Şimdi Ara

switch ler arası geçiş dual bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim sormak istediğim iki switch arasında bir aktarım kablosu oluyor bu kablodan iki adet çeksem dual bir bağlantı olurmu veri aktarım iki kat artarmı yada ne olur ve böyle bir şey için ne yapmak lazım
    bu arada switch ler hp marka ful 1g bir tanesinde kontrol portu var diğer ikisinde yok fakat +2 open port var bu konuda ayrıntılı bilgisi olan veya elinde döküman olan arkadaşlar paylaşır veya yayınlar ise
    bu konuda bilgilerimi genişletmiş olurum yardımlarınızı bekliyorum ağ sistemleri kurar ken böyle ayrıntılı bilgilere ihtiyaç var kara düzen olmuyor farklı birşeyler bilmek lazım az çok bilgim var fakat tam ayrıntısı lazım yabancı dökümanlarda olur

• swich kullanabilirsin,sorun çıkmaz.Küçük ölçüde bir kayıp olur ama önemli değil.Zaten ilk dağırım yerinde de switch var.Mümkünse cat 6 kablo ile çekin iki switch arasındaki kabloyu.İleride daha hızlı çalışan bir sistem kurmak isterseniz daha verimli olur bu.
    .Eğer ,iki switch arasında,iki tane kablo kullansam,yani iki aynı switche iki farklı kablo çeksem( bir nevi paralel bağlantı) olur mu diyorsanız olmaz.çakışma yaşanması çok büyük bir ihtimaldir.Tek kablo yeter.Yani her switch için bir kablo kullanmalısnız.Bir switchten,başka iki switche birer kablo çeksem olur mu diye soruyorsanız,evet olur.ilk switchten 2. ye,2. den 3. ye kablolama yapsanız da olur.Ama ana switchten diğerlerine ayrı ayrı kablo çekseniz daha güzel olur.Daha az veri kaybı yaşanır ve kablonun birinde sıkıntı olursa,her iki swith te durmamış olur.
    uzun lafın kısası,her pcye,ana switchten kablo çekmek yerine,bir kablo kullanıp,switch takıp,o switchten diğer pclere bağlantı yapabilirsiniz.

Sorunuzun cevabı bumudur

• evet bir kısmı budur bunlardan eminim zaten ben sadece aralarındaki bantı genişletmek istiyorum birde dual ethernetli bir makinada ağ köprüsü kurup iki etherneti bir switchin 2 portuna bağlarsam 2g bağlantı olurmu bunların hepsi local ağ için
  • hımmm okadar ayrıntıya ınemem ama abıme sorarım o biliyorsa soylerim o da böyle işlere yatkındır
  • alialtin mealesef o da bilmiyormuş
  • saol neyse artık ayrıntılı bir döküman bulabilirsem bilgilerimi tazelemek istiyorum
  • HP Switchlerde TRUNK
    Cisco Switchlerde ETHERCHANNEL
    olarak uygulaniyor ama verimliligi tartisiliyor. Data ayrimini yapmak icin kullandigi algoritma biraz zayif ama o da ekstra olarak manuel belirlenebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cross ve normal bağlantı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Direkt olarak 2 kablo ile baglarsaniz, LOOP olur. Bunu onlemek icin protokoller mevcut ayrica bilgisayardaki kartlari koprulerseniz switch mantigiyla calisir ve yine LOOP olusmus olur. Kisacasi oyle duz mantikla olmuyor bu islet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düz mantık değil zaten ben işin ayrıntısını merak ediyorum çok daha ayrıtı lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

düz mantık değil zaten ben işin ayrıntısını merak ediyorum çok daha ayrıtı lazım

Daha fazla ayrinti istiyorsan elin armut toplayacak.
  • ben ne toplıcamı bilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

benim sormak istediğim iki switch arasında bir aktarım kablosu oluyor bu kablodan iki adet çeksem dual bir bağlantı olurmu veri aktarım iki kat artarmı yada ne olur ve böyle bir şey için ne yapmak lazım
    bu arada switch ler hp marka ful 1g bir tanesinde kontrol portu var diğer ikisinde yok fakat +2 open port var bu konuda ayrıntılı bilgisi olan veya elinde döküman olan arkadaşlar paylaşır veya yayınlar ise
    bu konuda bilgilerimi genişletmiş olurum yardımlarınızı bekliyorum ağ sistemleri kurar ken böyle ayrıntılı bilgilere ihtiyaç var kara düzen olmuyor farklı birşeyler bilmek lazım az çok bilgim var fakat tam ayrıntısı lazım yabancı dökümanlarda olur

iki portu tek bir interface gibi kullanmak istediğini anlıyorum burada. Eğer doğru anlıyorsam Port channel (ya da diğer arkadaşın dediği gibi etherchannel) yapman gerekecek. Bu uygulamayı iki uçtaki SW üzerinde de yapman gerekecktir.
    Bu şekilde iki portu bundle yaparak tek bir port gibi load balance'ı da sağlayarak çalıştırabiliyorsun. Bu şekilde de kullanımı 2 katına kadar çıkarabilirsin. yani bi port satüre iken diğer port boş bir şekilde fevri takılmaz
    Cisco ve huawei gibi sw'ler için web üzerinde birçok konfig örneği bulabilirsin ama HP için hiç deneyimim yok maalesef.Eğer cihazın içindeki yazılımın versiyonu destekliyorsa, muhakkak destek sitelerinde nasıl yapılabileceğine dair örnek bulabilirsin.

Kolay gele,

• ilgin için teşekkürler dostum bu bilgiler işime yarar ben de bulduklarımı sizinle paylaşırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.