Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

Table ayarlarıyla ilgili bir soru

48
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Cevapla
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
    • Binbaşı
      1908 Mesaj
      28 Ağustos 2003 20:57:26
      şu anda fena olmamış dediğin yeri gördüm karşnı doldurmuşsun zaten ama sayfada bi düzen yok bazıları kaymış bazıları kısa bazıları uzun ve mty olayını iki tarafada koyman iyi olmamış biraz renk olsa iyi olur ayrıcada o kocaman kuru kafa olayı gereksiz bence :)
      |
      |
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      28 Ağustos 2003 23:09:53 Konu Sahibi
      <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Phenix</i>
      <br />şu anda fena olmamış dediğin yeri gördüm karşnı doldurmuşsun zaten ama sayfada bi düzen yok bazıları kaymış bazıları kısa bazıları uzun ve mty olayını iki tarafada koyman iyi olmamış biraz renk olsa iyi olur ayrıcada o kocaman kuru kafa olayı gereksiz bence :)
      <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

      Ya o anlamsız resimler hep plansız çalışmaktan..Proje üzerine yapmadıgım için böyle oldu..
      Mtv olayı ise diğer taraftan başka bir listenin gecmesi ile başka bir boyuta ulaşacak..Sadece o iki satırın baglantısını anlamak için koymuştum oraya..orada muzazzam bir boşluk oluyordu..Onu koyunca simetrik oldu..
      Ve dediler ki sayfana tablo kyarasn o kaymalar olmaz..ama farkeden bişi olmadı..sitemi 17" monitorde 1024*768 çözünürlükte hazırlıyorum..15" monitorlu bir makinada 800*600 çözünürlükte tablolar yüzüyo sanki ekranda :) Çözümün ne oldugunu da bilemiyorum yani şöyle otomatik olarak yerleşse ne güzel olur diyorum..
      işin açıkçası html yi pek gözüm tutmadı.anlaşılan asp ye veya php ye falan başlıycaz..becerebilirsek tabi :)
      |
      |




    • Yarbay
      44900 Mesaj
      28 Ağustos 2003 23:29:21
      [lamer] :))

      JeremY, sıkma canini kolay seyler bunlar, sabir..
      |
      |
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      28 Ağustos 2003 23:33:40 Konu Sahibi
      <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by cezve</i>
      <br />[lamer] :))

      JeremY, sıkma canini kolay seyler bunlar, sabir..
      <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
      gösteriyorum :)
      ehuehu tamam hocam sebat
      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      28 Ağustos 2003 23:43:57
      bir seye baslamadan önce de neymis! ne degilmis! bir arastir.
      |
      |
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      28 Ağustos 2003 23:54:53 Konu Sahibi
      <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by cezve</i>
      <br />bir seye baslamadan önce de neymis! ne degilmis! bir arastir.

      <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

      Hocam web tasarımının ilk dersi hep hmtl..biz de bu işin temelinden başlıyalım dedik..bir de bu işin en iyisi ben olacağım diyerek başlamadım işe..Hala da o iddia da değilim
      Elimdeki kaynakta bir kitabevi için tasarım vardı dedim ki bunu ben kendime göre cevireyim.. kitap listelemeye örnek vermek için kitap fiyatları ile ilgili bir sayfa yaparken ben muzik sıralamsını gösteren bir chart sayfası yaptım..Ortadan yazılar geçirdim..Resimler yapıştırdım vs..Bu sayfada da her öğrendiğimi uygulamaya çalıştım..Kaynakta cevabını bulamadıgım şeyleri buradaki arkadaşlara danıştım.Yani tamamen doğaçlama üzerine düşünülmeden ortaya çıktı bu iş..Öğrendiklerimi uygulamak için üşenmeden herşeyi yeniden ayarlamaya falan çalıştım..Henüz yolun başındayız ve bunun farkındayız [drctr]
      |
      |




    • Yarbay
      44900 Mesaj
      29 Ağustos 2003 00:54:38
      ok yaw, ben de onun icin soyledim zaten. yaptigin ise bir elestiri getirmiyorum, el emegi goz nuru herseye saygiliyiz..

      "Ve dediler ki sayfana tablo kyarasn o kaymalar olmaz..ama farkeden bişi olmadı..sitemi 17" monitorde 1024*768 çözünürlükte hazırlıyorum..15" monitorlu bir makinada 800*600 çözünürlükte tablolar yüzüyo sanki ekranda :) Çözümün ne oldugunu da bilemiyorum yani şöyle otomatik olarak yerleşse ne güzel olur diyorum..
      işin açıkçası html yi pek gözüm tutmadı.anlaşılan asp ye veya php ye falan başlıycaz."

      php-asp nin yukaridaki konuyla alakasi yok o yuzden baslamadan once bir arastir. yani once ne yapacagina karar ver sora nasil?, ne ile? yapabilecegini arastir..
      |
      |




    • Yarbay
      3518 Mesaj
      29 Ağustos 2003 11:11:00 Konu Sahibi
      Anlaşılan asp ve php temennilerim için ayrı bir paragraf açmalıymışım..Tekrar okuyunca dikkat ettim, tablo ile sıkıtılarımdan kurtulayim diye başlayacakmışım gibi olmuş..Öyle düşünmekte haklıymışsın :)

