Şimdi Ara

Suudi Arabistan Kralı ve Yunan Başbakanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: eR_HaN355

quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _HURMACI_

Ne aldın sen gece gece

Bu Ne Biçim Yorum?,Bayıldığın Adamlar Hakkında Birşey Söyleyemeyince Sanırım Böyle Ucuz Numaralara Başvuruyorsun...

suudi kralının ziyaretini eleştirmemizi bile çekemiyor, kalk da bundan tahlikenin farkında olmasını bekle

Ben Zaten Onun Yazılarını Takip Ediyorum,Kendisi Başlı Başlı Başına Tehlikedir,Yanılıyorsam Gelsin Desin Burada Atatürk'ün Tüm Devrimlerimi İçime Sindirdim Diye,Hodri Meydan Ben Lafımdan Dönmeye Razıyım

kardeş takıyye yapıyorlar, yalandan sindirdim derler, amaçlarına ulaşmak için rahip kıyafeti bile giyeceğini söyleyen sinsileri destekleyenler onları örnek alır

• Bilmediğinizi düşündüğüm için söylüyorum. Yani bu söylediklerim fikir değil bilgidir, cevaplarınızı ona göre yazın.

Araplar çoğunlukla hanbeli (ismini yanlış yazmış olabilirim) mezhebine bağlıdırlar. Bizim gibi sünni veya İranlılar gibi Şafi (Şii) değiller.
    Onların mezhebine göre ölü ziyaret etmek günah. (Yani adamlar babalarının mezarını bile ziyaret etmiyor, kabrinin başına gidip bir fatiha okumuyorlar.)

Şimdi olaya o kişinin açısından bakarsanız böyle bir ziyaret yapmaması çok normal.
    Hindistan'a gidip sizin bir ineğin önünde saygı duruşu yapmanız, ona hürmet göstermeniz size hangi duyguları yaşatacaksa, o kişi içinde bir ölüyü ziyaret etmek aynı duyguları yaşatır. Dini inancı gereği adamlar kabir ziyareti yapmıyorlar.

<!-- Örnekler bana ait, kıyas yapmak için değil, hissedeceğiniz duyguyu tarif edebilmek için aklıma gelen ilk örneği yazdım. -->

• Bilmediğinizi düşündüğüm için söylüyorum. Yani bu söylediklerim fikir değil bilgidir, cevaplarınızı ona göre yazın.
    Türkiye'ye gelen yabancı liderler havaalanında Dışişleri Bakanı ya da devlet bakanı düzeyinde karşılanır ve resmi karşılama töreni ise Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı tarafından yapılır.Oteline Gidip Ziyaret Edilmez.

Krallara,Sakız Dağıtılır Gibi,Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst düzey onur payesi sayılan "Devlet Şeref Madalyası" verilmez.

Birbirimizi Kandırmayalım,Onun Ziyaret Etmemesinin Nedeni Çok Açık,

• Yazarlar / Engin Ardıç

Bu kafayla işiniz zor

Karamanlis Anıtkabir’e gidince iki tür tepki gördü: Yunanistan’da “bizi mahveden o Kemal’in mezarına gidilir mi” diye kızanlar, Türkiye’de “gâvur mavur ama delikanlı adammış, helal olsun” diye sevinenler...

İnsanlar, “simgelere” aşırı önem verdikleri gibi, bu tür “gösterilere” de çok titizlikle yaklaşıyorlar.

İnsanlar “ritüel” severler. Ritüel, ayrıntıları kalıplaştırılmış, değiştirilmesi çok zor, hatta imkânsız bir gösteriler bütünüdür.

Anıtkabir ziyareti de böyledir, şeytan taşlama da, mason locası töreni de, merasim kıtası denetimi de... Huu çekmek de, bölükiçtimaı da... Katoliklerin pazar ayini de, satanistlerin kedi kesmeleri de...

Ritüelin ayrıntılı eylemleri, zamanla içeriklerinden boşalırlar, kendi başlarına varolmaya koyulurlar, biçim özün önüne geçer, onun yerini alır.

