Şimdi Ara

SYM Symphony SR 125 Tavsiyesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
228
Cevap
3
Favori
35.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iliqueur

    merhaba arkadaşlar.

    bende 2 senedir agility city vardı, genel olarak memnundum ama hemen herkesin şikayet ettiği sorunlar vardı. at arabasında gider gibi çok sert, çekiş yetersiz, yokuşlarda kamyonlarla beraber gidiyorduk, orta karar bi araba kadar yakıyordu vs. ama dediğim gibi genel olarak memnundum, eşek gibi sür her yere, sorun çıkarmayan bir motordu. şimdi tekrar motor almak istiyorum, göz alışkanlığından mıdır bilmiyorum, fotoğraflardan bakınca hoşuma gitti Symphony, agility city ile aynı gibi. buradaki yorumlar genel olarak olumlu, inşallah agility city ile yaşadığım sorunları yaşamam.

    bu arada suzuki address 110 geldi / geliyor, boyut olarak küçük gelmezse (agility city ideal scooter boyutlarındaydı bence) ilk tercihim o olacak. address küçük gelirse Symphony almak istiyorum.

    symphony ebat olarak agilitycity ile benzer ama ben size farkları söyleyeyim. Bir kere kesinlikle kymco'dan az yakıyor. Şehiriçi yoğun trafikte kullanıyorum tüketim 100km de 3lt. Çekişi şehirlerarası için belki sizi tatmin etmez ama şehiriçi için ideal sonuçta 125cc. Dar tasarımı sayesinde giremeyeceği aralık yok. cadde'de arabalar çakılı beklerken siz aralarından sıyrılıp geçebiliyorsunuz, bu da size çok zaman kazandırıyor. Ayak önü düz olduğundan bilimum poşet koli vs taşıyabiliyorsunuz. Servisleri iyi ve yaygın, kymco'da hala bir belirsizlik ve servis sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Tek dezavantajı sele konforu rahat değil, ama siz agility den alışkınsanız sıkıntı çıkmaz. Dediğiniz gibi eşek gibi sür yere sağlam taş gibi motor.
    Suzuki address çok küçük hocam fuarda gördüm ben, pek beğenmedim, paket servis filosu scooterı. Honda spacy ye rakip olsun diye yapmışlar sanki.
    Çok popüler pcx i de iyi biliyorum arkadaşımda var, evet güzel yakıtı adeta kokluyor güzel gidiyor ama küçük hocam, yani benim gövdeye olmadı 183 boy 90 kg ile altımda komik duruyor. tasarımı maxi yavrusu gibi olduğundan ben hiç beğenemedim. Bir de bazıları görünüşe bakıp maxi scooter zannediyor ya ona hepten ayar oluyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    pcx 193 boya çok ufak gelir. altınızda oyuncak gibi kalacağından eminim benim boyum 183 pcx e oturdum dizler bayağı bir kurbağa misali oluyor. Size en az symphony olur. Symphony'nin selesi yüksek en azından. 2. el almak isteyen olursa benimki çok temiz, lastikler michelin, 7000km de düşmesi yan yatması yok, bakımları yapılmış. Fiyat da sadece 4000TL. Bu ay içinde satılmazsa vazgeçicem satmaktan, sahibinden.com daki ilanımı da bugün kaldırdım. Almak isteyen olursa acele etsin.

    Bu konuda size katilmiyorum pcx e bindim patronda var 182 boyum zaten sele ve ayak mesavesi cok uzun.. 190 a kadar gideri var pcx in. Ama 190 dan uzunlar icin bilemem..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam verdiginiz bilgiler için. Uzun uzun yazmışsınız.

    Benim address konusunda tek korkum boyut, şayet dediğiniz gibi olursa sym alırım bu şartlarda.

