Şimdi Ara

svcchost.exe hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acayip bunun için msj atılmaz kimse sana yalan söylüyosun demedi..
  • ya kardesler biz bilgi istemiyoruz bunu nasıl engelleriz ya pc gocuyor diyorum size !
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mccartney

ya kardesler biz bilgi istemiyoruz bunu nasıl engelleriz ya pc gocuyor diyorum size !

eger bu linki dikkatki okursan çözüm yolları var benim başıma geldi ve hallettim
    en olmadı baslattan msconfig yaz svcchost acılısta baslatma de olur biter
  • svchost.exe de mi spy
  • ya yok be spy falan değil ortalığı iice bulandırmayın sp2 eklenmiş xp kurdum yeni daha hiç internete bile girmedi ondada arkada svchost var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemsisman

svchost.exe de mi spy

bu kadar açıklamadan sonra hala mı?
  • quote:

ya yok be spy falan değil ortalığı iice bulandırmayın sp2 eklenmiş xp kurdum yeni daha hiç internete bile girmedi ondada arkada svchost var...

PC ye trojan spy vs girmesi için senin illada internete girmene gerek yok.. eğer kullandığın program ları sağlam yerden download etmediysen, masum görünen winamp bile yüklendiğinde pc ye virus trajan spy sokmaya yeter..

"svchost" virus değildir.. yeni kuruluan xp de 4-5 adet "svchost.exe" var.. mesele ben Opera kullanıyorum.. yüklediğimde 1svchost daha geliyor.. onuda opera kullanıyor..

Birde svchost.exe virusleri vardır bu exe ye bulaşan.. bununla ilgili symantec'in açıklamaları:

Example: These two viruses copies svchost.exe to the system

Symantec Security Response - W32.Welchia.Worm:
    http://securityresponse.symantec.co...lchia.worm.html

Symantec Security Response - W32.Assarm@mm:
    http://securityresponse.symantec.co....assarm@mm.html

• bende 4-5 tane var bundan

• W32.Welchia.Worm:
    http://securityresponse.symantec.co...lchia.worm.html
    W32.Assarm@mm:
    http://securityresponse.symantec.co....assarm@mm.html

Bu iki virus svchost.exe için.. ilk arkadasın sorduğu svcchost.exe için bi symantec.com' u ziyaret etmek gerek..

• Bende 3 tane var triple triple
  • quote:

Orjinalden alıntı: @volki@

Kötü bişey değil

svchost.exe değil bahsedilen, oku biraz
  • zararl1 bisi degil onu bil
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mccartney

ya kardesler biz bilgi istemiyoruz bunu nasıl engelleriz ya pc gocuyor diyorum size !

Kardeş pc nin göçmesi bu programdan dolayı değil.Bu program bazı sistem programları exe ve dll gibi çalıştırmada sistem tarafından kullanılır.Ama bu dosyaya virus bulaşırsa işte bu virus sisteminin yavaşlamasına ve göçmesine neden olur.Tahmin edebileceğin gibi çaresi Antivurus programı veya formattır..
  • http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary

Burada hepsinin açıklaması mevcut.Ancak site ingilizce

Ayrıca bende tam 7 tane var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyrano -- 9 Nisan 2005, 1:35:00 >
  • bende bi ara scvvhost die bişe vardı sürekli download yapıyodu sende öle bi sorun varmı!
  • Svchost.exe yi taskbardan manuel kapatyama calisip sora bilgisayari 1 dk sora kapanan arkadaslar bunu virus sanmasinlar lutfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: acayip

Arkadaşım herkes kafasına göre bir şey yazmış.

Svchost.exe Windows 2000/XP işletim sistemlerinde verilecek servisleri kayıtlar dosyasında inceleyen ve gerekli DLL (Dynamic Link Library) dosyalarını çalıştıran programın adıdır. Birçok svchost.exe görev çubuğunda görülebilir. Svchost.exe, sistemin normal şartlarda sıklıkla kullandığı bir programdır. PID numaraları ve çalıştırdıkları servisler şunlardır:

Svchost.exe 404 RpcSs
    Svchost.exe 556 EventSystem, Netman, NtmsSvc, RasMan, SENS, TapiSrv

Ayrıca bi kaç arkadaşın dediği gibi ismini sistem dosyalarına benzetmeye çalışan bir sürüspy vardır.Onun için ismine dikkat et svchost.exe değilde svcchost.exe ise veya başka bi şeyse bilki spy bulaşmış.

öğrendiğim iyi oldu sağol nedir die hep merak ederdim zaten sağolasın

• arkadaşlar svcchost spy
    svchost spy değil..

sistemi sömüren bir spy.. virus yazılımını güncelle ve güvenli modda çalıştır...
  • Minimum sorun yaşamak istiyorsanız Yönetimsel Araçlardan Arka Plan Aktarım Hizmetlerini durdurun veya REG_KEY ini biliyorsanız çalıştır dan veya CMD den RPC i kapatın. (CMD dan kapanan servis i bir daha açılmaz yada CMD dan yeni bir kullanıcı eklemeniz gerekebilir..!!!)

Şahsi kanatim; bu şuna benziyor 10 sene önce aldıgını bir beyaz eşya için sizi arıyorlar sizde tam dikkat edilmesi gereken bir iş üzerindesiniz ve telefon çalıyor bakıyorsunuz adam size 10 sene önce aldıgınız beyaz eşya dan bir şikayetiniz olup olmadıgını soruyor. Hani varsa bir sorun, onu düzeltip daha çok kıtaya hizmet anlayışı sunacak. Normal şartlarda bu durum sizi memnun eder ama sizin bundan daha önemli bir işiniz oldugu için bu iyi niyeti bundan sonra bi daha duymak istemiyorsunuz ve hemen harekete geçip (RPC vb.) servisleri kapatıyorsunuz haklı olarak.

Microsoft tarafından bu servislerin ortaya çıkma sebebi; kısa vadede müşteri memnuniyeti uzun vadede ise Digital Dünyanın Efendisi olmak...!

Tercih sizin

Sevgilerimle...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.