Şimdi Ara

Symbian Belle FP2 vs Windows Phone 8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kısa süre öncesine kadar kullanmakta olduğum Nokia 603'ü satıp, yerine Nokia Lumia 820 aldım ve bu işletim sistemleri arasındaki farkları çok daha net görmüş ve yaşamış bulunmaktayım. Bu konuyu açmamdaki temel sebep ise Symbian'ın hakkını teslim etmek. Hakkını teslim ediyorum; çünkü WP 8'de yapıp da Symbian'da yapamadığım hiç bir şey yoktu. Ama Symbian'da yapıp da WP8'de yapamadıklarımı saysam liste çok uzun olur.

Symbian'ın artıları;

-Dosya yöneticisi vardı. Buradan dosyaları derli toplu bir şekilde görerek, ayrıntılarına bakabiliyor, yine buradan paylaşabiliyordum.
    -İnternetten indirdiğim bir dosyayı klasörüne kadar nerede saklanacağını seçebiliyordum.
    -Kısayol seçenekleri çok daha gelişmişti. Bildirim çubuğunu indirip, wi-fi, mobil veri açıp kapatabiliyordum. Bunu ana ekrana eklediğim Widgetlar sayesinde de tek dokunuşla yapabiliyordum.
    -İnternet üzerinden kanalların canlı yayın linklerini girerek tv izleyebiliyordum. Windows Phone 8 çoğunu açmıyor.
    -Flash Lite desteği sayesinde FLV videoları açıyordu.
    -30 tane program açsam telefon banamısın demiyordu. Tıkır tıkır çalışmaya devam ediyordu. WP 8'de bunu deneyemiyorum çünkü gerçek birMultitasking yok. Symbian Multitasking kralıydı. Tıpkı bilgisayarınız gibi.
    -2 gb hafızası vardı ama 32 gb'lık hafıza kartım vardı. Müzik, film depolamanın yanında, uygulamalarımı da Hafıza kartına kurabiliyordum.
    -400 mb boş hafıza varken 350 mb'lık program kurabiliyordum. WP 8'imde Spider Man kurmak istiyorum ama 2 gb hafıza az geliyor. Halbuki markette gözüken boyut bunun 4'te 1'i.
    -Menüde uygulamaları klasör içinde toplayabiliyordum.
    -Uygulama kurmak için marketle sınırlı değildim.
    -Browser aracılığı ile telefonun kendi oynatıcısından video izlerken ana ekrana döndüğümde, daha sonra videoya kaldığım yerden devam edebiliyordum. Bunda öyle bir şey yok.
    -Hiçbir şeyi download ya da upload ederken o ekranda kalmak zorunda değildim. Ben işimi görürdüm, o arkada işini hallederdi.
    -Multistask ekranından programları tek tek; ya da hepsini birlikte kapatabiliyordum.

Daha o kadar çok şey sayarım ki. Kısacası, Belle FP 2'den sonra WP 8 o kadar çok konuda sinirimi bozuyor ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 11 Eylül 2013; 22:49:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Selam arkadaşlar.

Kısa süre öncesine kadar kullanmakta olduğum Nokia 603'ü satıp, yerine Nokia Lumia 820 aldım ve bu işletim sistemleri arasındaki farkları çok daha net görmüş ve yaşamış bulunmaktayım. Bu konuyu açmamdaki temel sebep ise Symbian'ın hakkını teslim etmek. Hakkını teslim ediyorum; çünkü WP 8'de yapıp da Symbian'da yapamadığım hiç bir şey yoktu. Ama Symbian'da yapıp da WP8'de yapamadıklarımı saysam liste çok uzun olur.