Ve artık hiçkimse ritüeli sorgulayamaz. Yenilik ve değişikliğin sözkonusu olmaması da, ritüeli uygulayanları rahatlatır, kalıba girmenin edilgin güvenini duyurur onlara. Bu yanıltıcı bir duygudur ama küçük insanların yanılmamaya ihtiyaçları yoktur ki!

(Boğaziçi mezunundan garantili sosyal psikoloji ve sosyal antropoloji dersleri... Evlere gidilmez...)

Ritüelde en ufak bir aksaklık kıyamet koparır.

Örneğin bir Afrika çocuğu Ankara’nın ayazında zağar gibi titrediğinden Anıtkabir’e kafasında “eşofman başlığıyla” gidince herkes sinir oldu.

Çünkü Atatürk’ün huzuruna ancak takım elbise ve kravatla çıkılırdı!

Tıraş olmak ve ayakkabıları boyatmak da gerekliydi. Gömlek ütülü, pantalon çakı gibi olacaktı.

Yakada altı oklu rozet bulunursa ona da kimsenin bir diyeceği olmazdı hani...

Atatürk, huzuruna gelenlerin kılıklarına özen göstermediklerini yattığı yerden görünce üzülebilirdi...

Hele, kendi etki ve yetki alanına girmeyen ülkelerin temsilcilerinin onun ilkelerini uygulamadıklarını görünce çok kızabilirdi!

(Sevgili dostum Mustafa Mutlu her yıl 10 Kasım sabahı Atatürk’ün öldüğü yer olan Dolmabahçe Sarayı’na giderken ne giyiyor, merak ederim. “Lacileri” mi çekiyor yoksa “şık spor” mu takılıyor?)

Bildiğim kadarıyla bu tür bir “kabir ziyareti” hiçbir ülkenin “resmi protokolunda” yok.

Böyle bir protokol yok, çünkü hiçbir devlet “kendisini bir tek kişinin kurduğunu” iddia etmiyor.

Biz, Ankara’ya her gelen yabancı devlet yöneticisini, dini ve siyasi rengi ne olursa olsun, Anıtkabir’e zorla götürmekten özel bir zevk alıyoruz.

İranlı ya da Suudi yöneticiler kendi felsefelerine yüzde yüz aykırı, taban tabana zıt olan Atatürk’ün mezarına gitmek istemeyince de çok bozuluyoruz.

Lenin de Kızıl Meydan’da yıllarca öylece yattı durdu ama başta Amerika olmak üzere hiçbir kapitalist ülkenin dışişleri bakanını oraya zorla götürdüklerini ben hatırlamıyorum...

Hayır, kim olursan ol, Anıtkabir’e gideceksin, saygı duruşunda bulunacaksın ve deftere de saçmasapan birşeyler çiziktireceksin.

Atatürk kalkıp onları okuyamayacağına göre, gazeteciler hemen not edip ertesi gün yayınlasınlar diye...

Bu laflar da dostluk, barış, kalkınma, ilerleme falan gibi konularda genelgeçer birtakım yavanlıklar olacak ama bunlara çok önem verilecek...

Yerli ziyaretçiler de elbette “rahat uyu, yolunda yürüyoruz” falan gibi çok değişik, çok yeni, çok çarpıcı, çok yaratıcı laflar yumurtlayacaklar.

Sonra kelle hesabı yapılacak ve “geçen yıl Anıtkabir’i şu kadar kişi gezdi, eh, miting de yaptık, şu kadar kişi geldi, demek ki ilk seçimde bizim parti iktidarda” diye sevinilecek...

Sonra da üzülünecek, ve Ergenekon dağlarını eritmenin yolları aranacak!

• yunanlıların araplardan daha şerefli bir millet olduğu bir gerçektir, sonradan görme araplardan da medeni birşey beklememek lazım, özellikle de Osmanlı ve Türk eserlerini hatta Müslümanlığın sembolü eserleri bile yıkıp otel otopark yapan adamlardan medeniyet beklemek yanlış olur, ha bizim ağır Atatürk düşmanı ve şeriat hayranı başbakan ve cumhurbaşkanımızın da bu adamların ayaklarına gitmesi çok doğal
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç

yunanlıların araplardan daha şerefli bir millet olduğu bir gerçektir, sonradan görme araplardan da medeni birşey beklememek lazım, özellikle de Osmanlı ve Türk eserlerini hatta Müslümanlığın sembolü eserleri bile yıkıp otel otopark yapan adamlardan medeniyet beklemek yanlış olur, ha bizim ağır Atatürk düşmanı ve şeriat hayranı başbakan ve cumhurbaşkanımızın da bu adamların ayaklarına gitmesi çok doğal

cahil olduğunuzu varsayıyorum..ama umarıım değilsinizdir...

