Şimdi Ara

Swords Of Legends [2. KAPALI BETA SÜRECİNDE (01.06-08.06) ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2019 Çin'de çıkan batıya GameForge tarafından getirilen geçtiğimiz günlerde ilk betasını tamamlayan şu anda da 2.beta sürecinde devam eden Çin mitolojisini temel alan MMORPG oyun.


    Forum üzerinde konu olarak rastlayamadığım için açtım varsa kapatabilirim. Genel olarak oyunu sevdim. Çok uzun süre wow(world of warcraft) oynadım en son paketinde oyunu bırakmıştım. Ardından FF XIV(final fantasy xiv) oynadım ki açık ara zevk alarak oynadığım, bir çırpıda contenti nerdeyse bitirip, 3 jobda da son seviyeye gelmiştim. Fakat aylık ödeme casual olan tarzıma fazla (israf) geldiği için bırakmıştım. Sonra ESO(elder scrolls online) oynadım -bütün paketleri içeren iyi bir indirimde kapmıştım, ondan da keyif aldım ama yine casual tarzımda Tamriel'e gün içerisinde kısa uğramalarım, köyü işgalden 2 günde kurtaramamamın etkisi bu oyunu da derin sulara bırakma sebebim oldu.


    Özellikle FF XIV ve ESO cidden vaktim olsa oynayabileceğim muhteşem oyunlar "fakat" Swords of legends (solo) durumu başka bir boyuta taşıdı benim için. İlk testi bir beta keyiyle deneme fırsatım oldu ve oyun muhteşem geldi gözüme. Grafik olarak çok başarılı. Oyun resmen görsel şölen sunuyor. İçerisinde ki mistik havasını, dolaştığım her yerde buram buram hissedebiliyorum. Müzikler maalesef bir FF, WOW veya ESO değil ama kötü de değil sadece kıyasa istinaden belirtmek istedim yani soloya yavan/eksik kaçan bir müzikle karşılaşmadım kısaca. Ama beni diğer oynadığım oyunlara kıyasla neden devam edilebilir kılan kısmı şu; oyun B2P yani oyunu al ve oyna. Herhangi bir ödeme planı zorunluluğunuz yok BDO gibi (onu da kısa süre oynadım). Aynı BDO gibi kendi içerisinde mağazası var ve kostüm alabiliyorsunuz. Ama BDOda ki shop olayı P2W içeriyorken bu oyunda yok. ESOda da al oyna ama membership mutlaka gerekiyor adam gibi oynanabilmesi için, aylık alınır evet uygun steam tarafında ama dediğim gibi casual için israf olarak görüyorum. Bazen 6 saat başından kalkmazken bazen 3 gün oyuna giremeyebiliyorum bu şekilde olan oyuncu ben için, solo ilk etapta bu parayı öde ve oynamaya devam et şeklinde kabul edilebilir geldi bana. Piyasada oyunların fiyatları ortada, evet biraz fazla ama oyun Çin'de 2019 da çıktıktan sonra herhangi bir ödeme içeren ek bir ürün çıkartmadı ve gelişmeye de devam ediyor diye biliyorum veya aldığın bir kostümü hesaba bağladığı için bütün karakterlerin o kostümü giyebiliyor veya bineği kullanabiliyor. Bence bunlar oyuncular için çok güzel detaylar. Avrupa'da dağıtımcı firma GameForge şimdi bu firmanın geçmişi çok iyi değil. P2W içerikle dolup taşan oyunları mevcut ama kesinlikle söz verdiler olmayacak diye. VIP içerik dahil kesinlikle olmayacak dediler ki yapımcı firmanın "kesinlikle" olmayacağı sözleri Çin'de belirtilmiş. Gameforge bu ne yapacağı belli olmaz o yüzden tek korkum o. Eğer bu şekilde devam ederlerse sorun olmayacaktır. Başta Grafik, oyun içi market ve p2w öğe olayını belirtmek istedim ki genelde bir çok oyuncu benim gibi bunlara takılacaktır diye düşündüğüm için belirtmek istedim. Combat mekaniği tab target yani canavarı hedefle sistemi ve kombo sistemiyle karıştırarak oluşturmuşlar. Skill sistemi çok farklı, kullandığınız skiller her oyuncuya göre şekillendirilebilir mesela. Tabi mutlaka topluluklar tarafından en iyi buildler taklit edilecektir her zaman olduğu gibi. Ama yinede skill sistemi epey farklı ve eğlenceli. Animasyonlar gayet tatmin edici vurduğunuz bölgede yaratığın hasar yiyişi bile fizik motoruna göre yapılmış ki bu da oyunun kalitesini arttıran bir diğer detay. Eksi yönleri yok mu tabi ki var. En bariz ve topluluk tarafından eleştirilen kısım optimizasyon, umarım oda oyun tam sürümünde düzeltilmiş olur.