    Tekrar teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iliqueur -- 18 Nisan 2015; 1:46:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakıt tüketimi ile ilgili inanılmaz veriler almaya başladım. havaların ısınması ile birlikte yakıt tüketimi bariz düştü. full depo ile yaptığım ölçüm sonucu 2.57lt/100km. 168km de hala benzin varken (2 diş) istasyona girdim. önceden 2 kez yolda kaldığımdan riske girmedim. ama kabaca bir depo ile 200km gider bu veri ile.
  • Arkadaşlar bende iki gün önce sr 125 aldım. Bayide suzuki address te vardı. İnceledim. Fakat hacım olarak daha küçük motor suzuki. Bende sym yi Aldım. Malzeme kalitesi ve işçilik iyi. Zaten sym kalitesi belli bir marka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resim atıyorum çıkmıyor. Telden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun kardeş ah bi durumlar müsait olsa bende alıcam da olmuyor işte, şimdilik scooter/motorsiklet sürme özlemimi dominos da çalıştığım part time işle bastırabilyiorum hemde para kazanıyorum, benim kadar kurallara uyan kurye yok.
  • yaz geldi scooterlar yollarda boy göstermeye başladı. haftaiçi hergün işe gidiş-dönüş kullanıyorum. Geçen hafta içi sabah 7 civarında fena yağmur yağdı sahilyolu-e5 göl oldu ya baktım trafik durumu otomobille herhangibir yere gitmem mümkün değil. Giydim yağmurluğu çıktım, sahilyolu dragosa gelmeden tıkanmıştı orda bir göl oluşmuş kaldırıma kadar su, araçların bile kapılardan su giriyor o derece. Tabi scooter olunca kaldırımdan gidebiliyorsunuz. Bu sayede hiç bir yere takılmadan gölete girmeden gidebildim çok zevkliydi. Araçtakilerin bakışlarını hissedebiliyorsunuz adeta. Zor zamanların kurtarıcısı da oluyorlar. Artık scootersız istanbul trafiği düşünemiyorum.
  • Kişisel ulaşım için tek şart scooter, vitesli motor bile olmaz scooter gibi rahat ve tek bakımı kayış, bagalar ve varyatör, zaten bunlarda bayaa bir süre gidiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MESUT52_34

    Kişisel ulaşım için tek şart scooter, vitesli motor bile olmaz scooter gibi rahat ve tek bakımı kayış, bagalar ve varyatör, zaten bunlarda bayaa bir süre gidiyor.

    evet özellikle amaç şehiriçi ulaşım ise 125cc yetiyor. şimdi gözüm yamaha nmax'da hele bir gelsin de bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    quote:

    Orijinalden alıntı: MESUT52_34

    Kişisel ulaşım için tek şart scooter, vitesli motor bile olmaz scooter gibi rahat ve tek bakımı kayış, bagalar ve varyatör, zaten bunlarda bayaa bir süre gidiyor.

    evet özellikle amaç şehiriçi ulaşım ise 125cc yetiyor. şimdi gözüm yamaha nmax'da hele bir gelsin de bakalım.

    Ben de gözümü şunlara diktim bu aralar.


    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-temiz-kullanilmis-2013-model-2014-temmuz-trafige-cikisli-217196996/detay/

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-sahibinden-sifir-ayarinda-temiz-1520-km-agility-city-125-217264605/detay/




  • beyler bende ocak ayında 2014 siyah 0 sr125 aldım.
    şu an 1900 küsür km de.17 km civarı yol yapıyorum.herkese tavsiye edebilirim.hızlanması oldukça yeterli tabi bi pcx değil.görüntü bakımından çok dikkat çekiyor ışıklarda benzincide soran bakan çok oluyor.şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım konuya biraz geç daim oldum ama sağlık olsun
    gördüğüm en yüksek hız ön kadrana yumularak tabiki 115 civarıydı.
    galiba biraz hızlı kullanıyorum sizin söyledğiniz benzin tüketim değerlerine biraz uzak gibiyim.
    full depo 155 gittm en fazla yapabildiğim bu.kassam kassam 165 170 olurdu ama benzindeki tortu pislik vs gitmesin diye biraz erken alıyorum.tek diş yanmaya başladığı an benzinciye giriyorum.bu değerleri nasıl elde ediyorsunuz acaba ??
    son olarak ön ve arka lastik basıncını öğrenebilirmiyim psi değerinden tabi




  • TITANSTYLE T kullanıcısına yanıt
    düz yolda 105km/h yaptım en fazla o da anlık. bu hızlar tehlikeli ve yakıtı adeta içer.
    lastik basıncı emin değilim ama 28 olmalı.
  • manyaksx kullanıcısına yanıt
     SYM Symphony SR 125 Tavsiyesi
    Öncelikle herkese merhabalar. Ben de artık bir Symphony 125 kullanıcısıyım. 26 Haziran'da 6.200 Türk lirasına aldım.(plaka dahil) Sizlere de öneriyorum ancak bir kaç yazacağım şey var;

    Şunu belirtmeliyim ki motoran vento 100'den bu motora binince aradaki farkın ne kadar büyük olduğunu hissediyorsunuz. Bu motordaki en büyük avantaj lastiklerin 16" olması. Ben fabrika çıkışı lastiklerini henüz değiştirmedim ama iyi olduklarını söyleyemem. Kışın ön arka değiştirmeyi düşünüyorum, daha önceki arkadaşların da yazdığı gibi michelin city grip en iyi seçenek gibi duruyor.

    Bir önceki motorumu da çok temiz kullanmıştım. Çok daha düşük kaliteli olmasına rağmen iyi bir bakım ile 4 yıl kadar kullandım. O motoru satmamın sebebi artık evlenmiş ve motora iki kişi biniyor olmamdı. Kuşadası'nı bilenler bilir yokuşu boldur, evlenip şehir içine taşındığım için o yokuşlarda Ventocuk çok zorlandı. Sattık.

