Şimdi Ara

SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya (120. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.033
Cevap
50
Favori
851.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • 40 lt gaz mı? Bendeki depo 40 lt ama 32 lt gaz alıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenlik açısından, LPG şamandıraları, depo kapasitesinin max %80'inin dolumuna izin verecek şekilde ayarlanır. Bu nedenle 40lt'lik bir LPG deposu, max 32lt alır. Sizinki yine tam olması gerektiği şekilde. Benim depom 45lt, max 36 lt alabilmeli ama bugüne kadar şamandıra zorlanmadan (ki zorlatmam) 34lt'den fazla aldığını hiç hatırlamıyorum. 36 lt alsa menzilim en az 25km daha uzun olurDU.
  • quote:

Orijinalden alıntı: punk89

Selam arkadaşlar,

İmzamda yazılı araçla çukurlardan geçerken ön takımdan tıkırtı sesi geliyor özellikle frene basarak geçince daha çok ses geliyor. Servise gösterdim ne hikmetse orada hiç yapmadı sesi daha doğrusu yol hep asfalt olduğundan belki de ses gelmedi. Bu ses neden gelir? Direksiyonu sola sağa çevirip dönüş yaparken falan da geliyor? Ön takımda özellikle neleri kontrol ettirmeliyim?

Bu arada araçta Prins Marka LPG kiti var merak eden arkadaşlar için, şehiriçinde 40 ltlik depoyla 270 km yapıyorum, şehirdışında 330 km.

Askı rotlarından olabilir, tümsekte taşlı yolda daha çok duyuluyorsa muhtemelen odur. Servisten ziyade işini bilen bir rotçuya gösterirseniz daha yardımcı olur genelde. Askı rotu 40-50 tl lik birşey bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: black swan

quote:

Selam arkadaşlar,

İmzamda yazılı araçla çukurlardan geçerken ön takımdan tıkırtı sesi geliyor özellikle frene basarak geçince daha çok ses geliyor. Servise gösterdim ne hikmetse orada hiç yapmadı sesi daha doğrusu yol hep asfalt olduğundan belki de ses gelmedi. Bu ses neden gelir? Direksiyonu sola sağa çevirip dönüş yaparken falan da geliyor? Ön takımda özellikle neleri kontrol ettirmeliyim?

Bu arada araçta Prins Marka LPG kiti var merak eden arkadaşlar için, şehiriçinde 40 ltlik depoyla 270 km yapıyorum, şehirdışında 330 km.

Askı rotlarından olabilir, tümsekte taşlı yolda daha çok duyuluyorsa muhtemelen odur. Servisten ziyade işini bilen bir rotçuya gösterirseniz daha yardımcı olur genelde. Askı rotu 40-50 tl lik birşey bu arada.

Benim 2007 model G.V.'da da benzer bir durum var.
    Duruştan harekete geçilmiş kadar düşük bir hızda, bir kasis veya çukurdan gecerken tok bir tıkırtı sesi duyuyorum.

Kontrole götürdüğüm yetkili serviste Z-rotlarının değişmesi gerektiğini söylediler. 1 Tanesine 200 küsür TL fiyat istediler. Teşekkür ederek çıktım tabii.

Bu Z-rotları ile askı rotları AYNI şey mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

quote:

Orijinalden alıntı: black swan

quote:

Selam arkadaşlar,

Benim 2007 model G.V.'da da benzer bir durum var.
    Duruştan harekete geçilmiş kadar düşük bir hızda, bir kasis veya çukurdan gecerken tok bir tıkırtı sesi duyuyorum.

Kontrole götürdüğüm yetkili serviste Z-rotlarının değişmesi gerektiğini söylediler. 1 Tanesine 200 küsür TL fiyat istediler. Teşekkür ederek çıktım tabii.

