Tablette virüs var, dosyalarımı bulut depolamaya yüklesem ve pcden bulut depodan indirsem pc ye geçermi acaba virüs veya farklı bi yöntem bilen var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SÜD -- 25 Nisan 2023; 7:30:4 > |
Virüslü Tabletten Dosyaları Kurtarma

-
-
androide göre çalışan virüsler windows da çalışmaz dosya yapısı farklı
-
Windows tan tablete geçti
-
Merhaba,
Kafanda nasıl bir virüs tanımı varsa oradan oraya bulaşıyor sanıyorsun.
Virüsten kastın ne? Nerede gördün? Androidde eğer tabletin rootlu değilse, sistem dosyaları değişmemişse, virus dediğin en fazla yüklenen bir APK nihayetinde.
Windows'tan geçti demişsin, muhtemelen USB bellek virüsleri gibi bir exe var. Onu zaten tabletin ana klasördeki dizinde autorun.inf ve çeşitli exe'ler altında görebilirsin.
-
En başta 2005 lerden kalma bir pc den eski dosyalarımı almak isterken başladı, tableti depolama amaçlı kullandım
Tablette dosyaları yükledikten sonra aktif kullandığım pc ye dosyaları aktardığımda anladım, pc kasmaya başladı hdd full çalışıyor işlemci full çalışıyor klasörler içinde içe içe dosyalar mevcut.
Şuan dosyaları kurtarmam lazım virüs programıda kullanamıyorum dosyaları siler diye
-
Tabletin virüslü değil o zaman. Muhtemelen depolama olarak kullandığın için ana dizinde Autorun.inf dosyasında da görebileceğin bir usb virüsü kopyalanmıştır. Ondan da kurtulmak çok basit. O dosyayı silmen yeterli...
Dosya uzantıları exe, vbs, cmd, hta, html, scr, msi, inf olanları ayıkla. Bunlar çalıştırılabilir dosyalar. Dediğim gibi Autorun.inf usb viruslerinde tehlikeli. Hiçbir zaman .txt, .jpeg, .avi vs açtığın için virüs giremez.
Uzantıları görmek, ayıklamak ve paketlemek için tabletine için bir zip yöneticisi kur: Zarchiver gibi. İhtiyacın olan fotoğraf/video vs dosyaları veya klasörleri zip içine al, bilgisayarına aktar. Çok istiyorsan buluta aktar. Ama için rahat olsun için zip paketinde olduğu için bir şey olmaz. O zip paketinde bilgisayarda Winrar'la gezinirsin, söylediğim uzantılara bilgisayarda tıklama yeter.
( Alternatif yöntem: Daha da bağlamaya korkuyorsan, Mixplorer öneririm. Tablet ve bilgisayar aynı ağa bağlanmalı. Mixplorer'da sağ üstte görürsün, Sunucular > HTTP sunucusu başlat de. Vereceği adresi bilgisayarındaki tarayıcıda gir. Örneğin şöyle bir adres verir http://192.168.1.3:8080 gibi, oradan bir bulaşı olmadan dilediğin medya dosyalarını alırsın. )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 26 Nisan 2023; 20:6:25 >
-
Sağol dostum, bakayım bugün
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X