Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (182. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.629
Cevap
91
Favori
221.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Değer kaybı yüksek olduğundan satınca yerine yüksek model alamayacağım için sevgili dostum.

Ayrıca 3 seneye yakındır krediler kapalı bilmem farkında mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aracım Swift 1.2 Hibrit 2022

Üzerindeki Navitech Navigasyon Cihazı'nın Modeli AV-1297W olarak geçiyor.

2023'te, Suzuki servisin yönlendirdiği Navitech Türkiye temsilcisinin verdiği linkten Firmware indirmek suretiyle 2023 Eylül tarihine güncellemiştim.

Ancak sonraki yıllarda güncelleme için bir yol gösterilmediği için kendim araştırmaya başlamıştım.

Nihayet, AV-1297W modelin AerPro modeli olarak da bilindiğini öğrendikten sonra bizim Navigasyon Cihazlarımıza uygun Firmware dosyalarının linkini buldum. Ve kendi cihazıma uyguladım.

Dikkat ederseniz linkte 2 farklı Firmware linki var. 2 Kameralı ve Tek Kameralı seçenekli. Bizim araçlarda Tek Arka Kamera var ve bu yüzden Tek Kameralı Firmware kullandım.

Şimdi size uygulama aşamalarımı sırayla anlatayım:

1. Navigasyon Cihazımı daha önce fabrika ayarlarına sıfırlamıştım.
    2. Vereceğim linkten Firmware dosyasını indirdim ve zipli dosyayı bilgisayarda açtım. içerisinde 2 Dosya halinde Firmware dosyaları vardı.
    3. USB flash diskimi FAT32 olarak yeniden formatladım ve içerisinde başka hiçbir dosya olmayacak şekilde yukarıdaki 2 dosyayı buraya kopyaladım.
    4. Aracımdaki Navigasyon cihazının USB girişine Flash Diski taktım.
    5. Aracın kontağını (aracı çalıştırmadan) elektrikler yanacak şekilde açtım ve tabii Navigasyon Cihazı da açıldı.
    6. Navigasyon ekranında siyah zeminde beyaz bir çubuk belirdi ve Updating yazısı çıktı. Çubuk tamamlandıktan sonra updated, tamamlandı gibi bir uyarı vermedi. Siyah ekranda kaldı. Yeniden başlatacak düşüncesiyle 5 dakika kadar bekledim. Baktım herhangi bir hareket yok. Kontağı kapattım, yeniden arabayı çalıştırdım.
    7. Navigasyon Cihazı aşağıdaki AerPro logosuyla açıldı.
    8. Navigasyon Ekranı yine fotoğrafta gördüğünüz gibiydi ve son derece modern bir görünüş kazanmıştı.
    9. Tekrar telefon eşleştirmemi Bluetooth üzerinden yaptım ve Display ayarından arka kameranın Sarı Kırmızı Uyarı çizgilerini açtım.

Şu andaki Sürüm Eylül 2024 Tarihli. Son derece hoşuma gitti. Setup kısmında çok fazla sayıda seçenek vardı. Ama iş yoğunluğumdan hepsini test edemedim.

Araçlarındaki Navigasyon yazılımını güncelleme ihtiyacı duyan arkadaşlar mutlaka daha fazla bilgi ve deneyim aktaracaklardır.

Ben eski Navigasyon ekranından hiç memnun olmadığım için Her Türlü Riski alarak bu işlemi yaptım, Sizler de bu riski dikkate alın. Bu tür işlemler yapmıyorsanız, kendiniz yapmaya çalışmayın ve mutlaka bu konudan anlayan bir uzmana yine danışın. İlk kontağı açıp güncelleme başladıktan sonra kazara da olsa, kontağı kapatmayın, aracı çalıştırmaya kalkmayın.

Bu konuları sürekli araştıran birisi olarak.

Herkese faydalı olmasını dilerim.

