Şimdi Ara

SUV denilince aklınıza gelen araç (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
5.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düşündüm de suv değince aklıma bişe gelmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Land Cruiser ve Range Rover zaten bunlar en iyi SUV seçiliyo sürekli bildiğim kadarıyla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oronuror3

O Bir Efsane

JEEP CJ 5
     SUV denilince aklınıza gelen araç

Lütfen bu araca SUV diyerek aşağılamayalım. Bu araç delikanlı arazi aracıdır.

CJ5 ve Willys ayrı bir konsept dahilinde her zaman kalbimdedir. Gelecekte tekne hayalimi gerçekleştiremez, yazlık sahibi olursam otoparka bir Willy's çekmezsem çatlarım. Öyle tatlı delikanlı araçlardır bunlar.

• %90 ını kullandım bahsettiklerinizin. LINCOLN NAVİGATOR ;))))))
  • GMC
  • Bu yarı tank benzeri şey geliyor aklıma.
  • kesinlikle Land Cruiser

• 21 G YADA 21 U
  • Suv denince eski Cherokee'ler , eski Land Rover'lar geliyor aklıma : )
  • Suan icin kendi aracim geliyor ilk aklima
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

SUV'da eskiden en optimal araba Suzuki Vitara idi. Yeni kasaları artık bayağı asfalt cipi oldu. Eski delikanlılığı kalmadı. Ama sorunsuz, dertsiz, optimal bir araçtır.

Subaru Forester: Asfalt ağırlıklı kullanım olacaksa, SUV süs içinse ideal araba listesinde ilk sıraya yazabilirim. Az birşey dağa taşa vuracağım çamur severim derseniz ben gene Vitara'cıyım arkadaş.

Büyük sınıfta Toyota Land Cruiser'ı tek geçiyorum.

Süs kuçusu sınıfında Q7 diyebilirim. Ama Q7, Çayen, X6 gibi araçlara külliyen gıcık kaptığımı, yanarak tükenseler karşılarında sigara yakıp izleyebileceğimi (sigarayı bırakmış olmama rağmen), zevksizlik abideleri olduklarını söyleyebilirim. Bu süs kuçularının yaratıcısı Infinity'e de ayrıca kafam girsin. Amerikan barzolarına üretim yaparken, bunun bir salgın gibi başka markalara da sıçrayabileceğini ve bütün dünyayı bu zevksizliğin kasıp kavurabileceğini, sadece Amerika'da değil, bütün dünyada barzo olduğunu düşünemediler...

Grand Cherokee'ye saygımız her zaman vardır. Ama büyük sınıfta gene de Land Cruiser diyorum.

BMW ve jip iki bağımsız konu. SUV yapmayı Land Rover'ı satın alarak öğrenmiş bir markanın SUV'u bence alınmaz.

Rubicon'u seviyorum mesela. Fiyatını duyana kadar seviyordum daha doğrusu...

Range çok yanlış yönlerde gidiyor. Genel istek bu yönde olabilir; ancak genel isteği karşılıyor olması Land'ın SUV'ları SUV olarak iyidir anlamına gelmiyor. Yerden yüksek; ama asfalt-tampon arası normal arabadan hallice uzun şase SUV anlamsız bir konsept. İnsanlar bunu istiyor ve üretiyorsun anlıyorum; ama iyi SUV bu değil arkadaşım. Ocak dışısın. Kapım her zaman açık ama. Sen ki Defender'ı üretmiş markasın. Bana daha delikanlı işlerle gel.

Ancak en nefret ettiğin suv ne diye soracak olsanız X6 ve Lincoln Navigator diyebilirim. Nerede bir Lincoln Navigator görsem Arap plakalı mı diye bakarım. Tam "I have short dick" arabası. Trafikte güneşimi kapatıyor şerefsizim. Bir de hepsi mi karacamlı olur arkadaş? Ruhunuzda mı var magandalık, tornadan çıkmış gibi bir müşteri kitlesi var bu araçların... X6'ya olan nefretim tamamen duygusal. Süs kuçusu arabalardan oldum olası nefret etmişimdir. Yoksa aracı görsel olarak iyi buluyorum. Ancak işlevsel değil, ekonomik değil, F/P yerlerde, kapladığı alana göre içi çok küçük, kullanışsız ve basık. Arazi performansı da rezalet.

Hocam Mercedes GL350 (2013 model) hakkındaki değerli görüşlerinizi alabilir miyim?

I wonder, if I also have a short dick.

• Polat kasa x5

• quote:

Orijinalden alıntı: evrenay

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

SUV'da eskiden en optimal araba Suzuki Vitara idi. Yeni kasaları artık bayağı asfalt cipi oldu. Eski delikanlılığı kalmadı. Ama sorunsuz, dertsiz, optimal bir araçtır.

Subaru Forester: Asfalt ağırlıklı kullanım olacaksa, SUV süs içinse ideal araba listesinde ilk sıraya yazabilirim. Az birşey dağa taşa vuracağım çamur severim derseniz ben gene Vitara'cıyım arkadaş.

Büyük sınıfta Toyota Land Cruiser'ı tek geçiyorum.

Süs kuçusu sınıfında Q7 diyebilirim. Ama Q7, Çayen, X6 gibi araçlara külliyen gıcık kaptığımı, yanarak tükenseler karşılarında sigara yakıp izleyebileceğimi (sigarayı bırakmış olmama rağmen), zevksizlik abideleri olduklarını söyleyebilirim. Bu süs kuçularının yaratıcısı Infinity'e de ayrıca kafam girsin. Amerikan barzolarına üretim yaparken, bunun bir salgın gibi başka markalara da sıçrayabileceğini ve bütün dünyayı bu zevksizliğin kasıp kavurabileceğini, sadece Amerika'da değil, bütün dünyada barzo olduğunu düşünemediler...

