Şimdi Ara

Swatch Saatlerin Artan Şikayetleri ve İmajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba Kız arkadaşıma hediye almak için şık kaliteli saat markalarına bakarken Swatch modellerinden 2-3 çeşidi gözüme takıldı ve gerek mağazadan gerek internetten fiyat araştırması yaparken gözüme takılan; çoğu kişinin gerek ürün kalitesinden mekanik aksam gerek parça, servis gibi durumdan mağdur olduğunu gördüm.

    Büyük eski bir saatçi geçen diyaloğum ise şu şekilde geçti.. swatch ylg403 - YCG406G modelini beğendim. Tissot- Fossil 'in güzel modeller var siz kalite olarak swatch tavsiye edermisiniz ? swatch markasını tavsiye etmediğini artık yeni ürünlerinde çok fazla şikayet olduğunu iswiçre gurubunda en ucuz kullan at saat olduğunu, ve tamir olmayan BLOK kasa olarak üretildiğini söyledi.(monobloc kasa sadece camını açıp müdahale edilebilecek. Bu işi yapabilecek bir usta bulmak çok zor)

    Bunun yerine Fossil markasının evliyadelik saatler yapıp bozulma tekleme durumları çok az görülebileceğini. tissot markasının yine tekleme gibi bir durum olmayacağını belirtti.. ve takip eden araştırmalarım Swatch markanın eskisi gibi kaliteli saatler üretmediğini gösterdi. Aldıktan 2-3 ay sonra dakika olarak geri kalan, tekleyen servise defalarca gidip bir türlü tamir olmayan 300-500 TL lik saatler olduğu izlenimini fazlasıyla gösterdi. swarovski taşı düşüp tekrar takılan defalarca düşen, boyası atan swatchlar mi dersiniz yoksa blok kasa olduğundan tamiri yapılamayan mı !

    ister internetten şikayetleri okuya bilirsiniz isterseniz dürüst maddi çıkarı olmayan swacht satan saatçilere sorabilirsiniz.



    örnek şikayetler:

    Swatch Saatim Sürekli Geri Kalıyor! Aybike A. | 27 Mart 2013 09:36 Swatch kalitesine güvenerek satın aldığım saatim sürekli geri alıyor. Aldığım mağazaya götürdüm fakat garanti süresi dolduğu için ücretli tamir yapacaklarını söylediler. Ücretini sorduğumda 150 tl ye yakın tutacağını söylediler. Zaten saatin fiyatı o civarda. gördüğüm kadarıyla çoğu kişide aynı sorun yaşanıyormuş. Bir daha asla bu markadan alışveriş yapmayacağım.


    Swatch Cam Değişimi Yapılmaması! Seda A. | 25 Mart 2013 13:50
    Swatch saatimin çatlayan caminin değiştirilmesi için bir kaç mağazaya sorduğum halde değiştirilemeyeceği söyleniyor ve pili bitmediği halde çalışmayan saati tamir edemiyorlar.


    Swatch 3. Defadır Saatiniz Bozuk! Ceyda Ö. | 20 Mart 2013 09:10 Sayın Swatch yetkilileri (ki bu genelde Eren Holding'in yetkilendirdiği çalışanlar / teknik servis oluyor)
    Sizden ağustos 2012'de aldığım saati 3 keredir servise götürmem ve her defasında bana yenisi ile değiştirme yaptığınız halde gene bozulan saatimi servise verdim ve tamir edildiği söylendi. ama ben tamir değil para iadesi istedim.

    Üstelik ilk aldığım saat seride hata vardır diye üzerine 99 TL verip daha kaliteli diye tabir ettiğiniz saati aldım. o da bozuk çıktı. ancak 4. kere servise verirsem para iadesi hak iddia edebilirmişim. biraz önce tüketiciyi koruma derneği ile konuştum. bağlı olduğum kaymakamlığa sizi şikayet edeceğim. artık elimden birşey gelmiyor.