Ben zaten Huawei cihazımı ve içindeki PetalMaps'ı kullanmak için Google'dan bağımsız çalışan bir ara cihaz daha aldım ve Telefondaki bütün gelişmiş özellikleri kullanabiliyorum. Telefondan istediğim uygulamayı mesela maçlar için Turkcell TV+ gibi uygulamaları da, (tabii kesinlikle yolda değil) kullanma imkanım oluyor.

tdj.com.au
    Index of /firmware/Aerpro/AM9X-AM10X/Update/AM9X Update
    https://tdj.com.au/firmware/Aerpro/AM9X-AM10X/Update/AM9X%20Update/?utm_source=chatgpt.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekBozok -- 9 Ekim 2025; 18:6:1 >

Ne Mutlu Türküm Diyene

• TekBozok T kullanıcısına yanıt

Merhaba

bu bahsettiğiniz firmwareyi araştırmalarımda görmüş favorilere almıştım, ama yükleme riskini almadım,

sizin bu denemenizden sonra bende yüklerim muhtemelen , farkı başlangıçtaki suzuki logosu yok herhalde…

ben bu firmware sürümünü naviteche sormuştum , baştan savma cevap verip geçiştirmişlerdi

bu aerpro sürümünde direksiyon kumanda kontrollleri falan ayarlanabiliyor değil mi?

Elinize sağlık, güncelleme sonrası ekranı ikiye bölerek kullanma imkanı geldi mi, solda navigasyon sağda spotify gibi iki uygulamayı görme imkanı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TekBozok T kullanıcısına yanıt

2020 model de olan ekran için güncelleme var mıdır? Var olan ekran https://www.navitech.com.tr/products.asp?id=92&pid=839 bu linkteki ekran.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yukarıda açıklamasını ve linkini verdiğim Firmware'i yükledikten sonra Cihazın Kullanım Klavuzunu inceleyebilirsiniz. Linkini aşağıda veriyorum.

https://aerpro.com/sites/default/files/manuals/am9x-10x-singlecameraversion-manual-19062023.pdf

Ana Menü'de Radio bölümünde Setup kısmını açtığınızda

AF : Yani Automatic Frekans

TA : Trafik Allert, yani Trafik uyarısı kanallarını kapalı durumdan açık duruma getirin.

Genel Ayarlar kısmında OTHER kısmını açtığınızda SWC üç nokta ... şeklindeki bölümü açın

Burada da Radyo fonksiyonlarını Direksiyon tuşlarına atama bölümü var.

Önce Navigasyon üzerindeki simgeyi yani ayarı seçin, ardından Arabanızda bu simge ile çalışmasını istediğiniz düğmeye basın.

Navigasyon bulunan araçlarımızdaki cihazlar esasen renkli ancak bizim araçlara en eski renksiz siyah beyaz firmware'ler yüklü olarak gelmiş.

Türkiye servisleri de bu işlerden anlamadığı için bizim gibi müşterilere gerekli yardımı yapamıyorlar.

Bu yeni sürüm ile bazı menülerin renklendiğini görüyorsunuz.

Müzik ve Hoparlör tutkusu olan arkadaşlar için, Sesi Ön veya Arka hoparlörlere yönlendirme, Sterio müziği sağ veya sola taşıma gibi ayarlar da Audio bölümünde var.

Tabii açıklamalar tamamen İngilizce, mevcut dosyaları Türkçeleştirebilir miyim, buna da uğraşacağım. Sürümün Açık Kaynak olduğu görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekBozok -- 13 Ekim 2025; 18:4:1 >

Ne Mutlu Türküm Diyene

• Aracın ekranını değiştirsek. Mikrofon kalitesi iyi olan bir ekranla önerisi olan var mı?

Benim ekran aynı sadece sol ortadaki home ve ses+ tuşları arasındaki tuş üzerinde geri simgesi var. 2 tane usb ile denedim. Eski tip yeni tip ama açılışta usb okunmuyor. Direk açılıyor. Carplay ve diğer usb ile de denedim.

Tek sorunum fabrika ayarlarına getirince carplay güzel ama bir müddet sonra telefonu görmemeye şansa görmeye başlıyor. Adamı kanser ediyor. Her fabrika ayarında da direksiyon tuşlarını tanıtmaktan bıktım. Şu an carplay, fabrika ayarına getiriyorum şak diye bağlanıyor. Direksiyon tuşlarından vazgeçtim artık. Cihaz versiyonu da resimdeki gibi.

Şuna bir çözüm bulamayız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanC1 -- 2 Kasım 2025; 14:51:58 >

• 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.