Şimdi Ara

Suudi Arabistan'da dev bir insan iskeleti bulundu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
7.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben kemik kalılığında bir sorun olduğunu sanmıyorum ama insanlar varolan şartlara göre düşündüğü için böyle bir sonuca varılmış olabilir çok daha ince kemikler icabında daha buyuk iskeletleri taşıyacak kadar sağlam olabilirler

yazının adiliğine ve hemen aad kavmine çekilmesi hakkındaki yazıyı yazan arkadaşa ise tamamen katılıyorum maalesef islamı anlamayan yada çok basite indirgeyen insanlar var bazıları kasti yaparken bazılarıda dininine olan saf bağlılığı nedeniyle din adı altında lanse edilenlere çabucak inanıveriyor
  • etusch,
    söylediklerini hangi bilimsel bilgiler ışığında söylüyorsun.
    kafanın basmadığı herşey yalan mı olacak.
    genel görelik kuramını aklın almıyorsa kabul etmeyecek misin.

olur olmaz herşeyle kurandan ilgi kurup imanını güçlendirmek için aparkatta bekleyenlere bir katkı da ben yapayım.
    "neanderthal" google'de arayın belki de onlarda bu kavimdendir.
  • nowanda süper özetlemişsin

Etush bir kurandan girdin, bir iskeletten girdin
    ordan toparlayamadım bir meteoru soktun
    Ben açıkcası ne anlattıgını anlamakta zorluk çektim.

Herşeyi hatırlattın bize bu başlıkta saol
    lakin bir tek bilimi unutturdun...
  • söylediklerimi hiç bir bilimsel veri ışığında söylemiyorum ben bilim adamı değilim ve bunun farkındayım
    (adam olana bu cümle yeter ama)

siz kendinizi ne zannediyorsunuz eğer azıcık aklınız varsa yazıları okursanız oralara nasıl geldiğimi görürsünüz

ben görelilik kavramını kabul etmek zorunda değilim çünkü koyun değilim eğer sizle benden biri bilim adamı olacak olsa inanın ben buna sizden daha layığım çünkü siz ancak başkalarının söylediklerine öyle inanmaktan öteye gidemiyorsunuz bense o manntığıma uymazsa karşı çıkabilirim benim onu reddetmem beni bilim dışı yapmaz fikirler çatışarak büyümüştür
    ama siz garibanlar böyle şeyleri, anlayamazsınız
    çünkü siz taklitçi jöntürklerin torunlarısınız anca avrupanın her alanda ilerde olduğunu avrupalının dediği herşeyin doğru olduğunu ve kur ana bağlılığın gericilik olduğunu düşünen kendi kimliğine zıt düşmüş hiçlersiniz

yazılanları anlayamadıysanız suç bendemi bu kadar insan anladıda siz anlamadıysanız

bilimi unutturmuşum ha bir bilim adamı(!) olarak bilimi unuttuğun için kendinden utan o zaman

• bak kardeşim,
    senin hatan bilmediğin konularada yorum yapman.hele ki bilimsel konularda yorum yada fikir sahibi olmak
    için belli bir birikimin olması gerek.
    düşün,elektriği göremiyoruz,hissedemiyoruz.çoğu özelliği bizim aklımızın alacağı cinsten değil.o zaman "ben elektriğe inanmıyorum" denilebilir mi?
    denilebilir.diyen der,fikir özgürlüğü var.
    ama dini öğretilerde bile ilim sahibi olmadan fikir sahibi olmanın kötülüğü anlatılır.
    en büyük ilim kendini bilmektir der.
    iyi bir insana benziyorsun,sözlerimi kesinlikle yanlış anlama.amacım seni kırmak değil.
    jöntürk filan değilim anadoludan gelip binbir güçlükle ilim tahsil etmeye çalışan biriyim.
    unutma bilmediğini bilmek bir erdemdir.
  • Sevgili Etush,
    başlığında önce bilim adamlarını aptal çıkarım yapmakta suçluyorsun,
    Sana bir şeyler anlatanları ise "bu saçmalıklara inanmamımı bekliyorsun" gibi cümlelerle tersliyorsun.

Bu şekilde, Bilim başlığında tartışılmaz...
    Sadece karşındakini kırmaktan öteye gidemessin.
    ;Tartışırsanda bu bilim olmaz..