    Benim tarafımdan oyun geçti, eğer verdikleri sözleri tutarlarsa, ve içerik olarak güncel sürüme hızlı yaklaşırsa uzun süre oynanacaktır diye düşünüyorum. Herkese iyi oyunlar.








  • Bu oyunu bekliyorum, oynamakta istiyordum ama maalesef key bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • first9 kullanıcısına yanıt

    bildiğim kadarıyla twitch yayıncıları hala daha beta keyleri veriyorlar şanslıysanız alabilirsiniz. Yada yayınları izleyin yalnız belirteyim bende izlemiştim ama oynayınca hissiyatı çok çok farklı emin olun. İyi şanslar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fewertyx

    bildiğim kadarıyla twitch yayıncıları hala daha beta keyleri veriyorlar şanslıysanız alabilirsiniz. Yada yayınları izleyin yalnız belirteyim bende izlemiştim ama oynayınca hissiyatı çok çok farklı emin olun. İyi şanslar.

    2-3 kere katıldım hocam, 10 kişinin arasından bile çıkmadığı oldu. :D


    Birde ellerinde 10-20 tane key var, taksit taksit dağıtıyorlar. Zaten 2 gün sonra beta kapanacak. Versene işte hepsini. :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • first9 kullanıcısına yanıt

    Evet evet aynı durum. Ben son 2 gün girebilmiştim sevdikten sonra oyunu satın aldım ve betaya öyle katıldım. Ama betasını denemeden kesinlikle satın almayın derim. Çünkü oyun alışılmış mmorpg gibi görünsede içerisinde ki dinamikler farklı. Ayrıca sanat tasarımı, bölüm tasarımı, karakter tasarımı fazlasıyla "ÇİN" ve sevmeyen bir kişi için çekilmez olabilir. Ama doğu ülkelerinin mitine ilgiliyseniz gayet eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

  • Maalesef vakit bulamadığım için beta sürecinde yine oyuna giremedim. Girdiğim ilk anda oyunla alakalı teknik detaylar, hikaye, görsel gibi konuyu dolduracağım.

  • Betadayım, oyunun bariz bir fps sorunu var. Görsellik güzel, skill efektleri güzel, yetenekler çok fazla ve aklımı karıştırdı ama alışmaya çalışıyor insan, combo olayı var yüksek hasarlar için comboları yapmalısınız. Gördüğüm kadarıyla spearmaster sınıfı çok güçlü ben de onunla oynuyorum. Dungeonlar alt levellerde gereksiz çok kolay, henüz "student level" dungeona giremedim eğer giren varsa student leveldeki dungeon zorluğu nasıl bilgilendirirse sevinirim. P2W gibi bir olay görmedim, sadece kostüm ve türevleri alınıyor parayla, ekstra güçle karşılaşmadım. Oyundaki aktif oyunculara tıklayıp düelloya davet edebiliyorsunuz kabul ederse insanların içinde birbirinizle çarpışıyorsunuz onlar da kenardan izliyor güzel oluyor :) ...


    Level seviyeleri beginner ve student olarak ilerliyor sanırım. 35 yada 37 levele kadar beginner sonrasında student 1 oluyorsunuz. Dungeonlarda student olunca yeni zorluk açılıyor.


    Falan fistan derken 320 tl verilir mi? Deneyip görmeniz lazım ben hiç bir oyuna 320 vermek istemem. Konu yazarının dediği gibi oynamadan direkt almayın. mmorpg açlığı çekiyordum biraz araştırınca deneyeyim dedim betasını. Olumsuz değilim oyuna karşı ama bayılmadım da, ortadayım. Eskiden olsa soluksuz oynayabilirdim ama artık zaman geçtikçe insan gerçekten yoruluyor oynarken. Bir çok mmo oyununu denemek isterdim fakat çok enerji harcadım bu oyunda gerçekten başka oyun denemeye enerjim kalmadı. Betayı denemiş biri olarak, başka deneyen arkadaşların yorumlarını merakla takip edicem.