Nasılki İttihat ve Terakki nin yanlışları yüzünden Arapların bütün Türkleri suçlaması yanlış ise, bizim de VAHHABİLER yüzünden bütün Arapları suçlamamız yanlış olur .

7.yy - 11. yy. arap tarihini araştırmanızı öneririm..o dönemler arapların altın çağlarıdır..10larca bilim adamı bağdat ve endülüste yetişmiştir..

şimdi iyi bilmenizi isterim ki bu adamlar doğru düzgün müslüman değil, VAHHABİ dir..google açın ve yazın, vahhabi deyince ne çıkıyor..ve de bütün Arpaları temsil etmiyorlar..lütfen biraz araştıralım..körü körüne hiçbir milleti külliyen suçlamayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p@l@ -- 28 Ocak 2008; 2:50:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: p@l@

quote:

yunanlıların araplardan daha şerefli bir millet olduğu bir gerçektir, sonradan görme araplardan da medeni birşey beklememek lazım, özellikle de Osmanlı ve Türk eserlerini hatta Müslümanlığın sembolü eserleri bile yıkıp otel otopark yapan adamlardan medeniyet beklemek yanlış olur, ha bizim ağır Atatürk düşmanı ve şeriat hayranı başbakan ve cumhurbaşkanımızın da bu adamların ayaklarına gitmesi çok doğal

Nasılki İttihat ve Terakki nin yanlışları yüzünden Arapların bütün Türkleri suçlaması yanlış ise, bizim de VAHHABİLER yüzünden bütün Arapları suçlamamız yanlış olur .

bu adamlar doğru düzgün müslüman değil kardeşim VAHHABİ bunlar..google açın ve yazın bakalım vahhabi deyince ne çıkıyor..ve de bütün Arpaları temsil etmiyorlar..lütfen biraz araştıralım..körü körüne hiçbir milleti suçlamayalım

araplara, anadoludaki halkımız aç iken buğday gönderdik, hiç rahatsız olmaddılar ancak ingilizlerin bağımsızlık vereceğiz yalanlarına kanarak bizi sattılar. o çöller türk kanıyla sulandı, ama satıldık.

bu arada ne hakla cahil olduğunu varsayıyorsun, ciddiyetsiz, küstahça bir söylem

• quote:

quote:

quote:

bu adamlar doğru düzgün müslüman değil kardeşim VAHHABİ bunlar..google açın ve yazın bakalım vahhabi deyince ne çıkıyor..ve de bütün Arpaları temsil etmiyorlar..lütfen biraz araştıralım..körü körüne hiçbir milleti suçlamayalım

araplara, anadoludaki halkımız aç iken buğday gönderdik, hiç rahatsız olmaddılar ancak ingilizlerin bağımsızlık vereceğiz yalanlarına kanarak bizi sattılar. o çöller türk kanıyla sulandı, ama satıldık.

bu arada ne hakla cahil olduğunu varsayıyorsun, ciddiyetsiz, küstahça bir söylem

peki 100 yıl önce olmuş bir şey için kıyamete kadar düşman mı olalım..BU MUDUR!!

bakın isngiltere-fransa-almanyaya....adamlar 100yıllar boyu birbirini yedi..daha düne kadar almaya ve fransa savaş halindeydi...

ama ne yaptılar..oturup karşılıklı olarak unuttular eski hataları...

şimdi biz araplara ne kötülük yaptık diyeceksiniz..

mısırda tarih kitaplarında Yavuz Sultan Selim hakkında yazılanlar , osmanlı hakkında yazılanlar kanınızı dondurur..işte o zaman anlarsınız bu araplar bizi neden sevmez diye...

