Şimdi Ara

SUZUKI vs HYUNDAI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1900 km.de bir suzuki alto mu yoksa 50.000lerde bir hyundai getz mi? suzukinin ikinci el piyasası iyi olmadığından tereddüt ediyorum.yardım ederseniz sevinirim

• Tanınmadık bilinmedik araç almak başa bela arkadaşım sen al getzi
    Opel Astra Twintop 1.9 CDTi
    BMW 116i
  • Yardım edin lütfen çok kararsızım
  • Hocam bu iki araç kaç para?bide sadece bu iki aracımı dusunuyorsun?
  • hyundai getz'in otomatik vitesi 24.000
    suzuki alto'nun otomatik vitesi 25.750

yukarıdakiler sıfırlarının fiyatları.

alto'nun ikinci elini buldum 2010 model 1.900 km'de otomatik ve 21.500
    getz'in ikinci eli 2010 model 2.500 km'de otomatik ve o da 21.500

2si de benzinli ancak alto 1000 motor getz 1400 motor
    ben kızıma alacağım için hem az yakmasını hem de çok hız yapmamasını istiyorum
    ama dediğim gibi suzukinin ikinci el piyasası iyi değil ve hyundai'den daha altta bir marka sayılır mı diye tereddüt ediyorum
  • Sevgili Cemk,

Ben Suzuki Swift sahibiyim ve size Getz öneririm. Alto konusunda çok fazla bilgim yok, ama işin garanti süreci dışına çıktığınızda yedek parça sıkıntısı Vitara/Grand Vitara dışındaki tüm Suzuki modellerinde var. Eğer orjinal parça kullanırım ve 100 liralık aynaya 500 lira veririm diyorsanız, Suzuki bence kalite olarak daha yukarıda bir araç (ki ben de bu yüzden Getz değil de Swift aldım) ama Getz'in karşılığı olan araç bence Alto değil Swift'tir.

Ayrıca, Suzuki Hyundai'den daha altta bir marka değildir. Türkiye'deki süper distribütörü (ilgi-alaka konusunda hiçbir yardımları yoktur arabayı sattıkları insana) sayesinde bu marka kendini zorla satmaktadır ve motor konusunda da oldukça uzun yıllardan beri piyasada motorsiklet ve yat motorları ile yerini kanıtlamıştır.

Ancak, size başta da belirttiğim gibi yedek parça sıkıntısı ya da ikinci el derdi ile uğraşmak istemiyorsanız bu iki araç dışında bir araç da düşünmüyorsanız, kesinlikle Getz derim.

Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MITSUBISHI CARISMA HAKKINDA YARDIM
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence kızınıza alacaksanız nissan micra 1.2 mood otomatik vites alın derim ben
  • Swiftle 32-33 micrayla 30-31 milyara açılmayı düşünmüyorum.Daha ilk arabası ve çarpması,sürtmesi kaçınılmaz. Kendim 2.0 tdi passat variant kullanıyorum parça sorunu yaşamıyorum ama hiç suzuki kullanmadığım için parçaları konusunda bir bilgim yoktu.Çok teşekkür ederim bu konuda beni aydınlattığınız için. Bir de şu var; ben motoru görüntünün önünde tutarım ama kızım için durum aynı değil.Altoyu daha çok üstelemesinin rengi sanırım pembe renkte olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemk_ -- 2 Temmuz 2010; 1:15:04 >
  • 2.el bi 2008 model micra oto.vites 25.000 liraya rahat bulunur.sıfır getz dende daha iyidir diye dusunuyorum.ben tesekkur ederim
  • _____________________________
    VW Passat Variant Highline 2.0 TDI
    BMW 116i

• _____________________________
    VW Passat Variant Highline 2.0 TDI
    BMW 116i
  • ilk defa gordum bir fikrim yok ama şirin ;) tabi şirin olması bişi ifade etmez.devir mantıklı olma devri :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengiz Ç. -- 2 Temmuz 2010; 1:38:42 >
  • Sevgili Cemk,

Anladığım kadarıyla dizel/benzinli gibi bir ayrım yapmıyorsunuz. Bu sayede, ödeyeceğiniz bedele uygun daha çok araç bulma imkanınız olabilir. Mesela Peugeot 207 bakabilirsiniz. Bayanlar genelde bu aracın tipini beğeniyor ve motor konusunda da, eğer forum efsanelerini dikkate almazsanız, sorunlu bir motora sahip değildir. Satmak istediğinizde birçok araca göre (görece) kolay satılır ve parça ile ilgili sıkıntı yaşamazsınız. Ya da daha dayanıklı (kişisel görüşüm) bir araç olarak Toyota Yaris, Volkswagen Polo ya da Honda Jazz bakabilirsiniz.
  • Aslında dizel olmasını tercih ederim ancak otomatik vites baktığımız için bu sorun oluyor.Yani yaris gibi bir araç hem dizel hem otomatik olduğu zaman fiyat 40milyara kadar çıkıyor.Ben de o kadar ödemeyi düşünmüyorum. Honda Jazz zaten büyük kızımın arabası şu anda.Yaris ve Polo'yu da kızım nedense düşünmüyor.Ama teşekkürler tavsiyeniz için.
  • Aşağıdaki araçlara bir bakabilirsiniz. Bence hem Getz hem de Alto'ya göre daha mantıklı araçlar. Tabi bu kişisel görüşümdür.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-jazz-2008-honda-jazz-1-4-elite-48-000-km/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-207-model-yukseltecegimden-dolayi-satiyorum/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-polo-ogretmenden-temiz-polo-7/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-yaris-38-000-km-de-2007-model-yaris-1-0-terra-orjinal/detay

Siz mesajınızı yazarken ben de yukarıdaki örnek ilanları eklemişim. Otomatik olma konusunu unuttuğum için dikkat etmedim, ancak aracın özellikle dikkat etmeniz gereken konuları bana göre güvenlik ile ilgili olan kısımları olmalı. Yani bayan kullanacak ve bu durumda ABS, ESP gibi özelliklere dikkat etmenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webbie -- 2 Temmuz 2010; 1:57:28 >

• Teşekkürler ama bunlar manuel.
  • Ayrıca izmirde oturduğum için burada ya da en fazla ege bölgesinde bir araba bakıyorum.
  • Otomatik Suzuki diğerine göre çok iyi bir tercih olur bence. Getz'in 1.4 motoru otomatikle birleşince yakıt canavarı. Bu herkesçe bilinen bir gerçek. 9-10 lt leri görebilirsiniz şehir içinde. Suzuki'nin km si çok az sıfır km gibi. Anladığım kadarıyla yeni altolardan. Yedek parça olayı da öyle abartıldığı gibi değil. Bugün her aracın her parçasını bulmak mümkün Türkiye'de. Böyle bir yedek parça piyasası var. Yedek parça konusu sorun olmaz. Ama Suzuki de öyle gösterişli bir servis hizmeti de yok Hyundai gibi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.