    Swatch Saat Geri Kalıyor! Nilgün S. | 14 Mart 2013 09:31 2010 yılında Swatch Climber Flowery SFK300G Kadın Kol Saati almıştık. 3-4 ay içerisinde geri kalmaya başladı ve garanti altında olduğu için götürdük. pilini değiştirip bize geri verdiler ancak sorun devam edince birkaç ay sonra garantiye tekrar verdik ve yenisi ile değiştirildi. daha 1 sene geçmeden o saatte aynı şekilde geri kalmaya başladı ve suan saatimi kullanamaz duruma geldim. Saatimin garantisi dolduğu içinde ne iade nede değişim yapıyorlar. bu kadar büyük bir firmanın bizi yarı yolda bırakmasını anlayamadım. İlginize teşekkürler.

    Swatch Sath Saati Onaramıyormuş! Nurten A. | 07 Mart 2013 16:06 Yaklaşık 3yıl önce eşime YCS4İ06x model bir sath marka saat aldık. Saatin caminda derin bir çizik oluştu eşim saatini bu şekilde kullanmak istemediği için camini değiştirmek istedi. satın aldığımız flynn mağazası kapandığı için capacıty şubenize götürdük.

    Saatin camini ücreti karşılığı değiştirebileceklerini söyledi tamam dedik. saatin firmaya gideceğini ve 20 gün içinde geri alabileceğimizi söylediler . 26 Şubat günü saati bıraktık dün eşime gelen mesajda saatin tamir olamayacağını çünkü ellerinde saat caminin olmadığını gelip almamızı belirtmişler. 380 lira vererek aldığımız saati çöpe mi atalım koca firma en çok satılan modeline bir cam temin edemiyor mu.


    Swatch Değişim Yapılmıyor! Emre K. | 06 Mart 2013 15:13 09. 06. 2012 tarihinde almış olduğum saati 16. 02. 2013'de swatch saatimi geri kalma gerekçesiyle garanti belgesiyle birlikte Eren Holding (Yeni Çizgi) şubesi aracılığıyla gönderdim. Saatin değiştirilmesine karar verildi ancak ellerinde aynı saatten yokmuş. Aracı firma ise ürün gelmiyor bekleyeceğiz sabretmelisiniz diyor. 1 aydır bekliyorum 1 ayda sorunlu bir ürün değişmez mi? Daha ne kadar bekleyeceğim! Ben aynı üründen getirilmesi istiyorum.


    Swatch Saatim 2 Yıl Dolmadan Kullanılmaz Hale Geldi! Semiha G. | 01 Mart 2013 09:01 03.01.2010 da aldığım saatim 2 yıl bile dolmadan kullanılamaz hale geldi. 2 yıl dolmadan geri kalmaya başladı, bunun üzerine mağazaya götürdüğümde pilinde sorun olduğu ve şoklandığı sorunun çözüldüğü söylendi. Ancak bir ay bile kullanamadan tekrar durdu. tekrar götürdüğümde garanti süresi 15 gün geçmiş diye bir şey yapamayacaklarını söylediler.

    Sorunun ne olduğunun anlaşılmasını istediğim için servise yollanmasını istedim ancak gelen cevapta sadece ürünün geri alınamayacağı yazıyordu. yani bir kullanıcı hatası belirtilmediği halde çözüm de bulunamıyor. tamiri olmayacak saatleri neden satıyorsunuz? 2 yıl kullanıp çöpe atmak için mi para veriyoruz?



    Swatch Kordon Sürekli Kopuyor! Cemal A. | 01 Mart 2013 10:15 Aynı saatte aynı problemi ben yaşıyorum. Son derece basit plastik parçalar kullanılmış kordonda. En ufak bir çekme-takılma durumunda kopuyorlar. Aynı şekilde 1-2 kez kopan siyah plastik parçaları değiştirdiler. Son olarak kordonun ilk baklasındaki plastikler koptu. Beni birkaç kere gelecek o parça diyerek oyaladılar. Şimdi parça olmadığını ve yeni kordon alınması gerektiğini söylüyorlar. Firma şikayetinize cevap vermiş Garanti Kapsamında değil diye.

