Şimdi Ara

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: GK27 , GK27 , gltsry06
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil1 iOS
5 sn
5.442
Cevap
188
Favori
479.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #22
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba, henüz 2,5 aylık bir T-roc sahibiyim. “Front assist devre dışı sensör görüşü yok” hatası henüz araç 5 günlükken yaptı ve aracın bu yüzden 2,5 ayda 4 adet servis dosyası mevcut. 3. dosyada front assist değişmesine rağmen yine yaptı.

Toplamda 10 un üzerinde ayrı seferde karşılaştım ben durumla. Araç henüz şehirler arası yol bile görmedi 3.900 km de.

Üstelik geçici olarak yanan kontak kapatınca sönen bu hata, araç temizken ve güneşli havada da yaptı. Olayın yağmurla pek ilgisi yok yani.

Bu hata ile acc,şerit takip, acil durum fren desteği gibi özellikleri devre dışı kalıyor.

Mahkemelik olma yolunda uygun adım gidiyoruz. Noterden ihtarname de ilettim, çağırdılar bakıyorlar bir daha.

Sizde de benzer durum var mıdır ? Kaç kez başınıza geldi?

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam bizim t-roc 2021 model, 16.000.km.de bu hatayı hiç almadık.

Umarim bir an once çözerler sorunu

• Ara ara yapıyor. Aracı oğluma almıştım o kullanıyor haliyle genelde onun başına geliyor. Ben bizzat olayı yaşarken aracı kenara çekip ön camda temizlik yaptım düzeldi. Ama kontak kapandı diye mi düzeldi , temizlik yapıldı diye mi bilemedim şimdi. Araç sık kullanılmıyor bizde genelde kapalı otoparkta yatıyor. Ön camın kirli olması pek mümkün olmuyor bu nedenle. Nisan gibi yıllık bakıma girecek o sırada servise bildirmeyi düşünmüştük. Siz de aşamalardan bilgi verirseniz bizim açıdan da kolay olur. Servis olarak nereye gittiniz bunu da merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aracın yenilenmesi talebiyle ihtarname çektim. Beyin değişelim vs derlerse asla kabul etmeyeceğim.

Zira vw yağmur yağdı diye toz oldu diye çalışmayacak sensörü o logonun altına monte etmez. Etmemeli.

Ayrıca servis bu tarz bi geri dönüş hiç almadıklarını ifade etti.

Kullanımı keyifli çok da beğenerek aldığım arabadan buz gibi oldum açıkçası. Bakalım hayırlısı...

Logoya, yoğun sinek ya da kışın buz/kar yapışmadığı sürece, sorunsuz çalışması lazım.

Ön camla ilgisi yok, karşılaştıkça foto/ video kayıt alın mutlaka.

Gelişmeleri paylaşacağım

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Takipteyim. Bu arada bende biraz googlelladım , sorun sadece troclarda değil tiguan ve golflerde de varmış. Youtube da golf ile ilgili bir videoya da denk geldim. Soğuk hava ve kirlenme gibi bir durumdan sensörün etkilendiğini söylüyor arkadaş. Bende durup düşundüm ne zaman yaşıyoruz diye. Aracı kapalı otoparktan çıkarıyoruz sonra bir kaç km sonra Sabiha Gökçen pist altı tünellerinden geçiyoruz ve tüneldeyken yapıyor ( en azından ben böyle yaşadım). Anlaşılan aracın camındaki yoğunlaşma gibi birşey de aynı noktada sensör üzerinde oluşuyor. Bu da sensörü devre dışı bırakıyor. Sizin başınıza gelen şekli ile yaklaşık aynı mevsim koşulları aynı yol koşulları denebilecek bir durum var mı? Ben o günlerde hafif yağmur ve haliyle yüksek nem de vardı diye hatırlıyorum. Bunlardan bağımsız ise sorun parça ile ilgili ama dediğim gibi ise sensörün konumlandığı alanın yer seçimi hatası demektir ki şu an sorun yaşamamış herkesin benzer şartlarda başına gelebir bu. Sensör değişimine rağmen sorunun devam etmesi bence bundan kaynaklanıyor. Bizde mart ayı içerisinde bildirimde bulunacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hodoras -- 10 Ocak 2022; 16:1:19 >

• Bende bir kere yolda giderken oldu ama 10 dakika sonra düzeldi, bir kere de kar yağdığında oldu ama onda da logo tamamen karla kaplanmıştı.

Önceki sayfalarda yazmıştım araştırırsanız bulacaksınız. 2 defa başıma geldi ikiside yağmur ve sisli havada idi. Sensör ler çevreyi tespit edemediğinde hata veriyor diğer vw modellerinde de durum bu şekilde.

Yapılıyordur çoğu araçta görüyorum

İlk 2 dosyada standart kalibrasyon yapılıp araç bana teslim edilmişti.

3. dosyada sensör değiştirilmişti.

Bu sefer serviste yapılan kalibrasyondan bağımsız olarak, sensörün seyir halinde otomatik olarak zemin kalibrasyonunu yaptığını; benim aracımın bu zemin kalibrasyonunu zaman zaman yapamadığını ve hatanın bundan kaynaklandığı ifade edildi.

Seyir halinde de ayrı bir kalibrasyon yapmışlar, test sürüşleri gerçekleştirmişler. Aracı yarın teslim edecekler.

Bakalım inşallah tespit doğrudur.

İlki air care özelliği, bu özelliği ilk defa bugün gördüm. ilk açtığımda araba içini gösteren ekran kademe kademe maviye döndü ve en son aşağıdaki gibi komple araba içi mavi şekilde kaldı. Bunu kullanmamızın amacı nedir? Faydası varmıdır? Sürekli açık mı kullanalım?

İkinci sormak istedeğimi, bu kişeye göre değişir ama belki içinden birşey çıkartırım. Aracınızda arka kolçak tarafındaki havalandırmayı kullanıyormusunuz? Bir kaç deneme yaptım onu açınca öne gelen havada azalma filan olmadı. Genelde arkada kimse oturmaz ama yaz ve kış aylarında sizce açık kalması faydalı mı olur yoksa gereksiz mi?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• szrszr S kullanıcısına yanıt

benim de başıma 2 kez geldi. birisi yoğun yağmurda olmuştu ve ben de uyarının fotosunu çekmiştim. ikinci durumda hava durumunu hatırlamıyorum. 1. yıl bakıma gittiğimde servis hava şartlarından vermiş olabilir ama illa incelensin derseniz arabayı bırakmanız gerekir ve 2-3 gün kalması gerekebilir demişti.

• 11.000Km de olan aracım geçen hafta yağ uyarısı verdi. 2021 modellerde kullanılan 0w20 yağ maalesef kolay kolay bulunmuyor. Ben bulunduğum bölgedeki sanayi sitelerini gezdim VW onaylı olanı bulamadım. Bundan dolayı da 600gr serviste yağ eklettim. Yağın servisteki litre fiyatı 231 TL. Arabada dursun diye 1 LT Shell olanını bulup sipariş verdim. N11 üzerinden aldım. Almayı düşünen varsa buradan alabilir. Bugünkü indirim ile birlikte 1 LT yağ 170 TL'ye geldi. VW onaylı.

Anahtarsız giriş çalışma özelliği olan kumanda farklı ise o şekilde olan kumanda pilini değiştireceğim. Geçen gün aracıma bindiğimde ekranda kumanda pilini değiştirin uyarısını aldım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***
    *** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***www.endoluyedekparca.com
    Volkswagen Yedek Parça Fiyatları
    https://www.endoluyedekparca.com/volkswagen-yedek-parca
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.