Şimdi Ara

Tablet RAM Yükseltme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
38.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bende Codegen Qbox M71W Tablet Var 512 MB Ram'ı Var Ama kurtarmıyor.Bi haber veya Dosya İndirmeye başladığımda Yanında Başka Bişey Açtığım zaman kasıyor yavaşlıyor Boş ram 50 Mb falan oluyor Benim Bu RAM'ı yükseltme gibi şansım var mı.?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tablet RAM Yükseltmesi: Bilmen Gerekenler

Tablet bilgisayarların performansını artırmak için RAM'ini yükseltmek etkili bir yöntemdir. Bu işlem, tabletine daha fazla uygulama ve veri depolama olanağı sağlar ve genel hızını ve duyarlılığını artırır.

Tablet RAM Yükseltilebilir mi?

Tüm tabletler RAM yükseltmesine uygun değildir. Genellikle daha eski modeller ve bütçe dostu cihazlar RAM'i yükseltilemez. Bununla birlikte, birçok yeni nesil tablet modeli RAM yükseltmesine izin verir.

Yükseltme Türleri

Tablet RAM yükseltmesi genellikle iki şekilde yapılabilir:

• Kart Ekleme: Bazı tabletler, RAM'in bir microSD kartına monte edildiği bir yuva içerir. Bu durumda, daha büyük kapasitasli bir microSD kart ekleyerek RAM'ini yükseltebilirsin.
    • Lehimleme: Diğer tabletler, RAM'in anak karta lehimlenmiştir. Bu durumda, RAM'i yükseltmek için cihazını bir teknisyene götürmen gerekir.

Uygun RAM Türü

Tabletine uygun RAM türünü belirlemek önemlidir. DDR3 veya DDR4 gibi farklı RAM türleri vardır ve tablet modelin hangi türü desteklediğini kontrol etmelisin. Ayrıca, RAM'in hızını ve kapasitesini de göz önünde bulundurmalısın.

Yükseltme Adımları

Tabletinin RAM'ini yükseltmek için şu adımları izleyebilirsin:

1. Tabletinin kullanım kılavuzunu kontrol et ve RAM'inin yükseltilebilir olup olmadığını doğrula.
    2. Uygun RAM türünü ve kapasitesini belirle.
    3. Gerekli araçları topla, örneğin tornavida ve antistatik bileklik.
    4. Tabletinin arka kapağını dikkatlice çıkar.
    5. RAM yuvasını veya lehimlenen RAM modülünü bul.
    6. Eski RAM'i çıkar ve yerine yeni RAM'i tak.
    7. Arka kapağı yeniden tak ve tableti başlat.

Uyarılar

Tablet RAM'ini yükseltmek potansiyel riskler taşır. Tableti açarken dikkatli olmadığında cihazına zarar verebilirsin. Ayrıca, uyumsuz RAM kullanmak veya RAM'i yanlış takmak da tabletinin arızalanmasına neden olabilir. Emin değilsen, tabletinin RAM'ini yükseltmek için güvenilir bir teknisyenden yardım almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yükseltme gibi bir şansın yok ama belki yardımcı programlarla rahatlatabilirsin RAM'ı
  • Video İzledim bi tane değiştirilebiliyodu adam Kendi ram.ı çıkardı aldığını taktı ram 1024 ikn 2048 oldu gösterdi hepsinide ??
  • bi link ver bakalım video ya hocam
  • Buyrun :
    NOTEB00KPCyoutube
    Memory Upgrade 1GB→2GB ■10.2" Atom 1.66GHz Windows7 TabletPC
    http://www.youtube.com/watch?v=jeRHHjQlteE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi araba61010 -- 24 Kasım 2012; 20:23:33 >
  • Bu işletim sistemiyle alakalı birşey muhtemelen hocam. Mesela laptop larda da oluyo ya 1 gb ram olan bir laptop a dışardan 2 gb lık ram alıp takabiliyosun. İçinde kurulan işletim sistemi 32 bit ise 4 gb rama kadar destekler. 64 bit ise 8 gb a kadar. Ama atom işlemcili tabletlerde 2 gb dan fazla olacağını sanmıyorum. Androidde bunu yapamayabilirsin.
  • Tek Çare Yenisini mi almak ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ve Ssd Upgrade Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    İmac ram yükseltme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam tabletin iç donanımı farklı ayrıca ilk defa böyle tablet gördüm demek ki windows tabletler özel :), ama hatırladığım kadarıyla bir programla sd karttan biraz ram'e ekleme yapılıyordu. Android cep telefonu konusundan hatırlıyorum baya oldu tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: araba61010

Buyrun :
    NOTEB00KPCyoutube
    Memory Upgrade 1GB→2GB ■10.2" Atom 1.66GHz Windows7 TabletPC

hocam bu videodaki tabletin markası nedir acaba

• quote:

Tek Çare Yenisini mi almak ?
    Evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre0111 -- 7 Mart 2013; 17:56:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videodaki gibi bir tablete ilk defa denk geliyorum..
  • http://goo.gl/N4xlQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre0111 -- 7 Mart 2013; 17:55:36 >
  • Elinizden çıkartmaya bakın, 1gb standart oldu 2gb modeller piyasayı sarıyor şimdilerde...
  • sd kart kaliteli ise swap yapabilirsiniz markette swap uygulamaları mevcut
  • Bana kalırsa videodaki adam diğer tabletindeki 2 gb ramı sökmüş bu tablete takıyor yani sonuç olarak ben oem olarak tablet ramı satıldığını zannetmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mygan

quote:

Buyrun :

hocam bu videodaki tabletin markası nedir acaba

Markası Linx tab ama eski modeli bu videodaki mpdel..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.