Şimdi Ara

symbian nedir? Ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• işletim sistemi çeşitli program,uygulama,oyun vs. yüklemene yarayan birşey.
  • Symbian isletim sistemi kullanan telefonlar Nokia:3650,3660,6600,6260,6630,7610,7650 Siemens:SX1 SE: P800,P900,P910
    eksigim olabilir.

Saygilarimla..
  • symbian bence bi b.ka yaramayan bir iştetim sistemidir olsada olur olmasada...
  • symbian bence bi b.ka yaramayan bir iştetim sistemidir olsada olur olmasada...
  • neden? bi .oka yaramaz
  • bence olsada olur olmasada. ne yararı var. telfonda disco programı olsa da olur olmasada. 3310 kullanan adamdan ne farkımız var benim disco programım var çok marifet sanki. 6230 iyi ve küçük isteyen biriyle takas edebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    20 yıl önce açıldı
    Java ne işe yarar?Sileyim mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • herhangi bir cihaz mikroişlemci kullanıyor ve hafızayı yönetmek istiyorsa bir işletim sistemine gerek duyar. Symbian
    cep telefonu gibi basit anlamda cep bilgisayarı fonksiyonlarına sahip cihazlar için tasarlanmıştır.

Sysmbiansız cep telefonlarında işlemci yok mu. tabi ki var. Ama hem güçsüz işlemciler bunlar hem de yoğun bir hafıza yönetimine ihtiyaç yok. Genelde firmware denilen ilkel bir işletim sistemi ile yönetiliyorlar.

Microsoft'un da kendi işletim sistemi var. Bu Bizim bilgisayarlarımızda kullandığımız işletim sistemini küçültülmüş versiyonu.

İşlemciler hızlandıkça, hafıza miktarı büyüdükçe, arabirimler arttıkça (blueetooth, kablosuz ağ, parmak izi tanıma, dokunmatik ekranlar, .. v.b.) işletim sistemi de gelişmelidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: van_hoijdonk

symbian bence bi b.ka yaramayan bir iştetim sistemidir olsada olur olmasada...

symbian bi b.ka yaramıyor demek symbianlı telefonlar hiç bir işe yaramıyor demekle aynıdır.. Övgü yağdırdıgınız bir cok telefon symbian ile çalışır. Kendine gerekli görmeyen kullanmasın kullanana da laf etmesin.
  • arkadaşım bende symbian kullanıyorum 6600. ama BENCE fazla gerekli birşey değil. olsada olur olmasda. bak symbiansız 3310 adamlar ölüyor mu??? şimdi git al diyeceksiniz 2 sene önce sattım onu. baba gibi 6230. eşşeklik ettim açıkçası 6600 almakla.
  • Dedim ya gereksinimin yoksa ne ala... ama yinede guzel ve bir cok kullanıcının vazgeçilmez tercihleri arasında yer almakta..
    Windows kullanan telefonlar da artış gösterse cok daha güzel olacak ama yok firmalar symbiana kafayı takmış durumda..
  • senin ne işine yarıyor. mesela gerekli ise???
  • P900 kullanıyorum en cok kullandığım programlar yani olmazzsa olmazlar
    Agile messenger
    Go office
    Qfile man
    Tracker...
    zaman zaman internette Borsayı takip etmek durumunda kalıyorum.
    Maillerimi kontrol ediyorum. Daha bir cok işlemi yürütebilmem için symbiana ihtiyacım var.
    oyun vs. vs işim olmaz benim
  • ya symbian işte firmware lerin standartlaştırılmış ve hafıza tanıyan ve yöneten hali.. tabi haliyle çalışabilmeleri için daha güçlü işlemciye gerek duyuyorlar.
  • "yakında SX1 alıcam" bu teli almamın sebebide symbianlı olması olmassa olmaz demiyorum ama symbianın marifetlerin yararlanmak isterim doğru

her ne kadar gereksiz gibi görünsede telefonda word doyalarını okumak,bazı kişileri kara listeye almak,telefonda divx video izlemek wav ve mp3 dosyalarını melodi yapmak,oyun oynamak,mp3 ,radyo dinlemek,video çekmek,foto çekmek,wallpaper melodi eklemek vs.(gerçi bunlarını normal tellerde yapıyo ama) bunlarla uğraşmak çok hoşuma ghdiyo partiye gidip eğlenmektense örneğin böle gereksiz işlerle uğraşmak daha iyi geliyo bana okuyanlar ne demek istediğimi anlamıştır..

kısacası avuç içi bilgisayar gözüyle bakıyorum bu symbianlı aletlere.. sizi bilmem ama böyle işlevli şeyler alıp özelliklerini PCye bağlayıp sonuna kadar kullanmaya bayılıyorum daha doğrusu yakında SX1i alınca bayılıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 28 Eylül 2004, 20:07:53 >
  • symbian linux kaynak kodlarından yapılmış bir os dir. kaynak kodlarını bulabilir geliştirme platformuna katılabilir sizlerde uygulama yapabilirsiniz. c++ bilmeniz yeterlidir. internette symbianın ve başka bir çok sitenin böyle platformları vardır googleden symbian os linux yazarsanız yada symbian sources yazarsanız sonuçlara ulaşabilirsiniz
  • Symbian şiirler efendisi arkadaşımın da açıkladığı gibi bir os tur. Ancak bu os önceleri Psion firmasonca el bilgisayarlarında kullanıldı.
    burada ayrıca symbian bazında epoc adıyla da anıldı. Bu işletim sistemi el bilgisayarlarında çok hızlı ve başarılı bnir grafik çizince ve Nokia 9110 gibi telefonlarını pda ya kaydırınca bu işletim sistemini fark etti ve önce ortak olarak motorola ve sony ericsson ile symbian bazında psionun önderliğinde işe karıştı. Sonra psion kendi hissesini tümüyle Nokia ya satınca en büyük ortak konumuna geçti. Sonra da ardı sıra symbianlı Nokialar geldi... Ardından sony ericsson p9xx ile seriyi sürdürüyor....

• quote:

Orjinalden alıntı: van_hoijdonk

bence olsada olur olmasada. ne yararı var. telfonda disco programı olsa da olur olmasada. 3310 kullanan adamdan ne farkımız var benim disco programım var çok marifet sanki. 6230 iyi ve küçük isteyen biriyle takas edebilirim.

sen muayene ol istersen!!! Symbian çok işe yarıyor.. Tabii sen beceriksizin tekiysen telefonu sadece sms atıp konuşmak için kullanıyosan o başka...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aymak

Symbian şiirler efendisi arkadaşımın da açıkladığı gibi bir os tur. Ancak bu os önceleri Psion firmasonca el bilgisayarlarında kullanıldı.
    burada ayrıca symbian bazında epoc adıyla da anıldı. Bu işletim sistemi el bilgisayarlarında çok hızlı ve başarılı bnir grafik çizince ve Nokia 9110 gibi telefonlarını pda ya kaydırınca bu işletim sistemini fark etti ve önce ortak olarak motorola ve sony ericsson ile symbian bazında psionun önderliğinde işe karıştı. Sonra psion kendi hissesini tümüyle Nokia ya satınca en büyük ortak konumuna geçti. Sonra da ardı sıra symbianlı Nokialar geldi... Ardından sony ericsson p9xx ile seriyi sürdürüyor....

güzel bir bilgi ve açıklama olmuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.