Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

Table ayarlarıyla ilgili bir soru

48
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Cevapla
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      25 Ağustos 2003 13:33:32 Konu Sahibi
      sayfayı tablo kullanarak yapıyorum..Şöyle bir sorunum var..Tablomun herhangi bir hücresinin ayarlarını değiştirdiğim zaman aynı sıradaki bütün hücrelerin ayarları değişiyor..Bagımsız olarak bir hücreyi nasıl yapılandırabilirim?
      Teşekkürler...



      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      25 Ağustos 2003 13:42:47
      Sorry, you can't !!
      |
      |
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      25 Ağustos 2003 14:24:38 Konu Sahibi
      ya bu html insanın resmen kolunu ayagını baglıyor..
      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      25 Ağustos 2003 15:58:05
      Herşey mükemmel olamıyor, o yüzden elimizdeki mükemmel kullanmak lazım.
      |
      |
    • Binbaşı
      1908 Mesaj
      25 Ağustos 2003 17:06:20
      şöyle yaparsın...

      bunun için içiçe iki tablo yapman gerekir..

      mesala 2 satırlı bi tablo yaptın

      2. satıra bi tablo daha açıcan istediğin boyutlarda ve genişliğini % ve px olarak sabitliycen ve sola dayıycan...

      sonra ilk tablonun ilk hücresinin genişliğini değiştirdiğinde alttaki hücrede değişicek ama sen bilgileri 2. tabloya yazacağın ve onunda boyut değişmiyceği için istediğini yapmış olucan
      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      25 Ağustos 2003 18:07:46
      Yalnız bunun için çok dikkatli olman lazım. Çünkü kaydettikten sonra tablolarının sınırlarını fare ile bulman zor olacak. Değişiklik yapmak istediğinde kodlarla oynaman gerekecek. Sorun yok diyorsan bence zaten yok...
      |
      |
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      25 Ağustos 2003 18:25:56 Konu Sahibi
      <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Phenix</i>
      <br />şöyle yaparsın...

      bunun için içiçe iki tablo yapman gerekir..

      mesala 2 satırlı bi tablo yaptın

      2. satıra bi tablo daha açıcan istediğin boyutlarda ve genişliğini % ve px olarak sabitliycen ve sola dayıycan...

      sonra ilk tablonun ilk hücresinin genişliğini değiştirdiğinde alttaki hücrede değişicek ama sen bilgileri 2. tabloya yazacağın ve onunda boyut değişmiyceği için istediğini yapmış olucan
      <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>


      Yanlış anladıysam lütfen düzeltin beni..
      Şimdi benim 3 kolonlu bir tablom var.. bu 3 kolonu 10 satıra böldüm..
      atıyorum..1.kolonun 5.satırına kısa bir paragraf yazıyorum...aynı satırın 3. kolondaki bölümüne bir resim yerleşt,iriyorum.Ve bu resmin boyutu büyük..iki taraf otomatik olarak dengeleniyor ve sayfada iğrenç bir kayma oluyor..
      Şimdi ben paragrafın oldugu satıra , 2 satırlık bir tablo daha yerleştirdim diyelim..2.satıra paragrafı yazıp sabitledim tabloyu(nasıl sabitliycem bilemiyorum ya diyelim ki sabitledim:))..
      1. satırın varlıgı neyi etkileyecek ki Çünkü 3.kolondaki resim otomatik olarak paragrafı yine aşağıya çekiyor..Ve o kocaman boşluk yine sırıtıyor..
      |
      |




    • Binbaşı
      1908 Mesaj
      25 Ağustos 2003 19:07:28
      ya şimdi sana bunu başka nasıl anlatabilirim ki...
      frontpage abzürt hatalar vermese yapıp göndercem ama malasef...

      tabii senin dediğin benimkinin tersi olacak yani 2. tablo yukarda olucak
      bak şöyle bi daha anlatim ...
      1 sütun 2 satırlı bir tablo açtın...
      bunun ilk satır ve sütununun içine tıkla ve tek satır ve sütun lu bi tabo aç...
      bu tablonun özelliklerine gir ve sola daya büyüklük olarak da px olarak sabitbi büyüklük gir...
      ve yazını bu 2. tabloya yaz...

      sonra ilk tablonun 2. satırına geç ve resmini yapıştır...
      sonra preview yap ve üstteki 2. tablonun büyüklüğünü kendine göre ayarla...

      istede göre tabloları görünmezde yapabilirsin (bence daha güzel olur)...

