Şimdi Ara

Sygate firewall

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sygate firewall'ı kurdum ve hiçbir upload'ı yapamaz oldum.Allow all'ı seçince yani devre dışı bırakınca upload yapabiliyorum.Ayrıca Kaspersky Antivirus te yüklü.
    Acaba yapabileceğim bir ayarı var mı yoksa zone alarm'a mı geçeyim.Saygılar...

Bu arada bloke ettiği şey trafic log'ta benim modemin IP'si yazan bişey.Acaba modemimle mi uyumsuz bu sygate?
    Saygılar...

yok yetmez diyenler explorer sizden internete bağlanmak için izin istiyo ne dersiniz?büyük bi ihtimalle evet diceksiniz ama explorer internete ihtiyaç duymaz!!trojan bulaşmıştır büyük bi ihtimalle.fakat firewallar bunu tespit edemez antivirüs+antispy yeterlidir.daha fazla yazıcaktımda uykum geldi
    Cagorx arkadaşım sana gelince saol çok güzel bir bilgi yazmışsın explorer'in internete bağlanması hakkında.Evet gerçekten öyle birşey oldu ama sygate bana haber verdi.Yani sygate bu trojanı yakalıyor herhalde.Firewallar için daha fazla yazacaktım ama uykum geldi demişsin.Uyanınca vaktin olduğunda bizim için yazarmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorciwan -- 19 Ocak 2006 7:31:01 >

firewall konusuna gelince benim şahsi düşüncem bi ev kullanıcısının firewall kullanmasına gerek olmadığı firewall lar bi kurum için ihtiyaç için olabilir fakat bi ev kullanıcısı için hayır.
    xp de zaten dıştan gelebilecek tehlikelere karşı bir firewall bulunuyor zaten.güncellemeler yapıldığı sürece bu firewall işinizi fazlasıyla görecektir.xp firewallına kötü diyenler firewall demek öyle ahım şahım bi program demek değildir.birkaç belli kural vardır hepsi ona göre yazılır.
    Yaptığım testler sonucunda xp firewall ı hiç bir zaman açık vermedi.xp dekinin tek eksiği olabilir oda içten dışa giden trafiği gözetlememesidir.Fakat kullandığınız + firewallar da bu özellik olmasına rağmen pek bir işe yaradığı söylenemez çünkü genellikle size sorduğu bağlantılara evet diyorsunuz.
    Vistada 2 trafiğide gözetleyecek bir firewall bulunuyor.herneyse sonuç olarak eğer bilinçli bir kullanıcıysanız en iyi antivirüs de firewall da sizsiniz.Hiç bir program sisteminizi sizden daha iyi koruyamaz.Bu firewall konusu kurnaz üreticilerin kurumlarla yetinmeyip evlere girmek istemesinden kaynaklanan bir oyun gibi gözüküyor.Güncellemeleri yapılmış bir xp ve güncel bir antivirus ve son olarak siz dikkatli olursanız gül gibi geçinir gidersiniz pc nizle.son olarak gözde yazılım kullanmak açıklara balıklama atlamak gibi birşey.internet explorer yerine mozilla firefox kullanırsanız pc nizde uzun bi süre spy v.s çıkmadığını göreceksinizxp yede bi altarnatif vermek isterdim ama malasef linuxu kullanmayı çok kimse sevmiyor..

• dostum gerçekten çok güzel açıklama yapmışsın.Teşekkür ederim sana.Bahsettiğin yeri bulamadım.ICMP protokolünde olan bişeyi bloke ediyor.Neyse olmazsa dediğin gibi firewall kullanmayacaz.Tsk...

bu adresden bakabilirsin;http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/belgeler/icmp/icmp.htm

rica ederim dosum birşey değil. (zamanım olursa sygate firewallın kullanımı üzerine yazı yazıcam)