    Garanti de isteyen olmamış zaten. Yedek parça bulundursanız da tamir ettirebilsek. Bir de bu kadar fazla şikayet aldığınız modeli (garantiydi değildi demeden önce) bir inceleseniz acaba çok basit malzemeler mi kullanmışsınız diye ! olabilir mi ?



    Swatch Aldığım Saatler Hep Sorunlu Çıktı! Fatmagül Ş. | 20 Şubat 2013 12:01 Aldığım saat 5 dk geri kalıyordu. Garantiye verdim kabul edildi. Yeniden farklı saat aldım. O da 5 dk geri kaldı. Onu da garantiye gönderdik. Saat kabul edildi. Bu sefer üzerine para ekleyerek güzel bir saat aldım. Tabi alırken yök rengi atmaz bilmem ne vs aldım. Daha 2 ay demeden saatin açma kapamanın yerinin rengi attı. Kırmızı renkti. Garantiye gönderdim. Kabul edilmedi. Kullanıcı hatası dediler.

    Düşünüyorum da isim masa başı değilki o saat bir yerlere değsın rengi atsın. zaten bir sürü sıkıntı çektim saatten paramla rezil oldum. Şimdi yine garantiye gönderdim. ama hiç bir şekilde o saati artık istemiyorum. Severek te takmıyorum 350tl param boşa gitti. İadesini istiyorum. Elemanların davranışı demiyorum bile



    Swatch Saatim 4 Aydır İade Edilmiyor! Ayça D. | 09 Şubat 2013 16:02 Ekim 2012'de swatch saatimi geri kalma gerekçesiyle garanti belgesiyle birlikte Ünsal Kuyumculuk Kdz Ereğli şubesi aracılığıyla gönderdim. Saatin değiştirilmesine karar verildi ancak ellerinde aynı saatten yokmuş. Güncellenmiş internet sitelerinden saat söylüyorum onlardan biri olsun bari diye hiç bir şekilde değişim sağlanmadı. Aracı firma ise ürün gelmiyor bekleyeceğiz sabretmelisiniz diyor. 4 aydır bekliyorum 4 ayda sorunlu bir ürün değişmez mi? Daha ne kadar bekleyeceğim!



    Swatch Yedek Parça Temin Edilmemesi! Mehmet Fatih G. | 09 Şubat 2013 13:23 2010 yılının haziran ayında almış olduğum Swatch marka saatimin kordonu koptu. Ancak yaklaşık 6 aydan bugüne kadar firma ücretini ödeyeceğim halde kordon tedarik edememektedir. Saati alırken Nike marka saatimin kordonunun koptuğunu tedarik edemediklerinden dolayı yeni bir saat alacağımı söyledim. Swatch saat üreticisi bir firma olduğundan dolayı böyle sıkıntılar ile karşılaşmayacağımı söylemişlerdir. Ancak kordon hala yok hala yok.

    LINK:
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1709069/swatch-saatim-surekli-geri-kaliyor/i2kzl
    http://www.sikayetim.com/module.php?moduleid=1&cid=1122




    Bunlarda diğer muadil markaların şikayetleri yok denecek kadar az Tissot- Fossil:
    http://www.sikayetvar.com/arama/
    http://www.sikayetim.com/module.php
    http://www.sikayetvar.com/arama/
    http://www.sikayetim.com/module.php




    Gördüğünüz gibi 1 kaç aylık araştırmalarım sonucu benim çıkardığım kanı; internette daha yüzlerce örnek şikayet ile karşılaşabilirsiniz.. Kısaca nacizane fikrim parayı kolay kazanmıyoruz, en azından kaliteli diyerek 300-400-500 TL vererek kalitesiz ürün almak tansa diğer muadil marka ve modellere yönelmek bu gibi yıpratıcı sorunlarla uğraşmamış zamandan ve paradan tasarruf etmiş olursunuz. Umarım swatch eskisi gibi kaliteli saatler üretir yoksa global pazarda büyük markalar tarafından 3-5 yıl içinde silinip gider..