      Güzel tasarlanmış siteler hep bu dillerle yaazılmış..Bir de acemiyim ama html'nin bazı konularda yetersiz kaldıgını anladım..İnsanı sınırlıyor..
      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      29 Ağustos 2003 11:23:51
      JeremY, soyle birsey; tasarımı gene html ile yapacaksin. php-asp sadece sayfanin programlama tarafini yurutur. yani eger sitede prgramlamaya, database yonetmeye, ve hatta soket acmaya, zarta zurta.. ihtiyacin var ise php-asp kullanirsin, geriye kalan hersey gene html. daha once de soylemistim, bir sitede ne kadar az php-asp kullanilmissa o kadar iyi yapilmis demektir.
      |
      |
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      29 Ağustos 2003 11:41:19 Konu Sahibi
      Anladım :)
      Html kullanmaya devam , yetmediği yerlerde diğerlerine başvurucaz..(roger that)
      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      29 Ağustos 2003 11:52:27
      |
      |
    • Yüzbaşı
      347 Mesaj
      30 Ağustos 2003 15:11:24
      Gerçi tablo konusu biraz kapanmış gibi ama eğer bir satırın sütunlarını diğer satırdakileri etkilemeden yapmak istiyorsan: Yapamazsın! Ama çok basit bir yolu var.

      Tablanun sütunlarını bozan satırı ayrı bir tablo olarak yap. O zaman ondaki sütunları istediğin gibi ayarlarsın. Border değerini sıfır girdiğin sürece hiç bir şey belli olmaz. Yani alt alta üç tablo yapacaksın. Alttaki ve üstteki normal sütunlu, ortadaki de problem yaratan satır için. İlle de border istiyorsan CSS kullanarak alt ve üste 0 değerleri ver. Hem CSS ile çok daha güzel sonuçlar elde edersin.

      Ayrıca çözünürlük için senin dediğin gibi yapabileceğin bir şey yok. ASP ve PHP ile de bu konunun bir ilgisi yok.

      Ama yok ille de çözünürlük sorununu çözeceğim zamanım da bol diyorsan iki tane site yaparsın, veya kaç çözünürlük istiyorsan o kadar (benim gibi 1280*1024'ün altına asla inmeyen cinsler çok :) ah bi de yüksek hertz olsa) ana sayfaya bir script koyarsın. Siteyi ziyaret edenin bilgisayarı hangi çözünürlükteyse o çözünürlüğün sayfasına yönlendirilir.
      |
      |




    • Yarbay
      3518 Mesaj
      30 Ağustos 2003 15:51:55 Konu Sahibi
      asp veya php ile düzenlenen sayfalar daha terli toplu gözüküoyr..sanırım ondan bir yanılgıya düştüm..(düşmüşüm)

      çözünürlükle ilgili buldugum java scriptlerinde , hep kullanıcıya soru soran bir kutucuk çıkıyor ..o kutucuk da çirkin gözüküyor..şöyle kendi halinde sorgusduz sualsiz bu işi halledebilen bişi bulursam o işi de halledicem..
      css ile ilgili de sanırım çalışmam lazım..sadece simini biiyorum ve hazır olanları kullnaıyorum..sanırım kendim birşeyler yapmaya başlamalıyım
      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      30 Ağustos 2003 19:28:22
      JeremY, cozunurluk olayini javascript ile sorgusuz sualsiz sekilde de yapabilirsin.
      kursad in dedigi gibi farkli cozunurlukler icin farkli sayfalar yapabilirsin. ama bu guncelemeler icin pek uygun olmaz. tek sayfada butun cozunurlukleride destekleyebilirsin. olay sadece uzerine zaman vermeye bakar.
      |
      |
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      30 Ağustos 2003 22:33:26 Konu Sahibi
      Araştırman lazım diyorsun di mi? :)
      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      31 Ağustos 2003 13:17:18
      hehe! ne ile yapacagini biliyorsun. simdi nasil yapacagini bulman lazim. ornek olarak homepage ime bakabilirsin. 800*600 ile 1024*780 cozunurlukleri icin gecerli.
      |
      |
    • Yarbay
      3518 Mesaj
      31 Ağustos 2003 13:34:17 Konu Sahibi
      <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by cezve</i>
      <br />hehe! ne ile yapacagini biliyorsun. simdi nasil yapacagini bulman lazim. ornek olarak homepage ime bakabilirsin. 800*600 ile 1024*780 cozunurlukleri icin gecerli.
      <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

      Ne yani ben bu homepagedan java scripti mi çıkarıcam?benimle eğleniyor musun cezve
      |
      |
    • Yüzbaşı
      347 Mesaj
      31 Ağustos 2003 13:48:08
      Jeremy bulamdıysan hala scripti gönderebilirm.
      Bana bi email adresi ver.
      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      31 Ağustos 2003 13:50:36
      hehe! yok yaw onun sıkıstırılmamisi var. mail verirsen, bulup gonderirim.
      |
      |
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      31 Ağustos 2003 13:55:57
      heh! yada istersen burda tekrar yazalim, birlikte.
      |
      |
    Hızlı Cevap




Reklamlar
sohbet
#0850 Numara Tahsisi;#0850 Hat;#IP Santral;#Toplu
Satılık Köpek
son dakika
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
Veri Merkezi;Metro Ethernet;Cloud Sunucu
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Tablet sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,250
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.