  • oziboaydino kullanıcısına yanıt

    Evet Optimizasyon sorunları var maalesef. Son betayı oynayacak vakit bulamadığım için yazmadım ama oynadığım kadarıyla enerji istediği bir gerçek ama MMORPG'lerde enerji harcamadığın oyun yok kadar az bence. Büyük bütçeli ve oyunculu oyunlara baktığınızda bırakın günlük belirli bir saati her gün yapmanız ve daha iyi görüntü, konum, para, güç v.b şeyler istiyorsanız aylarınızı feda etmeniz gerekiyor. Örnek WOW itemin düşmesi için RNG(Şans) statları ayrı bir RNG ama solo da durum item kısmında rng sallamıyor ve evet belli run sonrasında bütün itemlere kavuşmuş oluyorsunuz. Bu benim için güzel bir özellik bence. Çünkü ben wow oynarken istediğim best in slot(en gerekli, iyi item) düşürmem haftalarımı almıştı. 1 sene boyunca arthas'ı kestim sırf bineğini alabilmek için, alabildim mi? Tabi ki hayır!..


    Kısacası gördüğüm daha doğrusu oynadığım mmorpglerin arasında belki de en az enerji harcayacak oyun olduğunu düşünmemdir. Belki de yanılıyorumdur ama bende yarattığı ilk izlenim bu yönde. Tabi beta çıkışı bazı şeyleri değiştirirlerse konu tamamen değişir oda ayrı bir senaryo.


    Oyun yeni şeyler vadetmiyor. İyi olan çok oyunculu rol yapma oyunlarının iyi yerlerini alıp Çin mitiyle sosladıktan sonra sofraya koyma peşinde. Bayılmak için biraz mmorpg oyunlarına fazlasıyla gönül vermek ve Asya mitine düşmek gerekir diye düşünüyorum. Zira ben öyle olduğum için ortada değil fazlasıyla pozitifim bu oyun hakkında. Çıkınca, kat ettiği yolları göreceğiz. Eğer modelini bu şekilde devam ettirebilir sözlerinden dönmezlerse yıllarca keyifle bilmem kaç alt karakterle oyunu oynarım zannediyorum.





  • Oyun 9 Temmuz da çıkıyor. Bu oyun için çok detaylı bir tanıtım konusu oluşturmuştum fakat forum yöneticilerimiz kuralları ihlal ettiği gerekçesi ile kaldırdı. Oyunun türk topluluk discordu mevcut. İlgilenen arkadaşlar linkten ulaşabilir: Türk Topluluk Discordu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimesftw -- 25 Haziran 2021; 4:53:17 >
  • Selamlar, Gameforge'un Reddit üzerinden yapmış olduğu AMA(Ask me anything) etkinliği sona ermiş bulunmakta. Reddit üzerinden Gameforge'a sorulmuş ve yüksek sayıda olumlu oy almış bazı soruları çevirip sizlerle paylaşma kararı aldık. Daha fazlası için reddit sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


    https://www.reddit.com/r/MMORPG/comments/oe05px/ama_swords_of_legends_online_everything_you_want/


    SORU

    Oyuncular ilerleyen zamanlarda oyuna P2W itemler eklerseniz oyunun P2W olacağından korkuyorlar. Gameforge ve Çinli

    yapımcılar bu konu hakkında insanların korkularını gidermek için bir şey yapıyorlar mı? 


    CEVAP

    Çinli yapımcılar P2W'in karşısında 3 yıldır ciddi bir duruş sergileyip oyunun P2W olmasını engelledi. Çindeki sicil

    kaydının oyuncular için ilk güvence olmasını umuyoruz. Ek olarak Gameforge olarak P2W hakkında hiçbir planımız yok.



    SORU

    Gelecekte nasıl para kazanmayı düşünüyorsunuz? Sadece kozmetik mi satacaksınız yoksa booster satışlarıda olacak mı?


    CEVAP

    Hayır, herhangi bir booster satışı yapmayı planlamıyoruz. Kozmetik dükkanına ek olarak canlı yayında gösterdiğimiz

    gibi sezonluk kozmetik Battlepassler olacak.