    Edit imla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magancı -- 30 Mart 2013; 13:31:15 >







  • Swatch çok iyi bir marka değildir fakat Fossil gibi bir markayla kıyaslanması dahi haksızlık. Fossil, Diesel, Armani, Michael Kors, Calvin Klein, Daniel Klein, Skage, Toms, Lacoste, Guess hepsi birbirinden beş para etmez markalar. Bir de Stührling var onu da unutmayalım. Bu markalar Çin'de üretilen ortalama fiyatı 5-10 dolar arası olan dandik makineler kullanıp üzerine 100 dolar üzeri bir fiyat biçip sizleri bir güzel kazıklarlar.



    İstediğiniz eğer gerçek bir saat ise Seiko ve Orient bu iş için en kaliteli markalardır. İlla Swiss Made istiyorsanız başlangıç için en iyi seçenek Tissot'tur. Yok ben quartz analog arıyorum derseniz fazla para vermeye gerek yok. Lorus bu iş için gayet iyidir. Seiko'nun alt markasıdır kalitelidir. Seiko da tercih edilebilir. Eğer daha güzel tasarımlar arıyorsanız Casio Edifice serisi oldukça şık tasarımlı modellere sahip. Yukarıda saydığım beş para etmez markaların saatlerine para verip kendinizi kazıklatmayın. Onlardan çok daha kaliteli bir Casio Edifice alın yıllarca kullanın.
  • Swatch çok satan bir marka. Saat arıza yaptığında olumsuz yorum yapanlar elbette olacak. Oradaki yorumlar her hangi bir ürünün kötü olduğunu göstermez sadece en nihayetinde insan yapısı olan ve bozulma riskinin her zaman olduğu gerçeğini hatırlatır o kadar. Ben şimdiye kadar iki tane Swatch saat kullandım ikisinden de çok memnun kaldım.
  • Çok satan bir marka olması onu meşru yada iyi yapmaz. ona bakarsak Fossilde çok satan bir marka peki şikayet edenler neden bu kadar az !
    Eski üretimleri uzun süre kullanılabilen saatlerdi'ki marka bu günlere kadar geldi. yoksa 1-2 yılda bozulan saatte kimse bu paraları vermezdi markada bu kadar büyüyemezdi mantıken.

    Geçmişte mekanizması düzgün çalışan saatler üretiyor olması bundan sonra iyi saatler yapıyor olmasını göstermez. bu zamana kadar tutulması kaliteli olduğundan ötürüydü. Gözlemlediğim günümüz modellerini kapsıyor. kaldı ki nasıl yorumlar kötü olduğunu göstermez! neden diğer swatch dengi saatlerde şilkayet yok denecek kadar az.
    Bir şey çalışıyorsa iyi çalışmıyorsa yolunda gitmiyordur ve şikayet edilir 2 kere 2= 4 eder gibi görünen bir şey. .
  • O ayarda başka bir ürün bakmak istersen O.d.m markasını tercih edebilirsin çok tarz ve ilginç rengarenk modelleri var hem teknik servis açasından da sorun çıkarmayacaktır Türkiye' gayet ilgili bi servisi var diye duydum bir bak istersen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: magancı

    Çok satan bir marka olması onu meşru yada iyi yapmaz. ona bakarsak Fossilde çok satan bir marka peki şikayet edenler neden bu kadar az !
    Eski üretimleri uzun süre kullanılabilen saatlerdi'ki marka bu günlere kadar geldi. yoksa 1-2 yılda bozulan saatte kimse bu paraları vermezdi markada bu kadar büyüyemezdi mantıken.

    Geçmişte mekanizması düzgün çalışan saatler üretiyor olması bundan sonra iyi saatler yapıyor olmasını göstermez. bu zamana kadar tutulması kaliteli olduğundan ötürüydü. Gözlemlediğim günümüz modellerini kapsıyor. kaldı ki nasıl yorumlar kötü olduğunu göstermez! neden diğer swatch dengi saatlerde şilkayet yok denecek kadar az.
    Bir şey çalışıyorsa iyi çalışmıyorsa yolunda gitmiyordur ve şikayet edilir 2 kere 2= 4 eder gibi görünen bir şey. .