      <b>emrekarayazgan</b> tablonun sınırlarını bulmak niye zor olsun ki belki görünmez yaparsa evet ama onunda çözümü var sonuçta...
      |
      |




    • Yarbay
      3518 Mesaj
      25 Ağustos 2003 19:27:37 Konu Sahibi
      PheniX hocam ilgilendiğin için teşekkür ederim ama;

      Benim iki tabloyu birleştirme imkanım yok çünkü ayarlarını bagımsız olarak ayarlamak istediğim hücreler arasında bir sütun var..
      Yani 1.sütunun 5. satırı ile 3.sütunun 5.satırı (aynı satır ama sütunları farklı ve aralarında bir sutun var) birbiriyle aynı hareket ediyor..Oysaki ben 1.sutunun 5.satırının boyutunu küçültmek istiyorum ama bu boyut , 3.sütunun 5.satırındaki resimin boyutundan daha küçük olmuyo :(
      Derdimi ne kadar anlatabiliyorum bilemiyorum umarım olayı gözünün önüne getirmeyi başarmışımdır..
      |
      |
    • Binbaşı
      1908 Mesaj
      26 Ağustos 2003 02:02:46
      kardeş ben aynı sutun üzerinde anlattım ama madem öyle sen anlattığımı aynı satır üzerinde uyguluycan fark eden bi şey olmaz ki tabi bu sefer 2. tabloyu ya tavana yada tabana yapıştırıcan...

      valla başka şekilde anlatamam ki ama önümüzdeki hafta yapıp gönderebilirim eger beklersen veya anlayan bi arkadaş yapıp göndersin sevabına
      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      26 Ağustos 2003 09:03:55
      <b>Phenix</b>,
      Haklısın. Farkettiysen zaten <b>JeremY</b> de bu konuya biraz uzak. Dediğin gibi ben hep görünmez kullanıyorum. Sonra da kodları açıp oradan çalışmaya devam ediyorum. Bahsettiğim zorluk bu. Bulunduğum ortamda DW olmadığı için örnek hazırlıyamayacağım... Bir dahaki sefere inşallah...
      |
      |
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      26 Ağustos 2003 13:52:57 Konu Sahibi
      <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by emrekarayazgan</i>
      <br /> Farkettiysen zaten <b>JeremY</b> de bu konuya biraz uzak. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

      affet hoca..eldeki malzeme bu..elden bu kadarı geliyor
      |
      |
    • Binbaşı
      1908 Mesaj
      27 Ağustos 2003 01:06:57
      <b>JeremY</b> sanki biraz alınmışlık sezdim cümlende gerçekten öyleyse alınmana gerek yok arkadaş kötü niyetle söylememiş + sende zamanla öğrenicen bunları....

      bu durumda anca sana önümüzdeki hafta bi örneğini gönderebilirim...

      <b>emrekarayazgan</b> tabiiki o durumda sorun olucaktır hele iç içe bi kaç tablo birden kullanıyosan ama arkadaş zorlanırsa görünmez yapmaz zaten heralde bunu kendi sitesi için istiyor...
      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      27 Ağustos 2003 10:18:40
      <b>affet hoca..eldeki malzeme bu..elden bu kadarı geliyor</b>

      <b>JeremY</b>,
      Yaw deme böyle. Üzdün beni. Hakkatten üzdüysem özür dilerim, <b>Phenix</b>'in dediği gibi kötü bir niyetle söylemedim bunu. Tekrar kusuruma bakma.
      |
      |
    • Yüzbaşı
      760 Mesaj
      27 Ağustos 2003 19:16:07
      Tam olarak anladım mı bilmiyorum ama şu yazacaklarım muhtemelen işine yarayacaktır:

      Tablolarda satır, sütun yüksekliği veya genişliği için şu şekilde ayar yapabilirsin. Mesela:
      <table width="75%">__buralarda satır, sütun tagları falan var</table>
      şeklinde yazarsan tablo, bulunduğu alanın %75'ine yayılır, veya bu % işaretini silerek 75 pixel olarak da ayarlayabilirsin. Ayrıca:
      <td width="50" height="75">__içerik__</td> şeklinde kodlama yaparsan bu hücrenin genişliği 50, yüksekliği 75 pixel olur.

      Buraya kadar anlattıklarım tam olarak işine yaramadıysa span olayına girmen gerekecek:
      <td colspan="2">__içerik__</td>
      komutu ile sütunları;
      <td rowspan="2"> </td>
      komutu ile satırları birleştirirsin.

      Benim verdiğim örnekte "span" komutu 2 olarak belirlendiği için 2 satır veya sütunu birleştiriyorsun. İstersen bu sayıyı artırarak daha fazlasını birleştirebilirsin.

      Ayrıca anladığım kadarıyla dediğin şeyi yapabilmen için çok sayıda satır ve sütun içeren bir tablo hazırlaman ve gerekli yerlere paragraflarını yazdıktan sonra resmini koymak istediğin alandaki satır veya sütunları birleştirmen gerekir. Böylece resim için alan açılmış olur ve paragrafların yapısı bozulmaz.

      Yalnız bu dediğim kod ile oldukça karışık ve zahmetli denemelerle olabilir, dreamweaver gibi gelişmiş (wyswyg) bir editorle bunu görerek daha rahat yapabilirsin...

      Ha bu arada buradaki insanlar genelde yardım etmek için uğraşırlar. Eğer yazılanlar içinde sana ters birşey görürsen hemen yanlış anlamamalısın, zira bazen anlatmak istediklerimiz için doğru kelimeleri, ifadeleri bulamayabiliriz. Herkes adına söylüyorum bunu dersem kimse itiraz etmez sanırım.

