Şimdi Ara

Switch'ten Modeme Yönledirme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İntel Galileo kullanarak uzaktan kontrol projem var. Karta yerel ağ üzerinden ulaşabiliyorum ama dış ip ile ulaşamıyorum. İnternet aşağıda bulunan Adsl ile tüm binaya dağılıyor her katta modem var (Switch oluyor sanırım bunlar). Aşağıdaki modemin klasik Ttnet arayüze giriş sorunu vardı. Bugün güç bela halledip arayüze ulaşmayı başardım. Ana modemden benim katımda bulunan modeme yönledirme yaptım, kendi modemimden de Galileo'ya yönledirme yaptım. Fakat hala dış ip'yi 88.xx.xx:80 şeklide yazdığımda karta ulaşamıyorum, Airties modem arayüz sayfası açılıyor. Aramama rağmen switch üzerinden modeme yönlendirme ile ilgili bişey bulamadım. Normal modemde yaptığım gibi yönlendirme yaptım ama olmadı.

Ana modem Airties RT204v6 ip=192.168.2.1
    Benim modemim TP-Link ip=192.168.1.1

Nerede yanlış yapıyorum nasıl yapmalıyım.

Bunlarda port yönledirirken yaptığım ayarlar

Switch'ten Modeme Yönledirme? Switch'ten Modeme Yönledirme?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Kartal -- 11 Nisan 2015; 22:14:16 >

• 80 nolu portu modem kullandigi icin 8080 gibi baska bir portu nat yapman gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • network yapınızı detaylı paylasabilir misiniz, 2 modem olmasını anlamadım

İki tane internet bağlantısı var ve bina 4 katlı, bu iki internet bağlantısından biri sağdaki dairelere diğeri soldaki dairelere internet dağıtıyor. Bu da her kata konulmuş iki modemle sağlanıyor. Yani benim bağlı olduğum modem internete çıkış yapan modem değil. Sanırım switch deniyor bunlara. Ben Wireless ile switch denen modeme bağlanıyorum o modemde ethernet kablosuyla internete çıkış yapan ana modeme bağlanıyor.

Benim de network bilgim kısıtlı. Ana modemden kendi modemime port açıp o portu da kendi modemimden Galileo'ya yönlendirmem lazım
  • Evet sanirim modem ile access point - switch i karistiriyorsunuz, simdi port acarken modemden direkt icerdeki ip ye yonlendirme yapmalisiniz, ayrica icerdeki ap ya da switch den bir kez daha yonlendirme yapmaniz gerekmiyor, network detayi derken, ic ip bilgileriniz idi, modem ile ayni subnet icinde misiniz yoksa farkli vlanlar var mi diye sormak istedim. Sistem cok karisik degilse modemden direkt yonlendirme yaparsaniz erisim saglarsiniz ancak isin icine vlan ve farkli subnetler ve firewall giriyorsa o zaman destek almaniz gerekecektir.

Ana modem 192.168.2.1 ip'li ve o na bağlı 4 switch ise 192.168.2.xx ip alıyor. Ama bu 4 switch bilgisayarlara 192.168.1.xx şeklinde ip veriyor. Yani benim bilgisayarımın ipsi 192.168.1.105 mesela. Yani bu durumda ben aynı subnet içinde olmuyorum doğru mu? Firewalllar her iki modemde de kapalı

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.