Arkadaşlar bu tabla fişeği nedir bilgisi olan varmı.... arabamda frene basınca direksiyonda güçlü bir titreme hissediyorum ustaya sorduğumda disklerdendir demişti ve hatta bununla ilgili bir konu açmıştım ama bu gün söktük baktık diskler sağlam fren balatasını zaten 15 gün önce takıldı sonra ön takıma baktılar bişey çıkmadı en son arka tabla fişeğinden olduğunu söylediler ve değişmesi gerektiğini belirttiler bu zıkkımın frene basınca böyle bir tepki vermesi normalmidir benim hiç aklıma yatmadı
Disklerde eğrilik olmadığına nasıl kanaat getirdiniz? Bakarak nasıl anlamışlar?
Frene basınca titreme yapıyorsa sorun %90 disktir. Diskteki eğrilik de tornaya takılmadan belli olmaz. Zaten tornaya takılınca da düzeltilir.
15 gün önce balatalar değişirken diskte tornalandı zaten diskten olmadığı kanatine fren pedalında bir tepme olmadığı için vardılar en azından bana söylenen böyle ayrı ayrı iki usta tur attı çıkan sonuç bu
Tabla yayın üzerinde duran, resimde iki vidası görünen, yayı gövdeden izole eden, önlerde direksiyon hareketinde amortisörün dönmesini sağlayan ve direksiyonda üst merkezi veren parçadır. Amortisör kulesinin üzerinde görünen cıvatalar bu parçanın vidalarını, ortadaki cıvata da amortisörü tutar. Fişeğinin hangisi olduğunu ben de bilmiyorum ama benim kullandığım arabada tek ünite olarak satılıyorlardı. Genelde amortisör eskidiğinde tablalar da değişecek kıvama gelmiş olurlar.
arkadaşım aynı sorunu bende yaşamıştım firene basınca aşırı titra yapıyordu genelde 80-den sonra başlar usta disk lerden demişti istersen tornalatalım dedi 15-20 tl hallederiz dedi ama ben değitirdim sorunum çözüldü diyeceğim disjkler bakmakla an laşılmaz bence değiştirmeden fişekleri diskleri bir tornalat ses kesilir kesilirse epey idare eder ama sağlam olsun dersen değiştir ben yansanayi taktırdım balatalarla 180 tl bulmuştu tornada sorun devam ederse ozaman fişeklere bakıtırsın