Şimdi Ara

Tabletlere farklı işletim sistemleri kurmak (Linux/Ubuntu/Win7))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
15.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önceden motorolanın bir telefonuna(atrix di sanırım) dualboot yapıldığını görmüştüm. Cihazda aynı anda hem linux hem android kurulabiliyordu.

Bunu nasıl yapıyorlar yani linux u ubuntuyu nasıl uyarlıyorlar tabletlere ? kendi yapabileceğimiz birşey midir ?

Biz de tabletlere kurabilir miyiz ?

• Galaxy Tab 10.1'im vardı.Geçen hafta sattım bi sitede adam ubuntu kuruyordu modele göre mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serokar1

Galaxy Tab 10.1'im vardı.Geçen hafta sattım bi sitede adam ubuntu kuruyordu modele göre mümkün.

ama buna özel rom hazırlanması mı gerekiyor yoksa herkes kurabiliyor mu ?

sonra açılışta dualboot olduğu için hangisinin açılacağını nasıl seçiyoruz ?
  • windows 7 hiçbirşekilde çalışmaz onu unutun. windows 7 arm işlemci ailesini tanımaz :)
  • ubuntu kurmak istiyorsaniz telefon veya tabletin çift çekirdek işlemciye sahip olması gerekiyor.nasıl yapıldığı ise ubuntunun resmi sitesinde var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeopol

ubuntu kurmak istiyorsaniz telefon veya tabletin çift çekirdek işlemciye sahip olması gerekiyor.nasıl yapıldığı ise ubuntunun resmi sitesinde var.

en az 2 olması gerekiyor yani.

teşekkürler.

peki ubuntu/linux kurduğumuzda bazı araçlar sayesinde eski windows oyunlarını da çalıştırmamız mümkün mü ?

cs 1.5
    red alert mesela ?

edit : ubuntu olayını buldum

"Çok çekirdekli ceplerde Android ile yan yana çalışmak üzere tasarlanan yeni Ubuntu, cihazınızı bir klavyeye bağladığınızda otomatik olarak devreye giriyor."

4 çekirdekli bir tablet almayı düşünüyorum sanırım bir çekirdeğinde o çalışıyor.

çok iyi. peki tam anlamıyla bilgisayardaki ubuntu şeklinde mi çalışıyor acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ot -- 2 Aralık 2012; 14:36:12 >

• X86 ve ya x64 islmciler uzerine kurulan ubuntu bile o araclarla cok verim vermiyor tablette verecegini beklemek utopik olur denemekten zarar gelmez ams vaktiniz varsa deneyip sonuclari bize yazarsaniz memnun oluruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAZASLANI

X86 ve ya x64 islmciler uzerine kurulan ubuntu bile o araclarla cok verim vermiyor tablette verecegini beklemek utopik olur denemekten zarar gelmez ams vaktiniz varsa deneyip sonuclari bize yazarsaniz memnun oluruz

açıkçası bende şu anda cihaz almada karar aşamasındayım

ramos w30 gibi 4 çekirdekli samsung işlemcili 2gb ramli bir tablet mi

yoksa

tek çekirdekli atom işlemcili netbook türlerine mi baksam ona karar vermeye çalışıyorum. yaklaşık 600 tl bütçem var.
  • dün bi konu görmüştüm samsung a girin adam noteya windows kurabilirmiyim demiş orada adam xp kuruyodu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.