Şimdi Ara

Swift yazan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Normalde c# yazan birisiyim bu aralar core ile web API tarafına yöneldim fakat mobilde yazmak istiyorum. Swift ile ios mu yazsam yoksa react native ile hem android hem ios mu yazsam karar veremedim. Kotlin veya java öğrenmek istemiyorum. Sadece react native ile swift arasında kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cube00 -- 22 Temmuz 2020; 1:16:42 >



  • herkesin macbook alacak parası yok.türkiyede pek swift le uğraşan olduğunu zannetmiyorum.
  • Bir kere uygulamanizi hangi platformlarda release edeceginize karar vermeniz lazim. Sadece IOS'sa Swift yazmak size avantaj saglar. Android'e de gelistirmeniz gerekiyorsa React Native ya da Flutter iyi bir cozum olacaktir ancak belli kosullar altinda:
    1. Yazacaginiz uygulamanin performasi native dillere(Swift, kotlin) daha dusuk olacaktir. eger basit bir uyuglamaysa aradaki farki cok zor farkedersiniz.
    2. Yazacaginiz uygulama cok fazla sensor verisi alacaksa cross platform yazmak zorlayacaktir.
    3. React native ya da flutterda bazi kutuphaneler hala gelistirme asamasinda, bazi seyleri yazarkenn zorlanabilirsiniz.

    Bunlara ek olarak eger IOS gelistirecekseniz Objective-C ile de gelistirebilirsiniz.
  • yunusemreu Y kullanıcısına yanıt
    Objective-c bakacağımı sanmıyorum hocam. Swifte başladım uikit ve swiftui bakıp öyle ilerleyeceğim. Bir de c# ile backend projeleri yazıyorum. ios ve backend developer olarak çalışacağım şu swifti öğrendiğimde
  • Orası öyle fakat her zaman eleman ihtiyacı var ve diğer dillere göre daha çok para kazandırıyor. Bu bakımdan öğrenmek istedim. Başladım zaten bakalım bir kaç küçük app yazdım.
  • yunusemreu Y kullanıcısına yanıt
    Bu arada yurt dışında mobil developer görevinde çalışan birisi ile konuştum ve flutter için büyük projelerin yoksa ideal dedi. Onlar react native kullanıyormuş ve dart dilide çok yaygın bir dil değil zaten. İlk başlarda hevesim vardı fakat insanlar ile görüşünce flutter merakım gitti açıkçası. Şuan tek derdim swift öğrenmek. Zamanında biraz android bakmıştım Java/kotlin ile şuan swifte geçince ve xcode kullanınca aradaki rahatlığı gerçekten fark ettim.
  • Cube00 C kullanıcısına yanıt
    bende öğrenmek isterim ama mac bilgisayarım yok
  • Biraz araştırırsan Mac'a gerek olmadığını da öğrenmiş olursun. Ama önce o aşamaya gelebilmelisin.
  • Ne yapmak istediğini açıklaman gerekli ki tavsiye verelim. Ben işte Swift, kotlin ve react native kullandığım projelerim var. Kendim sideprojectlerimi React native ile yazıyorum cünkü hızlı bir sonuç almak ve mümkün olduğunca az efor ile bir şey üretmek istiyorum. Web deneyimim olduğu içinde react native yazmak gayet kolay oluyor. Ancak rekabetçi bir uygulama yazmak istesem. Gerçekten iyi bir deneyimi önemseyen bütçesi ve zamanı müsait bir ürün geliştirsem Swift ile IOS, kotlin ile Android ayrı ayrı tasarımlar ile ayrı takımlarla ele alırdım.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Swifte başladım hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K110

    Biraz araştırırsan Mac'a gerek olmadığını da öğrenmiş olursun. Ama önce o aşamaya gelebilmelisin.
    React Native (expo veya bznerı cloud CI&CD araçları) kast ediyorsan evet Mac in cloud ile mac kiralamayı kast ediyorsan evet ama swift ile IOs geliştirmek için mac gerek yok diyorsan dinlemek siterim o nasıl oluyor.

    Sunu unutmayalım ki hala apple store android storedan 2 kat fazla kazandırıyor. Dolayısı ile iki tavsan peşinde koşmaktansa Swift+AutoLayout ile iyi bir kullanıcı deneyimi ve arayüz ile uygulamayı çoklu dil desteği ile store koymak çok daha iyi.


    Her seçmimin bir tradeoff var özetle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 24 Temmuz 2020; 0:22:20 >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    O sanırım macbook almaya gerek yok demiş. Hackintosh ile iOS yazılıyor herhangi bir sıkıntı olmadan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cube00

    O sanırım macbook almaya gerek yok demiş. Hackintosh ile iOS yazılıyor herhangi bir sıkıntı olmadan.
    O iş biraz sıkıntılı ama başlangıç için bir seçenek tabi. Bir mac (mac mini güzel aday) + 100$/yıllık + iPhone SE 2 (test için) güzel Bundle olabilir. Buradan bir deneyin hackintosh çok sıkıntı çıkarırsa react native ile ilerleyip biraz appler gelir getirince zaten önünüzü götürüsünüz. Şimdilik en kötü karar bile başlamamaktan iyidir. Bir yerden başlamak iyidir.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Hackintosh hiç bir sıkıntı çıkarmıyor. Ekran kartıma kadar tanıdı zaten. Şuan opencore kullanmaktayım.
  • Aklımdakine yazayım bir backend developer için kotlin ile android app geliştirilmek IOS göre çok daha anlaşılması kolay. Daha tanıdık geliyor.
  • XCode için 2010 Mac mini de alabilirsiniz, şu anda Sahibinden'de 1100TL'ye var ve 1000TL önerirseniz eminim satar. 2010 Mac mini macOS 13 (High Sierra) çalıştırabiliyor ve H.Sierra da XCode 10.1 çalıştırabiliyor ve onunla iOS 12 geliştirebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cube00

    Hackintosh hiç bir sıkıntı çıkarmıyor. Ekran kartıma kadar tanıdı zaten. Şuan opencore kullanmaktayım.
    Demek ki iyi ilerlemiş. Eskiden(2yıl önce) çok çileydi. İlla bir şeyleri tanımıyor veya sorun çıkarıyordu.
  • Swift "öğrenmek" için Mac'a gerek yok. İOS için uygulama geliştirilecek se, orasını bilemem. Swift Linux'ta da çalışıyor (Linux sürümü mevcut). Hatta bir Windows sürümü de geliştiriliyor.
  • hocam hangisi seçtin?

  • ben 2 yıldır Swift ile ilgileniyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.