Şimdi Ara

svchost exe virüsü bulastı ne yapacam ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet görev yöneticinde bir degisik isim adamın pc ismi dosya konumu aç dedimi svchosta yöneldi. 2 gün öncede masaüstüme virüs girdi ve pcyi kapattı hemen combofix ile temizledim . Windows 8.1 geçtim combofix çalismiyor sürüm hatası veriyor 3 adet virüs programı var avg - ad-aware-malwabytes . Tarattım sorun yok dedi ama virüs var eminim dün masaüstümde system 32 dosya aktarımı oldu ben yapmadım .

• up
  • mahmutali1 M kullanıcısına yanıt
    uvk ile tarat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • comodo tavsiye ederim.

• panter20 kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Lightning_Warrior

uvk ile tarat.

Avg 2014 windows defender,malware-adware 4-5 virüs ile tarattım güvenli modda normaldede baya buldu sildi ama yinedi tedirginim hala görev yöneticinde var beni izliyor olabilir. İlk bulastıgında masaüstümü yönetti kapadı sonra cmbofixi açınca arka planda çalisip sildi bütün virüsleri ve masaüstüm geldi. 2.virüste w8.1 geçtim combofix çalismiyor sürümden dolayı masaüstü yönetmedi bu sefer ama izliyor olabilir.İnnertte yavaslik var gibi sankı. Çalınacak bir seyim yok ama yinede izlenme olayı kötü.
  • son defa up
  • svchost.exe virüs değildir. bir sistem dosyasıdır. windows un gerekli dll dosyalarını çağırmak için kullandığı bir programdır. görev yöneticisinde genellikle svchost.exe karşısındaki kullanıcı local service, system yada network service dır, eğer kullanıcı adı olarak svchost.exe nin karşısındaki sizin kullanıcı adınız ise virüs diyebiliriz.
    genellikle svcchost.exe diye oluştururlar virüsleri ve system32 içinde değillerdir temp yada baska bir konumdadır. svchost.exe elere sağ tıklayıp dosya konumu aç diyebilirsiniz, dosya olarak system32 klasoru haricinde bir yerde açarsa büyük olasılıkla virüstür silebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Soldierblood*

svchost.exe virüs değildir. bir sistem dosyasıdır. windows un gerekli dll dosyalarını çağırmak için kullandığı bir programdır. görev yöneticisinde genellikle svchost.exe karşısındaki kullanıcı local service, system yada network service dır, eğer kullanıcı adı olarak svchost.exe nin karşısındaki sizin kullanıcı adınız ise virüs diyebiliriz.
    genellikle svcchost.exe diye oluştururlar virüsleri ve system32 içinde değillerdir temp yada baska bir konumdadır. svchost.exe elere sağ tıklayıp dosya konumu aç diyebilirsiniz, dosya olarak system32 klasoru haricinde bir yerde açarsa büyük olasılıkla virüstür silebilirsiniz.

Görev yöneticinde adı wtaxppx konumu aç dosya yani svchost çikiyor. Combofix olsa ah. Aynı tarz program varmı acaba etkili ?Yada w8 nasil tekrar geçecem bilgim yok

• Hocam Combofix'i İndirin Flas'ha Atın Güvenli Modda bilgisayarı açin ve kurun sorunsuz açılacaktır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRTURK449

Hocam Combofix'i İndirin Flas'ha Atın Güvenli Modda bilgisayarı açin ve kurun sorunsuz açılacaktır :)

:D :D Hocam benim demek istedigim o simdi windows 8 sürümü uygun ben hata yapip 8.1 geçtim .Geri dönüsü nasil yapacam bilemiyorum ve güvenli modda olsun normal olsun combofix sürüm hatası verdi yani 8.1 uyumlu degil. Combofix olsa keske en iyi virüs programo ahhhh

W8 de combofix i uyumluluk modu ile çalıştırın

• svchost virüs değilidirki :D net framework ündür bi araştır derim birde madem virüs diyosun hijackthis dene başlangıcı silebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roccoti

W8 de combofix i uyumluluk modu ile çalıştırın

olmadı
  • Gülmekten ölecem arkadaşım o virüs değil 8.1 yeni çıktı daha dur hemen virüsünü yaptırdın o virüs değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sterious

Gülmekten ölecem arkadaşım o virüs değil 8.1 yeni çıktı daha dur hemen virüsünü yaptırdın o virüs değil :)

Dostum o degilse yinede virüs var. 1 hafta önce virüs girid pcye masaüstüne nyönetti adam ve bilgisayarı kapattı . Sifre filan degisicekti combofix arka planda çalistigi unuttu masaüstünü bana göstermedi ama arka planda combofix bütün virüsleri sild ve masaüstünü açtı.Virüs programı açıyordum kapatıyordu ve driver 32 ye dosya aktarımı oldu . Sildim derken 2 gün sonra yine dosya aktarımı oldu yine kaptı ama ses seda yok izliyor olabilir su an

hangi antiyi kullanıyosun .Driver 32 diye bişey yok bikere system32 desen anlarım 2 gün sonra yine aktarım oldu diyosun bu önceden net framework yazılımında oluyodu zaten yeni kurulu pc lerde olan bişey önümüzdeki günlerde tekrar bak böyle bi sorun olmayacak boşuna korkutma kendini madem korkuyosun kaspersky internet security kur tarat pc kaldırıyosa boyle bi sorun oluşmaz hemde sen dosya aktarımı oldugunu nerden anlıyosun kaç tane dosya çalışıyo arka planda
  • quote:

Orijinalden alıntı: sterious

hangi antiyi kullanıyosun .Driver 32 diye bişey yok bikere system32 desen anlarım 2 gün sonra yine aktarım oldu diyosun bu önceden net framework yazılımında oluyodu zaten yeni kurulu pc lerde olan bişey önümüzdeki günlerde tekrar bak böyle bi sorun olmayacak boşuna korkutma kendini madem korkuyosun kaspersky internet security kur tarat pc kaldırıyosa boyle bi sorun oluşmaz hemde sen dosya aktarımı oldugunu nerden anlıyosun kaç tane dosya çalışıyo arka planda

system 32 driver nerden çikti. Masaüstüne baktimi
     svchost exe virüsü bulastı ne yapacam ?
    bunun 1 adet halinde çikti system 32 dosya aktarımı vardı iptal edemedim anladım bir iş oldugunu. 4 adet antivirüsüm var tarattınm sorun yok simdilik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.