    Bak ben sana şöyle örnek vereyim. Ben yıllardır Linux kullanırım, daha virus bulaştığına şahit olmadım. Sebebi kimse kullanmadığı için virüs yazan programcıların ilgisini çekmemesi. Kullanan olsaydı emin ol linuxlar da windows kadar şikayet alırdı. Ancak herkes Windows kullandığı için programcılar hep windows'a virus yazar. Dikkat et Windows kullanıcıları hep şikayet eder.

    Benim kuzenler notebook tamir ediyorlar ayda yüzlerce notebook geliyor. Ençok hangi marka geliyor biliyormusun. HP. Bana söyledikleri şu. Eğer HP bu kadar satmasaydı bizde bu kadar HP tamir edemezdik.

    Swatch ile dandik Fossili aynı cümlede kullanman bile hata. Swatch 100 tane satıyorsa fossil belki 1 yada 2 tane satıyordur. Normal olarak ta olumsuz geri bildirimleri artıyor. Bir de Fossil ve Benzeri moda markalarını alan kullanıcılar zaten genel olarak saatten anlamayan bozulsa da gidip yenisini alan adamlar. Yani ben öyle adamlar biliyorum hatta gelip bu foruma bile yazdı. Hangi moda markası hatırlamıyorum ama 10 yıl içinde bilmem kaç tane o bahsettiği markadan eskitmiş. Düşün böyle biri şikayette bulunurmu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tachyon

    quote:

    Orijinalden alıntı: magancı

    Çok satan bir marka olması onu meşru yada iyi yapmaz. ona bakarsak Fossilde çok satan bir marka peki şikayet edenler neden bu kadar az !
    Eski üretimleri uzun süre kullanılabilen saatlerdi'ki marka bu günlere kadar geldi. yoksa 1-2 yılda bozulan saatte kimse bu paraları vermezdi markada bu kadar büyüyemezdi mantıken.

    Geçmişte mekanizması düzgün çalışan saatler üretiyor olması bundan sonra iyi saatler yapıyor olmasını göstermez. bu zamana kadar tutulması kaliteli olduğundan ötürüydü. Gözlemlediğim günümüz modellerini kapsıyor. kaldı ki nasıl yorumlar kötü olduğunu göstermez! neden diğer swatch dengi saatlerde şilkayet yok denecek kadar az.
    Bir şey çalışıyorsa iyi çalışmıyorsa yolunda gitmiyordur ve şikayet edilir 2 kere 2= 4 eder gibi görünen bir şey. .

    Bak ben sana şöyle örnek vereyim. Ben yıllardır Linux kullanırım, daha virus bulaştığına şahit olmadım. Sebebi kimse kullanmadığı için virüs yazan programcıların ilgisini çekmemesi. Kullanan olsaydı emin ol linuxlar da windows kadar şikayet alırdı. Ancak herkes Windows kullandığı için programcılar hep windows'a virus yazar. Dikkat et Windows kullanıcıları hep şikayet eder.

    Benim kuzenler notebook tamir ediyorlar ayda yüzlerce notebook geliyor. Ençok hangi marka geliyor biliyormusun. HP. Bana söyledikleri şu. Eğer HP bu kadar satmasaydı bizde bu kadar HP tamir edemezdik.

    Swatch ile dandik Fossili aynı cümlede kullanman bile hata. Swatch 100 tane satıyorsa fossil belki 1 yada 2 tane satıyordur. Normal olarak ta olumsuz geri bildirimleri artıyor. Bir de Fossil ve Benzeri moda markalarını alan kullanıcılar zaten genel olarak saatten anlamayan bozulsa da gidip yenisini alan adamlar. Yani ben öyle adamlar biliyorum hatta gelip bu foruma bile yazdı. Hangi moda markası hatırlamıyorum ama 10 yıl içinde bilmem kaç tane o bahsettiği markadan eskitmiş. Düşün böyle biri şikayette bulunurmu?