Bu Z-rotları ile askı rotları AYNI şey mi?

benim tam olarak şöyle;

mesela kaldırıma park ettim sonra kaldırımdan inerken ilk ön sol lastik mesela yere değdiği anda tırttt tırtttt diye ses geliyo. Onun dışında tümsekten geçtikten sonra yine araç yere doğru hamle yapınca bu ses geliyor. Özellikle direksiyon sağa veya sola dönükse daha çok yapıyor. Bozuk yollarda giderken de geliyor. Ama düz asfaltta falan en ufak ses yok.

Ben viraj demir lastiklerinden şüpheleniyorum, çünkü direksiyon sağ veya sola kırıldığı zaman viraj demir çubuğu denge için geriliyor o lastiklerde sertse o zaman bu ses çıkabilir.

Bu arada aracım Nisan 2014 e kadar garantili herhalde Z Rotu falan değişirse garantiden değişir?! Çünkü araç 24 bin km de.

• arkadaşlar kolay gelsin
    bu araba hakkında yorum alabilir miyim. özellikle km si beni kuşkuya düşürüyor. cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-2007-model-suzuki-grand-vitara-142444559/detay

Orijinalden alıntı: aytug_kaan

arkadaşlar kolay gelsin
    bu araba hakkında yorum alabilir miyim. özellikle km si beni kuşkuya düşürüyor. cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-2007-model-suzuki-grand-vitara-142444559/detay

araçta lpg var 160 bin km deymiş motora baktırmak lazım subaplarda erime vs sorunu olabilir lpg takılı olduğu için. yetkili servise götürüp bir inceletin sorun yok derlerse 40 bin liraya güzel bir araç almış olursunuz

• bana km si fazla geldi. prins lpg varmış, arkada da boya varmış vazgeçtim o yüzden. otomatik suv arıyordum burdaki yorumları okuduktan sonra vitara 5k bakayım dedim. jlx-al hakikaten güzel araç. bakalım rav4 yada gv 5k alacağız hayırlısıyla.
  • Grand vitaranın 6 lı cd çalarında cd ya da mp3 dinlerken arada ses kesilip devam ediyordu lens kirlidir falan diye gittim media markttan hama adında cd lens temizleyicisi aldım teybe taktım şimdi hiçbir cd yi okumuyor Check disc yazıyor. Var mı böyle birşey başına gelen

• quote:

Selam arkadaşlar,

Lpg nin Diesel bir GV 1.9 dan daha masrafli oldugunu bilmiyordum..Sehirlerarasi yolda bir diesel in maliyeti "depo" ort (4.44 x 66 lt=293 TL) iken lpg linin (2.78 x 66 lt = 183 TL)...
    LPG nin "senin verilerine gore"yaptigi yol 544 KM
    Diesel inki 1064 km (6.2lt/100km ort ile)

Yani lpg bir diesel e gore bugunku sartlar ve fiyatlamada 1.25 kat daha pahali. imis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: murat067

selamlar ....
    öncelikle kendimi tanıtayım adım murat sivas ta ikamet etmekteyim bayramdan önce 2007 model grand vitara 1.9 ddis aldım araç 80binde ve oldukca temiz...
    geçen hafta ufak bir gezi yapmak için şöyle bir dağlara doğru sürdüm...

offroadı yeni yapmıyorum 2 adet niva eskittim şuan kapımda bir adette l200 intense lüx var...

neyse uzun lafın kısası arazide vitarayı deneme imkanım azda olsa oldu burda aracı kıyamayıp limitleri zorlayacak şekilde denemedim...
    fakat bu test sırasında kafama takılan bir soru oluştu dik çıkışlarda neredeyse l200 den daha iyi yaklaşma ve uzaklaşma açısından dolayı burun vurma yada kıç sürtme yapmıyor böylelikle l200 ile çok yavaş başladığınız dik bir çıkışa vitara ile daha hızlı girme imkanımızı olduğunu gördüm ve daha ileriye çıkış yaptığını denedik...

