Şimdi Ara

SYM Symphony SR 125 Tavsiyesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
228
Cevap
3
Favori
36.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pckolog08

evet çok tuttu bence de. motor diğer çin malları gibi durmuyor. topcase takılınca çoğu maxi scooter ile aynı boyutta gibi görünüyor. performansı, yakıt kullanımı da gayet iyi.ben dolu depo ile 200kmnin altına hiç düşmedim. çok yormadan kullanıyorum. EVOi GTS ile takas edebilirim, ama şehir değişikliği yapacağım için düşünüyorum şu anda. o masrafa girsem mi diye. sizin yazdıklarınız arasında en konforlusu evo diyebilirim. selesi oturuş pozisyonu vs çok iyi.

dolu depo ile 200km nin altına düşmedin mi? Fulledikten sonra 130-135km de tek diş kalıyor. Onla da ne kadar gider bilemediğim için 10km içinde mutlaka istasyona giriyorum. Maximum 165km de girdim. Yeniden fullemedim genelde 20TL lık alıyorum. 200km nasıl yaptınız yaw kaç lt ile acaba?

• :) motoru aldığımdan beri ilk defa geçen ay sadece bir kez çok sert kullandım motoru zorlamak için 70 gidiş 70 dönüş 140 km yol ve bu yolda genellikle uzun rampalardan oluşuyor. 26 tlye dolmuştu depo. gidip geldiğimde 2 çizgiden tek çizgiye yeni düşmüştü. tek çizgiye düştükten sonrada 30 km yol yaptım. yolda kalmadım ama :) kalırım diye benzin aldım. yani kısacası 70+70+30=170 km yaptım en sert kullanımda. kask için kamerada aldım ama bir türlü monte edemedim. keşke çekim yapabilsem de yolu görebilseniz :)
  • pckolog08 kullanıcısına yanıt
    Valla istanbulda bu değerler hayal. Sık sık dur kalk yapıyorsunuz belki o sebeple. İkazdan sonra 30km gideceğini tahmin ediyordum ama dediğim gibi fazla emin olamıyorum. Bir gün deneme için alıcam pet şişe depoyu bitene kadar kullanacağım, bakalım kaç km de bitecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sabah işe giderken yolda kaldım. Neyseki caddedeki opete 200m varmış elimle ittirdim artık. Ama 146km de bitmesi bir önceki dolum hakkında şüphe uyandırdı. 165Km bile yapmıştım. 146 kmde bitmemesi gerekiyordu. Benzinci kapağa kadar fulledi, 5.02Lt benzin aldı. Teknik özelliklerde 5.5lt yazıyor ama yarım litre nerde? Hala depoda ise neden çalışmadı? Bunları düşünüyorum.

• geçmiş olsun...

146 km çok az bence. ve ben kapağa kadar doldurduğumda 5,5-6 litre arasında alıyor. bu işte bir terslik olabilir. depoyu tam boşaltıp kontrol et istersen ama uğraştırır biraz.
  • Valla ben en fazla 100km yapıyorum. Motorum 1.000km oldu. Bir sorun mu var acep? Çok yokuşlu bir yerde oturuyorum. Ondan mıki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: markdarcy

Valla ben en fazla 100km yapıyorum. Motorum 1.000km oldu. Bir sorun mu var acep? Çok yokuşlu bir yerde oturuyorum. Ondan mıki?

100km çok az, ben 140km den aşağı benzinciye girmedim. yokuş da olsa çıkışı var inişi var o kadar farketmemesi lazım. 1000km bakımını yaptırdınız mı?
  • markdarcy M kullanıcısına yanıt
    ben son çizgi yanıp sönerken 20 km kadar yol yaptım :) siz nasıl bir depoyla 100km yapabiliyorsunuz. sürekli gaz verseniz bile bu kadar az olmamalı. eylül ortasında şehir değişikliği yaptım. eskiden oturduğum şehir çok ve dik yokuşlu idi. şu anda genellikle düz bir yerdeyim. bir kaç hafta içinde Edirne - istanbul arası gitmeyi planlıyorum. 175 km. bir depo harcamaz diye düşünüyorum. daha önceden 200 km'yide görmüştüm 1 depo ile.
  • bu ürünün bakımlarını yaptıracağınız bi servis varmı iyi mi acaba
  • İstanbul Anadolu yakasında Altan motora giderim, iyi bir servistir. Kartal oto sanayinde.
  • Arkadaslar merhaba,

6 aydir Sym Symphony 125 kullaniyorum. Fiyat performans olarak uzun arastirma sonucu buldugum bir motor. ehliyet ve motor kursu icin gittigim Vespa academy den almistim. oradaki hocalar da istanbulda trafige alisma icin ilk motor olarak Sym 125 i onermislerdi. Motorumdan gayet memnunum. 20 tl ye depom doluyor 5 litrenin biraz uzeri benzin alabiliyor. 200 kmyi zorluyorum fakat 4.leventte oturdugum icin dur kalki ve yokusu fazla yerlerde kullandigimdan genelde 170-180km yapabiliyorum. Besiktas balmumcudaki Ugur ustaya goturuyorum en ufak bir sikintida. Sagolsun bazen ucret bile almiyor gayet anlayisli bir usta. Trafige alismamda ve kullanim kolayligi acisindan cok iyi bir motor. FAKAT onumuzdeki yaz ile beraber yamaha xmax e veya vespa 200cc ye gecmeyi dusunuyorum.

Kim ne derse desin disardaki algi (hele bagajli kullaniyorsaniz) kurye veya evlere servis elemani olarak algilaniyorsunuz. Ozellikle minibus ve taksi soforleri cok agresif oluyorlar. Artik kuryeler ve servis elemanlari nasil kullaniyorsa... Sonuc olarak ilk motorumdan gayet memnunum 1-2 sene kullanilacak cok rahat ekonomik bir motor fakat kopru gecisleri otoyol kullanimi ve uzun sureli kullanim icin seneye Xmax veya Vespa 200cc dusunuyorum.

Sevgiler Saygilar...

• Tamamen aynı durumdayız. Xmax veya joymax ben de bir maxiye geçmeyi düşünüyorum. Vespa olmaz, ekstra bir merakın yoksa 16" symphonyden daha rahatsızdır emin olabilirsiniz.

• Evet yaptırdım, şu ara benzin bitmek üzere, 1111 km yazıyordu bugün, bir daha ölçmeye çalışacağım. Bakalım ne olacak. Bu arada Yamaha Tricity'i gördünüz mü? Enteresan bir motor gerçekten. 1-2 sene sonra ona geçilebilir arkadaşlar, en azından benim açımdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: markdarcy

Evet yaptırdım, şu ara benzin bitmek üzere, 1111 km yazıyordu bugün, bir daha ölçmeye çalışacağım. Bakalım ne olacak. Bu arada Yamaha Tricity'i gördünüz mü? Enteresan bir motor gerçekten. 1-2 sene sonra ona geçilebilir arkadaşlar, en azından benim açımdan.

Tricity nin symphonyden tek fazlası 1 tekerlek. Ben tipini de beğenmedim. 250cc de olsa almam. Symphony de girdiğiniz aralara giremezsiniz bununla, ayrıca devrilmez diye bişey yok 2 teker gibi devriliyor internette videoları var.

• Arkadaslar merhaba,

butun yazi ve sonbahari symphony kullanarak gecirdim. cok da memnunum motorumdan. fakat bahar ayinda 250cc lik bir motora gecmeyi planliyorum. ozellikle kopruden gecerken sikinti yasamamak ve de 125lik scooter larin yogun trafikte kolay kullanimina benzer bir motor ariyorum. Forumdaki yazilari da okudum arkadaslarima da sordum her kafadan ayri ses cikiyor. Ozellikle eski 125cc kullananlarin onerilerini merak ediyorum. xmax, x9 piaggio x evo vs.. Fiyat acisinda bazilarinda ciddi fark gordum. butcem 10.000 tl nin altinda.

simdiden cok tesekkurler...
  • motoru araştırdım ama fazla bir bilgi yok internette beni bilgilendirecek birisi varmı artıları eksileri nelerdir şimdiden tşkr ederim..
  • Kumbasar53 kullanıcısına yanıt
    Ben de xevo istiyorum ama maxiye geçince gövde bayağı genişliyor. Bunun kadar pratik olur mu bilmem. Bir de xcity veya scrabeo var acaba onlara mı baksak.

• quote:

Orijinalden alıntı: amat61

motoru araştırdım ama fazla bir bilgi yok internette beni bilgilendirecek birisi varmı artıları eksileri nelerdir şimdiden tşkr ederim..

Bu başlık altında sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz, hepsini yazdık. Ayrıca merak ettiğiniz bişey varsa sorun lütfen.

• Kumbasar53 kullanıcısına yanıt
    symphony'den sonra yamaha xmax veya honda pcx ile aynı rahatlığı bulabilirsin. xmax 250 fiyatı çok bence, pcx 150'de 125'den ne kadar farklıdır bilmiyorum. pcx 125 symphonyden daha hızlı olduğunu biliyorum sadece. 250 gts evo veya xcity düşünüyorum bende ama çok geniş geliyor tasarımı. trafikte symphony kadar rahat olmaz. zaten bu maxi scooterları genellikle uzun yol için tercih ediyorlar. tek seçenekte pcx kalıyor gibi :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckolog08

symphony'den sonra yamaha xmax veya honda pcx ile aynı rahatlığı bulabilirsin. xmax 250 fiyatı çok bence, pcx 150'de 125'den ne kadar farklıdır bilmiyorum. pcx 125 symphonyden daha hızlı olduğunu biliyorum sadece. 250 gts evo veya xcity düşünüyorum bende ama çok geniş geliyor tasarımı. trafikte symphony kadar rahat olmaz. zaten bu maxi scooterları genellikle uzun yol için tercih ediyorlar. tek seçenekte pcx kalıyor gibi :S

hocam symphony den sonra pcx olmaz. biraz daha güçlü de olsa 125cc 150cc aynı klasman, ebat olarak da bana küçük geliyor. xcity veya xmax olabilir. Şehirdışı da yaparız yaz gelince. pcx seçenek bile değil bana. xevo, xcity, scrabeo, joymax, daelim s3 bir de kymco xciting var.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.