Symbian'ın artıları;

-Dosya yöneticisi vardı. Buradan dosyaları derli toplu bir şekilde görerek, ayrıntılarına bakabiliyor, yine buradan paylaşabiliyordum.
    -İnternetten indirdiğim bir dosyayı klasörüne kadar nerede saklanacağını seçebiliyordum.
    -Kısayol seçenekleri çok daha gelişmişti. Bildirim çubuğunu indirip, wi-fi, mobil veri açıp kapatabiliyordum. Bunu ana ekrana eklediğim Widgetlar sayesinde de tek dokunuşla yapabiliyordum.
    -İnternet üzerinden kanalların canlı yayın linklerini girerek tev izleyebiliyordum. Windows Phone 8 çoğunu açmıyor.
    -Flash Lite desteği sayesinde FLV videoları açıyordu.
    -30 tane program açsam telefon banamısın demiyordu. Tıkır tıkır çalışmaya devam ediyordu. WP 8'de bunu deneyemiyorum çünkü gerçek birMultitasking yok. Symbian Multitasking kralıydı. Tıpkı bilgisayarınız gibi.
    -2 gb hafızası vardı ama 32 gb'lık hafıza kartım vardı. Müzik, film depolamanın yanında, uygulamalarımı da Hafıza kartına kurabiliyordum.
    -400 mb boş hafıza varken 350 mb'lık program kurabiliyordum. WP 8'imde Spider Man kurmak istiyorum ama 2 gb hafıza az geliyor. Halbuki markette gözüken boyun bunun 4'te 1'i.
    -Menüde uygulamaları içinde toplayabiliyordum.
    -Uygulama kurmak için marketle sınırlı değildim.
    -Browser aracılığı ile telefonun kendi oynatıcısından video izlerken ana ekrana döndüğümde, daha sonra videoya kaldığım yerden devam edebiliyordum. Bunda öyle bir şey yok.
    -Hiçbir şeyi download ya da upload ederken o ekranda kalmak zorunda değildim. Ben işimi görürdüm, o arkadaişini hallederdi.
    -Multistask ekranından programları tek tek; ya da hepsini birlikte kapatabiliyordum.

Daha o kadar çok şey sayarım ki. Kısacası, Belle FP 2'den sonra WP 8 o kadar çok konuda sinirimi bozuyor ki..

Bunların hepsi geçerli sebepler. Keşke almadan önce bunları yapıp yapamayacağınıza baksaymışsınız. Madem aldınız artık, şu siteden bu özelliklerin eklenmesini isteyin en azından;

windowsphone.uservoice.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alıp kullanana kadar bu kadar detaylı görme şansı olmuyor maalesef.
  • quote:

Alıp kullanana kadar bu kadar detaylı görme şansı olmuyor maalesef.

Bunların altısını almadan önce internetten araştırdığım için biliyordum. Şimdi de hala WP almak isteyene illa ki tavsiye etmem, herkesin kullanım amacına göre araştırması lazım. Size Android daha uygun olurmuş mesela, ben olsam Nexus 4 alırdım, çıkış fiyatları da birbirine yakındı.

• quote:

Orijinalden alıntı: NightWatch71

quote:

Alıp kullanana kadar bu kadar detaylı görme şansı olmuyor maalesef.

Bunların altısını almadan önce internetten araştırdığım için biliyordum. Şimdi de hala WP almak isteyene illa ki tavsiye etmem, herkesin kullanım amacına göre araştırması lazım. Size Android daha uygun olurmuş mesela, ben olsam Nexus 4 alırdım, çıkış fiyatları da birbirine yakındı.

Keşke ben de android alsaydım ne salak kafalıyım ya Millet dedi bana dinlemedik iki insanın stabil, stabil sözüne kandık şimdi kullanıyoruz kapalı kaynak işletim sistemi almak resmen aptallık gerçi iOS öyle değil. Ama onun da saçmalıkları var. Kapalı işletim sistemi almak pişmanlıktır

• Dedikleriniz cogu ciddi gereksinimler, bazen wp aldigima pisman olmuyor degilim

• quote:

Orijinalden alıntı: Nymphadora

Dedikleriniz cogu ciddi gereksinimler, bazen wp aldigima pisman olmuyor degilim

Evet, gelişse de almam bir daha.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ben de pişman oldum, telefonumu seviyorum ama gözüm kayıyor hep iphone uygulamalarına. 8tracks uygulamalarını karşılaştırdım bugün, orada bariz iyi.