ama çapraz geçiş testimizden başarısızlıkla netice almasına bir türlü anlam veremyorum...

esp sistemli bir araçta boşa dönen tekerlere fren uygulaması gerekmezmi aracı 4 hl de denedim esp iışığı off yazmıyorken ve sağ ön teker ve sol arka teker boşta kaldı bu rada araç harket etmedi gazı kesmedim çünki l200 de bulunan atcs sistemindende alışık olduğum için gazı kesmemek gerekiyor ama nafile araç çaprazda kaldı ve geçişi yapamadık aynı noktada daihatsu teriosun daha iyi olduğunu söyleyebilirim....

daha sonra aracın esp tuşuna bastım 8 -10 sn basılı tuttum ve aracın esp tuşunun videolardan ve netten öğrendiğim gibi çalışmadığını gördüm...

araç ne 4h de nede 4hl de esp off konumuna gelmiyor....
    ancak aracı 4hlc ye aldığımda esp off işareti göstergede yanıyor...
    bu arada çaprazda kaldığı sırda ben gaz verirken asr (yani kayan araba işaretide hiç yanmadı)

diğer bir sorum 4lü ikazları yaktığımda yada sağ sol sinyal verdiğimde sinyalin ikaz sesini içerde duyamıyacak kadar az çıkması bunu artıracak bir yol olup olmadığını merak ediyorum ...

sayfayı 13 e kadar okudum aslında hepsini okuyup öyle sormam gerekirdi fakat kemal hocamızın bu konuda olan bilgisinden ve diğer arkadaşların yönlendirmelerinden bir an önce yararlanmak istedim tekrardan yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim saygılar

aracı birkaç gün önce servise götürdüm

esp düğmesinin arızalı olduğuu söylediler...

aracı bilgisayara bağladıklarında esp bilgisayar üzerinden devre dışı bırakılabiliyor fakat düğmeyle kumanda edilemiyor...

düğmenin fiyatını ve elllerinde olup olmadığını öğrenip haberdar edecekler....

saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Freebirdx

quote:

Selam arkadaşlar,

Lpg nin Diesel bir GV 1.9 dan daha masrafli oldugunu bilmiyordum..Sehirlerarasi yolda bir diesel in maliyeti "depo" ort (4.44 x 66 lt=293 TL) iken lpg linin (2.78 x 66 lt = 183 TL)...
    LPG nin "senin verilerine gore"yaptigi yol 544 KM
    Diesel inki 1064 km (6.2lt/100km ort ile)

Yani lpg bir diesel e gore bugunku sartlar ve fiyatlamada 1.25 kat daha pahali. imis

aynen dizel en ekonomiği, aynı zamanda performansı biraz daha iyidir rampalarda falan, bir de üstüne Superchips gibi kaliteli bir firmaya chiptuning uygulaması yapıldığında, 160 beygir + 365 nm torka çıkıyor değerler ki gayet zevkli olur bu değerlerle araç.

• herkese merhabalar...
    forumda yazılanlar üzerine
    bir kaç şey söylemek isterim...

1-dizel GV suzukiler..
    benzinli grandlar kadar..
    verimli ve ekonomik değillerdir...
    gerçek bu..
    dizel bir gv. arıza versin..yada..
    sıradan bakım onarıma girsin..
    maliyet nasıl olur ..?...
    onarım sonrası dizel araçlar..
    eski dengesini bulamazlar..
    50.bin km kadar.. araca iyi bakılmaz..ise
    dizeller.. önemli sorunlar cıkarırlar..
    ancak kaliteli bir usta bulursanız..
    belki bu sorunları çözersiniz..
    fakat bu seferde..maliyet..sizi üzebilir..
    forumda..dizel gv öven kişiler..
    bu konuya objektif..yaklaşmıyorlar..
    belkide ellerindeki araçlarına...pazar oluşturuyorlar...
    fakat dizel için gerçek bu...
    kalitelimi..evet..
    ancak 2.el 50 binde km..den sonra çok riskli....
    sonra sizleride çok üzebilirler..