Grand Cherokee'ye saygımız her zaman vardır. Ama büyük sınıfta gene de Land Cruiser diyorum.

BMW ve jip iki bağımsız konu. SUV yapmayı Land Rover'ı satın alarak öğrenmiş bir markanın SUV'u bence alınmaz.

Rubicon'u seviyorum mesela. Fiyatını duyana kadar seviyordum daha doğrusu...

Range çok yanlış yönlerde gidiyor. Genel istek bu yönde olabilir; ancak genel isteği karşılıyor olması Land'ın SUV'ları SUV olarak iyidir anlamına gelmiyor. Yerden yüksek; ama asfalt-tampon arası normal arabadan hallice uzun şase SUV anlamsız bir konsept. İnsanlar bunu istiyor ve üretiyorsun anlıyorum; ama iyi SUV bu değil arkadaşım. Ocak dışısın. Kapım her zaman açık ama. Sen ki Defender'ı üretmiş markasın. Bana daha delikanlı işlerle gel.

Ancak en nefret ettiğin suv ne diye soracak olsanız X6 ve Lincoln Navigator diyebilirim. Nerede bir Lincoln Navigator görsem Arap plakalı mı diye bakarım. Tam "I have short dick" arabası. Trafikte güneşimi kapatıyor şerefsizim. Bir de hepsi mi karacamlı olur arkadaş? Ruhunuzda mı var magandalık, tornadan çıkmış gibi bir müşteri kitlesi var bu araçların... X6'ya olan nefretim tamamen duygusal. Süs kuçusu arabalardan oldum olası nefret etmişimdir. Yoksa aracı görsel olarak iyi buluyorum. Ancak işlevsel değil, ekonomik değil, F/P yerlerde, kapladığı alana göre içi çok küçük, kullanışsız ve basık. Arazi performansı da rezalet.

Hocam Mercedes GL350 (2013 model) hakkındaki değerli görüşlerinizi alabilir miyim?

I wonder, if I also have a short dick.

Merco GL350'ye gıcık olmuyorum valla. Büyüklük, yakıt tüketimi ve motor büyüklüğü konusunda "I have short dick" sınıfının girişinde bulunmakla birlikte beni irite etmiyor. SUV'da keskin hatları seviyorum, Merco da genel olarak dayanıklı araç üretiyor. Bir SUV'da aranması gereken ilk özellik dayanıklılık. O yüzden fazlaca bir problem yok.

Ancak ben işlev adamıyım. SUV alacaksam aksiyon isterim. Genel olarak orası burası çizilince üzüleceğim bir SUV almak istemem.

"I have short dick" deyimi de tamamen bir Amerikan protestosundan gelmektedir. Benim icadım değildir. Amerika'da F350 ve üstü, Dodge RAM 3000 ve üstü araçlarla şehirde gezip, bu tarz araçları gündelik kullananlara bir tepki oluşmaya başladı ve bu tarz arabaları gündelik şehirde kullananlara genel olarak bu adı takıyorlar. İnternette örgütlenmişler, stickerlar bastırmışlar. Sağda solda embesil gibi parketmiş barzo arabası görürlerse üzerinde "I have short dick!" yazan stickerı yapıştırıyorlar. Kısaca bu deyim benim deyimim değil. Utanmasa kendi çıkardığı gazı arabada kullanmaya niyetli enteller diyarı güzide California'da Navigator veya Escalade gibi SUV'lar da "I have short dick" statüsüne giriyor. Bu adamlara gerçekten saygı duyuyorum. Zira para içinde yüzüp, aslen pek görgülü olmayıp, entel takıldıkları için bir BMW alabilecekleri paraya iki kişilik minik elektrikli arabalarla bızıklıyorlar.

Paris'den bugün döndüm. Paris'deki Amerikan barzo turistlerden, kıroyum ama para bendeliklerinden fena baydım. Gözünü seveyim yurt dışında gezen Japon, Koreli ve Türk turistin... Parisli de yılmış Amerikalı hıyarlardan. Para için katlanıyorlar. Efendi davranışların, kibar tavırların ve sükunetini görünce, ortadoğulu kılığınla onlar için iki ihtimal var: Ya Türksün, ya İsrail'li... Paris de çok pahalı memleket, İsrailli parasını seviyor, o yüzden İsrailli turist de az. Tatil boyunca bizi gören hemen her garson vs. "Türk müsünüz?" diye gülümseyerek sordu. Bir noktadan sonra "Alnımda mı yazıyor ulan!?" oldum. O derece baymışlar Amerikalılardan düşün. Biz adama iyi gelir olmuşuz. (Biriktirdiğim irinimi de akıttım) İşte tüm bu kıroluklarına rağmen azmedip bit kadar arabalara binmeye heves etmelerini, kültürlerine ters olmasına rağmen zorlaya zorlaya bindikleri arabaları ve motor büyüklüklerini küçültmeye başlamalarını taktir ediyorum. O yüzden bu "I have short dick" furyasını destekliyorum.

• bmw x6
  • .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LAND CRUİSER

• Land cruiser geliyor nedense.

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

hocam senin yorumuna bayıldım ,
    tam benim kafadasın...

Wikipedia'ya konulabilir
  • Mercedes GL,onun dışındakiler niç hoşuma gitmiyor.Lada Niva,Vitara gibi araçların yeri ayrı tabi.Gl sahibi olsam o aracı asla dağa taşa vurmak istemem açıkçası çalıların arasından geçeceksin her tarafı çizilecek falan,hayranım o ayrı konu.Ama dağa taşa vurup gerçekten zevk almak istiyorsam niva,vitara tarzı araç tercih ederdim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.