Şimdi Ara

suyun elektrolizi nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar suyu nasıl elektroliz edebiliriz nasıl yazılıyor bilmiyorum söylenişinide sadece 10 dk içinde yapmam gerekiyor AC akımmı kullanmalıyım yoksa DC mi? amper değerimi önemli volt mu yoksa ikiside mi? 12 volt 20 amper üreticek cihazım var sadece nasdıl yapılıyor onu bilmiyorum...

• AC ile olmaz DC ile olmalı.
  • tamam. DC ile denedim ama pek başarılı olamadım (12v) voltajımı arttırmalıyım yoksa 2 power ı paralel bağlayıp 40 amper ile mi denemeliyim?
  • Akımı artırmak ayrışmayı da hızlandırır tabii ama ne yapmaya çalıştığınıza bağlı. Suyun içine koyduğunuz madde de önemli. İletken hale gelmesi için tuz filan atmak lazım...

(Bu arada akımı nasıl kontrol ettiğinizi bilmiyorum ama kaynağı tuzlu sudan kısa devre etmeyin araya seri direnç girin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 2 Ocak 2008; 22:32:42 >
  • Kuyudan çekme sözde şifalı su var da içindeki metalleri ayrıştırmak istiyorum görsünler neler var diye ama 12 volt az geldi. AC akımı DC akıma çeviricek bir devre biliyor musunuz? 220 volt ile denesem nasıl olur çok mu tehlikeli
  • quote:

Orjinalden alıntı: CrowBaR600

Kuyudan çekme sözde şifalı su var da içindeki metalleri ayrıştırmak istiyorum görsünler neler var diye ama 12 volt az geldi. AC akımı DC akıma çeviricek bir devre biliyor musunuz? 220 volt ile denesem nasıl olur çok mu tehlikeli

AC'de elektroliz olmaz. İşlem gerçekleşmez yani tehlikesi bir yana...
  • zaten DC'a çevirip denemek istiyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • düzenek böyle bişey olması lazım

biz okulda yapmıştık ama sudan başka NaOH atmıştık galiba. yani su+NaOH çözeltisinin elektrolizi olmustu yanlış hatırlamıyorsam. 2 sene falan oluyo yapalı deneyi.
    NOT: ac yi dc ye çeviren AC-DC adaptörler var bildiğim ama onu bu saatte temin etmen zor olur.

suyun elektrolizi nasıl yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinapS -- 2 Ocak 2008; 23:33:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.