2- forumda biri 2011 model grand vitara aracının..
    neresinden olduğunu bilmediği..bir yerden ...
    sesler geldiğini söylüyor...
    bunuda ısrarla..tekrar tekrar yazıyor...
    suzukiler yol sesini..
    lastik sesini..
    kabin içine alan araçlardır..
    bu nedenle suzukilere sesli araçlarda diyebiliriz..
    ancak 2011 model bir grand vitara ...kazası yoksa..
    tanımlanan sesleri cıkarmaz...
    2011 model aracının seslerinin viraj denge
    demirlerindeki lastiklerin sertleşmesinden..
    olabileceğini söylüyor..
    bu durum
    bu aracın 2011 olmadığını kanıtlıyor....
    çünkü araç en az 5 yıllık ise..
    belki lastikler sertleşir..

2011 model aracının altının paslandığını yazıyor..
    bu durum ...
    suzukiler için inanılmaz bir durum...
    özellikle araç 2011 model ise...
    5 yıllık bir araç olsa..belki...
    ancak bu durum bile ..
    normal dışı bir ortam için geçerli olabilir..

Birde 2011 aracın çoklu medyasında sorun olmuş..
    cd içine bişeyler sıkmış ...
    arkadaş oraya buraya birşey sıkma..
    bak aşağıda verdiğim grafiğe 1 numaraya..
    eğer buradan birşey sıkarsan ..
    sıktığın ne olursa olsun toz tutar..yada aşındırır..
    sorun varsa mekanik olabilir..
    fakat aracın 5 yada 10 yıllık ise.....
    bu sorun olabilir..

sonuç..:
    bu verilere göre..
    senin araç 2011 olmayabilir...
    belkide ...
    sana çakma bir grand vermiş olabilirler...
    dikkat..

SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya

dizel ve benzinli suzuki grand vitaralar üzerine daha detay bilgiler için bakınız:
    http://www.arazideyiz.com/showthread.php?t=8467

Her tip arazi aracı üzerine manual bilgiler için bakınız:
    http://www.arazideyiz.com/showthread.php?t=7204&page=21

arazi araçlarına eğlenceli bir yaklaşım için bakınız:
    https://www.facebook.com/pages/Asfalt-d%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ara%C3%A7-kullanmay%C4%B1-sevenler/261540903891709

SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemaltrk34 -- 14 Kasım 2013; 0:48:16 >

• tt7n4
    merhaba..
    özelden yazdıklarına karşı..
    sana burdan cevap yazmak istedim..
    bana göre bu 98 model vitara tercihiniz.
    verimli olmayabilir...
    çünkü..bakım onarım için..
    sık sık usta ararsınız..
    fakat bu 98 modele karşı..
    2004-5 model bir grand vitara..
    almanızı onerebilirim..
    bu modele
    söylediğiniz..bütce yeterli olabilir..
    biraz araştırırsanız..
    bu tip bir araç bulabileceğinizden eminim..
    ancak istanbul içinde..
    bu araçları kullanacaksanız..
    hiçte ekonomik araç değilerdir..
    bu nedenle tekrar düşünmenizide..
    önerebilirim...
    iyi günler ..

SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya

dizel ve benzinli suzuki grand vitaralar üzerine daha detay bilgiler için bakınız:

https://www.facebook.com/pages/Asfalt-d%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ara%C3%A7-kullanmay%C4%B1-sevenler/261540903891709

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemaltrk34 -- 14 Kasım 2013; 1:21:31 >

• uunal57 mrb. 2006 grand vitara 2006 jlx otomatik vites aracımda bir sorun vardı size danışmak istedim. aracım hareket halindeyken arazi lambası-4h-l lambaları aynı anda yanıyor ve sönüyor. 1 kaç saniye yanık kalıyor. ara sıra yapıyor bu işlemi . serviste hata gözükmüyor tesisattan olabileğini söylediler ve tesisatın komple inmesi gerektiğini ve bir kaç gün arabanın kalması gerektiğini söylediler. sebini şuana kadar çözemedik ne önerirsiniz. şimdiden teşekkürler. iyi çalışmalar.

uunal57
    merhaba
    sorunu nasıl çözdünüz

SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemaltrk34 -- 14 Kasım 2013; 10:23:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemaltrk34

herkese merhabalar...
    forumda yazılanlar üzerine
    bir kaç şey söylemek isterim...

1-dizel GV suzukiler..
    benzinli grandlar kadar..
    verimli ve ekonomik değillerdir...
    gerçek bu..
    dizel bir gv. arıza versin..yada..
    sıradan bakım onarıma girsin..
    maliyet nasıl olur ..?...
    onarım sonrası dizel araçlar..
    eski dengesini bulamazlar..
    50.bin km kadar.. araca iyi bakılmaz..ise
    dizeller.. önemli sorunlar cıkarırlar..
    ancak kaliteli bir usta bulursanız..
    belki bu sorunları çözersiniz..
    fakat bu seferde..maliyet..sizi üzebilir..
    forumda..dizel gv öven kişiler..
    bu konuya objektif..yaklaşmıyorlar..
    belkide ellerindeki araçlarına...pazar oluşturuyorlar...
    fakat dizel için gerçek bu...
    kalitelimi..evet..
    ancak 2.el 50 binde km..den sonra çok riskli....
    sonra sizleride çok üzebilirler..

2- forumda biri 2011 model grand vitara aracının..
    neresinden olduğunu bilmediği..bir yerden ...
    sesler geldiğini söylüyor...
    bunuda ısrarla..tekrar tekrar yazıyor...
    suzukiler yol sesini..
    lastik sesini..
    kabin içine alan araçlardır..
    bu nedenle suzukilere sesli araçlarda diyebiliriz..
    ancak 2011 model bir grand vitara ...kazası yoksa..
    tanımlanan sesleri cıkarmaz...
    2011 model aracının seslerinin viraj denge
    demirlerindeki lastiklerin sertleşmesinden..
    olabileceğini söylüyor..
    bu durum
    bu aracın 2011 olmadığını kanıtlıyor....
    çünkü araç en az 5 yıllık ise..
    belki lastikler sertleşir..

2011 model aracının altının paslandığını yazıyor..
    bu durum ...
    suzukiler için inanılmaz bir durum...
    özellikle araç 2011 model ise...
    5 yıllık bir araç olsa..belki...
    ancak bu durum bile ..
    normal dışı bir ortam için geçerli olabilir..

Birde 2011 aracın çoklu medyasında sorun olmuş..
    cd içine bişeyler sıkmış ...
    arkadaş oraya buraya birşey sıkma..
    bak aşağıda verdiğim grafiğe 1 numaraya..
    eğer buradan birşey sıkarsan ..
    sıktığın ne olursa olsun toz tutar..yada aşındırır..
    sorun varsa mekanik olabilir..
    fakat aracın 5 yada 10 yıllık ise.....
    bu sorun olabilir..

sonuç..:
    bu verilere göre..
    senin araç 2011 olmayabilir...
    belkide ...
    sana çakma bir grand vermiş olabilirler...
    dikkat..

Öncelikle aracın viraj demir lastiklerinin sertleşmesi için 5 yıl falan beklemesine gerek yok o direk hikaye. 2009 yılında aldığım suzuki swift aracımda daha aldıktan 2 ay sonra ses gelmeye başladı setlerden geçerken viraj demir çubuğunun lastiklerini değiştirdiler bir daha en ufak bir ses gelmedi.

