Şimdi Ara

scvvhost.exe Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya ikide bir explorer kullanırken bu gıcık sey cıkıyor ve süreki hata verdiyor tarama yaptım herhangi bir sorun yok bu hata neden kaynaklanıyor?

mozilla önermeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri -- 20 Şubat 2005, 14:15:01 >

• xp yamalarini yuklemissen birde sesar virus programi olan symentec ve mcafee nin programlarini bir dene.Olmazsa isin zor
  • Sistem Dosyalarin Bozulmuş olabilir. Sistem Geri yükLemeden probLemin öncesine gidebiliyorsan git ya da sistemi yeniden kurmayi dene!
  • Hayır bence alakalı değil. Hatta browserdan hiç deil. Gülerim! Ama sanırım dosyalardan birine ekleme yapılmış. Bazen bendede çıkıyor. Taratman boşa. Sistem dosyası zaten. Bişey yapamazsın. Al aşağı at. Zamanı geldimmi ben öle yapacam!
  • quote:

Orjinalden alıntı: byhikmet

Sistem Dosyalarin Bozulmuş olabilir. Sistem Geri yükLemeden probLemin öncesine gidebiliyorsan git ya da sistemi yeniden kurmayi dene!

daha yeni format atmıstım
  • quote:

Orjinalden alıntı: by ThundeR

Hayır bence alakalı değil. Hatta browserdan hiç deil. Gülerim! Ama sanırım dosyalardan birine ekleme yapılmış. Bazen bendede çıkıyor. Taratman boşa. Sistem dosyası zaten. Bişey yapamazsın. Al aşağı at. Zamanı geldimmi ben öle yapacam!

al aşağı at? yani ?
  • Yani at! 1. katta mısın? O zaman fazla zarar görmez. 4. kata çık! Yani ancak yabancı kaynaklı sitelerdeki forumlarda aratman lazım. Yada bi google arat bakalım. Bak bende merak ettim!
    quote:

Orjinalden alıntı: serseri

quote:

Orjinalden alıntı: by ThundeR

Hayır bence alakalı değil. Hatta browserdan hiç deil. Gülerim! Ama sanırım dosyalardan birine ekleme yapılmış. Bazen bendede çıkıyor. Taratman boşa. Sistem dosyası zaten. Bişey yapamazsın. Al aşağı at. Zamanı geldimmi ben öle yapacam!

al aşağı at? yani ?

New: http://www.winportal.com/chat_sin.asp?ObjectID=8209 'da buna benzer hatta bu konuda bikaç şey var. incele istiyosan!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by ThundeR -- 19 Şubat 2005, 18:56:34 >

• galiba bir alman forum kosesiden

http://www.frankn.com/Forum/archive/2697/thread.html

anlayan var mı
  • Bak o sitede worm virüsü olabilir diyiyolar.

şu linkten gerekli araçları indirin. Sanırım problem ortadan kalkacak!
    http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.worm.removal.tool.html
  • adreste 4 farklı bölüm var hangisi? bir de bunlar güncelleme dosyaları değilmi?
  • Güncellemeye benziyor. Fakat İngilizceyi iyi bilmiyorum. Sadece bazı terimleri. Ondan anlayan bi arkadaşa sormamız gerekebilir!

New:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe Bu adresten worm temziliciyi indir. Ve temizle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by ThundeR -- 19 Şubat 2005, 19:19:46 >
  • yok mu baska bir fikri olan?
  • ekran görüntüsü resimde...

• CHIP Şeubat sayısında Process explorer adında bir program verdi. BU program scvchost ların hangi dll dosyalarını çalıştırdığını gösterebiliyor.
  • explorer i kaldır yeniden kur
  • yalnız alınan ss de svchost.exe yazmıyor scvvhost.exe yazıyor bu dosya virüs olmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord

yalnız alınan ss de svchost.exe yazmıyor scvvhost.exe yazıyor bu dosya virüs olmasın

galiba basloga yanlıs yazmışım ben de virüs diye süpheleniyorum
  • Yapilmasi gerekenler(Sistemin internet baglantisini kesin):
    1.Temiz bir sistemden:
    http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS04-011.mspx
    adresindeki yamayi ve
    http://www.majorgeeks.com/download3155.html
    adresindeki HijackThis isimli uygulamayi CD ye kaydedin.

2. ilk olarak sistemi GUVENLI MODDA acalim.

3. Sistemi HijackThis ile acilista ve sisteme entegre olan uygulamalari gorelim.
    Program Tarama(Scan) yaptigimizda SCVVHOS.EXE ile ilgili tum girdileri silelim(Bu islemleri Guvenkli Modda yapiyoruz).

4. Sistemi acin(internet baglantisini saglamayin).

5. Yukarida belirttigim adresteki yamayi sisteme kurun.

6. Sistemi guncellenmis bir antivirus ile kontrol edin.

7. Sistemi internete bagladiktan sonra windows update sitesinden sonra diger guncel yamalari yukleyin. Yada yamalari microsoftun sitesinden cekip cdye kaydedin, kaydettiginiz bu yamalari yukleyin.

Unutmayinki bu W32/Forbotun size bulasmasinin temel nedeni sisteminize gerekli yamalarin yuklenmeyisidir.
    Yok olmuyor halen silinmedi diyorsaniz eksik bir sey yapiyorsunuz demektir.
    Careyi Format olarak gorurseniz formattan sonra sistemi kurdunuz diyelim. Sonrasindada kesinlikle sisteminizi guncelleyin, yamalari kesin kurun. Aksi halde formatta isinize yaramaz. Internete baglandiginiz anda bu solucan yine sisteminize bir yerleden gelir yada baska bir solucan sisteminiz kendi kendini kapatir(60 Sn. Sonra). Eger ag ortamina sahipseniz diger bilgisayarlarinizida kontrol edin.
    Kolay gelsin.

• Belki isinize yarayabilir.

C:\Documents and Settings\TheMachine\Local Settings\Temp\install.exe Trojan.Win32.Starter

C:\Documents and Settings\TheMachine\Local Settings\Temp\setup32.exe Net-Worm.Win32.Dedler.u

C:\Documents and Settings\TheMachine\Local Settings\Temp\setup32.exe Net-Worm.Win32.Dedler.u

C:\Documents and Settings\TheMachine\Local Settings\Temp\update32.exe DDoS.Win32.Boxed.w

C:\Documents and Settings\TheMachine\Local Settings\Temp\update32.exe DDoS.Win32.Boxed.w

C:\RECYCLER\S-1-5-21-1123561945-688789844-682003330-1003\Dc1.exe Net-Worm.Win32.Dedler.u

C:\RECYCLER\S-1-5-21-1123561945-688789844-682003330-1003\Dc1.exe Net-Worm.Win32.Dedler.u

C:\RECYCLER\S-1-5-21-1123561945-688789844-682003330-1003\Dc2.exe DDoS.Win32.Boxed.w

C:\RECYCLER\S-1-5-21-1123561945-688789844-682003330-1003\Dc2.exe DDoS.Win32.Boxed.w

C:\WINDOWS\system\lsvchost.exe DDoS.Win32.Boxed.w

C:\WINDOWS\system32\csmrs.exe Net-Worm.Win32.Dedler.u

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts Trojan.Win32.Qhost

C:\WINDOWS\system32\scvvhost.exe Backdoor.Win32.Agobot.gen

C:\WINDOWS\system32\wngard.exe Backdoor.Win32.Rbot.gen

• tekrar windowsu formatlamayı düşünürsen
    internete hiç girmeden güvenli kipte mikrosoftun sitesindeki iki tane worm yamasını çalıştır
    sonra nete gir ,
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.