      Kolay gelsin...
      |
      |




    • Yarbay
      3518 Mesaj
      27 Ağustos 2003 19:35:40 Konu Sahibi
      Arkadaşlar dediklerinizi yapıyorum ama değişen bir şey olmuyor..
      Kaya senin dediğin gibi ayarları yüzdelik ve pixel olarak yapmayı denedim ki mantık olarak ikisinde aynı işe yaraması gerekiyor..
      Lakin ben ayarları rakamlarını kendime uyarlayarak uyguladım..Evet bu ayarlar işe yarıyor ve o hücrenin ayarlarını değiştiriyor..Ama kendisine paralel bütün hücrelerindekini de değiştiriyor..Ben bunu bagımsız olarak yapmak istiyorum..Bu bir şekilde olabiliyor anladıgım kadarıyla..Mesela phenix <b>ayarları sabitlemekten</b> ten bahsetmiş ki ben zaten bunu yapsam bütün sorunlarım çözülür gibi geliyor..
      Zira sabitlenen ayarlar sayesinde otomatik olarak değişrtirdiğim ayarlar otomatik olarak diğerlerininde ayarını değiştirmez çünkü onlar <b>sabitlenmiş</b> olur.


      Ben birbiriye aynı satırda olan ama farklı sütunlarda yer alan hücrelerin aynı ayarda olmasından şikayetçiyim...

      Alınganlığıma gelince..Evet üzgünüm , Emre'nin bir lafından alındım ve buna tepki gösterdim ki kendisi bundan dolayı üzüntü duydugunu belirtmiş..Kendisine teşekkür ederim.Büyütülecek birşey yok..
      |
      |




    • Binbaşı
      1908 Mesaj
      27 Ağustos 2003 21:29:50
      JeremY sabitlemekten kasıt o değil br satırdaki bir hücrenin boyutlarını değiştirirsen aynı satırdaki diğer hücrelerde değişir bunu engelliyemezsin ama değişmesini istemediğin hücreye başka bi tablo açıp boyutlarını hücreye göre değişmiycek şekilde ayarlarsan hücre büyüse bile tablo o boyutta kalıcaktır anlatmak istediğim buydu...
      |
      |
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      27 Ağustos 2003 21:51:44 Konu Sahibi
      <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Phenix</i>
      <br /> JeremY sabitlemekten kasıt o değil br satırdaki bir hücrenin boyutlarını değiştirirsen aynı satırdaki diğer hücrelerde değişir bunu engelliyemezsin ama değişmesini istemediğin hücreye başka bi tablo açıp boyutlarını hücreye göre değişmiycek şekilde ayarlarsan hücre büyüse bile tablo o boyutta kalıcaktır anlatmak istediğim buydu...
      <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

      İyi de o hücre değişmese bile , alttaki diğer tablo ile arasında diğer taraftaki resim kadar boşluk oluyor?O zaman ben bundan su anlamı çıkarıyorum..Ben bunun olmasını engelliyemem..Bu boşluğu doldurmak için yeni bir tablo yaratıp içini dolduracak birşeyler uydurmam lazım.. Ya da aynı satırdaki resimi kaldırmam lazım..Çünkü tabloyla bu işi çözemezsem , o resim benim sayfamın hep ahengini bozacaktır demektir..
      |
      |




    • Binbaşı
      1908 Mesaj
      28 Ağustos 2003 02:18:58
      şöyle eğer resimden dolayı bi boşluk oluşuyosa yazı tarafında alttaki veya üstteki bu boşluğu eşit dağıtabilir veya bi tarafa verip ahenk sağlamaya çalışabilirsin anlatabildim mi?

      yani tasarımınıda tam görmeden havada kalıyo tabi biraz...
      |
      |
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      28 Ağustos 2003 11:21:02 Konu Sahibi
      <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Phenix</i>
      <br />şöyle eğer resimden dolayı bi boşluk oluşuyosa yazı tarafında alttaki veya üstteki bu boşluğu eşit dağıtabilir veya bi tarafa verip ahenk sağlamaya çalışabilirsin anlatabildim mi?

      yani tasarımınıda tam görmeden havada kalıyo tabi biraz...
      <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>


      Her yolu denedim ama birbirinden bagımsız hareket etmelerini sağlayamadım..resimleri slayt halinde gösteren bir java script i sayfamın en sag tarafına koydum , en sol da o scriptin kapladığı yer kadar bir boşluk oluştu..O scriptin kapladığı yer kadar bir resim bulup orayı doldurmam gerekecek ya da orayı dolduracak kadar yazı yazmam gerekiyor..Bu arada caresizliğimin siteme nasıl yansıdıgını da görebilirsin..Yine birşeylerle kapatmaya çalıştım ama yine de bu kadar oldu..
      www.geocities.com/ozzozgur
      İstersen bir göz at belki tavsiye edeceğin birşey olabilir
      |
      |




    Hızlı Cevap




Reklamlar
sohbet
üniversite
Satılık Köpek
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Tablet sürümü
Mini Sürümü

DHBR1
0,344
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.