herkese iyi günler. forumda yeni bir kullanıcı olduğum için henüz tam olarak sitenin kullanımına hakim değilim şimdiden eksik olursa affola. 2006 suzuki grand vitara aracım var. sorun kliması. normalde ilk çalıştırdığımda klima yeterli soğutuyor. ancak ayağımı gazdan çektiğim anda soğuk hava gelmiyor yerine fan dışarının sıcak havasını üflemeye başlıyor. gaz pedalından ayak çekmeden şehirlerarası yolda 3 saat aralıksız soğuttu ama malum şehir içinde ilk frenlemede soğutmamaya başlıyor ve bir daha da soğutmuyor. gaz bakımını da yaptırdım sorun devam ediyor. bu sıcaklarda mahvoldum. servise götürdüm izah ettim gaz eksik olabilir diye hiç yere gaz parası aldılar bide pişkin bir şekilde gazdan değilmiş kompresörden olabilir diyorlar. tamiri için de en az 1000 lira gider diyorlar. yardımcı olursanız minnettar kalırım.şimdiden teşekkürler
Merhaba,
Tam olarak emin olmamakla birlikte sorununuz klima kompresörü üzerindeki elektronik kavrama mekanizmasında. Kasnak tam olarak çalışma derecesine gelmezse kayış ve motor kasnağı da tam olarak döndüremeyeceği için klima soğutma görevini yerine getiremez. Kompresörün komple dağıtılıp kavrama sisteminin elden geçirilmesi gerekiyor fakat bu her ustanın yapabileceği bir işlem değil. En sağlıklısı sıfır bir kompresör alıp takıp geçmek. Servis ile uğraşmayın bulunduğunuz bölgedeki arabanızın markasına uygun yedek parça satan yerden ruhsatınızla birlikte kompresör tedarik edin. Yine sanayide bir elektrikçide değişimi sağlayın geçmiş olsun.