    Şimdiki motoruma da iyi bakıyorum, full branda kullanıyorum hiç bir şey olmasa kediler koltuğunu rahat bırakmıyor. Koltuk kısmı o kadar da rahat değil ama bir bildikleri vardır kedilerin. Motorun sağ grenajına eşimle isimlerimizi ve kan gruplarımızı yazdırdım. Uzun bir yolculuğa (25-30 km) çıkmak için 1000 km'yi geçmesini bekliyorum. Etrafta dolaşan bir kaç bilgiye göre bu motorlar 1000 km'den sonra iyi yönde baya değişiyormuş, bekleyip göreceğiz.

    Yakıt tüketimine gelince de ben bir depoyla ortalama 150 km yapıyorum, çok mu ? değil. Bir honda kadar az yakmıyor ama bu motorun da yerden yüksekliği yeter kardeşim. Şehir içerisinde kullanacak, uzun mesafeler yapmayacak arkadaşlar için tavsiye edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seydieser -- 22 Temmuz 2015; 13:12:16 >




  • seydieser S kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güle güle binin.
    yakıt tüketimi karbüratörlü motorlara göre oldukça iyi sayılır bu sıcak yaz günlerinde düşük yakıt tüketimi konusunda rekor kırıyorum, 2.5lt/100km ölçtüm en son.
    Bu sabah bir kaza atlattım cadde orta şeritte giden bir araç aniden önüme kırarak sokağa döndü frenler tutmasında rağmen bmw nin lastik kısmına önden çarptım benim ön çamurluğun biraz boyası gitti. bmw durdu bakıyo mal mal, bekledim araçtan insin diye inmedi, ben de "hadi git bişey yok" dedim. neyse oluyo böyle vakalar.
  • çok geçmiş olsun. benim motor da dün ilk kazasını yaptı, hemde ben üstünde değilken :D büyük ayak diye tabir ettiğimiz sehpa konumunda iken bizim şirketin aracı geri geri benim motorun topcase'ine dokunmuş e haliyle düşmüş. ancak başka bir motorun üstüne düşünce Allah'tan yere değmemiş. diğer motorun plakası benim çamurluğu çizmiş. çağırdılar gittim, abi baya üzülmüş motorun yeni olduğunu biliyor çünkü. ben de bişey demedim artık, kaza dedim boşver dedim :) bize bişey olmasın önemli olan o derken bi de baktım teselli edilen olmam gerekirken teselli eden olmuşum :D:D
  • arkadaşlar bu crox125 modeli nasıldır varmıdır bilgisi olan çok hoşuma gitti b sınıfı ehliyetim var 10 senedir araba kullanıyorum fakat motorda yeniyim önerirmisiniz bu arada ehliyete yazılıcaz :)
  • tonntini T kullanıcısına yanıt
    crox 125 12" tekerlekli bir motosiklet tipidir. symphony sr 125'den kategori olarak çok farklı olmasının sebeplerinden bir tanesidir. öncelikle motosikleti ne amaçla alacağın önemli eğer öğrenmek amacı ile alıyorsan bu paralara yazık. git ikinci el dandik bişey al vur kır canın acımaz. crox 125'lerin tekerleklerinin çapı küçük olduğu için sürüş sırasında sana çok fazla güven vermeyebilir, daha çabuk yatan bir tekerlek ölçüsü kullanıyor çünkü. symphony sr 125 ise 16" lik tekerlek ölçüsü ile çok daha güvenli bir sürüş vaadediyor. ayrıca engebeli yollarda bu yükseklik motosikletin altının yere değmemesini garantiler.

    ehliyete bir an önce yazıl hocam ve mutlaka kask kullan. ben Kuşadası'nda yaşıyorum yazın burda arabadan fazla motosiklet var, motordan düşüp ciddi yaralanan ya da ölenlerin % 90'ı kask kullanmadığı için bu durumlara düşüyorlar.




  • 2013 model, symphony SR125 i satıyorum. İlk sahibiyim, 9800km'de temiz, michelin city grip lastikli, 9000 bakımı yeni yapıldı. Haziran 2016'ya kadar muayenesi var.
    Fiyat 4000TL dır, pazarlıksız son. Beraberinde sıfır orjinal lastiklerini ve 90TL lık Oxford brandasını da vereceğim. İsteyene Givi topcase var o da 150TL.
  • seydieser S kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam boyum 165 kısa olduğum için motorlarda sıkıntı oluyor bir arkadaş tavsiye etti honda msx 125 var ondan almayı düşünüyorum ufak bişe kullanımı rahat olur hem vitesli öğrenmiş olurum sizce mantıklımı ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.