çünkü birileri aramıza öyle fitne tohumları ekmiş ki zamanında...maalesef hala birbirimizi düşman görüyoruz...PEKİ NEREYE KADAR??

**ayrıca bütün bir topluma sonradan görme ve medeniyet namına bunlardan birley beklenmez demek daha büyük bir küstahlıktır! aynı şeyi her ne sebeple olursa olsun benim toplumuma denmesini ben nasıl istemiyorsam, başkalarına da dememeliyim
    **

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p@l@ -- 28 Ocak 2008; 3:01:19 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki 100 yıl önce olmuş bir şey için kıyamete kadar düşman mı olalım..BU MUDUR!!

bakın isngiltere-fransa-almanyaya....adamlar 100yıllar boyu birbirini yedi..daha düne kadar almaya ve fransa savaş halindeydi...

ama ne yaptılar..oturup karşılıklı olarak unuttular eski hataları...

şimdi biz araplara ne kötülük yaptık diyeceksiniz..

mısırda tarih kitaplarında Yavuz Sultan Selim hakkında yazılanlar , osmanlı hakkında yazılanlar kanınızı dondurur..işte o zaman anlarsınız bu araplar bizi neden sevmez diye...

çünkü birileri aramıza öyle fitne tohumları ekmiş ki zamanında...maalesef hala birbirimizi düşman görüyoruz...PEKİ NEREYE KADAR??

**ayrıca bütün bir topluma sonradan görme ve medeniyet namına bunlardan birley beklenmez demek daha büyük bir küstahlıktır! aynı şeyi her ne sebeple olursa olsun benim toplumuma denmesini ben nasıl istemiyorsam, başkalarına da dememeliyim
    **

sen araplara güvenme, araplar kalleştir. ırakta görmedin mi, ırak askeri yoktu ortada. sattılar hepsi.
    mısır zaten yine türklerin elindeydi, ondan aldı osmanlı.

bu sözü severim
    devletler arası ebedi dostluk ya da düşmanlık yoktur. devletler arası karşılıklı çıkar ilişkisi vardır, bu çıkarların çatıştığı noktada iki devlet birbirlerine düşman olabilir. durum budur. kimse kimseyi kara kaşına kurban olduğundan sevmez.

ayrıca türke türkten başka dost yok, bunu defalarca gördük.

• sen Türklere güvenme türkler kalleştir...

şimdi bi arap forumunda böyle bir yazı görsek hiçbirimiz kabul edemeyiz..dolayısıyla biz de söylemeyelim diyorum ama biliyorum sen yine söylemeye devam edeceksin...hala genelleme yapıyorsun...

ırakdaki olayın şerefsizlikle ne alakası var..sadece toplumsal bilinçsizlik ve güvensizlik ve karmaşa oradaki durum..ırak halkı yüzyıllar boyu yönetmeye değil yönetilmeye alışmış bir halk...Osmanlı iyi yönetmiş,,iyi yaşamışlar...Gavur gelmş sömürmüş..kimliksiz bırakmış..adamlar biri çıksada bize önder olsa diye bekliyor..

ama sen bunu tutupta bütün araplar adidir kalleşt,r falan dersen ayıp edersin!
  • quote:

sen Türklere güvenme türkler kalleştir...

şimdi bi arap forumunda böyle bir yazı görsek hiçbirimiz kabul edemeyiz..dolayısıyla biz de söylemeyelim diyorum ama biliyorum sen yine söylemeye devam edeceksin...hala genelleme yapıyorsun...

ırakdaki olayın şerefsizlikle ne alakası var..sadece toplumsal bilinçsizlik ve güvensizlik ve karmaşa oradaki durum..ırak halkı yüzyıllar boyu yönetmeye değil yönetilmeye alışmış bir halk...Osmanlı iyi yönetmiş,,iyi yaşamışlar...Gavur gelmş sömürmüş..kimliksiz bırakmış..adamlar biri çıksada bize önder olsa diye bekliyor..

araplar Hz. Muhammed'in emanetlerine bile layıkıyla sahip çıkmıyorlar, yolun ortasına afedersin ama s.çıyorlar, biz onları korurken arkamızdan hançerliyorlar malesef araplar hakkında hiç iyi düşünmüyorum. osmanlı zamanında anadolu halkından daha refah içinde yaşıyorlardı