    Dandik Fossil mi? Fossil'İn saatleri; üzerinde Swatch yazan saatlerden aşağı kalır yanı yoktur, swatch üzerindeki swiss yazısını iyi pazarlar tek avantajı da budur.( swatch grubundaki diğer saatlerden değil üzerinde swatch yazan saatlerden bahsediyorum ) Fossil markasının öncelikli ürettiği ürünler saatler ve mücevherlerdir diğer moda markalarıyla karıştırmayınız. Yüksek standartlarla üretilir tek eksiği swiss yazısıdır Ayrıca saatlerine armani, diesel gibi abartılı fiyat etiketi koymaz. 150-300TL bandında tercih edilebilir en iyi markalardan biri Fossil'dir(tercihen Pulsar,Lorus,Casio,Swatch da olabilir). Bu fiyattan fazlasını açıkçası ne swatch ne fossil için vermezdim.





  • swatch ve dandik Fossil mi,
    Fossil ve dandik swatch olmasın o.
    kim ne derse desin swatch en kalitesiz swiss made saatler üreten firmadır.
  • Bence kavga etmek yerine doğruları dile getirmek daha uygun olur.

    Fossil Swatch gibi başka markaları da barındıran bir saat grubu. Eskiden Amerikan menşeili güzel ve kaliteli saatler üretiyordu. Örneğin ben de blue_me serisinden gunmetal renginde çelik kasalı kare bir model vardı, zevkle kullanırdım, sonra yine saati çok beğenen bir arkadaşım aldı, o da hala kullanıyor. Ancak şimdi uzakdoğuda eski kalitesini aratacak kayışının bile Çin malı olduğu saatler üretiyor. Yani eski kalitesi yok.

    Swatch ise zaten swatch grubunun en uygun swiss made saatlerini üreten, bir nevi saat markası tarafından üretilen moda saatler yapıyor.

    Monoblok yapılı kasasının tamir açısından bir dezavantaj olduğu doğru. Bir de son zamanlarda saat ve kordon fiyatlarında belirgin artışlar oldu. Ancak yine de fiyatına göre hiç fena kalite sunmuyor. Ayrıca artık cam değişimi işlemi bayilerinden yapılabildiği gibi saat tamircileri de camdan girip mekanizma tamiri veya değişimi yapabiliyor.

    Bozulması ile ilgili şikayetlerin de göreceli olduğunu düşünüyorum. Bu seviyedeki her saat markası ile ilgili memnun olmayıp şikayet edenler bulunuyordur. Örneğin ben de 10'a yakın swatch var, pil değişimi dışında (bu arada pillerinin de dr. swatch günlerinde ücretsiz değiştirildiğini ekleyelim) sorunsuz olarak yıllardır kullanıyorum. Bir iki tanesi su geçirmişti onları da yenisiyle değiştirdiler. Zaten üretim hatası dışındakiler kolay kolay su geçirmiyor. Monoblok kasa yapısı ve küçük pil yuvası da bunda etken.

    Yine swatch modellerini eren holding genel merkezinde (güneşli) her yıl yapılan bir iki haftalık indirimli satışlarda 3'de 1 fiyatına alabileceğiniz bilgisini de ekleyelim.

    Ancak mevcut mağazalarda satılan swatch modellerini pahalı bulduğumu söyleyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşalar benim birtane swatch touch bir saatim var ancak ekrandaki yazılar gidip geliyor acaba neden bana yardımcı olurmusunuz olursanız sevinirim simdiden tesekkurler;
  • Konu hortlamış ancak demeden edemeyeceğim.


    Swatch kadar fiyat kalite oranı düşük saat görmedim. Zaten tamirciye götürdüğünüzde adam yarı isteksiz oluyor. Ne yedek parçası bulunuyor nede düzen tutuyor. Zaten saat tamiri yapan yerlerin söylediğine göre plastik malzeme kullanıyor.