Suudi Arabistan'da dev bir insan iskeleti bulundu
  • bazı şeyleri insan kendi yapınca farkedemiyorda başkası yapınca böyle yaparak ancak insanları kırarsın demeye kalkabiliyor böyle ben kim olduğumuda ne bildiğimişde biliyorum
    bana göre siz bilmiyorsunuz

çünkü eğper biliyor olsaydınız ilk yazdıklarınızı yazmazdınız çünkü anlatılanları anlama kabiliyetiniz olsa idi buna gerek olmadığını farkederdiniz yine azıcık okuduğunuzu anlama yetinişz olsaydı yukarıdaki yazımın altına son yazıla-rınızıda yazmazdınız

ben bu konuda bilgi sahibi değilsem ve o yüzden bunu inkar ediyorsam o zaman çık adam gibi bilgilendir
    kendini biliyorsan bildiğini göster örnek ol bize
  • saçma sapan şeylerle kafanı ağrıtmak istemem.
    bu şekil devam edebilirsin.
  • ammada ilginçsiniz yani!!!
    fotoshop olduğunu bilerek,bu konuyu birbirinizi kırmağa kadar götürmenizi ANLIYAMIYORUM
  • bende bilmiyorum kibazıları kendini çok bilgili zannediyor galibaa
    baksana yazdıklarına
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

redstorm,
    Bu resmi uzun süre önce magazin gazetelerinin birinde görmüştüm. Antropolog kuzenime gösterdim. İlk şunu söyledi "Bu bir dişi iskeleti". ikinci olarak ta "bu kadar büyük bir insan türünün kemiklerinin normal boydaki bir insanla aynı olması imkansız. kemiklerin çok daha kalın olması lazım.

ne demek istediğini annamadım kao zaten kalın değilmi kemikleri???? yani kafatasına bakınca kemikleri zaten orantılı oluyo kaburga kemiğine bi baksana bi de yanındaki adama. yani böle bişi gerçekten varolsa yani 8-9 mrtrelik insan bu boyutklarda olması gerekmezmiydi kemiklerinin.
  • mevcut durumua göre düşünüldüğünde o et yığınını ve iskeleti taşımak için daha buyuk olması gerekiyor olabilir ama bu zorunluluk değil yani daha ince olduğu halde daha sağlam ve sert bir kemik yapısıda olabilir
  • İlteriş,
    benim kalınlıktan kastım kemiğin kalınlığı değil, orantısal olarak kalınlığı. Bu resimdeki iskeletin kemikleri, normal boydaki bir insanla aynı orantıya sahip. Oysa canlılar irileştikçe orantısal olarak daha kalın kemiklere sahip oldukları görülmüş, mesela bir filin kemikleri (orantıya vurulursa) çok daha kalındır.
    Aşağıda bir fikir vermesi açısından bir fare ile bir filin iskeletlerini verdim. _etusch_ sen de haklısın, olmayacak diye birşey yok.

• abicim iki farklı hayvan ama onlar mesela fil hantal bi hayvan ama dev bi fare düşün dev fare yine çevik olsun o zaman işbu işte şu boyda bi farenin kemiği şu kadar kalınlıktaysa bu boyda bi farenin kemik kalınlığı şu kadar olur gibisinden düşündüm ama herhalde böle düşünmemem gerekiyo yoksa demek istediğin işte 13-14 yaşında bi gencin kemikleri boyuna göre daha cılızdır işte yaş ilerledikçe kemiğin kafa ... nese abi.. kafam karıştı ben mantık hatası yapıyom galiba.. ama demek istediğini annadım geliba senin böle bildiğimiz matemetik oranı yapamayız biyolojiye ters oluyo demi. işte nese.. saol fotolar içinde
  • Ahhhaaaa evrime bir kanıt bulundumu yoksa sonunda... Şaka bi taraf photoshop olduğu kesin, ama güzel bi çalışma olmuş.
  • Cüsse irileştikçe canlının ağırlığı da artacağından, öylesine büyük bir ağırlığı taşıyabilecek iskeletin daha sağlam kemiklerden kurulması gerekir. Kalın bir kemik ince bir kemiğe göre daha sağlam ve dayanıklıdır.
  • muhahaha
  • şuan olduğu gibi eskiden de burda bilim karşıtı cahil insanlar varmış :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iZCi_500

Gerçek olabilir mi bu?Biraz fotomontaj kokuyor.Küreği kullanan adamın sol ayağı ve küreğin ucu belirgin değil.Sanki silik gibi.Üstelik adamın sadece gövdesi kazı alanına dahil edilmiş.Ayak bölgeleri için ne diye bir çalışma yapılmıyor?Gerçi gerçek olsa da benim için farketmez.Bu dünyayı algılayış şeklim değişmez.Kendimi şaşırmamaya programlamış bir adamım ben.Hem bu dünyayı kimleri yutmamış ki?Koca koca dinozorları, nesli tükenmiş canavar görünümlü yaratıları.Belki de bu adam dinozorlar devrinden kalmadır.Kim bilir belki bir dinozor bu büyüklükte bir adamın evcil bir köpeği konumunda olabilir.Kim bilir?

everything possible my child

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CH3COOCH2CH3 -- 27 Ekim 2013; 23:28:23 >

• Anlaşılan son notktayı koymak bana düştü. Dinazorlar kuşlara dönüşmüştür. Şu anda yedeğiniz tavuk aslında bir velocyraptor'dur meksikayada göktaşı düşmemiştir düşen o anda dünya üzerinden geçen ve hava muhalfeti yüzünden dünyaya düşen bir uzay mekiği idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenaton. -- 27 Ekim 2013; 23:46:47 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.