Onun dışında CD çaların içine birşey sıkmadım lens temizleme cdsinin ne olduğunu bir zahmet araştırın Daha 24 bin km deki bir araçın cd çaları bozuluyorsa Suzukinin ayıbıdır neyse ki garantiden onarım ya da değişim işlemi yapılacak Allahtan sattıkları malın arkasında duran bir şirket

Ayrıca aracın altında yer yer paslar var, amortisör kulelerinin üst ve alt bağlantıları pas içinde, bağlantı vidalarının çevresi vs pas içinde. Suzukinin iki farklı servisi de bunun normal olduğunu grand vitaralarda böyle olduğunu söylediler. Suzuki Türkiyeyi aradığımda da aynısı söylediler. Buraya yapılacak tek şey arabanın alt kısımlarına pas sökücü sıkmak ya da böyle kullanmak

Forum bilgi paylaşma sorun çözme yeridir, buraya yazdıklarıma cevap verecek kadar bilgili arkadaş yoksa yapacak birşey yok belki bilgili biri çıkar da cevaplar dedim ama tırt, zaten bi avuç insan kullanıyor suzukiyi

• Merhaba
    2007 model JA20 Motor ..
    suzuki grand vitaranın
    hızlanması kötüyse
    bu suzuki grand vitaranın
    bir özelliği olarak değerlendirilemez....
    çünkü...
    sorunun belirtileri için yazdığınız şeyler..
    büyük bir olasılıkla ...
    aracın Ateşleme bobinlerinden kaynaklandığını
    gösteriyor....
    yada hava akış debisine ait bilgilerin
    ECM ye gönderilirken
    bir sorunun olduğuna işaret ediyor olabilirdi..
    ancak ..bu durumda
    araç Tech 2 ye bağlandığında..
    MAF sensörümü..sorunlu gösterilececekti..
    MAf hatası olmadığına göre..
    siz öncelikle..
    Bobinlerinizi bir kontrol ettirin derim..
    bence motorunuz hatalı ateşlemeler üretiyor.
    Bu nedenle belirli devirlerde aracınız silkelenir.
    bazen hızlanır...
    fakat ..bu duruma aldanmayın..
    çünkü aracınız..
    çoğu zamanda hızlanamadığı içinde..
    3 silindirle yol alıyor olabilirsiniz..
    Bence suzukiden soğumadan...
    öncelikle ...bobinleri ve
    bunların soketlerini kontrol ettirin derim..
    Bakın grand vitara o zaman nasıl hızlanır..
    Bugün sıfır alın..
    bazen aynı sorunu yine yaşayabilirsiniz..
    araçlar böyledir...işte..
    fazla sıkmayın kendinizi ..
    suzukilerde bence hala iyi araçlardır..
    iyi günler diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemaltrk34 -- 15 Kasım 2013; 12:20:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Güvenlik açısından, LPG şamandıraları, depo kapasitesinin max %80'inin dolumuna izin verecek şekilde ayarlanır. Bu nedenle 40lt'lik bir LPG deposu, max 32lt alır. Sizinki yine tam olması gerektiği şekilde. Benim depom 45lt, max 36 lt alabilmeli ama bugüne kadar şamandıra zorlanmadan (ki zorlatmam) 34lt'den fazla aldığını hiç hatırlamıyorum. 36 lt alsa menzilim en az 25km daha uzun olurDU.

bugün depoyu doldurdum lpg ile, 38 litre aldı. Tank 40 litrelik. Galiba %80 lik hali 40 litre yani normalde 50 litreliği %80 i olarak satıyorlar 40 litre diye. Çünkü her dolduruşta 32 litreyi çok rahat geçiyor 36-37 litre civarı dolduruorum genelde

• punk89 kullanıcısına yanıt
    Ya söylediğiniz gibi, tank 50lt, %80'i 40lt veya şamandıra bozuk.
    Tankın üzerinde hiçbir şey yazmıyor mu?
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.