• Bende C6-01 var symbian belle ama FP2 mi onu bilmiyorum.
    internet tarayıcısı kötü. Bazen birkaç uygulama açtığımda donuyor,pili çıkarmak zorunda kalıyorum.
    Telefonun tek olumlu yanı şarzı 2-3 gün gidiyor.
    Ben bir daha symbiana bulaşmam.
    Bundan sonra alacağım telefonum wp yada ios olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canbrk

Bende C6-01 var symbian belle ama FP2 mi onu bilmiyorum.
    internet tarayıcısı kötü. Bazen birkaç uygulama açtığımda donuyor,pili çıkarmak zorunda kalıyorum.

C6-01çok sorunlu Bi telefon yoksa symbian iyi

• Ben Android almadığıma pişman değilim. Belle FP 2'li telefonumda arkada açık uygulamaları kontrol etmezdim; çünkü hızlı çalışmaya devam ederdi. Bir sürede Xperia Neo V kullandım; 603 ile aynı ram ve işlemci hızına sahip olmasına rağmen fb ve twittter uygulamalarının açık olması telefonu şişirmeye yeterdi.

Şunu açıkça söyleyebilirim ki; 1.5 GHZ çift çekirdekli bir işlemci ve 1 gb ram ile Belle FP 2 efsane bir işletim sistemi olurdu. Şu andaki bütün işletim sistemlerinden daha yetenekli bir işletim sistemi. Yazık oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parberk9999

quote:

Halbuki 2.5-3 sene önce bu C6-01 çok incelemiştim.Beğenerek almıştım.
    lumia 720 düşünüyorum veya ip 4S 1200 tl civarlarına inerse onuda alabilirim.
    wp alıp yine pişman olur muyum acaba?
  • Wp oyun oynamayan insanı baya goturur

• Ben hiçbir zaman uygulama dert eden bir adam olmadım ama Belle FP 2 çok daha olgun ve işlevsellik konusunda eksiksiz bir işletim sistemiydi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: parberk9999

quote:

Halbuki 2.5-3 sene önce bu C6-01 çok incelemiştim.Beğenerek almıştım.
    lumia 720 düşünüyorum veya ip 4S 1200 tl civarlarına inerse onuda alabilirim.
    wp alıp yine pişman olur muyum acaba?

valla biçok eksik var wp`'de ama alınır tabi bir iphone değil

• Wp yi beğenmeyip android diyen bence telefon işinden hiç anlamıyor demektir. Wp den memnunum fakat alternatifi sadece iphone olabilir

• Aslinda benimde wp almamım en önemli sebebi c# öğreniyorum .
    Bir diğeri ise ios pahalı

• quote:

Onda Belle refresh var sanirim. Belle fp 2 baya bi gelismis.

• Ben de symbian'dan windows phone'a geçtikten sonra pişman olmaktan korkuyorum. Symbian'dan geçtiğim için o da. Android ve ios'u asla düşünmüyorum. İşim olmaz ikisiyle de. Eninde sonunda windows phone'a geçeceğim ama zamanlama doğru mu doğru değil mi tereddütlerim var. Windows phone'a geçtiğimde şu an kullandığım telefonu satarım diyodum. Her ihtimale karşı satmaktan vazgeçtim. Dursun.
  • N8 den 820 ye geçtim nasıl kullanmışım 2 sene diyorum telefonu nexus 4 var evde ama bir türlü bırakamadım wp u. Klavyesi ve metin tahminleri çok gelişmiş wp nin. Nexus4 ün stock klavyesi ne öyle yahu metin tahmini yok u ları bile ü ye dönüşmüyor ç i ş ğ harfleri falan hep 2.sırada. İstediğim zaman ingilizce klavyeye geçip ingilizce kelimenin doğru yazılışını görebiliyorum. Klavye ve trayıcı yönünden windowsphone 1 numara bence. Bir kaç eksiği var. 1 yaşında bile değil ilk iphone da gördüğümüz ios, ilk android sürümleri. Kaldı ki Nokia ve wp yanlış yolda olsalardı ne Apple 5c de lumiatic tasarım kullanırdı ne de Apple,ios 7 de wp ara yüzüne çok benzeyen bir ios tasarlardı. Nede Google her seferinde msun önüne bir taş koymazdı. Resmi Youtube uygulamasının apilerini engelletecek derece güzel ve ara yüz ile tam uyumlu yamışsan bu işi başaracaksın demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otostopçu -- 12 Eylül 2013; 4:55:57 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.