Şimdi Ara

Synthesizer Çalmak Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nota bilgim var, org çalıyordum. Synthesizer çalmak istiyorum ama bu konuda maalesef pek türkçe bilgi edinemedim, birkaç metod kitabı bulabildim ama metod kitabı işe yarar mı? Org ile bir süre idare etmeyi sonra synth almayı düşünüyorum yanlış mı? Synth için şuanlık bütçem yok. Gamları biliyorum az çok metod kitabını karıştırsam ufak tefek şeyler yazabilir miyim kafadan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodbadugly2

    Tuşlu çalgıların hepsinin çalınma mantığı aynıdır piyano, synthesizer, klavinet, dulcitone vs. fark etmez. Fark eden çalınan müzikte uygulanan tekniklerdir, melodik yapıdır. Bu konuda önce ne tarz müzik çalınması isteniyor ona karar verilmeli ardından o müzik tarzına göre hazırlanmış metod ve ya video varsa izlenmeli yani oyun havası çalınacaksa caz öğrenmekle vakit kaybedilmemeli.

    Pek karar verebildigim soylenemez hocam. Caz da, elektronik de -bu arada cahilligime verin dubstep ve elektronik muzigin alt yapisi ayni sey midir- yani synth ile dubstep de yapabilir miyim? Ama cogunlukla eger ikisi ayni seyse elektronik/dubstep

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodbadugly2

    Açıkçası Dubstep yapmak için enstrüman çalmayı bilmeye gerek yoktur kaldı ki bu tarz müziği canlı çalmak mümkün değildir. Dubstep de diğerleri gibi elektronik müzik kategorisine giriyor yabancılar bu tarz Trance, Dubstep, Techno, House gibi tüm türleri EDM olarak tanımlıyorlar. EDM tarzı müzik için müzik yazılımları, sanal enstrümanlar ve ses arşivleri kullanılır. Tavsiyem Youtube'da eğitim videoları aranması "how to make Dubstep","how to make EDM" gibi aramalar yapılırsa yabancı dil bilinmese dahi videolardan birşeyler öğrenilebilir.

    Örneğin Vengeance Essential Dubstep sample arşivi içerisinde hazır sesler bulunur, bunlar DAW adı verilen Cubase, Sonar, Logic gibi yazılımlarla mikslenip düzenlenerek kolayca müzik yapılabilir. En basit müzik yapım yöntemi hazır sample'ları birleştirmektir fakat sample'lara bağımlı kalınma zorunluluğu vardır eğer istenilen farklı melodiler çalınacaksa sanal enstrüman gerekir. Native Instruments Massive Dubstep yapanların en çok kullandıkları sanal esntrümanlardan biridir.

    Hocam, sample'lara bagli kalmak istemem, yani bir seyleri birlestireceksem de benim yazip caldiklarim olmali. O zaman tam dubstep degil de house/electronic tarzindan bahsediyorum ben, yani ikisi anladigim kadariyla temelde ayni sey ama birinde enstruman caliyoruz. Mesela blasterjaxx elektronik/house muzik yapiyor, burada synth kullaniyorlar degil mi? Hazir sample kullaniyorlarsa bile ustune biseyler caliyolar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coreytoddgray -- 18 Ocak 2017; 18:48:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ürünü arıyorum arkadaşlar nerde satılır bilgisi olan arkadaşlar yönlendirir se sevinirim.

    Synthesizer Çalmak Hakkında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seeyeah S kullanıcısına yanıt
    Birebir aynısı mıdır bilmem.



    http://s.aliexpress.com/RRnEjaIF

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu uplayayim orga donusturucu alip bilgisayara baglayip fl studio kullanarak kendi muzigimi yapmaya karar verdim. Fl studio hakkinda bilgisi olan kisaca anlatabilir mi internettekileri pek anlamadim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80'lerin neon ışıklarını, 3d mavi-kırmızı gözlüklerini özledin demek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.