• quote:

quote:

araplar Hz. Muhammed'in emanetlerine bile layıkıyla sahip çıkmıyorlar, yolun ortasına afedersin ama s.çıyorlar, biz onları korurken arkamızdan hançerliyorlar malesef araplar hakkında hiç iyi düşünmüyorum. osmanlı zamanında anadolu halkından daha refah içinde yaşıyorlardı

evet ben de diyorum ki o emanetlere sahip çıkmayanlar "Vahhabiler"..yani sünni veya şii araplar değil....nasıl ki bu ülkeyi yüzyıldır masonlar yönetiyor.....Arabistanı da Vahhabiler yönetiyor....adamların inancı sapık zaten.....artık daha açık anlatılamazdı..

• quote:

quote:

quote:

evet ben de diyorum ki o emanetlere sahip çıkmayanlar "Vahhabiler"..yani sünni veya şii araplar değil....nasıl ki bu ülkeyi yüzyıldır masonlar yönetiyor.....Arabistanı da Vahhabiler yönetiyor....adamların inancı sapık zaten.....artık daha açık anlatılamazdı..

bu konuyu araştıracağım

• Oha diyorum abi burası Türkiye değildir. yok yok değildir.

quote:

Orjinalden alıntı: rdyzlk44

arkadaki resme dikkat edin Atatürk'ün resmi yerine kralın resmi var.
    Bunları daha çok göreceğiz
    quote:

Bildiğiniz Gibi Suudi Kral Türkiye'ye Ziyaretinde Anıtkabir'e Gitmemişti.Yunan Başbakanı Bile Anıtkabir'e Giderken Bunun Ne Kuyruk Acısı Vardı Ki Gitmedi???

Suudi Arabistan Kralı ve Yunan Başbakanı

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DgnByz

Gitmesi için bir sebep söyle?

(Yanlış anlaşılmasın)

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Ata'ya Saygı Yetmez mi?

Sen onların hangi değerine küfretmeden saygı gösterdinki aynısını o yapsın!!!! Hiç bir kimse zorla brine saygı gösetririsinde bulunmak zorunda değildir hele birde bu yabancı ise!!Yurtdışındayım ve etrafımda bir sürü Sırp var ve sana göre Atatürk ne ise onlara görede Tito o!! Yani onlar Titoyou diktatör olarak değil kahraman olarak anıyorlar! Ama sizden frarklı olarak Titoyu eleştirdiğimde üzerime çullanıp linç etmeye kalkmıyorlar. BU da galiba batı ile Atatürk'ü kullananlar arasındaki fark olsa gerek!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techcentre -- 28 Ocak 2008; 7:22:21 >

• Araplarda kabir ziyareti hoş karşılanmaz..Onun için yapmadığını düşünüyorum..Dünya'da da protokolde kabir ziyareti yapılması gerektiğine inanan tek devlet biziz..Atama saygıdan dolayı çıkması gerekir ancak çıkmazsa eleştirmem..

-------------------

Her zaman söylenir:Araplar Türkleri arkadan vurdu diye...Kaçınız acaba biraz araştırma gereği duydu bilmiyorum ama Arapların sadece bir kabilesi İngilizlerle işbirliği yapmıştır...Geri kalan halk ise Osmanlı'ya her zaman destek vermiştir..Hatta bazı Arap ülkeleri TC kurulduktan sonra Türkiye'nin egemenliği altına girmek istemişlerdir...Ancak bu gerçekleşmemiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 28 Ocak 2008; 7:35:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

Bilmediğinizi düşündüğüm için söylüyorum. Yani bu söylediklerim fikir değil bilgidir, cevaplarınızı ona göre yazın.

Araplar çoğunlukla hanbeli (ismini yanlış yazmış olabilirim) mezhebine bağlıdırlar. Bizim gibi sünni veya İranlılar gibi Şafi (Şii) değiller.
    Onların mezhebine göre ölü ziyaret etmek günah. (Yani adamlar babalarının mezarını bile ziyaret etmiyor, kabrinin başına gidip bir fatiha okumuyorlar.)

