağını mavi'ye götürüp değiştirdim, sağolsunlar pek bi sorun çıkarmadılar, ancak benzer ses yeni aldığım psu'da da ortaya çıktı.
Ses YBA arkadaşımızın tanımladığı gibi, araba stop edince motor yağının kartere akması tarzında bişey
PFC olayına gelince, bildiğim kadarı ile yük aldında devreye giren bir sistem, sonuçta yük yokken tagan gibi kaliteli bir supply'ın bu devre bloğunu kapatması ve 0dB ses ile beklemesi lazım.
Açıkçası tagan beni bir miktar hayal kırıklığına uğrattı.
bunda endişelenecek bir durum yok bunun pfc olayı açık veya kapalı durumda aktiftir.bekleme konumdada zarar gelmemesi için pfc aktiftir. diğer markalarda güç kaynaklarında böyle özellikler yoktur.bu özellik sadece tagan da vardır. bu bende de mevcut ama hiçbir sorunum yok gayet sağlıklı çalışıyor.
Aktif PFC'li güç kaynaklarının güç düzeltme katsayısı daha iyidir, dolayısıyla PFC işini daha başarılı gerçekleştirirler. Satın aldığınız güç kaynaklarında aktif yada pasif PFC sisteminin var olmasına dikkat etmenizi öneririz. Aktif PFC sistemi özel bir devreden oluşuyor. Bu devre elektrik şebekesi ile güç kaynağı arasına giriyor ve güç kaynağının gerek duyduğu gerilimi kendi üzerinden sağlıyor. Tabii bunu yaparken kendisi de bir miktar güç tüketiyor ama ciddiye alınacak düzeyde değil. Aktif PFC sistemler güç faktörünü düzeltmekte çok daha başarılı ve bu değeri ideal durum olan 1'e çok yakın bir değere, 0.99'a kadar yükseltebiliyorlar.yani tagan güç faktör düzeltimi yapıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme