Şimdi Ara

Suvlar söylendiği gibi yolu iyi tutmaz mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende mokka x var. Neden bu yol tutuşu bu kadar soruluyor? Hepiniz sert viraja 120 ile giriyorsunuz? 14 yıldır araç kullanıyorum daha bir kere yola tutanamıyor bu araba demedim. 9 araç değiştirdim. Arabadan önce lastiğinize önem verin. Arabanın fiyatı ne olursa olsun tekerleği 4 bijon tutuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gerçek suv dediğin Q7'yi 2 ay boyunca artvinde kullandım virajlarda içinde çorba olduğun başka bir araç daha göremezsin arkadaki insanlar kemer takmasa virajda bi kapıdan diğer kapıya gidiyor. En nefret ettiğim modeldi oysa ki kendi oturduğum sitenin müteahhtinde a8 var o araç ise resmen giderken kendi dönmüyormuşta yol arabaya ayak uyduruyormuş gibi mükemmel kabiliyeti var. Diğer modelleri ve markaları tenzih ederek kullandığım suvlar içinde en berbat yol tutuşu 2010 model Q7 idi yeni nesilde giderdilerse bir şey diyemeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

2018 Tiguan sürdüm geçen. Benim F30 u aratmıyor. Gerçi Tiguanlar çok yüksek bir SUV değil büyük ihtimal ondan. Ancak genel itibariyle oturuş pozisyonu yüksek olduğu için insan tedirgin oluyor. Alışmışız betona oturur gibi araç sürmeye.
    Arabanızda bir sorun olmasın hocam. BMW F30 ve MQB platformunda bir VW'den bahsediyoruz sonuçta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol tutuş konusunda beklentiniz nedir bilmiyorum ama günümüz Suvları hertürlü konfor, süspansiyon, yol tutuş vs olarak c sınıfı sedan araçlardan aşağıda değiller. Tucson ile çok yüksek hızlardada, sert virajlardada hiç sıkıntı çekmedim, hiç güvensizlik hissetmedim, konfor olarakda çok memnunum. Tabiki ralli yapmıyoruz, suv ile yarışta driftte yapmıyoruz, bunları isteyen sedan alabilir.

• Yol tutuş konusu olunca suv sahipleri hemen savunmaya geçmiş de alınganlık yapmaya gerek yok.

Örneğin aynı markanın c segmenti suv aracı ile c segmenti sedanın kıyaslarsanız sedan araç daha iyi yol tutar denir. Fiziken durum budur.

Kalkıp farklı markaları ise kıyaslamak gereksiz. Çünkü ortaya bir sürü etken girer.

• Soylediginiz durum bir cesit paradoks.Agirlik merkezi yukseldikce yol tutus azalir.

Arac yukseldikce agarlik merkezi artar.
    Bu artisa karsilik salinimlari azaltmak icin suspansiyon daha sert ayarli secilir.
    Aksi durumda salinimlar huzursuz eder.
    Surus ozellikleri kotulesir.
    Yan yuzey buyuk oldugundan duz gidis kotu etkilenir.
    Agirliktan dolayi frenaj zafiyete ugrar,
    Bu buyuk kutle hem hem yakit tuketimini hemde performansi olumsuz etkiler.

Bu boyle surup gider.
    Neymis 10cm yukarida oturacakmis insanlar,asfaltta.

• 1 yıldır peugeot 5008 kullanıyorum gayette iyi yol tutuyor şehir efsanesi bunlar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.