Şimdi olaya o kişinin açısından bakarsanız böyle bir ziyaret yapmaması çok normal.
    Hindistan'a gidip sizin bir ineğin önünde saygı duruşu yapmanız, ona hürmet göstermeniz size hangi duyguları yaşatacaksa, o kişi içinde bir ölüyü ziyaret etmek aynı duyguları yaşatır. Dini inancı gereği adamlar kabir ziyareti yapmıyorlar.

<!-- Örnekler bana ait, kıyas yapmak için değil, hissedeceğiniz duyguyu tarif edebilmek için aklıma gelen ilk örneği yazdım. -->

Birkaç düzeltme lazım. Hanbeli değil vahhabi mezhebi vardır suudi arabistanda(ingilizlerin islamı bozmak için ortaya çıkardığı uydurma bir mezhep olduğunu şiddetle savunanlar var.)
    Benim yazacaklarımı yazmışsın. "Görgü ve medeniyet farkı var" diyenlerin ötesinde, bunu anlamak için biraz objektif bakış açısı sahibi olmak gerekiyor.
    Yaptığınız faşistlikten başka bir şey değil. Atatürk'ün bir Türk için taşıdığı değeri diğer milletlerin taşıması beklenemez. Diğer devlet başkanlarının oraya gitmesiyle Atatürk'e saygı duyduğunu zannediyorsanız siz uyumaya devam edin. Tamamen siyasi oyunlarla yapılan şeyler bunlar.
    Arkadaşın da yazdığı gibi Vahabilik mezhebinde mezarlık kültürü bulunmaz. Ölen kişinin ruhuna önemn verilir, geri kalan sadece bedendir. Bu nedenle Arabistan'daki mezarlıkları gördüyseniz mezar taşı bile yoktur. Hatta belirli bir süre içinde eski mezar açılarak çürümekte olan kemikler bir kenara toplanıp yeni cesetlerin gömüldüğünü duymuştum.
    Böyle bir kültüre sahip bir insandan, sizin saygı duyduğunuz insana aynı saygıyı göstermesini beklemek akla mantığa aykırıdır.
    İnsanlar arasında bu işin büyütülmesindeki tek sebep Kral'ın Müslüman olması ve iktidardaki partinin muhafazakar olmasıyla saçma bir bağlantı kurularak halkı resmen isyana teşvik amacıyla yapılmış haberlerdir. Bu haberi yapanların amaçları da çok açık görülüyor zaten.

"Araplar bizi arkadan vurdu" diyenlere dönelim. Diyelim ki Araplar İngilizlerle işbirliği yapıp bizi arkadan vurdu. Şimdi açıp bir bakın bakalım sultan Süleyman zamanında elimizde olan topraklara. Harita ne kadar büyük değil mi? Peki sizce o topraklar Osmanlı'nın kendi rızasıyla hibe olarak o devletlere bırakılıp, padişah emriyle özerklik mi verildi? Yıllarca Osmanlıya vergi vermiş Lehistan(Bugünkü Polonya) Osmanlı'nın elinden nasıl kurtuldu? Bulgaristan, Sırbistan gibi ülkeler acaba kimin gazıyla isyan çıakrtıp özerkliklerini aldılar?
    "Araplar bize ihanet etti" diyenler tamamen ezber bilgilerle, ufak köşe yazılarını okuyarak, verileni aynen alarak, ağzı olan konuşuyor mantığıyla hareket ediyor bana göre. Yıllar önce olmuş bitmiş Arapların kendilerine göre haklı ihanetini bir yana bırakalım da günümüze dönelim. Şu anda Türkiye'de yaşayanlara bakalım da ihaneti görelim. Sizce bugün vergi kaçıran bir vatandaş, Araplardan daha mı az ihanet ediyor bu ülkeye?

• yunandan bile dost olur ama araptan olmaz.
    yunanlılar ortodox en azından bir dinleri var ama arapların dini imanı para...
    paraya tapıyorlar....
    putperestlerden bir farkları yok....
  • Konu ırkçılık seviyesizliğine kadar düşürüldüğü için kilitlenmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.