Şimdi Ara

swiss vs japan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumu takip ederek otmatik saatler hakkında bilgi sahibi olarak, yaklaşık 8 ay önce Mako sahibi oldum. Çok memnunum.. Herkese teşekkür ederim

Otomatik saatler hakkında 2 sorum olacak.

1) Swiss ve japan otomatik saatleri düşündüğümüz zaman, kalite açısından mekanizmaları arasında çok fark var mıdır? Örnek; Seiko/Orient ile Tissot arasındaki fark. Rolex gibi saatler üst sınıf olduğu için onları dahil etmiyorum soruma.

2) Otomatik saat olup da ince olan saatler var mıdır, varsa mara model öneriniz nelerdir? İnce derken swatch skin serisi kadar ince olmasını kastetmiyorum..

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco76 -- 19 Ağustos 2012; 23:55:49 >

• Sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım:

1. Giriş seviye İsviçre ve Japon saatleri arasında kalibre olarak çok fazla bir fark yok okuduğum kadarıyla. Zaten giriş seviye İsviçre makine olarak alternatif tek: ETA 2824. (Selita SW200 2824 klonu olduğu için aynı grupta olduklarını kabul ediyorum.) ETA 2824 ile Seiko 7S26 ve türevleri kıyaslandığında iki makine de sorunsuz ve uzun ömürlü olmaları ortak özellikleri iken, bildiğim kadarıyla 2824 daha dakik çalışması, elden kurma ve saniye durdurma (hack) özellikleri ile öne çıkıyor. Seiko 4R15 7S26'ya göre daha üst bir makine ama bildiğim kadarıyla hack ve elden kurma özeliklerine sahip değil.

2. İnce Japon otomatik kalibreleri hakkında bilgim yok ancak ETA 2892 ve türevleri oldukça incedir, daha uygun fiyata bu kalınlıkta otomatik saat bulmak sanırım zor.
  • ETA 2892'nin kaç mm kalınlığı olduğunu bilmiyodum, şimdi araştırdım 3.60 mm, yakın zamana kadar 28.800 bph bi saat almak için araştırma yaparken Miyota 9015 mekanizmayı öğrenmiştim, o da inceliğiyle (3.90 mm) dikkatimi çekmişti. Tabi mekanizma kadar saatin kasası da önemli, Android diye bi Amerikan markası var 9015 kullananlar arasında, en uygun fiyatlılar 300 dolar civarında onlar vardı, ama onun saatleri genelde diver ve kalın. Onlar haricinde 500 dolar altı 9015 li saat de bulamayıp bu sevdadan vazgeçtim.
  • Polemik ve UML... teşekkür ederim..
  • aslında karşılaştırmayı japon yerine seiko olarak yapmak gerekir. zira diğer japon markaları kaliteli üretim yapsalarda, alt gruba hitap eden saatler üretir. japon markaları içinde, orta ve üst sınıfa hitap eden saatleri yalnızca seiko üretiyor. Orientinde orta sınıfa girebilecek bazı otomatik kronografları olsada, bu saatlerdeki mekanizmalarda seiko kalibreleridir.

Seikonun otomatik, otomatik kronograf, spring drive, spring drive kronograf, kurmalı, kurmalı minute repeater vb gibi pek çok mekanizması var. bu mekanizmalar kendi içinde de bir çok kalibreye ayrılıyor. seikonun giriş seviyesi otomatik mekanizmaları hariç (7SXX, 4RXX) diğer geri kalan tüm kalibreleri üst sınıf kalibrelerdir. birçoğu etanın kalibrelerinden daha iyidir.

mesela seikonun otomatik kalibresi 8L35, her yönü ile eta 2824 den daha iyi bir kalibredir. ancak iyi kalibre edilmiş 2892-A2 ile kıyaslanabileceği görüşü hakim. yine seikonun otomatik kronograf kalibreleri olan 8R28 ve 6S37, bir çok yönü ile (dikey kavrama, column wheel, 50 saat power reserve süresi,...) 7750'den daha iyi bir kalibredir.

grand seiko ve credorda kullandığı kurmalı kalibrelerin ise, etada, mukayese edilebilecek bir muadili yok. bu kalibreleri ancak in-house üretim yapan markalarla kıyaslamak gerekirki, bu da zaten seikonun kalitesini ortaya koymaya yeterlidir.

Ancak, her ne kadar, üst sınıf isviçre saatleri ile kıyaslanabilecek kaliteyi yakalamamış olsada, orta sınıf isviçre saatlerinin birçoğunu özelliklede mekanizma bazında geçebilecek saatler üretiyor olması, 100.000 dolar verdiğiniz bir saatin kadranında seiko yazmasını makul kılmıyor. genel kanı bu yönde.. yine fiyatı çok makul olsada grand seikoda bu yargıyı kıramamış durumda. Elbette bu durum yine seikonun suçu. eğer bir kişi 100.000 dolarlık bir saat alıyorsa, verilen paranın asıl amacı, marka imajı ve prestij içindir. oysa aynı markanın piyasada 20 dolarada saati var. bu durumda prestijden bahsedilmesi malesef mümkün değil. ancak, ananta ve MMaster serisi makul fiyatı ve yüksek kalitesi ile bu kabuğu kırmış durumda ve oldukça yüksek bir kullanıcı kitlesine sahip.

• Eline sağlık Hocam, çok güzel bir inceleme olmuş.
    Ben de özellikle Orient giriş seviyesi modellerde kullandığı power reserve göstergeli mekanizmalarının alternatifsiz olduğunu düşünüyorum. Muadili eta mekanizmaları kullanan İsviçre saatleri 3-4 kat daha pahalı oluyor ve Orient mekanizmalarının başarılı sapma oranları düşünüldüğünde hacking ve elle kurma dışında bir farklılıkları olmuyor.

Hatta bir ara youtube'da yanlış hatırlamıyorsam the school of horology gibi ciddi ve uzman bir grubun yaptığı detaylı mekanizma incelemesinde, 46493'ün rotor sisteminin daha az parça kullanılarak nasıl daha verimli bir otomatik kurma sistemi entegre ettiğini gösteren bir video vardı. Bulduğumda buraya eklerim.

Not: Buldum.

http://www.youtube.com/watch?v=lgwTnAlX2LU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 3 Eylül 2012; 10:51:28 >

• O zaman benden de bir destek gelsin Orient'in 46493 mekanizmasına.. (Mako XL-siyah kadran)

3 günlük ölçüm sonucu çıkan değer: -5.5 saniye. Gün başına sadece -1.8 saniye.

Ölçümü 31/08/2012 10:00 ile 03/09/2012 10:00 arası yaptım.

Edit: Harf hatası.

Polish üstad, yine güzel bir yazı hazırlamışsınız. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 3 Eylül 2012; 10:44:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.