    Çin menşeili ik colouring, KS'de bile fiyat kalite oranı daha yüksek. Hatta zamanında sırf isim yaptı diye tonla para vereceğime swatch'a ik ve ks'ye veririm daha iyi. Hatta seiko, citizen, orient varken aslında daha bir şey aramaya gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinCC -- 5 Nisan 2015; 12:12:54 >
  • zaten tüm modelleri pazar malı gibi duruyor o plastik şeylere o kadar parayı vermek mantıksız..metal olanlar bile kalitesiz metal belli yani..
  • Bende konuyu hortlatayım :) 15 yaşımda Swatch saat aldım şuan 26 yaşındayım.O saatten başka saat kullanmadım.Denize havuza dışarıya yağmura çamura bakkala bile gittiğimde saatimi takar çıkarım.Pilini 1-2 kere değiştirdim.Ne boyası attı ne oksitlendi ne cart ne curt ki 11 yıldır her yaz denize ve havuza o saatle girdim.Kaç kere düşürdüğümü saymadım bile.Şimdi bakıyorum da böyle sanki bana dandik denmiş gibi hissettim o derece alındım bu yazılanlara :)
    Kısaca şuan nasıl bilmiyorum ama eğer sistem hala aynıysa swatch'dan vazgeçmeyin :)
  • Arkadaşlar internetten fossil marka pahalı bir saat aldım. Saniye kolu sayı çizgilerinin üzerinde durmuyor kronometre dakika kolu resetleyince tam sıfırın üzerinde durması gerekirken 1 de kaldı ayar etti beni.. Hemen geri gönderdim.. Problem muhtemelen bana gelen saatte değil genel olarak fossil buna dikkat etmiyor.. Fikir olsun diye ikinci el saat satan sitelerde swatch marka saatlere bakıyorum, saatler çok eski dahi olsalar göstergeler sorunsuz çalışıyor. Benim gibi takıntılı arkadaşlara fossil tavsive etmem :)
  • xesdeniz X kullanıcısına yanıt
    Bu bir problem değil bir ayar sorunudur

    Tepeyi ayar konumuna çektiğinizde ( saati ayarlar gibi en dışarı çıkacak şekilde)
    kronograf başlat durdur butonuna ( üstteki ) basarak saniye kolunu ilerletip tekrar sıfıra getirebilirsiniz
  • muratvurucu M kullanıcısına yanıt
    Evet murat hocam başka bir saatim daha var onda denedim aynen kronometre göstergelerini düzeltebildim.. Bilgi için teşekkürler ancak fossilde saniye kolu da hatalıydı çizgilerin üzerinde durmuyordu.
  • haklisiniz o zaman bir hizalama sorunu var
    normalde tam 0 da degil de 1 2 veya baska bir rakamdaysa ayar ile duzeliyor ancak dediginiz gibi bir sorun muhakkak usta mudahelesi gerektirir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıllırdır aynı swatch marka saatimi kullanıyorum teknik servis olayı olmaması normal çünkü kolay bozulan bir saat değil kullan at şeklinde imal edilmiş belli bir ömrü elbet vardır.Benim tek sıkıntı yaşadığım nokta kordon olayı 10 yılda 2 kordon değiştirdim orjinal aldım hepsini şimdilerde yeni bir kordon takılması gerekiyor ama malesef hiçbir swatch dükkanında saatime uyumlu kordon bulamadım.Sonuç olarak swatch fiyatına göre çok çok iyi bir saat markasıdır.Beğenmeyen arkadaşlara seiko yu tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martin_eden -- 20 Aralık 2015; 19:00:40 >
  • Bir sitemde ben atayım üç sene sonra hortlasın konu :D İki gün önce ilk Swatch metal kasa metal kordonlu bir saati alarak Swatch kullanıcısı oldum bende.. Swatch kendi mağazasıydı. Stok yoktu direk raftan çıkanı verdiler. Kayışları falan koruyucu jelatin kaplı temiz durumda olduğu için tamam dedim. Saati taktım sanki biraz dar dedim, satan arkadaş yok abi daha genişi kolunda döner, yok abi şöyle, yok abi böyle, laf döktü. Dedim bunun yedek baklası yok mu ? Demir kayış sonuçta benden iri bir insan bu saati almak isterse kullanamayacak. Böyle standart geliyor dedi sana iyi oldu abi diye diye geçiştirdi satıcı arkadaş. Sonra bende adamın laflarına kandım satıcılık mesleği böyle demek, o an bu boyun bana uygun olduğuna ikna etti beni. Saati takınca bir parmağım giriyor çelik kordon arasında öyle diyim size boşluğu, hani iyi ama bir metal bakla daha olsa çok daha iyi ve rahat olabilirdi bol durmasını severim saatin daha önce plastik silikon kayış saatler kullandım olabildiğinde geniş tutardım kayışları. Bu birde çelik ve ağır olunca garipsedim. Dün de aradım müşteri hizmetsizliklerini bu markanın, dedim bana bir bakla lazım olay böyle böyle.. Servise göndermem yada kendim getirmem lazımmış orada ücretsiz olarak bakla eklenmesi yapılabilecekmiş.. Ve arkadaşlar hafta sonu çalışmıyor cumartesi yarım gün olsalar en azından, neyse getiremem işim yoğun dedim bu modelin kordon baklasını kargo yapın dedim onada yok yapamayız.. Yani yeni aldığım bir saati servise kargo yapmam gerekiyor, yada böyle benim için dar bir kordon ile kullanmaya alışmam gerekecek. Swatch gibi bir markadan böyle bir şey beklemezdim bir daha Swatch alacak olsam 50 defa düşünürüm... Satılan yerde yedek bakla gibi kordon aksesuarları da olmalı. Onu da geç direk kutusundan böyle bir yedek parça çıkmalı..




