Şimdi Ara

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.455
Cevap
122
Favori
291.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hodoras

    Merhabalar. Nisan başında t roc sürüş paketli higline olandan aldım doğuş otodan. Daha önce bu tip özellikli bir araç kullanmamıştım. Anlamadığım bir kaç şey var. Öncelikle şerit takip gayet güzel çalışıyor. Adaptif sabitleyici devredeyken arac öndeki araca göre mesafesini koruyor hızlanip yavaşlama yapıyor. Kafamın karıştığı kısım şu parka girerken arkadaki araca yada görmediğim bir şeyi algilarsa çarpışma önleyici devreye giriyor mu? Denemek üzere bir duba koydum park halinde gayet güzel dubayı devirdim. Muhtemelen bu front assist yada çarpışma önleyicinin mantığını kavrayamadım. İptal etmediğim sürece trafik akışında önümdeki araca çarpma ihtimalim var mı? Yoksa sadece acc devredeyken mi bu da devrede? Bilgi eksigimi giderirseniz sevinirim.

    Tam bilmiyorum ama şöyle sanırım. Eğer ayağınız gazdaysa devre dışı oluyor çarpışma önleyici. Mesela aracın çok yakınından biri geçince, araç aşırı biçimde sert fren yapıyor. En azından bende öyle oldu.

    Şerit takip asistanını beğenmedim, şehir içinde uygun değil bence. Adaptif te öyle, araç durunca kendi hareket etmiyor, gaza hafif basınca yürüyor. Aşırı hızlanıyor ve yine sert frenleyerek duruyor. Hoşuma gitmedi. Belki bunların bir ayarı vardır bilmiyorum.

    Bu arada benim araçta tabela okuma yok ama aynanın arkasında lens gibi bişey gördüm. Kameramı dır bilmiyorum ama kameraysa muhtemelen açılabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ugarb kullanıcısına yanıt

    Acc için mesafe seçenekleri var. 3 kademe sanırım. Şerit takip sinyal verme alışkanlığı varsa çok zor gelmemesi lazım. Sorun şu ki yol yapım çalışmaları ya da eskiden kalma çizgiler şaşırtıyor aracı. Tabela okumayı çalıştıramadım. Muhtemelen çalışsa da bizim ülkede ikaz etmekten kullanılamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt

    ACC nin menü de ayarı var eko normal spor vs gibi oradan ayarlanabiliyor. standartta; normal geliyor eko yapınca tepkileri bir tık daha yavaşlıyor gazın ama dediğin gibi sanki biraz daha yavaş gidip biraz daha az frene basabilir manuel kullanımda :)

  • hodoras H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bende birkaç defa devreye girdi ama diğer birçok benzer sistemlerden biraz daha iyi çalışsa da çok stabil ve tutarlı çalıştığı söylenemez.Önde ağaç,direk,araç gibi cisimler algılarsa devreye giriyor,hatta belli mesafede kukayı da görüyor ama her mesafeden değil.Aynı şey ACC için de geçerli,alacakaranlıkta sistem öndeki aracı daha geç algılayabiliyor;o sebeple normalden daha fazla mesafeye göre ayar yapmak mantıklı.Aracınız durmadığı sürece öndeki araç harekete geçerse ACC aracınızı otomatik hareket ettiriyor ama öndeki araç durmuşsa,siz de durmuşsanız ACC tedbir amaçlı sizin hafifçe gaza basmanızı bekliyor,ki bu da aslında güvenlik için gerekli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Bugün merakımdan bende baktım aynı resimdeki gibi, normal bir durum heralde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tyrell T kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim, bende diyorum acc dur kalk trafikte neden ilerlemiyor meğer sebep güvenlikmiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün instagramda troc Türkiye diye bir sayfaya denk geldim. Önemli konular başlığı altında ben merak ettiğim bazı cevapları buldum. ( Geri giderken sağ aynanın benim istediğim gibi ayarlanması, park ederken çarpışma önleyicinin devrede olması gibi) Ayrıca araçların kronik balata surtmesi gibi sorunlardan da bahsetmişler. Dsg ile ilgili tavsiyeler de var. Belki ilginizi çeker.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hodoras

    Bugün instagramda troc Türkiye diye bir sayfaya denk geldim. Önemli konular başlığı altında ben merak ettiğim bazı cevapları buldum. ( Geri giderken sağ aynanın benim istediğim gibi ayarlanması, park ederken çarpışma önleyicinin devrede olması gibi) Ayrıca araçların kronik balata surtmesi gibi sorunlardan da bahsetmişler. Dsg ile ilgili tavsiyeler de var. Belki ilginizi çeker.

    Benim balatayı değiştirdiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt

    Umarım sıkıntı çıkarmadan degistirmişlerdir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hodoras

    Umarım sıkıntı çıkarmadan degistirmişlerdir.

