*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (275. sayfa)
1 Mobil,
1 iOS
-
-
@SORMA_NEDEN Skoda'ların DSG konusunda yazılımlarının daha iyi olduğunu bir kaç yerde okudum da... Ben Kamiq'i 1.0 motordan dolayı değil, tampona gömülü fardan dolayı eledim. Oda iyi duruyordu aslında. Her ne kadar gözüme hitap etmese de farın bulunduğu konumdan dolayı incelemeye dahi gitmedim.
Yakıt konusundan size dair yorum yapmam yanlış olur. Ben kıyası bir önceki ve yine benzinli Mokka ile yapıyorum, onunla kıyas edince hemen hemen aynı yakıyorlar. Gittiğim güzergâh belli, kullandığım yol belli. Bir de Mokka'nın da yakıt tüketim tablosuna bakıp, ortalama hızdan kıyas edince bana çok gelmedi.
Umarım sıkıcı olmam, Mokka yakıt tüketim tablosunu da paylaşayım, yorumu size bırakayım.

_____________________________ -
O ekran skoda kamiq ekranı .. 4.3 yakmıştım İnegöl den Bursa ya. Oradaki devir göstergesi vw lerde yok. Olsa iyi olurdu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Şimdi anladım. Siz ilk yazdığınızda ben daire şeklinde bir saat arıyordum
Siyah renkle birlikte daha iyi durmuş sürücü ekranı. Karoq uygun fiyatlı olsaydı karoq (en azından dışarıdan) tam bana göre bir araba diyordum ama bütçemizi çok aşıyordu mübarek.Elde olan bu, bol bol direksiyon düğmeleriyle oynayacağız
T-roc gosterge paneli olan fotografta sanki pusula var ust tarafta. Bizim aracta var mi pusula? Bir de bende sos tusu yok. Bu tus corollada vardi mesrla. Hatta avrupada uretilen araclarda uzun surefir zorunlu ilarak biliyorum. Tutrkiyede de agustos ayinda yadi eski araclara da montaji konusunda sanirim bir yasa cikti. Merak ettigim aracta bezer zorunluluklardan dolayi adaptif hiz sabitleyici, guvenlik detaylari eklenmisken bu acil arama nasil konmamis?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
@eiskent Siz aracı ne zaman almıştınız? Size gönderilen teklif formunda yazmıyorsa (bildiğimden değil, bana gönderilene baktım, teklif formunda yazıyordu) "e-call" ismiyle demek yok.
Ben araştırmaya nisan ayından itibaren başladım. Life paketlerde geri görüş kamerası da yoktu, nasıl olduysa haziran kampanyasıyla birlikte (en azından Doğuş Bayileri'nde) geri görüş kamerası eklenmeye başladı, hatta o aydan sonra standart oldu desem her halde abartmış olmam. O dönem kimi Life'larda kamera vardı, kimisinde yoktu. Kimi style paketlerde ACC, proaktif yolcu koruma vardı, kiminde yoktu.
Şimdi e-broşüre baktım, orada var görünüyor, sizin araçta a olması gerekirdi oysa. İlk muayene tarihi ne zaman? Belki oradan bir çıkarım yapabiliriz?
Arac sirket araci olarak geldigi icin elimde bir form yok. Eylulun hemen basinda teslim edildi araclar. Acil cagri disinda temmuz sonrasinda gelen tum donanimlar mevcut.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Bir fikrim yok, bu ay sorduğumda eski girişli-yeni girişli diye ayrı fiyat verdi müşteri temsilcisi arkadaş. Bu mantıkla (atıyorum) "Haziran sonrası, haziran öncesi farklı donanımlar var" diyecektim fakat aynı dönemde almışız araçları. Böyle bir fark olmaması lazım diyeceğim ama... Bilemedim.
Haziran ayı teslim alındı life paket +ekstraları var her bayi veriyor fiyat isterseniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Beyler bakım fiyatı alan oldu mu hiç. Aracım 2022 kasım style. Fren hidroliğide yaptırman kazım dediler araç yaşı ve km den ötürü. Km’de 34000’de. Sizce fren hidroliği değişimine gerek var mı? Hidrolikli fiyatı 12800₺ ve sadece yıllık bakım lı fityatta yaş kampanyası ile 10250&’ye düşüyorlar. Yıllık bakımda da yağ, conta, yağ filtresi ve camsıyı var sadece.
Hiç bulaşmayıp bir ustaya mı götüreyim siz nasıl yapıyorsunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Aynı gün başka bayiden metalik style için 2145 olarak anlaştım ve kapora verdim. Yeni stok denmedigine göre eski stok olduğunu varsıyorum. 15k fazla ödeme ihtimali üzdü. Ne önerirsiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bu fiyatlar İstanbul Maslak'tan alınma. Bayiye ulaşmak 1.100 lira otobüs ve 350 lira taksi ücretine mal oldu. Buradan (Sakarya'dan alsaydım) 2.125 denildi (2.057 liraya aldık).
Demem o ki "attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmeyecekse" kafanıza takmayın derim.
Bu şanzıman yağı (yıllar önce easytronic corsamız vardı) konusunu okudum bir yerlerde diye yağ değiştirdim ve çıkan yağı gördüğümde "Gerek yokmuş" dedim. Uzun yıllar kullandığım araçta a fren hidroliği değiştirdim (kitapçığında servis tablosunda "Değişim" yazdığı için) ve yine "Değişmese de olurmuş" dedim.
Empati yapıyorum: Bayi bana "Değişmesi gerekiyor" deseydi, büyük ihtimal değiştirirdim ama bunu sanayideki ustamda yapardım. Aracın lifte kaldırılıp, tüm hidroliğin boşaltılması lazım. Bu sebeple bence yapılan işlemi kendiniz görseniz iyi olur. Ama gitmeden önce bir yağ üreticisi sitesinden araca uygun hidrolik yağını öğrenip (DOT3, DOT4 gibi) öyle gidin. Usta bilemeyebilir ya da ezbere hareket edebilir. Yanlış yağ kullanılırsa nasıl bir sorun yaşanır bilmiyorum. Sadece üretici tavsiyesine uygun hareket etmeye çalışırdım.
quote:
Orijinalden alıntı: matador_mirkhan
Beyler bakım fiyatı alan oldu mu hiç. Aracım 2022 kasım style. Fren hidroliğide yaptırman kazım dediler araç yaşı ve km den ötürü. Km’de 34000’de. Sizce fren hidroliği değişimine gerek var mı? Hidrolikli fiyatı 12800₺ ve sadece yıllık bakım lı fityatta yaş kampanyası ile 10250&’ye düşüyorlar. Yıllık bakımda da yağ, conta, yağ filtresi ve camsıyı var sadece.
Hiç bulaşmayıp bir ustaya mı götüreyim siz nasıl yapıyorsunuz?Değiştirmekte yarar var hayatı bir ürün yagin cinsi ise önemli fren lastikleri üzerinde olumsuz etki yapabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Acc ve şerit takip yaptırmak istiyorum bende. Garantisi devam ediyor aracın. Herhangi bir garanti dışı durum olur mu ?
Uzun far asistanı ve şerit takip birlikte geliyor. Ayrıca ekstra ACC taktırmak istiyorum. Bu özelliklere sahip olup yorum yapabilir misiniz? Gerçekten araçta olması gereken özellikler mi? Elektirikli bagajla birlikte toplam 50 bin tl ye güvenilir bir vagcom bayide yaptırmak istiyorum.
Hidrolik değişimi yetkili servis fiyatı makul oluyor genelde. Cihazla yapıyorlar hem.
Dışarda yaptırırsanız eski usul fren pedalı bas çek yapan yerden uzak durun, ilerde fren ana merkezi bozulmasına kadar gidiyor.
Acc ve uzun far asistanı çok faydalı ama arabada elektronik bir arıza çıkarsa kesinlikle garantiniz işe yaramaz. Bunlarla alakalı bile olmasa bir şekilde oraya bağlayıp sizi üzerler. Hiç bir kanuni hakkınızda olmaz.. Elektrikli bagaj sonradan takıldığında nasıl oluyor bilmiyorum ama orjinalinde ayakla açma özelliği yok . Bu özellik olmayınca zahmetten başka bir şey değil.. düşünün iki eliniz ağır dolu bagajı açmanız gerekiyor ama dur bırakayım açayım da vs vs.. çok zahmetli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Aracınızda müdahale edilen elektronik donanımlar garanti dışı kalabilir. Servis bunu bahane edebilir.
Ben bütün işlemleri aracımın garantisi varken yaptım. Daha sonra kavramamda sorun oldu. Onuda garantiden değiştirdim.
Serit takip ve ACC şehir içinde çok fazla kullanamıyorum. Ama şehir dışına çıktığımda hızımı 120km sabitliyorum ve orta seritten gidiyorum. 10 dakika boyunca direksiyonu ellemedigim oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

Hızlı