  • Swatch çok iyi bir marka değildir fakat Fossil gibi bir markayla kıyaslanması dahi haksızlık. Fossil, Diesel, Armani, Michael Kors, Calvin Klein, Daniel Klein, Skage, Toms, Lacoste, Guess hepsi birbirinden beş para etmez markalar. Bir de Stührling var onu da unutmayalım. Bu markalar Çin'de üretilen ortalama fiyatı 5-10 dolar arası olan dandik makineler kullanıp üzerine 100 dolar üzeri bir fiyat biçip sizleri bir güzel kazıklarlar.



    İstediğiniz eğer gerçek bir saat ise Seiko ve Orient bu iş için en kaliteli markalardır. İlla Swiss Made istiyorsanız başlangıç için en iyi seçenek Tissot'tur. Yok ben quartz analog arıyorum derseniz fazla para vermeye gerek yok. Lorus bu iş için gayet iyidir. Seiko'nun alt markasıdır kalitelidir. Seiko da tercih edilebilir. Eğer daha güzel tasarımlar arıyorsanız Casio Edifice serisi oldukça şık tasarımlı modellere sahip. Yukarıda saydığım beş para etmez markaların saatlerine para verip kendinizi kazıklatmayın. Onlardan çok daha kaliteli bir Casio Edifice alın yıllarca kullanın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Swatch çok iyi bir marka değildir fakat Fossil gibi bir markayla kıyaslanması dahi haksızlık. Fossil, Diesel, Armani, Michael Kors, Calvin Klein, Daniel Klein, Skage, Toms, Lacoste, Guess hepsi birbirinden beş para etmez markalar. Bir de Stührling var onu da unutmayalım. Bu markalar Çin'de üretilen ortalama fiyatı 5-10 dolar arası olan dandik makineler kullanıp üzerine 100 dolar üzeri bir fiyat biçip sizleri bir güzel kazıklarlar.



    İstediğiniz eğer gerçek bir saat ise Seiko ve Orient bu iş için en kaliteli markalardır. İlla Swiss Made istiyorsanız başlangıç için en iyi seçenek Tissot'tur. Yok ben quartz analog arıyorum derseniz fazla para vermeye gerek yok. Lorus bu iş için gayet iyidir. Seiko'nun alt markasıdır kalitelidir. Seiko da tercih edilebilir. Eğer daha güzel tasarımlar arıyorsanız Casio Edifice serisi oldukça şık tasarımlı modellere sahip. Yukarıda saydığım beş para etmez markaların saatlerine para verip kendinizi kazıklatmayın. Onlardan çok daha kaliteli bir Casio Edifice alın yıllarca kullanın.
    zamanın ötesine giden yazınız için teşekkürler hocam.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.