Orjinalden alıntı: cagorx

bi liste olması lazım i.p ler yazar orda kendi i.p ni gördüğünde kaldır ordan

firewall konusuna gelince benim şahsi düşüncem bi ev kullanıcısının firewall kullanmasına gerek olmadığı firewall lar bi kurum için ihtiyaç için olabilir fakat bi ev kullanıcısı için hayır.
    xp de zaten dıştan gelebilecek tehlikelere karşı bir firewall bulunuyor zaten.güncellemeler yapıldığı sürece bu firewall işinizi fazlasıyla görecektir.xp firewallına kötü diyenler firewall demek öyle ahım şahım bi program demek değildir.birkaç belli kural vardır hepsi ona göre yazılır.
    Yaptığım testler sonucunda xp firewall ı hiç bir zaman açık vermedi.xp dekinin tek eksiği olabilir oda içten dışa giden trafiği gözetlememesidir.Fakat kullandığınız + firewallar da bu özellik olmasına rağmen pek bir işe yaradığı söylenemez çünkü genellikle size sorduğu bağlantılara evet diyorsunuz.
    Vistada 2 trafiğide gözetleyecek bir firewall bulunuyor.herneyse sonuç olarak eğer bilinçli bir kullanıcıysanız en iyi antivirüs de firewall da sizsiniz.Hiç bir program sisteminizi sizden daha iyi koruyamaz.Bu firewall konusu kurnaz üreticilerin kurumlarla yetinmeyip evlere girmek istemesinden kaynaklanan bir oyun gibi gözüküyor.Güncellemeleri yapılmış bir xp ve güncel bir antivirus ve son olarak siz dikkatli olursanız gül gibi geçinir gidersiniz pc nizle.son olarak gözde yazılım kullanmak açıklara balıklama atlamak gibi birşey.internet explorer yerine mozilla firefox kullanırsanız pc nizde uzun bi süre spy v.s çıkmadığını göreceksinizxp yede bi altarnatif vermek isterdim ama malasef linuxu kullanmayı çok kimse sevmiyor..

Altına imzamı atarım dostum.Linux konusunda da; bir gün herkes gerçeklerin önünde eğilmek zorunda kalıcak.Hoşlanmasada!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: Neo_1

quote:

bi liste olması lazım i.p ler yazar orda kendi i.p ni gördüğünde kaldır ordan

Altına imzamı atarım dostum.Linux konusunda da; bir gün herkes gerçeklerin önünde eğilmek zorunda kalıcak.Hoşlanmasada!!!

teşekkürler dostum.Linux konusu biraz zaman alıcak fakat sonunda microsoftun liderliği sona ericek.Kökü paraya dayanan bir şirketin egemenliğini sonsuza kadar sürmesini beklemek aptallık olur zaten.Linux çekirdekli sistemlerde artık bi ev kullanıcısının kullanabileceği düzeye gelmeye başladı zaten.Suse 10 kurlum kolaylığı ve kalitesiyle buna bir örnek olabilir.Yada bizim kendi elemanlarımızın yaptığı Pardus 1.0 tamamiyle türkçe olmasıyla bir seçenek olabilir.

ilk linux kullanacaklar cd den çalışan bi linux sürümü denerlerse onlar için daha iyi olur.çünkü herkes ilk kurulumda hata yapabilir.ben 4 seferde anca kurabilmiştim.onun için live cd ilk başlangıç için çok iyi bir seçenek.son olarak yeni linux sürümleri windows ile birlikte sorunsuz çalışıyor demin verdiğim iki örnekteki linux sürümleri yani suse ve pardus loaderları açılırken size hangi sistemi başlatacağınızı soruyor.

• Ya şu anda ben de Zone Alarm kurlu ama şimdiye dek denediğim en iyi firewall Sygate
    Yirmi yıl seni özleyerek yaşlanmak da güzeldi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Siya

Ya şu anda ben de Zone Alarm kurlu ama şimdiye dek denediğim en iyi firewall Sygate

neye göre karar verdiniz..

quote:

Ya şu anda ben de Zone Alarm kurlu ama şimdiye dek denediğim en iyi firewall Sygate

bir kere makinayı hiç kasmıyordu
    sitelerden yapılan security testlerinden iyi sonuç alıyordu
    zone alarmdan eskisiği yok fazlası var.

şu anda tüm firewall ları deneme aşamasındayım ama sygate en iyisi şimdiye kadar.Ondan sonra Kerio ama Kerio artık durdurdu program yapmayı.
    Yirmi yıl seni özleyerek yaşlanmak da güzeldi...
  • quote:

quote:

quote:

bir kere makinayı hiç kasmıyordu
    sitelerden yapılan security testlerinden iyi sonuç alıyordu
    zone alarmdan eskisiği yok fazlası var.

şu anda tüm firewall ları deneme aşamasındayım ama sygate en iyisi şimdiye kadar.Ondan sonra Kerio ama Kerio artık durdurdu program yapmayı.

sunbelt firması kerio firmasını satın altı ve sunbelt kerio adı altında yazılımı üretmeye deva ediyor.yaptığınız testleri birde xp firewall ile denermisiniz rica etsem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.