    Sıkıntı çıkaracak bir durum yoktu. Diğer servis değişmesi gerekli demişti. Sorun çıkarmadılar, sesin video kaydını istediler. Kendi ifadeleriyle daha iyileştirilmiş parça takmışlar. Yanlız araçla 22 km yol yapmışlar, garip geldi bana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar, bende bu arabadan alma arifesindeyim yılda 10 bin km ancak yapıyorum o yüzden dizel ve lpgli araçları eledim ancak bunda 10 lt yakıt yaktığını okudum gerçekten o kadar yakıyor mu? bu değer tiguandan küçük olmasına rağmen hemen hemen aynı değil mi?, birde android autodan kablosuz bağlantı yapıp navigasyon kullanabiliyor muyuz?

  • ssmm kullanıcısına yanıt

    merhaba,

    benim 1500 km ortalamam 8.3 şehir içi şehir dışı karışık çok dikkatli kullanım değil, yani 10 yakar mı sürekli performanslı kullanımda yakar belki daha fazla da yakar.

    android auto sadece kablo ile oluyor. kablosuz da sadece bluetooth u bağlayıp müzik veya telefon ile konuşabilirsiniz. USB ye takılan Wifi cihazları var bu iş için ama araca her bindiğimde neredeyse telefonu şarja takıyorum o yüzden kablo ile bağlamak çok da sorun olmuyor şu aşamada.

  • fasher kullanıcısına yanıt

    teşekkürler cevap için hangi ildesiniz acaba birde tripmetre'de sıfırlama sorunu varmış herhalde böyle birşey yaşadınızmı?

  • ssmm kullanıcısına yanıt

    merhaba, istanbul dayım. tripmetre ayarları ile hiç oynamadım. gördüğüm kadarı ile;

    1) başlangıçtan itibaren olan km ve tüketim vs kaydı

    2) yakıt almadan itibaren olan km ve tüketim vs kaydı

    3) aracı çalıştırdığım andan itibaren olan km ve tüketim vs kaydı

    özellikleri var bunlara 0 lanıyor mu müdahle ediliyor mu bilmiyorum

  • ssmm kullanıcısına yanıt

    1.4 122hp manuel tiguanımı satıp t-roc aldım. size karşılaştırma yapayım.


    Önceki oturduğum yer yokuşu bol olan bir yerdeydi ve işyerim 4km mesafedeydi. Tiguan, yazın ortalama 8.5-9 lt, kışında 9.5-10lt ortalama yakıyordum. Tabi bunda yoğun olarak kullandığım ev-iş yeri mesafesinin az olması da etkiliydi.

    Şu anda daha eğimi az olan bir yerde oturuyorum. ev-işyeri mesafesi 20km oldu ve Tiguan'ın yakıt ortalaması 7.5 ltlere düşmüştü.

    T-roc u alalı yaklaşık 1 ay oldu ve şu an ortalamam 6 ltlerde. Evden çalıştığım için yoğun trafikte çok bulunmadım ama bu ortalamanın max 7 olmasını beklerim.


    Tiguan 1500kgdan daha fazlaydı ve özellikle yokuş yukarı tüketim inanılmaz artıyordu. T-roc sanırım tiguna e göre 200kg civarı daha hafif. Ayrıca uzun yolda da ben tiguan ile 7lt altında neredeyse kullandığımı hatırlamıyorum. T-roc ile araç 0 iken izmir-ankara arasını 5.5 lt ile gelmiştim.


    150-160hp lik tiguanlar nasıl yakıyordu bilmiyorum ama ben otomatik ve daha güçlü t-roc'un tiguan e göre yakıt ortalamasını çok beğendim.


    Bu arada sakin kullanan birisiyim.





  • caadas14 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bu değerli bilgiler için olması gereken değerler bunlar diye düşünüyorum açıkçası çünkü arada dediğiniz gibi 200 kg'ya yakın ağırlık ve hacim farkı var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba ,


    Benim araçta son zamanlarda araç durduktan sonra geri vitese takıp


    orta gazla geri gelmeye çalıştığımda ilk anda şıkırtı sesi gibi sanki bişey yerine oturuyormuş gibi metal sesi geliyor anlık (ilk hareket anında) . Yaşayan veya arabasında bu sesi duyan var mı ?

  • berko282 B kullanıcısına yanıt

    Dsg ile ilgili gibi duruyor. Geri viteste gazı yavaş verdiğinizde de aynı ses geliyor mu? Yerinizde olsam servise götürürdüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hodoras

    Dsg ile ilgili gibi duruyor. Geri viteste gazı yavaş verdiğinizde de aynı ses geliyor mu? Yerinizde olsam servise götürürdüm.

    Yok gazı yavaş verdiğimde çok hafif kakışlarda gelmiyor , orta ve üstü geri yüklenişlerde ilk anda geliyor o metal sesi.

    Bir anlam veremedim . Artık servise götüreceğim normal gibi gelmedi bana...

  • Yakin zamanda fiyat alan olduysa paylasabilir mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.