    SORU

    Gelecekte kozmetik üzerine lootboxlar olacak mı? 


    CEVAP

    Orjinal Çin sürümünde böyle bir şey yok. Bu yüzden Avrupa sürümünde de böyle bir şey olmayacak.



    SORU

    Avrupa ve Amerika oyuncuları oyun içerisinde değişiklik yapılmasını talep ederse, değişiklik yapma sorumluluğu kime

    ait? Gameforge oyun tasarımını değiştirme yetkisine sahip mi, yoksa orijinal geliştiricilere değişiklik yapılmasını 

    istediğiniz şey için dilekçe mi veriyorsunuz? Oyunun karmakarışık bir sürümünde oynayacağımızı biliyorum. Eğer oyun

    hataları, dengesizlikler gibi şeylerle karşılaşırsak Gameforge kendi başına bu sorunları halledebilir mi yoksa Çinli 

    yapımcıların çözmesini beklemek durumunda mı kalacağız?


    CEVAP

    Yayıncı olarak, oyun içerisinde özel değişiklikler yapmıyoruz. (örnek: oyun dosyaları) Topluluğumuzun geri bildirim

    lerini toplayıp oyun geliştiricilerine iletmekle görevliyiz. Geri bildirimler doğrultusunda değişiklik yapmak onlarında

    çıkarınadır. Örneğin, istek üzerine 2 yeni ten rengi, hem İngilizce hem Çince seslendirme, Hard-Mode dungeonlarda zorluk

    artışı, genişletilmiş PvP zamandilimleri ve PvP Drill modu... 

    Bu yüzden geri bildirim yapmaya devam edin.


    SORU 

    Gameforge clientını kullanırsak Steam'e oranla aynı paraya daha fazla crimson coins alacağımız doğru mu?


    CEVAP

    Yaşadığınız ülkeye ve kullandığınız para birimine bağlı farklılık olabilir. ABD'de iseniz Gameforge clientına verdiğimiz küçük bonuslar

    dışında fark yok. Farklılıklar daha çok küçük Avrupa Birliği pazarında görülmektedir. (Yunanistan, Portekiz ve Romanya gibi...)


    SORU

    Topluluk eventleri olacak mı?


    CEVAP

    Gelecekte daha fazla event düzenlemeyi umuyoruz.


    SORU

    Tilki karakteri ne zaman gelecek?


    CEVAP

    Yeni sınıfların en erken 1.5 yıl sonra getiren için orijinal sürüm programını kabaca takip ediyoruz. Yeni karakterlerin

    o kadar uzun süre içerisinde getirmeyi planlamıyor olsak da, bu yıl içerisinde gelmeyeceğine eminiz.


    SORU

    Oyun sohbetinde Çin versiyonunda olduğu gibi yasaklar olacak mı? Spesifik olmak gerekirse Tayvan, Doğu Türkistan gibi Çin toprak

    sorunları, Uygur soykırımı gibi insani konular vb.


    CEVAP

    SOLO, Çinli ortaklarımız tarafından geliştirilen bir oyun olduğu için Çin ulusal yasalarına ve düzenlemelerine uyup

    bazı konular hakkında sansür uygulayacağız.


    Türk topluluk discordu için:

    discord
    Join the Sword of Legends Online Türkiye Discord Server!
    https://discord.com/invite/VQ6DhZE7hr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimesftw -- 6 Temmuz 2021; 8:15:18 >




  • Oyun açılınca steamde olan 319 tl fiyat ücretsiz olacak değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşten arta kalan zamanlarda oynamayı düşünüyor full paket aldım Turk topluluğu varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Znom

    İşten arta kalan zamanlarda oynamayı düşünüyor full paket aldım Turk topluluğu varmı

    Türk topluluk discord sunucusuna gelebilirsiniz. Oyun hakkında mümkün olduğunca teknik destek sağlayıp rehber ve haber paylaşımı yapıyorum.

  • İlk oluşturduğum konu yönetim tarafından silindiği için tekrardan tanıtım konusu oluşturdum. Oyun hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar ziyaret edebilir.

    https://forum.donanimhaber.com/swords-of-legends-online-9-temmuz-official-release--149751145

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.